אז מה אתם חושבים על מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר?

Y. Welis

New member
לטעמי הקשר בינהם, שבלוני ככל שהיה, נבנה בסדר

רק חסר ההסבר על היכולת הטכנית שלה (שאלה פשוטה מצד האן היתה יכולה לפתור את זה). מעריך שבסרט הבא נמצא עוד סיבה נסתרת (כי היא הבת של...).
&nbsp
אגב היה ראוי לתת גם לצ'ואי להזדקן - שיער לבן, תנועה איטית. די קופח בסרט הזה.

Y. Welis

New member
ועוד מראיון עם התסריטאי המקורי + רעיון משלי

http://blogs.indiewire.com/theplayl...kens-a-much-larger-role-for-redacted-20151220
&nbsp
מעבר לשאלה למה דווקא ארנדט, שאחראי לכמה מהסרטים היותר שטוחים שהיו בשנים האחרונות (כמו רוב מה שיצא מ'פיקסאר'), ולא שמות טובים יותר - הוא נוגע בנקודה נכונה - היכן היה צריך להכניס את לוק.
&nbsp
לדעתי היה צריך להכניס אותו ברגע הנפילה של האן. הרי לא סביר שהוא לא ראה את זה בעיני רוחו; היה צריך להיות הרגע שהוא 'מתעורר' ונראה - ב'מנזר' הנידח שבו בחר להסתגר. היה צריך לגם לתקשר עם ליאה דרך הכוח ולבשר לה על הנפילה + לתת לה את הזמן הנכון להורות על ההתקפה האחרונה המכרעת.
&nbsp
הכנסה מינימאליסטית כזו לא היתה פוגמת ב'ריצה' של כל הסרט לעבר המפגש איתו. ממילא ברור שהוא חי - רק לא באיזה מצב. קצת פסיכדליה ותת-מודע בסיגנון 'חולית', היו מועילים כאן ומספקים את הרגש שלא היה בסרט, וכן מחזקים את הקליימאקס, שגם לא היה.
&nbsp
מצער גם לשמוע שהגירסה של לוקאס שהיתה במקור, נזנחה. נקוה שהיא תעלה לרשת מתישהו (גירסאות לקודמים עליו).

לדעתי נלקחה שם החלטה - לא לגעת!

אז יצא סרט מאוד מאוד דומה לקודמים, שזה מצוין למי שאוהב את הסדרה ולא בנוי לחידושים אבל מאכזב למי שציפה להתעלות.
אני כן הייתי שמחה (ונרגשת ונרעשת) אם היו מביאים איזה חידוש מרשים בעלילה בלי לגעת במבנה ובאווירה. אבל זה מעשה אמיץ מידי בשביל דיסני.
אני דווקא אהבתי מאוד את ההתפתחות של האן, ממשיך לחפש כסף קל בדרכים מפוקפקות, נו זה יפה.
הדמות של קיילו רן נפתרה מהר מידי, הפנים שמאחורי המסיכה הפתיעו יותר מהייחוס של הדמות, והפתיעו מאוד מאוד לטובה.
מהחדשים אני פחות אהבתי את ריי, דמות הבחורה הקשוחה עם הפרצוף הכועס כבר נטחן לגמרי בקולנוע. מי זה אבא שלה? האן?
סה"כ, למרות הדבקות המוגזמת במוכר (הקרב על הגשר, פיצוץ כוכב המוות, המעבר בין לחימה בין כוכבים ללחימה אישית, הקריאה האילמת לחרב וכו') נהניתי מכל רגע:)

