אז מה הייתם ממליצים לילדים שלהם?

dat nigga daz

New member
תמשיך אתה לחכות.. תתן לאחרים להתקדם...

המחירים בשיא היום גם ב 2015, 2014, 2013 ואתה יודע עד לאן זה ממשיך....

בינתיים המחירים רק עולים , הם יחכו ואז מה ?
בינתיים הם משלמים שכירות כל חודש , בינתיים הריביות עולות, הביטוחים הנלווים עולים, וכל הדברים שרשמתי כאן בעבר ...
המחירים יירדו ב 30% אולי באוגנדה..
שר האוצר שלך הבטיח בעצמו שהמחירים לא יירדו ביותר מ 5% , והוא צודק -
בינתיים המחירים עלו בשנה האחרונה

תמשיך לחכות, אני בינתיים מסתכל על אנשים בגילך עם משפחה ודירה משלהם - חיים כמו מלכים

dat nigga daz

New member
חחח הכי כואב לגלות שכולם כבר קנו, ואתה נשארת מאחור

ראשית, ממש לא נשארתי מאחור. נהפוך הוא

אני רק מנסה להציל זוגות צעירים מהשתעבדות לשלושים שנה במחירי בועה.

dat nigga daz

New member
נכון , ולשלם 60 שנה שכירות מופקעת , בלי ביטחון, בלי נוחות...

בלי ירושה לילדים, ובלי עתיד.....

ממש רוביו הוד אתה .... חחחח

מי שקונה דירה היום, ימצא את עצמו יום אחד בלי כסף ובלי דירה

כי מי שקונה דירה באמצעות הלוואות שהוא לעולם לא יוכל להחזיר,
אז כנראה שגם את הדירה שהוא קנה הוא יפסיד לבנק,
ככה שהבעלות על הדירה היא רק לכאורה

RingGirl

New member
אפשר לשאול למה?

אני מבינה את האג'נדה, אבל לצערי אתה מפספס.
מצד אחד כן, אתה צודק - המחירים מאוד יקרים והסיכוי שימשיכו לעלות הולך וקטן כי יש גבול לכמה הציבור יכול למשכן את עצמו. אבל, פה נכנס האבל הגדול:
במקביל לעליית הנדל"ן שכר הדירה גם כן עולה משנה לשנה
אין חקיקה המגינה על שוכרים
אין סטנדרט מינימלי לתחזוקה של דירה
&nbsp
כאן נכנס הזוג הצעיר לבחירה - או לשלם יותר ויותר שכ"ד בלי יציבות ותנאים או לקחת סיכון ולהשקיע את כל כספו על דירה במחיר מנופח.
לא פשוט, נכון?
&nbsp
לזוג הזה יש ארבע ברירות:
או להשקיע את כספו בשוק ההון לטווח הארוך (בדגש על ארוך) ולחיות בשכירות
או להשקיע בדירה קטנה בפריפריה ו"להשכיר ולשכור"
או לרכוש דירה למגורים עם משכנתא גבוהה
או לשבת על הגדר ולחכות לירידה
&nbsp
האפשרות הראשונה לא מתאימה לכל אחד, סטטיסטית היא הטובה ביותר, אבל בסטטיסטיקה לא נכנסת איכות חיים, יציבות במיוחד כשיש ילדים) והיא רק לבעלי אורך רוח שלא יבחו ברגע שהשוק ירד.
&nbsp
האפשרות השניה בעיניי (!) תואמת את האג'נדה שלך - לקנות דירה קטנה בגודל ומיקום שלא מתאימים למשפחה במחיר בועה יכולה מאוד להכאיב כי כנראה שם יהיו הירידות הראשונות והמשמעותיות - כאן בהחלט מדובר בסיכון גדול עם פוטנציאל ל'כאפה' רצינית
&nbsp
האפשרות השלישית - אם קונים דירה, גם במחיר גבוה במידה ויכולת ההחזר שוקללה היטב לפני לקיחת המשכנתא והמסלולים נבחרו בקפידה היא הסולידית ביותר כי לטווח הארוך גם אם המחירים ירדו זה פחות משה כשרוצים לגור בדירה לאורך זמן כי ב- 10/15+ הם כנראה גם ירדו וגם יעלו ורוב הסיכויים היסטורית לאורך זמן יעלו - מיוחד במדינת ישראל שחוסר שטח ובעיות הרגולציה שלה לא יעלמו בקרוב
&nbsp
האופציה הרביעית היא לוטו - כל מי שחיכה עד עכשיו בכל השנים מאז המחאה היו רק האטות ועליה, מחיר למשתכן מציעה מעט מדי דירות ביחס לאוכלוסיה, רבות נרכשות על ידי משקיעים, זכיה למרות הסיכויים הגרועים לא מבטיחה דירה רלוונטית, הרבה מהדירות מחוץ לאזורי ביקוש, הן לא זולות מאוד ביחס לשוק ולאחר קבלה הרבה יצטרכו שדרוג כי אין אופציה לשינויים במהלך הבניה ככה שבסופו של יום יצא להן שם של סטנדרט נמוך והמחיר יהיה כמעט זהה לשוק
&nbsp
&nbsp
איך המחירים כן ירדו?
האופציה הכואבת - מיתון, חוסר יכולת לעמוד בהוצאות המשכנתא והתרסקות כלכלית
האופציה הפחות ריאלית - מדינת ישראל תחליט לא לקחת כסף על הקרקע/ מעט מאוד ותבנה בעצמה דירות זולות משמעותית באזורי ביקוש או בקירבה עליהם עם מערך תחבורה הולם
&nbsp
&nbsp
עכשיו שהשקעתי בתשובה שלי - אשמח לשמוע על מה בנויה התאוריה הנחרצת שלך.

