אז מה דעתכם על חמישים גוונים של...?

יש עוד כמה כאלה ברשת, מותקיות

ויחפנית אם אומר לך בקצרה: חמישים גוונים של מיארדה (חרא)
את תכעסי עלי?

לכעוס עלייך??? פור קֶה?

בוקר טוב לך יקירה

הספר הזה הוא לא מסוג הספרים שאני מסוגלת לקרוא ובכלל נכון להיום, מעטים הם הספרים שאני מסוגלת לקרוא כי הם חייבים להיות יצירות מופת כדי שאאמץ את עיניי עבורם.
אבל, הבאתי את הביקורת הזאת כי הופתעתי. הופתעתי לקרוא משהו מאדם שאני מכירה או חשבתי שאני מכירה ולא ידעתי שהוא כזה
אהבתי את הכתיבה שלו ואת הניתוח שלו ואת ההשלכה שהוא עשה על חייו האישיים ועבודתו, גם אם הייתי קוראת את הספר ולא מסכימה איתו.
הבת שלי קראה את כל הטרילוגיה וכמעט חג שלם אי אפשר היה לדבר איתה כשהיא שקועה בתוך כל הזבל הספרותי הזה.
קראתי ביקורות על הספר והן באמת היו איומות בחלקן, כך שהיה מרענן דווקא לקרוא חוות דעת אחרת ממישהו שקורא הרבה אבל לא מתיימר להיות מבקר ספרות.
כמו שכבר כתבתי קודם, אני לא הייתי מסוגלת לקרוא את הספר הזה

מה שכן, הוא הצליח להכניס ביטוי חדש לשכונה

http://www.youtube.com/watch?v=xhasLyfuT4Y

obelina

New member
"חמישים פנים של אפור" ממש פנינה בנוף הסיפרותי

עוד רבות יסופר, יתואר וידובר על היצירה הזאת שגרמה לתהפוכות בנפש קוראיה, ושתיכנס לפנתאון של ספרי האיכות.

(לא ברור לי עד עכשיו מי הוא זה שהתחיל את מסע הפירסום ויחסי הציבור של הזבל הספרותי הזה).

יצא לי לקרוא

כמה עמודים, והספר לא מצא חן בעיני בכלל; אבל כן נהנתי לקרוא את התגובה של בעלה של הסופרת.

:)

בעלה של הסופרת--שגם הוא סופר--כתב רשימה לפני כחודש על איך הספר שינה, או לא שינה את חייהם.
עדין לא קראתי את הרשימה של חתנך...

אה סליחה

את זה לא ידעתי. אני בכלל לא יודעת כלום לא על הסופרת ולא על בעלה. כל הידע שלי על הספר מסתכם בכמה ביקורות שקראתי

seelinewoman

New member
אצל יודעי ח"ן הספר נחשב למגוחך ונחות

לא קראתי כי אני לא אוהבת לקרוא ספרות ארוטית,
אבל יש דברים כאלה כל הזמן, וכנראה גם קצת יותר טובים.
הכתיבה משתחררת יותר ויותר, והספר מיועד לכאלה
שבאמת לא מרשות לעצמן אפילו לקרוא על זה.

כמובן שבפייסבוק רצות על זה בדיחות מוצלחות.
זאת אחת מהן

פונפון32

New member
במילה אחת - זבל. בשתי מילים - זבל נחות.

בארבע מילים - זבל לעקרות בית משועממות.
ספרים כאלו (ז'אנר אירוטי נחות) לא אכניס לביתי. על גופתי המתה.

הייתי מסכימה איתך אם לא היית מוסיפה

"זבל לעקרות בית משועממות" כי זאת סטיגמה לא לעניין שעושה עוול לעקרות הבית הלא משועממות

עקרות בית, רובן בדרך כלל עסוקות מעל ראשן בטיפול בילדים ובאחזקת הבית ושאר מטלות. בדרך כלל הן לא מהמעושרות.
לעומתן, הבת שלי שרחוקה מלהיקרא עקרת בית, עובדת בחברת הייטק ומתעסקת עם תוכנות של השד יודע מה, יוצאת מהבית השכם בבוקר וחוזרת עם ערב וגם מגדלת 3 ילדים שיהיו בריאים עם כל הכרוך בכך, בתי ספר וחוגים ועוד ועוד מטלות ובכל זאת מצאה את עצמה נסחפת עם הספר הראשון בעברית ואת שני הספרים הנוספים היא קראה באנגלית וזאת מתוך המחשב הנייד שלה.
אני לא מצליחה להבין את זה, אני מודה. לקרוא את זה גם באנגלית זה מעבר לתפיסתי.
אז מה אני רוצה להגיד בזה?
שלא כדאי לשפוט את האנשים שקראו את הספר הזה כי כל אחד מהקוראים לא ממליץ על הספר כחומר לימוד או כיצירה ספרותית, אלא כל אחד מוצא בו את הכיף ואת מה שזה עושה לו
להפיל עליהם סטיגמות כאלה או אחרות זה לא לעניין.

פונפון32

New member
את צודקת, ואני לוקחת את דבריי בהקשר

לעקרות הבית - בחזרה.
אולי כדאי באמת שאנסח ביתר זהירות. ובכן, ננסה:
אני סבורה, שנשים עם נסיון רב בסקס (מגילאי העשרים נגיד, למרות שזה לא תנאי בלתי ניתן לערעור), נשים ששנים רבות יודעות בדיוק מה הן מחפשות ודורשות את מה שמגיע להן מהפרטנרים לצידן (ולא כאלו שהיו נשואות עשרים שנה ורק עכשיו מגלות את מיניותן), נשים שמעולם לא חששו להגשים פנטזיות וללכת עם ההרפתקאות עד הסוף (אם כי במשנה זהירות !), נשים שהצליחו להביא את הסקס בחייהן לרמות גבוהות של תענוג, הנאה וסיפוק - לעולם לא יקנו את הספר ולעולם לא יהנו מהז'אנר האירוטי הנחות הזה.
הן יבחרו להתגרות מינית בדרכים אחרות.
מקווה שעכשיו זה בסדר?

אני מבינה מה שאת אומרת

אבל שוב פעם את טועה בהכללה כי אנחנו לעולם לא נדע מי הן הנשים הקוראות את הספר ונהנות ממנו ובטח ובטח שלא נדע לאיזו בגרות מינית הן הגיעו ומתי הן גילו את עצמן ואת גופן. את פשוט יוצאת מתוך הנחה שככה זה. אני בהחלט לא מסכימה עם זה ולמרות שאני אישית לא קראתי את הספר ומן הסתם גם לא אקרא, אני חושבת שאנחנו עושים עוול לקוראים שכן נהנו מהספר ברגע שאנחנו מדביקים עליהם תוויות כאלה או אחרות.

פונפון32

New member
אי אפשר להתווכח איתך
את מעלה נקודות

למחשבה, ואם כך לא נותר לי אלא להודות שוב - את צודקת

למעלה