אז מה היה לנו - מגילה

אז מה היה לנו - מגילה../images/Emo18.gif

שיעור ראשון אחרי שנתיים - הדיווח: כללי המקום: אבאדה בתל אביב, עירוני ט"ז. קרוב מאוד לבית שלי, ולכן
על מיקום. חבריי לכיתה: הילדים היו נחמדים, קיבלו אותי ושיחקו איתי יפה.
איזאק: כנ"ל. מחייך, עוזר. אמנם קשה לתהות על קנקנו של מאמן באימון יחיד, אבל בינתיים נראה ש
. השיעור מתחיל...: חימום קצר ותמציתי יחסית למה שהייתי רגילה ב CDO, אני מניחה שהשרירים שלי לא יאהבו את זה - וגם שאצטרך להתחיל לעבוד על מתיחות לבד בבית אם אני מתכננת לחזור לגמישות של ימי העבר הנוסטלגיים. אז החימום
השיעור עצמו: היה אחלה. סיקוונסיה קלילה למדי של מעברים בסיסיים, עבודה בזוגות על הפלה ויציאה ממנה, בסה"כ דומה למה שהיה ב CDO. (ואולי אפילו קצת פחות, למען האמת, אבל במצבי הנוכחי זה עדיף לי בהחלט מאשר שיהיה קצת יותר). אז שוב, אין לשפוט על פי שיעור אחד, אבל עד כה
ההודה: יהיה לי קשה להתרגל לבלאגן הזה של כניסה פנימה באנרכיזם מוחלט. וגם את השירים לא הכרתי. רוב הזמן הייתי היחידה שמחאה כפיים וזה היה די מתסכל. קצת מייבשים על כלי הנגינה. והצורה המעגלית... נו, לא ממש נשתמרה.
המשחקים בהודה: נחמדים. גם פה, אני חושבת שהרמה (מבחינת מגוון תנועות ותקשורת אחד עם השני וכו') קצת קצת פחות ממה שזכור לי ב CDO, אבל זה זניח.
(הסיבה לציון הנמוך תגיע מיד...) השמועות: אבאדה ממש לא אלימים יותר. טוב, נו. אולי רק אחד מהם שהזריק לעצמו יותר מדי טסטוסטורון לפני השיעור, ורוב המשחקים שלו נגמרו בסטירות, כאפות, בעיטות לבטן, בעיטות בבן הזוג כשהוא על הרצפה (!), ואלימות בוטה באופן כללי שהמשיכה גם כשאיזאק כבר עצר את ההודה. אני עטיתי מבט מבוהל, אבל חזרו ואמרו לי שזו פעם ראשונה שקורה כזה דבר, וזה מאוד לא אופיני לקבוצה ולבן אדם. גם איזאק נתן הרצאה לא קצרה שאלימות כזו ממש לא לעניין ולא מקובלת ושאין לזה שום קשר לקפוארה וכו'... אז אני מקווה שבפעם הבאה אני אקבל רושם אחר ויותר ידידותי למשתמש. ואם כבר נימה ביקורתית, אז כמובן גם על עצמי: השרירים: הייתי פעם בכושר? נסיעות אופניים יומיומיות לאונ' תיחזקו את הסיבולת לב ריאה, ותודה לאל על זה כי לפחות לא התנשמתי. (יותר מדי). אבל השרירים... כבר בדרך הביתה הרגשתי אותם מתכווצים ומסרבים לשתף פעולה. שבוע התאוששות, מ-עכשיו. העור ברגליים: התחיל להתמרד גם הוא. ניצלתי בזכות סרט דביק ממישהי, אבל ייקח לי זמן לפתח את עור הגמל הסקסי של הקפואריסטה. השיעור: עמדתי בזה די יפה, למרות שהרגשתי מאוד חלודה בקטע של תגובה מהירה ודיוק בתנועות, אבל אני מניחה שזה יחזור. ההודה: המשחק הראשון היה מעבר לחלוד. בשני כבר הרגשתי הרבה יותר טוב, הוצאתי יותר תנועות, השתלבתי יותר טוב עם מי שמולי. התסכול העיקרי הוא שבראש יש לי את התנועות שאני מכירה, אבל השרירים והגמישות לא שם... ואני מתחילה תנועה, ובאמצע מתרסקת, או מרגישה את הגב מתקפל בכיוון הלא נכון. זה הציק לי יותר מהכול, התחושה שאני יכולה לעשות תנועה כלשהי כי אני מכירה אותה מתוך שינה, והגוף פשוט לא מצליח לבצע.יש הרבה מקום לשיפור... בסה"כ -
עושה רושם שבינתיים אמשיך. נהנתי, וזה מה שחשוב, כי זו המטרה העיקרית שלי בחזרה לקפוארה. סוגיית המחיר שחרדתי ממנה כל כך - 230, שירדו ל 200 אחרי שהסברתי שאני סטודנטית מהסוג העני ביותר. מקווה שאצליח לעמוד במינימום הזה, וברור שלא יהיו מותרות כמו מכנסיים וחולצות וכו'. אני אאלץ להמשיך להופיע עם בגדים של CDO
קצת מביך, אבל נתגבר...

