אז מה העונה האהובה עליכם עד כה?

אז מה העונה האהובה עליכם עד כה?

בסדרה החדשה, כמובן.

התחשק לי לצפות שוב בפרקים נבחרים מהסדרה, ואיכשהו יצא שרוב הפרקים שרציתי לראות שוב הם מהעונה הרביעית.
אין לי ספק שזה הרבה בגלל שדונה היא המלווה האהובה עליי והשילוב של קתרין ודייוויד הוא שילוב מנצח לדעתי, אבל גם הפרקים עצמם.
Partners in Crime חמוד ומשעשע, והאדיפוז הם לחלוטין החייזרים האהובים עליי, Silence in the Library מצמרר ומציג לנו לראשונה את ריבר, Midnight גם קצת קריפי ומעורר מחשבה, Turn Left מדכא ומרגש ופרק סיום העונה עם הדקוטור-דונה וכל הדמויות הוא פשוט כ"כ דוקטור הו-אי, ואני אפילו לא אתחיל לדבר על הספיישלים של העונה. אני יכולה רק לדמיין איך Blink היה נראה עם דונה במקום מרתה.
בקיצור, העונה הרביעית היא העונה שלי.

מה שלכם?

Lhuna1

New member
האמת, לא יודעת

גם עלי דונה היא המלווה האהובה ואין ספק שעונה 4 נהדרת, אבל למרות שמרתה היא לכל הדיעות (בערך) המלווה הכי פחות נחשבת, גם עונה 3 היתה מעולה לדעתי, בזכות כתיבה מעולה.
כשאני עוברת על רשימת הפרקים שלה להזכר, רובם היו ממש מצוינים ומאוד נהניתי מהם.
בסופו של דבר מבחינתי רמת הכתיבה של הפרק משפיעה יותר מאשר מי המלווה.
בעונות 5-6 הכתיבה התדרדרה משמעותית, ולכן הן בתחתית (ואין לזה קשר לדוקטור 11, שאני מתה עליו לגמרי).
מהעונות שלפניה ובעיקר 2-4 קשה לי לבחור.

shaharEB

New member
הממ..לא יודעת

בואו נתחיל מזה , שהיא בין העונות 1-4.
העונה ה5-6 הן גם טובות..אבל הרבה פחות לדעתי, בגלל הכתיבה ,כמו שכתבו מעליי שהתדרדרה

המלווה האהובה עליי היא רוז, והדוקטור האהוב הוא העשירי . אז מן הראוי שזו תהיה עונה 2

אבל אני גם ממש ממש אוהבת את עונה 4,גם בזכות דונה ,וגם בזכות כל הפרקים המקסימים

אני הכי פחות אוהבת את מרתה, אבל זה לא אומר שהעונה השלישית לא הייתה אפית

והעונה הראשונה ,היא העונה הראשונה !

בקיצור...אני ממש לא יודעת

אני חושבת שעונה 2 או 4 ,
אחריה 1, ואז 3, ואז 6, ואז 5

OKDeSign

New member
בדיוק זה :)

לא שאין פרקים טובים בעונות 5-6, הם פשוט מאוד מאוד מועטים והרבה בתחתית אחרי עונות 1-4

pennylane11

New member
אני חושבת שאם צריכה לבחור

אז כן, הייתי בוחרת את הרביעית. הרוב המוחלט של הפרקים האהובים עליי בעונה הזו, דונה היא המלווה האהובה עליי, ובכלל, אם לראות שוב פרקים - כנראה שהם יהיו מהרביעית, וזה לעולם לא ימאס עליי (אני מקווה). אחריה ובתחרות קשה גם העונה השנייה שהייתה מעולה.
בכללי אני חושבת שהעונה היחידה שלא אהבתי בתור עונה שלמה היא החמישית. בראשונה יש קסם מסויים (ואי אפשר להתעלם מכריסטופר שהוא מדהים), השנייה-שלישית-רביעית פשוט מדהימות, מבחינת המלוות והפרקים והקווי עלילה ודיוויד והכל ביחד, ואחרי שלמדתי לאהוב את מאט, אמנם אני לא מצליחה לאהוב את עונה חמש, אבל בשישית חל שיפור משמעותי לדעתי, ויש הרבה דברים שאהבתי בה מאוד. מקווה שהבאה תהיה טובה לפחות כמוה, אם לא הרבה יותר.

ailag

New member
כולן טובות

דוקא לפני כמה זמן אמרתי לעצמי "עונה 4 היתה מעולה, אולי אראה פרק משם שוב" ואז הסתכלתי על רשימת הפרקים ופסלתי את רובם / כולם (אלו עם ריבר ראיתי כמה פעמים אז מלכתחילה הם לא נכללו) - אבל היא עדיין מעולה לדעתי :) לא יודעת להסביר מה ההגיון.

הן שונות. כל אחת טובה בצורה אחרת.