elvinnox

New member
את מציגה את זה כאילו לחיות בשכירות זה סבל בעינויים

למה חייב לקנות דווקא עכשיו?! בשיא המחירים?
לא משנה אם זה פריפריה להשקעה או למגורים, למה דווקא עכשיו? מה בוער?
&nbsp
לא יקרה כלום אם תמשיכו לגור שנה בשכירות ולקנות שכל השוק ירד.
והוא ירד, שום דבר לא עולה לנצח.
&nbsp
כבר עכשיו, רמת המחירים לא עלתה ושאף אחד לא יספר לי סיפורים.
המחירים כבר עצרו, הם לא עולים יותר והם בדרך לירידה.
אז גם אם הם כרגע נשארים כמו שהם, עוד שנת מגורים בשכירות יכולה לחסוך שנתיים של משכנתא.
&nbsp
לא חייב לקנות בשיא, זה הכל. דיי עם האמוק לקירות, תחיו את החיים שלכם ותהנו מהם.

RingGirl

New member
לשכירות חסרונות ויתרונות

היתרון המרכזי הוא הגמישות שהיא מאפשרת
בארץ יש חסרונות ברמת ההגנה על הדייר - רוב הדירות לשכירות במחיר שפוי נמצאות במצב של הזנחה קלה ואין סטנדרט מקובל של תחזוקה אליו מחוייב המשכיר... בנוסף, אין הגנה ברמת ההמשכיות (מאוד נפוץ שאחד מהילדים של בעל הנכס פתאום רוצה לגור בדירה) או ברמת העלויות - שכר הדירה עולה כמעט כל שנה.
&nbsp
לא בטוחה כמה ואיפה אתה עוקב, אבל המחירים בעליה, קצת יותר מתונה, אבל עליה וגם אם תהיה ירידה עוד שנה יכול להיות שהעליה בריביות המשכנתא תקזז את יתרון הירידה וביחד עם שקלול השכירות יכול להיות שזה בכלל לא כדאי ושוב - לא אתה ולא אני יודעים אם תהיה עוד עליה או ירידה ושל כמה ובנתיים הכסף ממשיך להישחק והמחירים נכון לעכשיו לא יורדים.

dat nigga daz

New member
ירידת מחירים - אולי באוגנדה הירוקה...

"לקנות עכשיו?" "בשיא המחיר?" "אוטוטו הבועה מתופצצת" -
המשפטים המפורסים ל - 2016, אהה וגם ל- 2015, אהה וגם ל- 2014, ו 2013, 2012, 2011 וכו וכו וכו

שנה הבאה כל השוק יירד ?
ringgirl תחתימי אותו על זה ששנה הבאה - הדירה שאת רוצה - תשלמי עליה יותר זול -
תקחי בחישוב עוד שנה שכירות לפח, עליות ריביות, עליות תשלומים נלווים ומחירי הדיור... אם כן תתני לו הזדמנות להרוויח - הוא הציל אותך
בשביל שזה יקרה עד שנה הבאה תצטרך ירידה של 20% לפחות - אפילו באוגנדה זה לא אפשרי חחח

וכן, מגורים בשכירות למשפחות זה סבל.... אבל מה אתה מבין מהחיים שלך ?
כנראה מעולם בעל הבית לא מכר את הדירה והוציא אותך בגיל 35, 38 עם שתי הילדים (או יותר) ועם כל הציוד וריהוט באמצע החיים לחפש אותם מחדש.