Kalimac

New member
מקווים לראותך שוב ../images/Emo9.gif

אני יכול למצוא חולצות שיתאימו לך, אני אחפש

טפיוקה

New member
איזק מאמן מעולה..

אני ממש אוהבת אותו, ובקשר לאימון ולרודה באיזה היית של המתקדמים או מתחילים?? זה ממש משנה, באמת הכניסה לרודה ממש שונה ממה שהיית רגילה, זה לא חוסר סדר, זה פשוט שונה.. ומכות, שוב הגענו לזה... אני לא יגיב..

טפיוקה

New member
שוב בקשר לאלימות

איזקי מדבר על זה מידי פעם את עוד בטח תשמעי.. משחק קשה (דורו) מידי פעם זה בסדר וגם קצת מכות לא הרגו אף אחד עדיין... קפוארה זאת אומנות לחימה ולא ריקוד!! אבאדה לא בעד לברוח ממשחק קשה אלה ללמוד להתמודד איתו!

ושלחתי בלי התוכן ../images/Emo163.gif

לא דיברתי על משחק דורו, דיברתי על אלימות סתם. אין פה בכלל ענין של "להתמודד" מול לברוח, כשמי שמולך כבר לא עושה קפוארה...

אני עדיין לא לגמרי בטוחה שהבנתי

1. מצד אחד, אנשים מתקרבים "בתור" עד לקדימה של ההודה, מתיישבים מתחת לברימבאו, נכנסים. זה מה שאני רגילה. אבל לזה מצטרפים - 2. אנשים שמחליטים להתיישב מתחת לברימבאו סתם פתאום, אז מאמצע ההודה הולכים עד לברימבאו ומתיישבים. לפעמים לפני הבן אדם שישב שם באותו רגע, מה שנראה לי די תמוה. והכי הטריד לי בעיניים, שאנשים שהחליטו פתאום לשבת מתחת לברימבאו, לא הולכים מסביב להודה אלא בתוכה. ממש נתקעים לאלה שמשחקים בין הרגליים, הולכים חצי מעגל בתוך ההודה וכמעט חוטפים חמש בעיטות בדרך... 3. אנשים שמחליטים להיכנס ככה פתאום. חשבתי שאולי זה קשור לקורדאו, אבל אלה שעשו את זה לא בהכרח היו הקורדאו הגבוהים ביותר שהיו שם. אז אנשים יושבים מתחת לברימבאו, ופתאום מישהו אחר (ברמה שלהם אפילו) פשוט נכנס לתוך המשחק. קטעים כאלה יכולים לקרות גם כשזה שעומד להיכנס כבר התחיל ממש להיכנס, אבל אז מישהו אחר שנמצא בכלל בקצה של ההודה מחליט שהוא נכנס וזהו. אז בעיניים שלי שרגילות לכניסה מאוד מאוד מסודרת, זה נראה כמו אנרכיה גמורה. תשב מתחת לברימבאו, לא תשב, תיכנס מאיפה שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה, לא משנה אם מישהו אחר כבר מתחיל להיכנס. שלא לדבר על זה שאם אני למשל יושבת מתחת לברימבאו ומתפתח בפנים משחק יפה ואני רוצה לקטוע אותו אחרי 10 שניות במקום אחרי 5, אז כמובן שבגלל זה ייכנסו בינתיים ארבעה אחרים שלא יבינו למה אני מתמהמהת...

