אז מה היה לנו כאן...

kraps

New member
אז מה היה לנו כאן...

"תתייצב ב-8:00 בחניון התחתון של מיר"ב" פקד סמ"ר צוראל "אנחנו הולכים לעשות קצת סינגלים". זהו, הגיע הזמן לעשות את "כתבת התחקיר" המיוחלת על הכנופיה המוזרה הזו שמהלכת אימים על פורומי האופניים. "הילדים הרעים" של הספורט הדיווש. רבותי, לא "ילדים רעים" ולא נעליים. "שרוטים" באובססיה לספורט אקסטרימי? ללא ספק. מסוגלים לדבר שעות על שלדות DH וטריפלים וצמיגים דביקים? בהחלט האופניים מעניינים אותם יותר מבחורות? לא. לא ממש. אבל כשמגיעים לרכיבה - זה אופניים נטו. כל חששתותי ודעותי הקדומות נעלמו תוך זמן קצר. גיליתי חבורה של חבר'ה צעירים (ברוחם ללא כל צל של ספק), משעשעים, נחמדים, לא מתנשאים, ולא בלתי אחראיים - לא מפעילים לחץ קבוצתי (למרות שירידות הדדיות ברוח טובה לא חסרו), לא מבצעים מה שלא מרגישים שלמים איתו וממוגנים באופן מקצועי ומכובד. הגיעו ארבעה - צוראל, שחר, גיל ואביעד. כולם עם "להיטים גדולים" ואני ה"זקן" נגרר מאחוריהם על זלדה המבויישת, שנראתה שדופה ואנמית לעומת הביג-היטים השריריים. הבטחתי לעצמי (ולהם) שאשתדל לא להוות גורם מפריע ואתרכז בתיעוד מעלליהם. תחילה פצחו החברה בדאון-היל מהיר. מה-זה מהיר, לקח לי איזה חמש דקות להתאפס על זה, שאני צריך לשחרר את תריס המצלמה שניה וחצי לפני שאחד מהשרוטים נכנס לי בפריים, אחרת כל מה שאני קולט זה את הנשמה שלו רודפת אחרי הגוף ואת הצמחיה עושה כזה "ווווששששש" עם הראש. מילא מהירות כזו על כביש חדיש, גם זה אני לא בטוח שהייתי מעז, אבל על קרקע מטולאת כזו, עם כל הסלעים והבורות והדרדרת? חוץ מרחש הצמיגים ונקישות השרשרת הייתי מוכן להשבע שהם גולשים את כל המאה מטר האלו בריחוף של 15-20 ס"מ מעל הקרקע (מה שנכון רוב הזמן. התמונות יעידו). אחרי החימום על הדאון-היל הקצר יצאנו למספר סינגלים נחמדים. כאן נהניתי מאד, אבל קלטתי שהחבר'ה מתחממים לאט ועם החימום נעשים עוד יותר מהירים. על פי ריטואל קבוע - החבר'ה שורפים סינגל ואז נחים. במהלך המנוחה דנים לאן כדאי להמשיך, מחליפים רשמים על עוד רכיב אקזוטי (שרק המעורים בחיי הלילה של הפריריידרים יודעים מהו ומה תפקידו בשרשרת המזון של הדיווש), ונאנחים "ארור מי שברא את העליות". שמתי את עצמי אחרון, בכדי לא ליצור להם עכבות בתהליך הפרשת האדרנלין. "בוא, תרכב אחרי, שתוכל לראות איך אני רוכב" צעק לי צוראל ונעלם באבק הדרדרת. "שאלוהים ישמור" מילמלתי אל היער הדומם וגלשתי אחריו בסלואו-מושן. בסוף אחד הסינגלים חבורה של נוער בטיול, חובש ומדריכה צעירה וחיננית מהחברה להגנה. אביעד החליט שהוא מנסה דרופ של 1.80 מ'. החובש והמדריכה החליטו שהם לא זזים מחשש לנפגעים. בעודי תופס עמדת צילום שמעתי את המדריכה מדווחת מיקום בקשר (אני כמעט בטוח, שהיא גם ביקשה אופציה לאמבולנס). מחוסר מרחב גישה אביעד מחליט לקחת את הדרופ בווילי. שליק-שלאק והוא למטה מותיר את הצמד פעורי פה. היעד הבא היה דרופ של 1.5 מ' עם מרווח תעופה מרשים. ההגעה ליעד דרשה טיפוס מפרך ומקצר נשימה, אפילו בהליכה. חשבתי שאני הולך להיות היחיד שרוכב אותו, אבל כאן הפתיע אותי גיל והשאיר אותי פעור פה - הוא טיפס את העליה. על ביג-היט. כמעט אכלתי את הקסדה. ממש דוגמא אישית לדאון-הילרים באשר הם - קשה, אבל אפשר. מי צריך רכבל. הקטע האחרון היה סינגל תלול שירד לחניון וכלל לא מעט דרופונים. החברה בלעו אותו כאילו זה חצץ ונעלמו אל השקיעה. באמצע הסינגל הגעתי לפיצול והתלבטתי לאן הם פנו. ניסיתי להקשיב, אולי אשמע מהיכן מגיע רחש הצמיגים שלהם, אבל... כלום. הם כבר נחו להם למטה. הפיצול הימני נראה כבוש וסולידי. השמאלי היה מסולע ומדורג. "נו, מה" חשבתי לעצמי ובחרתי ללא היסוס בשמאלי. ההימור הצליח. לקינוח קיבלתי בחניון מצגת להטוטים. ועל השאר יספרו התמונות. מרתק. בהחלט מרתק.

