אז מה דפוק בדירה שלכם?

mad alot

New member
אז מה דפוק בדירה שלכם?

אחרי שחשפתי בפניכם שאין לי לא מזגן ולא מכונת כביסה (לא ממש חסרון האמת) בדירה, מעניין מה דפוק אצלכם בדירה.

נ.ב
אם אתה גרים ברכב שאין בו מזגן או מבלים בו זמן לא מבוטל של שעות ביום, אז זה גם נחשב דירה.

W a b b i t

New member
בדירה

הנוכחית זה די מבצע לתקוע מסמר בקיר כדי לתלות מדף או תמונה.

h a j b i

New member
בעיקר פגמים קוסמטים

שחלקם נותרו משיפוצים ברמה לא מי יודע מה גבוהה.
חוץ מזה, הצילינדר בכניסה קצת דפוק והניאגרה בשירותים קצת דפוקה.
חוץ מזה הכל סבבה

יש לנו מטבח ענק עם טונות של ארונות ושיש גדול ואני מת להחליף אותם כי כשקנינו את הדירה הבעלים הקודמים אמר "המטבח יחסית חדש" אבל המטבח היה כבר קרוב ל30
ועכשיו הכל מתחיל להתפורר ועם הכמות של הארונות השטח של השיש זאת וואחד השקעה שאין לנו כרגע ..

אבל החיסרון הענקי של הדירה זה שבחדר האמצעי הקבלן עשה בשנות השישים פאדיחה בתכנון ובגלל ששברנו את הקיר של המרפסת שרות שיש בו גילינו שיש באמצע הקיר עמוד תומך שלא חשבו נכון והיה עדיף שיהייה בצד כי עכשיו יש לנו עמוד באמצע החדר

מה לא דפוק?!

הכי דפוק, הכי מורגש בקיץ זה היער המזגן, באף מקום בבית אין מזכן, זה נורא!
מעבר לזה, יש לנו מטבח קטן מדי וברגע שיש שם יותר מאדם אחד לא ממש אפשרי להצטופף.
מעבר לזה, יש לי חדר קטן ובחיים לא תהיה לי בו מיטה זוגית או שלפחות אוכל לפתוח לגמרי את המיטה שלי.
בכלל, זה בניין שקיים 40 ומשהו שנה, ככה שהוא לא הכי מתחוזק שיש.
אגב, גם מנקה למדרגות אין לנו אז הכל מטונף.
בקיצור, אני מפסיקה לחשוב ל חסרונות אחרת לא ארצה לגור פה יותר!

יש כמה חסרונות:

הבית קטן מאוד- כלומר, מדובר ב2.5 חדרים, אבל צפופים למדי.
במיוחד מפריע שהמטבח יחסית קטן מאוד, אין מקום לחלק מהדברים שהיו לנו במטבח הקודם (שהיה ענקי).
וגם לא היה מקום למכונת הכביסה לכן היא בחוץ, בגינה על יד הכניסה (באיזור מקורה אומנם אבל ניאלץ כנראה למצוא פיתרון כלשהו עד החורף, אולי לבנות לה איזשהי נישה שם בחוץ).
חוץ מזה מדובר בבית מאוד ישן שכנראה לא עבר שיפוץ משמעותי בשנים האחרונות.

אבל למרות שהבית באמת קטנצ'יק, אני מתה עליו.... קשה לי להסביר את זה- הוא פשוט עושה לי הרגשה נעימה, בטוחה וטובה. הוא הרגיש לי כמו בית ממש מהיום הראשון... חוץ מזה יש לו ייתרונות כמו הגינה הענקית עם עצי הפרי, החניה הפרטית, והעובדה שהוא פשוט מתוק!

הכי גרוע זה השכנים...

אבל בעיקרון, קטנה ובנויה די רע. סבלנו מקצת בעיות צנרת. ועוד, אבל אוטוטו נסיים שם את החוזה :)

EdisonGirl

New member
הדירה שלנו מנסה לחשמל אותנו...

יהיה קצת מפונק מצידי להגיד, כי הדירה בסה"כ בסדר גמור, וגם בעל הבית דואג לכל, כי זו הדירה שלו בסופו של דבר (ואלה בעלי הבתים הכי טובים, כי אשכרה אכפת להם מהדירה
), אבל הספות ישנות ומרופטות, שזה אומר- לשבת ולהרגיש קרשים של עץ עם מינימום ריפוד. פאקינג אאוץ'. והברז במטבח מחשמל אותנו כל הזמן- מישהו נתקל בתופעה הזו? אתה שוטף כלים, וכל כמה שניות/דקות (התדירות משתנה) פתאום אתה מקבל זרם חשמלי מהמים....