בית משלך זה ערך עליון, אתה תמשיך לגור בשכירות ולהשתעבד למשכנתא של מישהו אחר ולחיות בסרט שאתה "חי את החיים"... בינתיים אנשים אחרים מצליחים בחייהם ומתקדמים, הם חכמים, יודעים מה הם עושים, מנצלים את הריבית הנמוכה בשנים האחרונות, ויודעים שכאשר היא תעלה הם כבר בגלל לא יוכלו לקנות.....

בחייאת, חברה צעירים בני 24-25 כבר קונים דירות, כל החברה בגילאים 30 ומעלה כבר עם דירות משלהם, מי מחכה לכחלון נראה לך ? רק אתה מחכה למשקיע הנדלן הזה חחחח... אתה ומי שאין לו שקל על התחת....

elvinnox

New member
הריבית על המשכנתא כבר עלתה

כבר היום קל"צ סביבות 4%,
המחירים לא עולים, נקודה. גם לא עם סכום העסקאות בפועל. גם לא מחירי השכירות, מספיק כבר עם הדמגוגיה הזולה.
דירה זה לא ערך עליון, זו לא מהות החיים.
&nbsp
לרוץ לקנות בית תמיד אפשר, בכל נקודת זמן.
ברגע שכבר קנית, כבר הרבה יותר קשה לתמרן בלי קנסות ועלויות גבוהות. שלא לדבר על מיסים, עו"ד ועוד מגוון תשלומים. דירה זה לא מוצר בסופר ואי אפשר לסחור אותו בקלות, על כל קניה ומכירה ישנה עלות רצינית ולכן חשוב לנהוג ברציונאליות, במיוחד בסכומים שהולכים להשפיע על העתיד שלכם, לפחות ל-25-30 שנה הקרובות.
&nbsp
המחירים ירדו בוודאות, אין שום יכולת למחירים להמשיך להתקיים ברמה הנוכחית. גם לא תיאורתית. אם את מתעקשת לשעבד את עצמך - בבקשה, לכי תהני מהשחיטה. מקווה שעוד 30 שנה תוכלי לומר שזה היה שווה את זה. אני בספק.
&nbsp

dat nigga daz

New member
אתה ממשיך לכתוב שטויות ללא הרף...

"המחירים לא עולים, נקודה" -
בוא נשווה מחירים לשנת 2015, 2014, 2013 וכו.... לא עולים ? אולי בפרויקט חלומות אוגנדה. -

"גם לא מחירי השכירות, מספיק כבר עם הדמגוגיה הזולה" - ראה תשובה ראשונה.

"לרוץ לקנות בית תמיד אפשר, בכל נקודת זמן" - פחחחח בדיחה טובה. ככל שאתה מתבגר, זה קשה הרבה יותר. תראה כמה זוגות בני 40 פלוס יש, עם הון עצמי שלא קונים, למה הם מחכים ? לירידה קטנה שתגיע כשיהיו בני 50 ?
לא ולא, הם פשוט כבר לא יכולים לקנות - בין אם זה מגבלת שנים, עלויות ביטוחים, ביטחון תעסוקתי, הוצאות קבועות גבוהות על ילדים שעבר לא היו. מי שלא קונה צעיר, כל שנה שעוברת יהיו לו קשה יותר.

"דירה זה לא מוצר בסופר ואי אפשר לסחור אותו בקלות" - קודם כל דירה זה כן מוצר, ומוצר יוקרתי, וכן אפשר לסחור בו הוא פשוט דורש יותר התעסקות. בלי קשר, מי שמתכננן לקנות ולמכור בעוד שנה - אני בוודאות אומר לו - לא לעשות את זה.

"המחירים ירדו בוודאות" - פה כבר ניתן לראות שאתה שרלטן, בוודאות ? האם הוודאות היא כמו הפרסומות שמבטיחות תשואה של 10% בוודאות ?
פשוט בדיחה.

"אין שום יכולת למחירים להמשיך להתקיים ברמה הנוכחית" - למי אין יכולת ? לך ? את המשפט הזה אומרים כבר שנים רבות ועולם כמנהגו נוהג...
אל תדאג, גם אם אתה לא תקנה ואני אפסיק לקנות, יהיו מספיק אנשים אחרים עם יותר מדי כסף שיקנו במקומנו. אף אחד לא מחכה לנו ברחוב עם דירה בשקית.

"לכי תהני מהשחיטה" - בשכירות אתה משלם לאורך השנים כ- 3.5 מיליון שקל ונשאר בלי כלום, אני לא מכיר יותר שחיטה מזאת, אפילו תרנגולת לפני כיפור תגיד לך את זה.

