אז מה זה אומר בחיי היום יום שלכם?

suki da yo

New member
אז מה זה אומר בחיי היום יום שלכם?

התכוונתי לפרסם את זה ממש לפני הגיוס שלי, כך שזו תהיה הודעת הפרידה שלי מהפורום. אפילו כתבתי מראש ביומן שלי מילה במילה מה אני הולכת הגיד לכם. אבל אני לא רוצה להראות פה שום דבר מהיומן שלי. ואני מעדיפה להישאר פה ולהגן על העמדה שלי ולא לברוח ולתת לכם לדון בזה כשאני עושה מטווחים. פעם, כשהייתי קטנה ותמימה, חשבתי שכל פאגאן שאני אפגוש יהיה אדם גדול. חשבתי שזה יהיה כמו לפגוש המון אנשים שהם מה שאני מקווה יום אחד להיות. או לפחות מנסים. שאני אמצא קבוצה של אנשים שמשהו גדול יותר ממריבות קטנוניות מאחד אותם. הגעתי למפגשים בתחושה של "הנה, הגעתי למנוחה ולנחלה". חזרתי מכל מפגש עם תחושה גדולה יותר של שליחות, של רצון לעזור. ועכשיו, אני חושבת שכבר שנה אח"כ, אני מפוכחת. אני יודעת שפאגאנים הם כמו כל שאר האנשים בעולם, פרט לאמונה שלהם. הם דואגים לעצמם, הם אוהבים להתווכח (ולא שאני לא מתווכחת, אני לא פה לטעון שאני מושלמת. אבל לי כואב שאני לא מצליחה להיות מה שקיוויתי, ואני מנסה.), והם שמחים לכל הזדמנות לפאר את שמם. מעטים עושים דברים למען הקבוצה ולא למען טובתם האישית. כדוגמא אני אתן את אתר הקהילה. ג'סטין התנדב, ואני מדגישה התנדב, לבנות אותו. אנחנו היינו אמורים למלא אותו בתוכן. מישהו שלח מאמר? מישהו הציע לעזור בערמות העבודה? לא. ביקורת היתה פה, בטונות, על קצב העבודה, על האיכות, על בדיחה מטופשת. חשבתם על זה שג'סטין לפני גיוס? מתי שהו פה או שם, הוא מתגייס. ואת הזמן לפני הגיוס הוא שורף על האתר. גם אני. ב-20 לנובמבר אני מתגייסת. ועבודה שחשבתי שתיקח לי שבועיים-שלושה הולכת לקחת ממש עד הגיוס שלי, ואפילו לא להסתיים. וזה מאוד לא נוח, ולא כיף. באמת שאני מעדיפה לקרוא, לישון ולפגוש חברים לפני הגיוס. אבל אני מרגישה מחוייבת למשהו גדול יותר ממני. לטובת הקהילה. מישהו ממכם חשב על טובת הקהילה בזמן האחרון? אני בטוחה שלא. כי למה שכן. יש מי שידאג לדברים. מישהו שמארגן. אם מישהו שם לב, הנוכחות במפגשים רק הולכת וקטנה מאז המפגש הראשון. כי בפעם הראשונה זה היה חדש ומיוחד. ועכשיו, זה סתם עוד משהו שנותנים לכם בכפית, בלי שתעבדו בשבילו. שלי שתחשבו עליו. בלי שיהיה לזה משמעות. אני יודעת שרוב האנשים פה לא יבינו על מה אני מדברת. ואני יכולה מראש לדעת כמה מהתגובות שיבואו כנגדי. אבל הנקודה היא, שקל