Y. Welis

New member
לדעתי
הקשר שלהם

הוא בין-דורי (כנראה בתו האבודה של רן ועל כן נכדתו של האן).
&nbsp
כמו שכתבתי בפורום ההוא - חסר לי הרגש, שנעדר משום מה (אפילו מייקל ביי יודע להעביר צמרמורת, דרך שוט איטי של דגלים מתנופפים על רקע שקיעה ומוזיקה 'הירואית'). לא ברור למה לא היה ממנו. קלוזאפ על ליאה ברגעים הנכונים היה עוזר.
&nbsp
הבעיה שיש לה מסיכה משלה... משהו השתנה בפנים (עוד מעט 60), כי זכור לי סרט תיעודי מלפני כמה שנים על ביקור של מעריץ, ושם היא נראתה הרבה יותר טוב.
&nbsp
אגב האן - מה עם הרפובליקה?... אין 'פדרציית סחר' כמו בפתיחה של 'נקמת הפנטום', אבל מה קורה בגלקסיה? נראה שחזרו לימי הביניים (והמיסדר החדש לסרטי ריפנשטאל).

אם אני מבין נכון את כול מה שכתבתם בשרשור

ג'יי ג'יי אבראמס יצר שעטנז לא ברור סרט חדש אבל אם אלמנטים ישנים.
לא מקורי ולא מחדש.

Y. Welis

New member
מחכה גם לביקורת של ההוא שכיסח את סטאר טרק השני

לפני שנתיים - מיכאל הביא את הקישור בזמנו. הרבה WTF-ים... לפחות יש מי שמרגישים שיש בעיה.
&nbsp
צריך אגב לומר דבר אחד טוב - לא היו פילטרים בסרט, שהם דבר סטנדרטי היום בכמעט כל סרט הוליוודי (ועכשיו גם בחלק מהסדרות), שהורס כל חלקה טובה במה שקשור לצילום יצירתי.

avivs

New member
מקווה לראות את זה בסופ"ש.

לא הייתי ממעריצי הסרטים, ואני בטוח שהסרט החדש לא ירעיד את עולמי, אבל כל מה ששמעתי עליו עד עכשיו היה חיובי +.

Y. Welis

New member
לי חבל ש'פסגת קרימזון' של דל טורו לא הצליח

נסיון נדיר ליצור סרט גותי מודרני (מאז 'ביזנטיום').

MonicaF

New member
כותבת את דעתי לפני שאני קוראת אתכם

אזהרת

כותבת את דעתי לפני שאני קוראת אתכם כי אני לא רוצה להיות משוחדת.

מאד נהניתי מהסרט בהתחשב בכך שלא התלהבתי ממלחמת הכוכבים באופן כללי.

נותרו המון שאלות פתוחות וזה מסקרן וגורם לך להמתין בציפיה דרוכה לסרטים הבאים.
תוך כדי הסרט ואחריו ניסינו אני והחברים להבין מי היא ריי, האם אחות של בן (הבן של האן סולו ולאיה), האם הבת של לוק סקיי וואקר או האם היא קשורה לאובי וואן קנו-בי איכשהו (זה האחרון היה רעיון שלי).
אבל!
אחרי המקלחת של הבוקר, העברתי שוב בראשי את הקרב בין האן סולו לבנו והגעתי למסקנה שבן מושתל שם בהסכמה מלאה עם אביו וללא ידיעתה של האם ליאה. ניתן לראות זאת מהמבטים שהם מחליפים.
ריי היא קרובת משפחה של בן או לוק או אובי וואן קנו-בי אבל "הוקרבה" מזמן על מנת שלא ימצאו אותה והיא לא תעורר חשד, על מנת שיום אחד, כאשר היא תימשך אל הכוח ותמצא את עצמה בתוך המערכת, היא תוכל להמשיך את המלחמה בחושך. ריי לא מודעת למוצאה אבל לוק (או מישהו אחר) כן מודעים לכך. זו התכנית וכל עוד חלק מהדמויות לא מודעים למתרחש סביבם, הם יפעלו בצורה אופטימלית.
האם האן סולו מת באמת? הנטיה הראשונה שלי היתה הכן, הרי השחקן כבר לא צעיר ומקסימום הוא יופיע כ-spirit כפי שה-spirits האחרים מופיעים. אבל אחרי שהגעתי למסקנה שבן והאן סולו תכננו יחדיו את הקרב ממנו נפל האן, אולי לא ויתרנו עליו כה מהר.

