כותבת את דעתי לפני שאני קוראת אתכם
אזהרת
כותבת את דעתי לפני שאני קוראת אתכם כי אני לא רוצה להיות משוחדת.
מאד נהניתי מהסרט בהתחשב בכך שלא התלהבתי ממלחמת הכוכבים באופן כללי.
נותרו המון שאלות פתוחות וזה מסקרן וגורם לך להמתין בציפיה דרוכה לסרטים הבאים.
תוך כדי הסרט ואחריו ניסינו אני והחברים להבין מי היא ריי, האם אחות של בן (הבן של האן סולו ולאיה), האם הבת של לוק סקיי וואקר או האם היא קשורה לאובי וואן קנו-בי איכשהו (זה האחרון היה רעיון שלי).
אבל!
אחרי המקלחת של הבוקר, העברתי שוב בראשי את הקרב בין האן סולו לבנו והגעתי למסקנה שבן מושתל שם בהסכמה מלאה עם אביו וללא ידיעתה של האם ליאה. ניתן לראות זאת מהמבטים שהם מחליפים.
ריי היא קרובת משפחה של בן או לוק או אובי וואן קנו-בי אבל "הוקרבה" מזמן על מנת שלא ימצאו אותה והיא לא תעורר חשד, על מנת שיום אחד, כאשר היא תימשך אל הכוח ותמצא את עצמה בתוך המערכת, היא תוכל להמשיך את המלחמה בחושך. ריי לא מודעת למוצאה אבל לוק (או מישהו אחר) כן מודעים לכך. זו התכנית וכל עוד חלק מהדמויות לא מודעים למתרחש סביבם, הם יפעלו בצורה אופטימלית.
האם האן סולו מת באמת? הנטיה הראשונה שלי היתה הכן, הרי השחקן כבר לא צעיר ומקסימום הוא יופיע כ-spirit כפי שה-spirits האחרים מופיעים. אבל אחרי שהגעתי למסקנה שבן והאן סולו תכננו יחדיו את הקרב ממנו נפל האן, אולי לא ויתרנו עליו כה מהר.
עד כאן ספקולציות.
לגבי הסרט עצמו: מאד נהניתי מ-ריי, הצחיקו אותי בי-בי-8 וצ'ובקה, פין הוא דמות נהדרת לא פחות מ-ריי, היה לי חבל שהרובוטים האחרים היו חיוורים לעומת הסרטים הקודמים, שמחתי לראות את האן אבל פחות נהניתי מליאה (הוא אומר לה משהו כמו "לא השתנית" ואני חושבת, כן, השיער אותו הדבר כמעט).
צפיתי בסרט בסיטי הול החדש בסינמה סיטי גלילות והיה פשוט נהדר, הסאונד והכל.