לכם. ומה שקל לעשות מתברר, בהמון מקרים, כדבר הלא טוב או נכון לעשות. יותר קל לעשן כשכולם לידי מעשנים, ואני לא מעשנת. יותר קל לא לסחוב ערמות של עיתונים ובקבוקים לפח המחזור הלא מאוד קרוב, ואני ממחזרת. יותר קל להישען אחורה, לראות את הדברים קורים בשבילי, בלי טיפת מאמץ מצידי, ואח"כ להעביר עליהם ביקורת, אם הם לא מושלמים. טוב, אני לא עושה את מה שקל. ואני לא מעריכה את אלה שכן. אז בבקשה, ארגנתי לכם יציאה משגרת הפורום הישנונית, אתם יכולים עכשיו להתלהם עלי. זה לא משנה- מה שאתם אומרים כבר לא פוגע בי- אני כבר לא רואה אתכם כאנשים הטובים שראיתי קודם. אתם סתם כמו כל קבוצה אחרת. יש הרבה יותר (סליחה אם מישהו יקח את זה אישית) הרבה יותר אידיוטים מאשר אנשים עם מודעות חברתית-קבוצתית. ואתם יודעים מה? אם מישהו פה רוצה קהילה פאגאנית ישראלי, הוא צריך להבין שלא מדובר במפגשים. או באתר. ועם כל הכבוד לארצות הברית, מה שאצלם הוא קהילה לא ילך פה. סביר להניח שאני חולמת, אבל לפחות אני מוכנה להשקיע בחלומות שלי. למה כתבתי את כל זה. זו השאלה. כי בעצם, אני לא מוכנה להרפות. כי לא בא לי לוותר. כי יש פה אנשים שאני אוהבת (ואנשים שאני לא, כמו בכל מקום..) ואני מאמינה בכם. כי לא הופכים לפאגאנים בלי אף טיפת מאמץ. אז אני יודעת שכולם פה מסוגלים למאמץ קטן. אז הנה. אני מבקשת. כתבתי את זה עכשיו, ולא יום לפני שאני נעלמת, כי אני עוד מאמינה שאני יכולה לראות שמשהו קורה. כי אני מאמינה שאולי, אולי, מה שאני אומרת עכשיו ישנה למישהו. בבקשה- תעשו משהו לטובת הכלל. אם זה מאמר שיכול לעזור למתחילים או ממשיכים, אם זה לפתוח דיון מעורר מחשבה, אם זה ביקורת ספרים. אם זה להציע את עצמכם למשהו שלא יתן לכם תרומה אישית. זה לא יהרוג אתכם. והנה התשובה לשאלה שלי בכותרת- בשבילי- בחיי היום יום שלי- להיות פאגאנית אומר לעשות יותר. יותר משאני חייבת, יותר משמצופה ממני, יותר מהמינימום. זה להתאמץ, כל יום וכל דקה, להיות האדם שאני מאמינה שאני צריכה להיות כדי להרגיש שעשיתי טוב לעולם. זה לא לדבר על האחדות עם הטבע, אלה לבצע. זה לא לדבר על קהילה פאגאנית- כן או לא. זה לנסות לגרום לקהילה להתקיים ולהראות כמו שאני מאינה שהיא צריכה. היא לא תראה ככה אף פעם- כי אם אף אחד לא מנסה, היא לא תתקיים, ואם כולם ינסו- היא תהיה משהו שתאים לכולם ולא רק לי. אבל עבורי- הידיעה שאני מנסה, ובאמת נותנת את כולי, שווה יותר מהידיעה שניצחתי.