את עונה 1 אני פחות אוהבת, כי החצי הראשון שלה עדיין מנסה להסגר על עצמו. זה ברור ומובן למה - הם לא ידעו מה הולך להיות, רק ידעו שיש להם סדרה מלפני 30 שנה שנתפסת כסדרה לילדים שהם צריכים להחיות, והיו עדיין צריכים להבין מה הם רוצים לעשות דומה, שונה, מי קהל היעד בכלל..

(קהל היעד כיום של דוקטור הו הוא לא בדיוק "ילדים ומבוגרים" כי יש הרבה תכנים שנכתבו למבוגרים - שימו לב ש"למבוגרים" לא אומר "עם סקס" אלא מדבר על רמת חשיבה ותחכום - ועם מספיק דברים "מנצנצים" לילדים, ואז ילדים יכולים להסתפק בזה שהמלאך הבוכה הוא גדול ומפחיד, אבל יכולים גם להשבות בקסם של ההפחדה היותר מורכבת שלו והשאלות שהוא יוצר. אז זה לא טריויאלי. אפשר לראות את זה בא והולך בעונה וקצת הראשונות)

אז ברור שיש סיבה טובה למה עונה 1 פחות לטעמי, אבל בכל זאת, היא פחות לטעמי. השאר - זה לא שהן בתיקו, אלא יותר שאי אפשר להשוות, זה לא אותם פרמטרים.

limors2

Active member
אני לא יכולה לבחור אחת.

אבל אני כן יכולה לבחור 3- השניה, הרביעית והשישית. את שלושתן אני אוהבת באותה מידה.

היי, שוב אני..חדשה וזה.. אבל היי

זה ממש קשה. כי אני מאוד מאוד אוהבת את כריסטופר אבל יאוו.. נו לא יודעת איך להגיד את זה אבל אולי אם הוא היה נשאר עוד עונה הייתי אוהבת אותו יותר מדיוויד....
אני מאוד אוהבת את העונה הראשונה גם כי היא לא כל כך מתיימרת לענות על כל השאלות ומתמקדת בהרפתקאות.
אבל הצ'ארם של דיוויד בעונה השנייה שובה. שלא לדבר על כמה מהפרקים המעולים שיש שם....
קשה לי לחשוב על העונה השלישית כי מרטה ממש הציקה לי שם.אבל בהחלט יש שם פרקים מעולים!כמו הפרק כשהפייס של בו מת..
העונה הרביעית טובה מאוד ואני מאוד אוהבת את דונה אבל היא לא הכי אהובה עלי.
העונה החמשית היא ללא ספק הפחות אהובות עליי..הרמזים שמתפתחים לאורך הסדרה לפרק סיום ולפרקים הראשונים של העונה השישית הם לא מרומזים הם מאוד בולטים ולא אהבתי אותם...חוצמזה איימי לא סגורה על עצמה שם ומנשקת את הדוקטור\:
העונה השישית היא עונה מעולה!שאני מאוד אוהבת חוץ מאיזה 3 פרקים אני אוהבת כל פרק ופרק שם ואני מאוהבת באייימי ורורי הם מלווים מעולים!
וואו. אחרי ששמתי את זה מול העיניים קשה לי לבחור....
השנייה והשישית אצלי בתיקו במקום הראשון!

סליחה על החפירהP:

ailag

New member
בקשר לאיימי

יש לה תסביך רציני בגלל הדוקטור. רואים כבר בפרק הראשון של עונה 5 - "שתים עשרה שנה וארבעה פסיכיאטרים! נשכתי אותם כל הזמן. כי הם אמרו שאתה לא אמיתי." זה לא סתם היה חסר לה, זה חרפן אותה. יכול להיות שזה מה שגרר אותה לעשות עבודה די זנותית (ולהסתיר את זה - "את שוטרת? לא היית אחות לפני כמה ימים?" "כן.. אני גם אחות.."), ולא להתחייב רומנטית לרורי ("זה ידיד שלי" "חבר" "בערך חבר") - כל הציטוטים באו מפרק 1 ואולי לא מדויקים.

גם אותי עצבנה הנשיקה עם הדוקטור - זה היה כאילו הם בכוח רוצים לעשות סוג של fan service. אבל אז הסתכלתי אחורה והבנתי שאיזה בורג בראש שלה קצת השתחרר בגלל הטראומה מהדוקטור. אולי כשהיא התבגרה המחשבות עליו בתור איש שיציל אותה הפכו למחשבות על איש שיהיה אהוב שלה. ואז זה התפרץ. דוקא כי היא לא רוז או מרתה שהכירו אותו וישר נסעו איתו.

אבל כן, מופאט גם כנראה רוצה לזווג כל מה שהוא רק יכול.