עד כאן ספקולציות.

לגבי הסרט עצמו: מאד נהניתי מ-ריי, הצחיקו אותי בי-בי-8 וצ'ובקה, פין הוא דמות נהדרת לא פחות מ-ריי, היה לי חבל שהרובוטים האחרים היו חיוורים לעומת הסרטים הקודמים, שמחתי לראות את האן אבל פחות נהניתי מליאה (הוא אומר לה משהו כמו "לא השתנית" ואני חושבת, כן, השיער אותו הדבר כמעט).
צפיתי בסרט בסיטי הול החדש בסינמה סיטי גלילות והיה פשוט נהדר, הסאונד והכל.

Y. Welis

New member
ספקולציות מעניינות...

אין ספק שריי היא מהמשפחה. 99% הבת של רן.
&nbsp
אגב ביבי-8 - ככל שאני מתאמץ, אני לא מצליח לזכור משהו משעשע שקשור אליו (חוץ מההצלה שלו מידי אוסף הגרוטאות, שאגב מזכיר לי אולי ציור מד"ב ישן). לא היתה לו אישיות או איזושהי תרומה מהותית. סתם כדור ('פאזבול', כמו שהאן קרא לוויקט האיווק ב'ג'די').

מיכאל ג

New member
קיילו רן בן פחות משלושים

כנראה הוא בן עשרים ושמונה (הסרט מתרחש שלושים שנה אחרי שובו של הג'דיי, תן להם שנה לדייטינג וחתונה ועוד שנה להריון) ריי נראית כמו בת 18 לפחות, אולי עשרים ומשהו (השחקנית בת 23). באיזה גיל בדיוק הוא נהיה אבא שלה, שבע?

Y. Welis

New member
אפשר גם 15-15...

אגב האן בתסריט המקורי של 76' היה בגיל של לוק וליאה (20-22); פורד שינה את הכרונולוגיה בעצם ליהוקו...
&nbsp
יש הסברים על מעבר זמן שונה במקומות שונים (לוק וליאה גם חולקים הפרשים מציאותיים למרות תאומותם... אם כי הרעיון שהם תאומים לא התקיים עד ל'אמפריה'). אמנם זה לא מהותי כמו המידיכלוריאנים, שיש לקוות שלא יוזכרו - אבל אפשר להכניס מבלי לפגום מדי.
&nbsp
היא בכל מקרה חייבת להיות בפאמיליה.

מיכאל ג

New member
נו באמת; ריי לא בת 15. (ספוילרים)

יש כל מיני תאוריות, שהיא הבת של לוק, הנכדה של אובי וואן קנובי, אחות של בן סולו / קיילו רן. אבל הבת של רן? impossibru!

Bacio

New member
אני איתך.

מאמינה בתיאוריה הראשונה, ומסכימה אם הקלישות של התיאוריה האחרונה.
&nbsp
על השאר... נחשוב על זה.
&nbsp
[מתי יוצא הסרט הבא?!?!]

Y. Welis

New member
עוד שנתיים - דצ' 17'; ואח"כ דצ' 19'. בין לבין יהיו עוד 2

עצמאיים (דצ' השנה ודצ' 18' כנראה).

trilliane

Well-known member
מנהל
מבדר ומהנה, בעיניי מתעלה בקלות על כל קודמיו

נפטר מדברים רבים שלא אהבתי בסרטים הקודמים ומוסיף דברים שחסרו לי (פירטתי מעט יותר ב"עין הדג").
&nbsp
נדמה לי שדעתי דומה לרבים שלא התלהבו במיוחד מהטרילוגיה המקורית (אולי מסיבות דומות לשלי) ולכן הגיעו לפרק 7 בלי ציפיות והוא היה הפתעה מרעננת עבורם.

למעלה