gwizard

New member
מסכים איתך לחלוטין

הדברים שאת אמרת, זה בדיוק מסוג הדברים שאמרתי כבר לפני זה וכולם (כולל אותך) יצאו כנגדי. אני מקווה כי יהיה לך גיוס נעים, ואם תגיעי למחנה 80 - תרימי טלפון :) אלון.

suki da yo

New member
אתה אמרת דבר כזה?

אי פעם? אולי זיכרון שלי דפוק. אבל ממש ממש ממש דפוק. אנשים יצאו כנגד מה שאמרת כי הדברים שאמרת בחודשים האחרונים היו או נגד ג'סטין או קביעה שלך למה הוא פאגאן, בלי להתחשב בעוד דעות ועוד אפשרויות.

gwizard

New member
כן, אמרתי

הדיון על הגדרה של פאגאן התחילה מזה שאמרתי שאנשים מדברים הרבה, אבל לא עושים כלום. אפילו הדגשתי באדום את הקטע הזה במאמר ההוא. שוב פעם, בפעם המיליון - כי נשבר לי מזה כבר, אני לא קבעתי שום דבר לאף אחד ותפסיקי לרדת עלי כבר. אני רשמתי כבר ואני ארשום את זה שוב - תקראי לעצמך איך שבא לך, לי לא אכפת !!! זו בכלל לא הייתה הפואנטה של הדיון ואת כנראה פספסת אותה לחלוטין. ובנוגע לג'סטין - הוא ביקש את זה. *אני* לא אשב בחיבוק ידיים ואראה אותו מתברבר בפורום או תוקף אנשים או מקלל. לאנשים אחרים אולי נוח שיש "ליצן חצר", אבל כאשר הליצן הזה עובר כל גבול זה כבר לא מצחיק. מעניין שאת זוכרת אותי רק משני דברים שעשיתי. ומה אם תרגומים, אראדיה, הודעות עזרה...וכ"ו ? זה לא היה ?

suki da yo

New member
טוב. לא משנה.

אנחנו לא יכולים לנהל דיון מתורבת, שנינו מה לעשות. עשית המון, בפורום. תרגמת (ואתה מחכה להכרת תודה) כתבת (ואתה לא מבין למה זה לא גורם לכולנו להשאיר הודעות נפעמות בנושא). בסך הכל, אתה עושה הרבה בשביל כולם, אבל זה בעיקר בשבילך. או שככה אני רואה את זה. אולי אני היחדיה. מה זה משנה. בכל מקרה, אלון, אתה באופםן אישי אחת הסיבות העיקריות שאבדה לי האמונה בקהילה הארורה.

gwizard

New member
אוי נהדר, עכשיו אני אשם !

את באמת חושבת שאני פתחתי את האתר בשבילי ? למה לעזעזל אני צריך תרגומים מאנגלית ? אני נהנה לקרוא יותר במקור. בשביל התהילה שלי ? אני לא צריך שום תהילה, ואם היית שמה לב, אני משתדל להתרחק מזה כמה שיותר. כן, אחרי שתרגמתי אחד הספרים החשובים ביותר לדת הוויקה הייתי שמח אם במקום תגובות "למה זה לא פיוטי" הייתי מקבל לפחות תגובה אחת של "תודה" בלי שאני נאלץ להעיר על כך. אז את לא אוהבת אותי, סבבה, אני יכול לחיות אם זה. אבל אל תציגי את באור כאילו אני השטן וכל השאר הם השפוטים לי.

suki da yo

New member
אם כל השאר היו שפוטים שלך

לא היה לי למה לנסות. ואני לא אומר שאתה השטן. אני לא מאמיהנ שהוא קיים. אתה לא פתחת את האתר בשבילך ? בשביל התהילה שלך? באמת. אני אקפוץ מהגג לפני שאני אאמין לזה. אתה פתחת אתר, תרגמת, כתבת ופתחת קורס, הכל למען התואר וההדר שלך.אם הייתי עושה את זה לטובת הכלל, לא היתה הופך את המריבה שלך עם ג'סטין על הדומיין או מה שלא יהיה, לסיבה לפרק את החבילה. פשוט ככה אתה יכול לקחת את כל הקרדיט. ובכל הנוגע לספר הזה, באמת שלא הסתכלתי אפילו, כי אין לי מטרה בלהסתכל עליו בעברית. אז אין לי שום הרעה או הארה על איכות התרגום תהיה מה שתהיה. אבל על ההכרזה שלך, שמגיעה לך תודה- ובכן, זה מקור הבעיה. שעשית את זה בשביל התודה.

gwizard

New member
תקפצי מהגג

הסיבה לפירוק החבילה הייתה בגלל שג'סטין לא רצה לחלוק את ניהול האתר בין כל המעורבים. הוא רצה לבנות ממשק ניהול ולחלק סיסמאות לכל המנהלים, אבל את ההרשאה הכי גבוהה הוא שמר *רק* לעצמו ולה הסכים לחלוק את זה. זה היה הקש ששבר את גב הגמל. שוב, את יוצאת בהכרזות בלי שיש לך את התמונה המלאה. את לא היית שוטפה לכל התהליך שהיה ובגלל זה את לא יודעת מה בדיוק היה. זה שאת מסיקה מסקנות, זה נהדר, אבל את מסיקה מסקנות מחלקי מידע שהסתננו פה ושם.