הרמזים לסוף העונה ברורים? לי זה לא היה ברור.. היה ברור שיהיה משהו שנקרא פנדוריקה ומשהו שנקרא סיילנס אבל למשל זה שהדוקטור חוזר אחורה ב BIG BANG ומבקר אותה בFLESH AND STONE לא היה ברור לי. זה משהו שזכרתי - אבל שכחתי לחשוב עליו. (אותו כנ"ל קובאריאן כשהיא פותחת את החלון בתחילת עונה 6 - שמתי לב לזה אבל אז שכחתי לשים לב, וכשחזרו אליה זה הפתיע אותי וזה היה נהדר)
אבל כל אחד והחוויה שלו. פשוט נראה לי מוזר שמישהו ינחש משהו על סוף עונה 5 לפי מה שקורה בה.

את צריכה להיות הפסיכולוגית של איימי:)

הממ..., עשית ניתוח יפיפיה של איימי, לי קשה קצת כנראה כי אני אוהבת אותה.

ונכון שבעונה השישית זה ברור אבל.לא יודעת. הייתי רוצה בשביעית שיהיה משהו כמו BAD WOLF או כמו טורצ'ווד בעונה השנייה...זה היה רמז עדין....

Lhuna1

New member
איזה מצחיקות אתן

מנתחות למה איימי ניסתה לנשק את הדוקטור.
אולי כי הוא... הדוקטור, כאילו? חתיך, מצחיק, גאון, טוב לב, חמוד, כריזמתי, חתיך כבר אמרתי?? ברור שהיא רוצה לנשק אותו. מה יש פה לא לנשק?
היה מוזר לי אם היא לא הייתה מנסה.

ailag

New member
בלילה לפני החתונה שלה?

היית מנשקת מישהו ומציעה לו סקס כמה שעות לפני שאת מתחתנת עם מישהו אחר? גם אם הוא חמודי.

ailag

New member
האמת שזה עקב דיון אחר במקום אחר

שבו התלוננתי אני ל הצעד הזנותי משהו והלא קשור שלה.. והעלו את הרעיון הזה, שהרחבתי פה. מופאט אוהב את הדמויות שלו פסיכיות, נראה לי (לפחות בעונה 5-6) - ריבר פסיכופתית שהפכה לסתם אובססיבית כל חייה, הדוקטור הוא איש משוגע כהגדרתו, וגם (זה לא ״פסיכי״ אבל זה שונה מה״נורמה״) מתנהג קצת כמו מישהו עם אספרגר, או יותר נכון, כמו שאנשים בלי אספרגר נוטים לתפוס אנשים עם. מעורבב צת בדעות של מופאט על א-מיניים שהזכיר מתישהו בטוויטר (באמת שאני לא כזאת אובססיבית, פשוט יש לי זיכרון טוב לדברים האלו וגם אני מדברת רק על החלקים שאני יודעת
)

אבל דמויות אחרות שלו יותר נורמטיביות בסדרב, בעצם כמעט כל דמות עד עונה 5 חוץ מהדוקטור והחברים הקרובים שלו.

icy tear drop

New member
כמה עונות ממנה שודרו?

ראיתי רק ביס את הפרק של היום שלפני שהוא אמור למות באגם.
כמה עונות נעשו מאז?

זו אותה 6. עונה 7 מצולמת בימים אלו ואמורה

לעלות בבריטניה בחודשים הקרובים.

icy tear drop

New member
אז זה אומר שהדוקטור לא באמת ימות 'מחר'.

יופי.

אם כך, העונה האהובה עלי הייתה הראשונה שהייה בה מתח בין הדוקטור לרוז. הסצינה שהם מתנשקים מאוד עוצמתית.

אתם כמעט כולם יורדים על עונה 5 אבל

יש שם לדעתי את ה2פרקים הכי טובים Time Of The Angels ופרק ההמשך Flesh and Stone
הוא (כפרק כפול) אחד האהובים עלי הביותר בכל הסדרה
גם Vincent.And.The.Doctor וגם The.Eleventh.Hour אהובים עלי
אני מסכימה שארבעה פרקים מ13 זה לא אחוז גבוה אבל אני באמת ממש ממש אוהבת פרקים אלו וראיתי אותם די הרבה פעמים
גם עלי דונה האהובה
יצורים שאני תמיד שמחה לראות- האוד
יצורים שמרגיז אותי פרק איתם- הדאלקס, די יצאו מכל החורים על הקול המעצבן שלהם
יצור נוסף מיותר בעייני הוא רורי
משהוא אחד לא הבנתי- בבלינק <המצוין> כמעט ולא רואים מרתה, אליו התכוונת??
השורה התחתונה אצלי היא שאין לי עונה מועדפת. בכולן יש כמה פרקים בהם צפיתי שוב ושוב ואין לי עונה שבה במיוחד צפיתי יותר.

הפרק היחיד שאני אוהבת בעונה 5

הוא Vincent and the Doctor, שהוא בעיני אחד הפרקים היותר טובים של הסידרה בכלל.
שאר הפרקים בעונה לא טובים כל כך בעיני ועונה 5 היא החוליה החלשה ב-6 העונות האחרונות.

למעלה