lourinha

New member
רק דבר אחד לא הבנתי

איך בדיוק היו נכנסים לרודה בקבוצה הקודמת שלך? הולכים מסביב לרודה ויוצאים מהברימבאו? אני פה כבר כמה שנים והתאמנתי עם כמה קבוצות ובחיים שלי לא ראיתי אנשים הולכים מסביב לרודה כדי להכנס. אנשים שחותכים את התור יש בכל מקום כנראה אני מסכימה מאוד שאסור לחתוך בדיוק כשמתפתח משחק, זה מכוער.

היו נכנסים

רק מתחת לברימבאו (מלבד אנשים עם קורדאו מאוד גבוה, שהיו יכולים להחליט שבא להם להיכנס, מתקרבים מתוך ההודה לכיוון הברימבאו ונכנסים). כל השאר שרצו להיכנס הגיעו ליד הברימבאו, לפי הסדר מתיישבים מתחת (בדרך כלל לא יותר משניים שיושבים בכל צד, ורוב הזמן רק אחד בכל צד). ונכנסים משם, בדרך כלל אחרי שמקבלים איזה סימן מזה שמחזיק את הברימבאו, או אחרי שמסמנים לו שרוצים להיכנס. ואם אני למשל עומדת בקצה שרחוק מהברימבאו ואני רוצה להיכנס, אני לא אלך בתוך ההודה ואתקע לאנשים במשחק, אלא אצא החוצה, אלך מסביב ואגיע ליד הברימבאו.

ToryMaster

New member
זה נשמע ממש טיפוסי

יש בקבוצה הזו כמה אנשים שרק הם מעניינים אותם, לשחק ולעשות כמה שיותר פוזות, לא משנים חוקים, מנהגים, כבוד או שאר ירקות.

ToryMaster

New member
לא מתאמנת

אני על תקן החברה של, אז אני יושבת וצופה, מחקר אנתרופולוגי מרתק, אגב.

ailag

New member
אגב, גם אצלנו היום

אנשים הלכו בתוך ההודה ולפעמים נכנסו באמצע למשחק למרות שהיו אחרים שחיכו מתחת לבירימבאו. אבל כן היה סדר כלשהו, בלי חוקים "קשוחים" אבל שאת מבינה מה קורה. אבל זה כי היו המון אנשים היום מכמה קבוצות (חיפאים עלו לרגל וכאלה) (אם כי בהולכים בהודה היו גם "ביתיים")

tartaruga

New member
היי אלפקה

אני ממש שמח שהחלטת להצטרף לקבוצה שלנו, ובאמת אנחנו פתוחים לקבל כול מי שרק רוצה להתאמן ללא קשר לדת מין או קבוצה
לגבי מה שראית בהודה, המסר האחרון שקבוצת אבאדה רוצה להעביר היא של אלימות,אבל צריך להבין שהקבוצה מרוכבת מאנשים, לאנשים יש ימים טובים יותר וימים טובים פחות...ומה שקרה בהודה נשאר בהודה סה"כ הקבוצה הזאת היא משפחה וגם במשפחה אחים רבים ...ובקיצור אנחנו בקבוצה מגנים כול צורה של אלימות ואותו אדם שהתנהג בצורה כזאת נקרא לסדר (ומההכרות הארוכת שנים של עם איזק אני יודע שמי שלא מתאפס מהר וחוזר למוטב, מהר מאוד מוצא עצמו מחוץ לקבוצה) ומכיוון שגם את הצטרפת למשפחה שלנו הייתי מעדיף שכביסה מלוכלכת נכבס בבית ולא מול כול העולם אם את מבינה למה אני מתכוון... לפרסם אירוע חד פעמי כזה יכול לגרום לנזק עצום לקבוצה ולכן אם יש איזשהיא טענות לגבי ההתנהלות של הקבוצה אני חושב שאיזק היא הכתובת ולא על גבי הפורום!הפירסום השלילי הלא מוצדק יכול להרוס עבודה של קרוב ל20 שנה, עבודה שכול הקבוצות בארץ מרוויחות ממנה! אני שוב מברך אותך לכבוד הקאמבק לעולם הקפוארה ועל ההצטרפות לאבאדה!