בעל הבית צחק ואמר שמדובר בחשמל סטטי, אבל יש לי הרגשה שזה מזה לא!
ואם אני אלך יחפה במטבח, זה כאילו שיונים חשמליים מסתובבים סביבי כמו טורנדו- כל דבר שאני אגע בו יחשמל אותי. דוגמה קטנה? התחשמלתי כשזרקתי לטוסטר המבורגר קפוא של טבעול, מבלי לגעת באף אחד מחלקי הטוסטר אפילו!
כשאני אסיים עם הדירה הזו עמודי החשמל ברחוב יספחו אותי אליהם כחוט חשמל (אני לא אאשים אותם. אני בהחלט דומה לזה).

בקיצור, הזוי.
וכדי לקנח- הדירה נמצאת בקומה רביעית בלי מעלית, כשכל מה שמפריד בינינו לבין המוות זו חתיכת מעקה נמוך.
יכול להיות שהדירה הזו גם רדופה ברוחות?

בנוגע לברז המחשמל אז .. צריך דחוף לבדוק את ההרקה של הדירה+ של הבניין כי זה מסוכן מאוד ..
כרגע זה עיקצוצים קטנים ויומחד זה יכול להיות מכת חשמל שהורגת ...

EdisonGirl

New member
לקחתי לתשומת לבי, אפנה ישירות לועד הבית.

איך אתה יודע, אגב? נתקלת במקרים?

יאפ .. לצערי רק ככה לומדים על זה לפעמים גם שווה לבדוק שאין נזילה סמויה שלא מורגשת מאיזה צנרת מיים בדירה\בניין

היי, זה חשוב מאוד!!!

גם לי היתה את הבעיה הזאת ב3 דירות בבאר שבע, בהתחלה לא הבנתי מה זה ואז הסבירו לי... מדובר בחוטי נחושת שאמורים להיות איפשהו כדי לבודד את החשמל אבל בזמנו הנחושת היתה מאוד יקרה וכמעט בכל העיר החוטים נגנבו (שכן הם מאחורי הבנין בשטח פרוץ לכל). לא חשבתי שזה קריטי, גיליתי שאם אני עושה כלים על שטיח או עם נעלים הכל בסדר ואני לא מתחשמלת (בשלב ראשון תעשי את זה)- אבל אז בחור, סטודנט, שגר כמה בניינים לידנו... נהרג בגלל זה...
אני ממליצה לדרוש מבעל הבית לתקן את זה במיידית!

EdisonGirl

New member
תודה, אני אדבר איתו על זה..

הוא ממש צחק בקשר למים המחשמלים, אבל אני בטוחה שהוא לא יתייחס בצחוק אם אומר לו שיש לבית נטייה לחשמל ושאני רוצה בדיקת הארקה. בקרוב החוזה מסתיים כך שזה זמן טוב להתנות את החוזה הבא.

l coyote l

New member
יאללה. הנוכחית וזו שלפניה (בשל הסמיכות)

הקודמת - מה היה טוב בה? שטח ענק בחוץ. אבל בר, לא גינה. זהו.
מעבר לזה היא היתה מתפרקת (קירות, תקרה, פאנלים שכבר לא היו), והמטבח בן ה-40 (או 60?) היה מטונף, מתפרק ומגעיל ת'שועלים. אז לא השתמשתי בו.
משמע כמעט שלא החזקתי אוכל בבית. גם אין לי מקרר.
הגדר היתה הרוסה מפתיחות וסגירות נשנות, והכלבים ברחו החוצה כל הזמן. על כל חור שתיקנתי הם פתחו אחד חדש או שוב את הקודם.

לנוכחית עברתי לפני שבוע: מטבח חמוד. עדיין אין מקרר, אבל הזמנתי. יגיע עוד כמה ימים.
מזגן יש רק בחדר השינה, אבל אני עושה שימוש רק בסלון, גם לשינה, והוא לא מספיק חזק לקרר עד הסלון.

אין דלתות בבית! אוקיי, עכשיו יש אחת.
3 חדרים, לא היו כאן דלתות. התעכבתי להכנס עד שבעל הבית יתקין דלת באחד החדרים שיהיה איפה לנעול את החתולים בשבועיים הראשונים עד שאתן להם לצאת החוצה.
רואים שכל חדר כאן נוסף בזמן אחר, וכל העבודה פה בחאווה (טיוחים, פאנלים ושות'), אבל לעומת הקודמת בת ה-40/60 שנה, זה שיפור אדיר.
פה אין לי חצר משלי, וזה מבאס. אבל גם כאן יש חניה לאופנוע.

אין לי מכונת כביסה.

למעלה