"מקווה שעוד 30 שנה תוכלי לומר שזה היה שווה את זה. אני בספק." - זה יהיה שווה את זה, אין מה לדאוג. כמו שלהורים שלנו היה שווה את זה. הכל בסדר.

אז המחירים עולים כבר 8 שנים.. לפני זה הם ירדו ברציפות 10

ןהמחירים ירדן המון שנים ברציפות לא רק בשנות ה 90, אלה גם בשנות ה 80 וגם בנשות ה 70..
ועם גם עלו בשנים אחרות.
גאות ושפל.
ועכשיו מתחילה תקופה חדשה של ירידות שתמשך הרבה שנים

ככה זה תמיד בשוק הנדל"ן, גאות ושפל מסביב למדד.

ככה זה היה תמיד וככה זה יהיה תמיד

ואנחנו לפני השפל החדש. היום הודיעו על ירידה ריאלית של 0.7% במחיר הדירות.
המגמה השתנתה.

h a j b i

New member
חיים בשכירות זה סבבה אבל הרבה פחות לבעלי משפחות

כאשר הילדים כבר בגיל גן חובה או בית ספר כי אז את נעול לאזור מסויים. גם החיפוש הופך להיות הרבה יותר קשה, גם מבחינת זמן גם מבחינת אילוצים (מעבר למיקום).

את שואלת למה? כי זאת פשוט כלכלה

תני לי את הנתונים של הרכישה, ואני הוכיח לך שבכל סדרה של נתונים, ההיבט הכלכלי מראה באופן נחרץ לא לקנות באמצעות משכנתא שמעל ל 25% מערך הנכס

וכמובן שישנם משקיעים שממנפים את עצמם עד ל 75% מערך הנכס וגם מרוויחים, אבך זה כבר תלוי בתנאי השוק הנקודתיים.

התרחיש היחיד שיכול להצדיק רכישה לצורך מגורים הוא הון עצמי של 100%.

וגם אז, מבחינה כלכלית אני יכול להוכיח שעדיף לא לקנות נכס למגורים, אלה לפזר על נכסים להשקעה.
אבל כולנו מסכימים שרכישת דירה היא לא מהלך כלכלי, אלה רגשי פסיכולוגי (גם אם באמת יש לו יתרונות על שכירות, וההיפך)

dat nigga daz

New member
ראינו כבר את החישובים שלך.. שקריים ושווים אתה יודע למה..חח..

אנשים ראו כבר כל כתבה אפשרית בעיתון או באינטרנט שמראות עד כמה "שכירות יותר משתלמת מקנייה", כתבות שנכתבו על ידי בעלי עשרות דירות חחח

אז אולי במקום לספר סיפורי סבתא תדאג לעתיד שלך ותקנה כבר דירה. אתה לא בן 17 יותר.
בוקר טוב אליהו.

כבר הסברתי על הדירות שלי. ובניגוד אליך, הבאתי את כל הנתונים

ואני מוכן להתמודד עם כל נתון, כל מחיר, כל הון עצמי וכל משכנתא.

neta li20

New member
הגיע הזמן לקנות...

ככל שתחכו יותר, יהיה לכם קשה יותר... אתם כבר לא צעירים ועם ילדים זה יהיה קשה אפילו יותר ...

לא תהיה ירידת מחירים אין לכם ממה לחשוש, היא יכולה לקרות רק בריבית גבוהה ואז כבר בכלל לא תוכלו לקנות.

אני יכולה להגיד לכם שאנחנו וכל מי שאנחנו מכירים כבר כולנו קנינו בשנה האחרונה ואנחנו הרבה יותר צעירים מכם , יכולנו להרשות לעצמנו לחכות,
אבל לא הרגשנו שום צורך בכל

ואגב גם אם אף אחד מחברנו לא היה קונה והיה מחכה - היינו בכל זאת קונים

הבודדים שאני מכירה שלא קנו אלו זוגות בגילי שעדיין גרים עם ההורים וחוסכים הון עצמי, אבל גם הם יקנו תוך שנה, ככה לפחות הם הצהירו

000lilachi

New member
הון עצמי 350K - דירה 1150K או 1300K

יש לי אופציה אחת שעולה 1150K והיא קטנה 3 חדרים (60 מטר) אך 100% משופצת.
אופציה שנייה היא דירה הרבה יותר גדולה, 4 חדרים, לא משופצת אך אפשר להתחיל לגור בה ולעט לעט לשפץ - היא עולה 1300K.
נכון לעכשיו אנחנו משלמים 3200 ש"ד לחודש.

למעלה