Unblessed

New member
...

מצטערת על ההידחפות הפתאומית, אבל אם באמת היית עוזר ומתרגם ממניעים של רצון אישי ולא ממניעים של רצון לתודה או ""תהילה"" אז לא היית מבקש את התודות. זה שאתה עוד מזכיר בכל הזדמנות את התרגומים שלך ואת כל השאר מוסיף ל"תחושה הפנימית" שלי שאתה לא עושה את זה מתוך רצון טהור לעזור, ובכך לא ממש מוסיף לכבוד שלי אישית אליך, ואני מאמינה של עוד רבים בפורום ובקהילה.

suki da yo

New member
והיות ואי אפשר לדלג על זה

אז בכל הנוגע לג'סטין, כשיצאת למלחמת הקודש הזו, מילא. אבל אם לא שמת לב , הוא כבר כמה וכמה חודשים טובים לא אמר כלום. אתה וקטיה המשכתם פשוט לחפש אותו על כל מילה. וכמובן שתשאל אז למה העיפםו אותו עכשיו? כי נמאס לו. אז הוא התפוצץ או משהו. אבל אם תסתכל אחורה תראה שההפרעה האמיתית בשגרת הפורום היתה לא מצידו.

kitiara 6

New member
סוקי חמודה שלי...

לפני שאת בכלל מעלה את השם שלי באיזשהוא הקשר אני מציעה לך לברר מה אני באמת חושבת על הנושא של "מלחמת הקודש". ואל תתיימרי לחשוב שאת יודעת... אלון עם הפגמים שיש לו לא מחפש לא תהילה ולא נעליים.. הבעיה היא שאת לא באמת יודעת את כל מה שקרה עם האתר... ועל זה שאלון נשבר סופית אני מסכימה איתו לחלוטין כי להזכירך את הדיונים בפורום המנהלים.... איפה שג'סטין הצליח להעלות רק רעיונות שהיו קשורים בלקיחת כסף מהקהילה... חמודה שלי ג'סטין הוא לא ה"שה התמים" שאת מנסה לעשות ממנו כשסוף סוף תגיעי לצבא את תכירי את כל אותם הקצינים "הנחמדים" ואז את תראי את ג'סטין באור אחר... ולגביי זה שאת חושבת שאלון מנסה להשיג הערכה והכרת תודה בעזרת האתר.. ומה בדיוק את מנסה להשיג בכך שאת מהללת ומפארת את ג'סטין..??? אני עזבתי את הפורום מסיבה אחת והיא ג'סטין כי הבנתי שעד שהמנהלים לא יתערבו כלום לא ישתנה.. גם אני כמוך חיפשתי קהילה תומכת ובלה בלה בלה.. אבל במקום זה מצאתי את המניפולציות של ג'סטין.... את מנסה להוציא את אלון ואותי כאשמים בהכל.. אז הנה לך הפתעה.. אנחנו לא.. תעשי סקר לחלק מהאנשים בפורום ועוד הרבה מחוץ לפורום (שאחת הסיבות שהם לא בפורום היא ג'סטין) ואת תגלי תופעה מדהימה... שהיא... (נשאיר אותכם במתח) הדעה של רוב האנשים על ג'סטין היא לא חיובית במיוחד... נכון הוא אירגן מפגשים.. יופי לו! פה את תקפצי ותגיד שאף אחד אחר לא עשה את זה.. אז הנה התשובה... כי ג'סטין לא ניסה לשתף אף אחד קטע הזה.. ותאמיני לי שאני הצעתי את התנדבותי לא פעם ולא פעמיים. לגביי הקטע של אף אחד לא הציע לו עזרה.. תבררי לפני שאת פותחת את הפה שלך... אני נתתי לג'סטין מאמרים (שאחרי ההתקפות שקיבלתי ממנו אסרתי עליו את השימוש בהם והם עברו לאתר של אלון) זוכרת את הפסטיבל בצפון... שהיה אחרי כל "מלחמת הקודש" שלי בג'סטין לפי דברייך.. אז הפסטיבל הזה יצא בסופו של דבר לפועל כי אני התקשרתי לג'סטין והצעתי למלא חלקית את מקומו כי עבר עליו אירוע מצער... אז באמת סוקי לפני שאת מטיחה האשמות שימי את רגשות החיבה המרובים שלך לג'סטין בצד ותחשבי בהיגיון .. למה לאלון בן אדם בן 23 עם המון דברים על הראש ולי בחורה בת 22 עם אוניברסיטה ועבודה על הראש לריב סתם עם ילד בן 18???? אז בואי אני אגיד לך למה.. לא כי משעמם לנו ויש לנו עודף זמן.. אלא בגלל שאת העקרונות שלך לא מוכרים.. וכשאני הבנתי שג'סטין מאלץ אותי למכור את העקרונות שלי אני עזבתי... אוי אני כבר מתה לראות את התגובות לשפיכת לב הזאת.. נ.ב. בהצלחה בצבא.. אני מתכוונת לזה בהרצינות.. כי את תזדקקי לה..