ToryMaster

New member
אבלאבלאבל

היא ציינה בפירוש שכנראה מדובר באירוע חד פעמי
.

אני לא מסכימה איתך

"כביסה מלוכלכת"? השמצות? גרימת נזק עצום? אני חושבת שאתה עושה מזה הרבה יותר ממה שזה באמת. סיפרתי מה שחוויתי, בדיוק כמו שסיפרתי גם על הדברים החיוביים שחוויתי. אני באמת חושבת שהעברתי את כל הצדדים של מה שהיה, כולל גם הבהרות שחזרו והסבירו לי שזה לא משהו נפוץ, כולל זה שאיזאק בעצמו התנגד לתופעה. כל ההתעסקות הזאת במוניטין של קבוצות ובשמועות זה באופן כללי משהו די ילדותי בעיניי, ולא משהו שאני מתייחסת אליו כשיקול. אני מרגישה שכבר עברתי את הגיל שמה שמעניין זה לרכל על מה שקרה פה או שם, וגם עברתי את השלב שאני אסתיר דברים ואשמור אותם בבטן מתוך דאגה למה אחרים יגידו. (וזה נכון לגבי קפוארה כמו לגבי כל תחום אחר בחיים. אי אפשר לתכנן את הדברים שאתה אומר ועושה לפי מה שאחרים יחשבו עליהם). אנשים יגידו בכל מקרה מה שהם רוצים, רוב האנשים שמחזיקים בדעות קיצוניות כנגד קבוצה זו או אחרת הם בכל מקרה בדרך כלל כל מיני ילדים שנמצאים בקפוארה כמה חודשים ובטוחים שהם יודעים הכול. קפואריסטים עם ניסיון ומינימום הבנה ידעו להבין ממה שסיפרתי בדיוק את מה שהיה ולא מעבר לזה, ואין שום סיבה לתת לזה יותר משקל וחשיבות. ותודה בכל מקרה על קבלת הפנים, בינתיים אני מאוד נהנית אצלכם
ואם אפשר רק לדעת מי אתה מהאנשים בקבוצה, כי אני עדיין לא מכירה כל כך שמות?

tartaruga

New member
שוב אני

עניין האלימות ואבאדה הוא מאוד רגיש...יצא לקבוצה שם לא מוצדק של הקבוצה הכי אלימה בענף ,ועד היום יש קבוצות שלא מוכנות שנבוא להודות שלהן,מורים מספרים סיפורי זוועה על אלימות שלא תאומן וכו', ולכן הרגישות שלי ושל כולם לנושא.. אני מסכים איתך שהסיקור שלך היה מבחינתך כולל את הדברים הרעים והטובים אבל האיזכור של אותו אקט יכול לגרום לאנשים שרוצים להצטרף לקבוצה לברוח ולכן אני חושב שהתיאור היה מעט מפורט מדי (שוב זאת דעתי האישית בלבד) וכאחד שהיה רוצה לראות את כול הקבוצות באות להודות שלנו בלי חשש,דואג מאיזכורים כאלה. המוניטין של הקבוצה חשוב מאוד לא בכדי שהקבוצה תרוויח מהשם הטוב או הרע שיצא לה אלא כדי שהקפוארה תרוויח ככה כולנו נוכל להתאמן עם כול הקבוצות. ולגבי מי אני, אני tartaruga מתאמן עם איזקי במתקדמים

למעלה