אז מה זה בדיוק "אורתודוכסים" ?

SupermanZW

Well-known member
ההבחנה בין טוב ורע מתפתחת בילדות המוקדמת

גם איש דאעש לפני שהפך לאיש דאעש היה אומר שאסור להרוג כופרים כי מצפונו אומר לו שכל רצח זה רע, שטיפת המוח שעבר גרמה לו להתעלם ממצפונו ולהאמין שצריך לרצוח כופרים, באופן טבעי לעולם לא היה מגיע לכך ללא שטיפת מוח. שטיפת מוח גורמת לאנשים להתעלם ממצפונם, המצפון של כל אדם שפוי אומר לו שרצח זה רע אבל שטופי מוח אינם מקשיבים למצפונם אלא פועלים כפי שהנחו אותם שוטפי מוחם. המצפון (ברובו, לא כולו) לא תלוי תרבות, ההבחנה בין טוב ורע קיימת בכל אדם שפוי, שטיפת מוח עשויה לגרום לכך שאנשים יתעלמו ממצפונם (שבאופן טבעי מגדיר רצח כרע) מכיוון שהם מונחים להאמין (למשל) שרצח כופרים אינו רצח אלא מטרה מקודשת. העניין הוא שמצפון לא מכיר בקדושה אלא רק בשני מצבים, שלם עם עצמו ולא שלם עם עצמו, בראשון המצפון אינו מציק לאדם ובשני כן. אנשים שמוחם נשטף אינם מקשיבים למצפונם כי הם למדו להתעלם ממנו, להם יכול להציק רק האופן בו יראו אותם שותפיהם לאמונה ולא מצפונם, לכן אני טוען שהם מתעלמים ממצפונם ולא שמצפונם מבלבל בין טוב ורע. ההבחנה הבסיסית בין טוב ורע קיימת במצפונו של כל אחד.

the ror

New member
מאיפה אתה מביא את ההנחות חסרי הבסיס האלה? ההבחנה בין טוב לרע

לא מתפתחת מעצמה. היא נרכשת/נלמדת מהסביבה (בעיקר הורים וחברים). וזו אינה שטיפת מוח אלא לימוד וחינוך רגילים.
ילד שגדל מנותק מסביבת בני אדם לא תיתפתח בו ההבחנה בין טוב לרע מעצמה עד שמישהו ילמד אותו על כך.
התייחסתי כבר לעניין שטיפת המוח ואי התאמתה לנתונים במציאות (שמדובר בחברה ולא בודדים). ולכן ההנחה ששטיפת המוח היא המקור להתנהגותם (ולא מצפון שנוצר ומושפע מחינוך וחברה) לא מתקבלת על הדעת.
אתה מתאים את המציאות לטענות שלך במקום להיפך. מה גם, שדבריך פשוט לא מסתדרים עם מחקרים ותיעודים של התפתחות ילדים.

beatman

Member

E טי

New member
זה אבסורד

לשיטתך אם אדם נוסע מעל המהירות המותרת הוא בוגד במדינה.

SupermanZW

Well-known member
ממש לא ואין שום קשר

אמונה נמדדת בתוצאותיה, ציות לחוק אינו נובע מאמונה אלא משיקולים אחרים לגמרי.

E טי

New member
פה הטעות שלך

אמונה לא נמדדת בתוצאותיה.
&nbsp
נא לא לכתוב בפורום שלנו בשבת.
תודה.

SupermanZW

Well-known member
אני חי בקנדה, אצלי לא היה שבת כשכתבתי

במה נמדדת אמונה אם לא בתוצאותיה?

E טי

New member
מצטער מאוד על שחשדתי בך.

אמונה לא נמדדת.
אולי אחרי מאה ועשרים בשמים, בטח לא פה על ידנו.

E טי

New member
מסכים לדעתך

איננו מכנים את עצמנו "אורתודוכסים" ואין לנו שום עניין בשימוש במושג הזה.
אנחנו יהודים. וכל מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי.

the ror

New member
זו לא היתה השאלה...

השאלה אינה אם יהודי או לא... הרי מדובר בזרם ביהדות...כך שברור שכולנו יהודים.
&nbsp
השאלה היתה לגבי המושג אורתודוכסי שנוגע בהבדלים בין יהודים שנראה שבכלל לא התייחסת אליו.

E טי

New member
זאת הטעות

אלה לא זרמים ביהדות.
אנחנו אמנם מסכימים שמי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי.
זה לא אומר שכל עמדה או דת שמחזיק בה יהודי היא "יהדות".
&nbsp
וכמו שכתבתי לעיל אנחנו לא משתמשים במושג אורתודוכסי.

the ror

New member
התעלמות מדבר לא תעלים אותו.

זה שיש יהודים שלא מאמינים בתורה שבעל פה ובסמכות הרבנים זו עובדה.
זה שאני וכנראה גם אתה לא מסכימים איתם לא מבטלים את קיומם.
בארץ יש רוב די מוחלט לזרם האורתודוכסי אז אפשרי לך להתעלם מהם ולכן גם כשמדברים על יהדות בארץ אז כמעט תמיד מתכוונים ליהדות אורתודוכסית.
רק שתדע שבהרבה מקומות בחו"ל זה הפוך... ולכן אכן יש צורך להבחין בין הזרמים הנ"ל (או לפחות להכיר אותם).

E טי

New member
כמו שכבר כתבתי למעלה

האנשים קיימים. הם אפילו יהודים. זה לא הופך את ה'דת' שלהם ל"יהדות".
גם מרקס היה יהודי, זה אומר שקומוניזם זה יהדות?
גם פרויד היה יהודי, זה אומר שפסיכואנליזה זה יהדות?

the ror

New member
בשבילך לא. אבל דעתך האישית לא קובעת לשאר העולם...

כמו שיכולת לראות, קומוניזם ופסיכואנליזה לא מוגדרים כזרם ביהדות על ידי מליוני יהודים...
כאמור, גם אני לא מסכים עם דעתם (על מהי יהדות) אבל אני מכיר בכך שהיא קיימת.

beatman

Member
יש הגדרה ברורה של יהדות

גם ליצן אחד שהמציא "זרם" חדש לא קובע עבור שאר העולם, ובוודאי אין לו יכולת לשנות את המקור.

the ror

New member
אם היה מדובר בליצן אחד אז לא הייתי אומר את מה שאמרתי...

מדובר במאות אלפים אם לא מליונים. כאמור, אני לא מסכים עם דעתם אבל אני מכיר במציאות.
&nbsp
http://www.leumiliberali.com/2016/03/21/האם-הרפורמים-הם-הזרם-הגדול-ביהדות-העול/
"על פי הסוציולוג פרופ׳ סטיבן כהן המתמחה ביהדות ארה״ב, מספר החברים בפועל בתנועה רפורמית בארה״ב הוא באזור ה- 750,000, ועל זה יש להוסיף עוד כ- 100,000 מכל שאר העולם.
&nbsp
אז כמה רפורמים יש בסוף ? בין 850,000 – המספר שפוקדים בתי כנסת רפורמיים בפועל לפחות מפעם לפעם – לכ- 2.5 מיליון – מספר האנשים, לא תמיד יהודיים, שמזדהים עם התנועה בכל העולם גם בלי להיות חלק ממנה."

E טי

New member
זה לא מבחן פופולריות

דעתנו לא משתנה בגלל מספרים כאלו או אחרים.

E טי

New member
קח לך כלל -

תמיד אני כותב את דעתי האישית.
במיוחד כששואלים אותי לדעתי.

למעלה