ToryMaster

New member
נתחיל מבהצלחה

הבנתי שאת מתגייסת בקרוב (לאיילה) ונמשיך מ: תפסיקו כבר לריב! אתם אומרים הרבה דברים חשובים ומעניינים, אבל הדרך שאתם אומרים אותם פשוט מעכירה לחלוטין את האווירה בפורום הנחמד שלנו! אני זוכרת כשרק הגעתי לפורום, חוץ מזה שג'סטין הודיע לי שאני צריכה לסתום את הפה כי אני לא מבינה כלום, כולם היו חברים של כולם, לפחות לע פני השטח, מה קרה? איך כל הריבים והטינות הישנות עלו? למה לתת להם להעכיר לנו את הפורום ואת האווירה? אני לא אומרת שזה קל, ואני לא אומרת שיש חברה שבה אין חיכוכים וריבים, אבל עושה רושם בזמן האחרון, שבפורום הזה לפחות, שמהווה מבחינתי את הקשר היחיד שלי לקהילה, זה החלק המרכזי. אנשים נפגעים מאנשים אחרים, מה הטעם בזה? אני אל אומרת שלא תריבו ואני לא מבקשת מכם לא להגיד אחד לשני מה שמציק לכם, אבל תעשו לי טובה! או שתגידו את זה נחמד, או שלא תגידו את זה בפורום! ואני אל משחקת אותה קדושה מעונה שלא רבה אף פעם על דבי פורום, כי זה היה קורה לי המון, בעיקר עם אנשים בפורום הזה, אבל הפסקתי באיזשהו שלב כמו ששמתם לב, והרבה יותר טוב לי מאז. למען הקהילה שלנו, תנסו, זה הצעד הראשון בשיקום שלה, ובפיתוח שלה.

kitiara 6

New member
אלון..

זה אולי היה קצת בוטה.. אבל ברגע זה ממש לא בא לי להיות pc (פוליטקלי קורקט) במיוחד לא מול יפי נפש למיניהם!

L e s t a t

New member
ממממ

בקשר לפסטיבל, העזרה שם באמת נזקפת לזכותך, בזמן הפסטיבל ולפניו (וגם ארוחת הערב, את הקיבה הרי קשה לשכוח). באופן אישי, אני חושב שגם לג'סטין יש את הנקודות שלו. המפגשים הפגניים, שאומנם הוא לא היחיד שארגן, עשו משהו, תרמו משהו לקהילה הפגנית הישראלית - אני הרגשתי שהם קצת עוררו את הפגניות בארץ משנתה. אז נכון, זה לא היה כזה גל גדול, אבל זה עשה משהו. אני חושב שבעתיד הקרוב במקום אתרים באינטרנט כדאי שננסה להתרכז בדברים מחוץ לאינטרנט. אני מקווה שכמו שאת ואלון אומרים, אחרי שג'סטין יהיה קצת בצבא אולי זה ישנה כמה דברים אצלו שכדאי שישתנו. אבל קשה לי לדבר על ג'סטין, גם בתקופה (שנתיים בערך) שפחות או יותר הכרתי את הג'סטין של הפורומים, אני עדיין לא ממש מכיר אותו, אז זה כל מה שיש לי לומר לדיון זה.