mtbRider

New member
סינגל אדום בטיפוס שיש בתחרות

אחלה DH קצר ומרביץ אנדרנלין (לא רוצה לנסות אותו על הז"ק כי זה לא נראה לי). מישהו אי פעם מדד כמה זמן זה לוקח לו? מישהו יכול למדוד אבל אני לא רוצה לקרוא לכם ולגרום לכם להילחם נגד השעון כי זה מסוכן ואני לא רוצה להיות אחראי. רק אם יש למישהו שעון שימדוד ככה כדרך-אגב הרי אנחנו לא בתחרות ובאנו להינות ! איתי

mtbRider

New member
ד"א בקשה ממני אליך הרוכב הנחמד ../images/Emo13.gif

חו"ד על הDJ2 אתה יכול לשלוח לי למסרים? אמינות? הבנתי שלסגור מהלך אין לו בלקסיכון... איך הוא בזרימה? [בDH ובFR כשאצלי הכוונה DH זה לשוט הכל כשהגלגלים על הרצפה וFR זה עם דרופונים/דרופים פה ושם]. אודה לך מאוד (בכל אופן הנושא איננו דחוף), איתי

avitzurel

New member
ברשותך איתי...

אתן ביקורת על הבולם הזה רכבתי עליו תקופה לא מבוטלת. אז דבר ראשון סגירת מהלך זה בהחלט לא מחוץ ללכסיקון שלו אלא אם מנפחים אותו ואז מאבדים שיכוך. 1) תשכח מבולם הרכב ושכח הוא לא כזה הוא דורש כיוונים אם רוצים שהוא ישכך בצורה טובה 2) אם מנפחים אותו הוא לא סוגר מהלך גם כשנוחתים 1.80 על הקדמי מנסיון 3) בולם מצויין אם יודעים להשתמש בו

mtbRider

New member
כאלה שאוהבים אהבה וחום

ורגישות וטיפול וכיוונונים.... בסדר אני אוהב להעניק את הנ"ל... איתי

kraps

New member
"עוף גוזל. חתוך את השמיים"

אביעד צונח דרופ של 1.80 מ' בווילי. החובש והמדריכה צופים בו, חרדים והמומים.

avitzurel

New member
מה?

זה ליד הקמיקזה? בטוח? טוב, אז אני באמת לא מאופס וסילחו לי, לא היה בכוונה

shpitzs

New member
../images/Emo3.gif1.5 מ' נדיב משהו ....

זו אחלה קפיצה שלא תבין אותי לא נכון.. אהל מטר וחצי אין שם בשום אופן :) עדי

kraps

New member
אתה צודק (וגם טועה)

הגובה ממשטח החומה לבסיסה הוא כמטר, אולי פחות, אבל זה לא דרופ לפלאט -הקרקע מבסיס החומה גולשת בתלילות כלפי מטה לסינגל שיורד מההר, כך שלמעשה ממשטח הנסיקה ועד לנקודת הפגיעה בקרקע יש לפחות מטר וחצי. לא מתחייב על הסנטימטר.

למעלה