אז מה הסיפור עם הבנקים ונעילת חשבונות לתושבי חוץ ?

MapleLeaf8

New member
חישובי מס

האם לאחר שמשלמים את ה- 35% מס בארץ ניתן להפקיד את כל הסכום ל- RRSP ולהמשיך לקבל זיכוי מס על הפקדות עתידיות?
 

SupermanZW

Well-known member
להפקיד כן אבל להצהיר רק חלקית

ובכל מקרה על ההצהרה לצורך קבלת זיכוי מס להיות נמוכה מהLimit עבור שנת המס שעברה ויש להמשיך להצהיר שנים קדימה עד שמסיימים להצהיר על כל הסכום שהופקד בכל שנה לא יותר מהגבול, כמו כן אסור שבסופו של דבר סכומי ההצהרה לא יתאימו לסכום ההפקדה ולכן חשוב גם להקפיד לא להפקיד יותר מדי אם יש סיכון שלא ניתן יהיה להגיע להתאמה. אם עלולה להיות בעייתיות רצוי להפקיד חלק מהכסף לRRSP, חלק (עד 5500 דולר קנדי לשנה) לTFSA וחלק לNon-Registered ואם לא בטוחים כדאי להתייעץ עם יועץ מס.
 

Tetrahedron

New member
לא מדויק

יש אמצעים בחוק בקנדה שמאפשרים להעביר חסכונות גיל פרישה ממדינה זרה ל-RRSP, ללא השפעה על ה-contribution limit הרגיל. בעיקרון, אם לפחות חלק מהכספים בחסכון הופקדו על ידי מעסיק ולא על ידך, ההעברה מותרת.
כמובן שצריך להיעזר במומחה ולהמנע משגיאות יקרות.
 

bewitched1

New member
הבעיה היא שאם בגיל הפנסיה הם עדיין יחיו בקנדה

אז בכל מקרה אם הם ירצו לקבל את הכסף לחשבונם בקנדה הם יצטרכו לעשות המרה והעברה וכמובן לשלם עמלה. לא ידוע לי אם הם יוכלו לבצע תשלומים בקנדה דרך חשבון בנק ישראלי.אלא אם כן מותר לאזרח קנדי להחזיק כרטיס אשראי ישראלי גם אם הוא חדל להיות תושב ואין לו משכורת קבועה שנכנסת
 

SupermanZW

Well-known member
אין חוק האוסר על אזרח קנדי להחזיק כרטיס אשראי זר.

אפשר לבצע תשלומים בקנדה עם כרטיס אשראי זר בתנאי שזהו כרטיס אשראי בינלאומי אך לא הוראות קבע. לא ניתן לבצע תשלומים בקנדה מחשבון בנק ישראלי ללא תיווך של כרטיס אשראי בינלאומי המקושר לחשבון הישראלי.
 

shoren78

New member
אפשר לקבל החזר מס על ה-35% בישראל ולצאת מופסדים הרבה פחות.

בדוח המס בקנדה מצהירים על הפנסיה בישראל כהכנסה, על תשלום מס בישראל, ואת כל סכום הפנסיה מוסיפים ל RRSP מעבר לתקרה. אם מדרגת המס שלכם 35% ומעלה תצאו מאוזנים. אם היא נמוכה יותר זה יצא פחות משתלם.
עשינו את זה השנה וה CRA החזירו את מה שישראל לקחה. עדיין יש סיכוי שיעשו ביקורת, אז צריך לשמור את המסמכים בשלוש שנים הקרובות.
 
למעלה