suki da yo

New member
סליחה באת

לא התכוונית להעלות את השם שלך, אז בואי נגיד שפשוט לא עשיתי את זה. סיימתי לריב עם אלון, אנחנו באיזו שביתת נשק, ואין לי כוח. אני לא מסכימה איתך, את לא מסכימה איתי ובואי נסיים את זה ככה.

kitiara 6

New member
את רוצה להעלות את השם שלי..

תעלי .. בכיף.. נחמד שעדיין זוכרים אותי. אבל אל תעלי את השם שלי כאשר אין לך מושג לא מי אני ולא מה דעותיי בנושא. ובטוח שלא בנושא ג'סטין כי לצערי אותך הוא כבר קנה.. אותי הוא לא הצליח! ובזאת נגמרה הגיחה הקצרה שלי בחזרה לפורום! וסוקי אם יש לך תגובה .. אז מסרים פרטיים ואם לא.. אז עוד יותר טוב.

Nizzan Cohen

New member
אוקי. ועכשיו גם אני אגיד את דברי.

ליפני כמה חודשים ניכנסתי למקום הזה, למדתי רעיונות חדשים, הכרתי אנשים חדשים, ואימצתי דרך חיים. מאז אני חלק גדול מהיום סורק את הרשת לאורכה ולרוחבה כדי להשיג חומרי קריאה בנושא. אני אוהב את המקום הזה ולכן מסכים עם סוקי לגבי זה שכולנו צריכים לעשות משהוא. ועכשיו לנקודה. הבעיה במקום הזה, זה ריבים טיפשיים. כן. אני חושב שאם למישהוא מיכם אכפת מטובת הקהילה, רצוי מאוד שתשלימו (כן כן, אני מדבר עליך אלון שתשלים עם ג'סטין. ועלייך סוקי שתשלימי עם אלון). אנחנו קהילה קטנה, ואין שום הצדקה שתיתפרק מריבים כשאנחנו בקושי 100 איש. וכמה שלבים פשוטים למניעת ריבים : 1. לא להגיב כשאתה עצבני. נשום עמוק, ספור עד 10, שרוק לך שיר ואז תגיב. 2. לנצל את המסרים הפרטיים והאיי סיי קיו. 3. תמיד לחשוב שייתכן שהכל נובע מאי הבנה. 4. לא לחשוב שמיהוא נגדך כל הזמן. 5. באמת לירצות לשנות. אנחנו נימצאים פה בחדר לדיונים שרבים מהם הם בנושאים אתולוגיים שקוראים לריב ולוויכוח קולני. אסור לנו ליפול לתוך המלכודת הזו. עלינו לישמור על תרבות הדיון, מתוך כוונה ליצור סביבה פורה לוויכוחים מלמדים. עלינו לצאת תמיד מנקודת הנחה שהצד השני אומר רק את דעתו, ואין לו כוונה ליפגוע בנו. קיום הקהילה לא כרוך בכמות המאמרים בכל אתר. אנחנו צריכים לישאוף ליצור פה אווירה נוחה, כך שכל אותם האנשים שהיו פה ועזבו ביגלל השטויות יחזרו, ואיתם יחזרו הדיונים והמאמרים. בבירכת שלום, ניצן.

suki da yo

New member
סבבה.

אני מסכימה שההשלמה היא חלק חשוב. אבל אני מדברת על משהו שנראה לי גדול יותר. בכל מקרה, בהצלחה לך איש:)

למעלה