אז מה זה בכלל NLP?

אז מה זה בכלל NLP?

אז מה זה בכלל NLP? מאת: מיקי ברקל אפריל 2003 סיפר לי פעם זקן חכם שכל מה שאני צריך כדי להצליח זה א. לדעת איך להשתמש בראש שלי ב. להשתמש בו. היום רובנו משתמשים בראש. אבל כדי לדפוק איתו על הקיר כי לא הולך לנו כמו שאנחנו באמת רוצים שילך לנו. אז מה זה ה-NLP הזה בכלל? אם עדיין לא שמעתם על NLP, הסיכוי הוא די גדול שתשמעו על זה בקרוב (למען האמת, עכשיו שאתם קוראים את זה, הסיכויים שתשמעו על NLP בתקופה הקרובה גדלים עוד יותר – זו דרך אחת שבה עובד השכל) רובנו עוברים את החיים מבלי להרהר יותר מדי על מה שעובר לנו בתוך הראש (אולי חוץ מאותם הפעמים שבהם כן, אבל אז זה רק מתוך תקווה שדברים יפעלו אחרת). לצערנו השכל והגוף מסופקים לנו בלי ספר הנחיות כיצד להפעילם וכאשר אנו שואלים בעניין אומרים לנו שזהו עולמם של כל מני פסיכו-משהו למיניהם השונים ולדעותיהם השונות עוד יותר. ואף על פי שיכול מאוד להיות שרובם גם לא טועים, זה לא עוזר לנו במיוחד. השכל שלכם עובד יותר מהר ממה שאתם חושבים! המיסדים של ה-NLP בחרו במבט פרגמטי על הדברים ואמרו: "זהו השכל שלך, אם לא תדאג לו – אל תצפה שמישהו אחר ידאג." הם גם גילו דגם פעולה של השכל, שהוא גם ישיר וגם פרקטי – ואולי ההתחלה של חוברת הנחיות למשתמש בראש. ניתן לדמות את השכל לזרנוק מכבי אש אשר פתוח בעוצמת מים אדירה ויורה לכל הכיוונים כל עוד אין מי שיכוון אותו לכיוונים שאליו אנו שואפים להגיע. NLP הוא רק דגם/דרך/תאוריה מעשית. הוא לא 'נכון' או 'שגוי' אלא הוא שימושי כל עוד הוא עובד. ובאמת אחד מהדברים שריצ'רד בנדלר (המיסד) אוהב לומר הוא: "אם זה לא עובד, תעשה כל דבר אחר." והכוונה היא גם ל NLP כמו לכל דבר אחר. השכל הוא דבר מורכב ביותר, ולכל אדם יש את השכל המיוחד שלו והדרך המיוחדת שלו להתייחס/לראות את העולם. לכל אחד ה"תכנותים" השונים, הסרטים השונים ותבניות החשיבה היחודיות לו, זה מה שעושה אותנו כל כך מורכבים וכל כך יחודיים. ה NLP מוגדר כחקר תבניות החוויה הסובייקטיבית של האדם. בהיותו דגם, הוא נותר מספר כלי עבודה מתודולוגים, אשר מאפשרים לכל אחד אם לא להבין איך עובד השכל, בהחלט לשחק מעט עם התכנותים והתבניות השונים שלו. השכל עובד בחלקו עם תבניות חשיבה, חלקן מודעות וחלקן לחלוטין לא. ע"י חלק מהכלים של ה NLP ניתן להגיע אל תבניות אלה, לבדוק באם הן מתאימות לאופן הפעולה שלנו בחיים ולתוצאות שאנו רוצים להפיק. אם לא, אז אותם כלים מאפשרים גם כן לשנות את אותן התבניות או להוסיף תבניות חשיבה חדשות ולהגיע אל תבניות חשיבה (והרגלים) אשר כן ישמשו אותנו לטובתנו, ויקדמו אותנו בכל תחום שנבחר להתקדם בו. בין השימושים השונים ניתן להשתמש ב NLP בתחומים של: מכירות שירות ניהול מו"מ ניהול ומנהיגות מצוינות בספורט זוגיות ומע' יחסים מוצלחות לטראפיה וטיפולים הוליסטים מצוינות בתקשורת האישית והבינאישית להצלחה בחיים ולהתפתחות אישית במישורים שונים. אז למה אני כותב את כל זה? כי ביום חמישי זה, בשעה 21:00 עד 23:00 נפגשים כל מי שעוסק ב NLP ו/או רוצה לעסוק ב NLP או רוצה לשמוע יותר על NLP ולהכיר את התחום, בחולון. המפגש הזה חינם. הוא פתוח לכולם, רק שיש ליצור עימי קשר מראש ע"מ לתאם, שכן מספר המקומות מוגבל!. ניתן לפנות אלי במסרים ולהשאיר שם מלא, מייל ונייד ע"מ שאוכל לתאם עימכם ולתת לכם את הכתובת המדוייקת. מה בתפריט? מבוא קצר ל NLP, סקירה של מודלים קיימים בתוך התחום, למידה של כלי אחד + תרגול של אותו הכלי ודיון קצר בנוגע לכיוון ואופן פעולת קבוצת התרגול. כפי שאמרתי המפגש פתוח לכולם, לא חייבים ניסיון ו/או ידע קודם ב NLP ע"מ להשתתף. אשמח לראותכם שיהיה שבוע נפלא רוח מדבר מיקי

שלום לך מיקי,בוקר טוב.

האם ישנה ספרות מתורגמת,בכל הקשור ל NLP ? הייתי מעוניין,לפני שאני מגיע מהצפון לחולון,להציץ ביותר מידע. אז אם יש כזו ספרות,ספר לי היכן,ואשמח לגשת ולעיין בחומר,ולאחר מכן,במידה וזה ירתק אותי,אגיע למפגש. תודה לך מיקי.

חומר כתוב

שלום דיסוננס יקר אז ככה: א. תורגם הספר הנפלא Using your brain for a change לעברית והוא נקרא "הכוח הטמון במוח - וכיצד להשתמש בו לשם שינוי" ב. תורגם עוד ספר שאין לי מושג מהו שמו אבל זה משהו בסגנון של "טיפול עם NLP" או משהו כזה. ג. נכתב ספר בשם "תקשורת עם התת מודע" - ספר מעולה, בעיקר בנושא של דמיון מודרך. הוא גם מביא הרבה טכניקות של NLP בקרוב מאוד מאוד יעלה לאוויר האתר המפורט ביותר שאני מכיר בעברית בנושא NLP נכון לעכשיו www.icnlp.co.il כמו כן, אם תעשה חיפוש בגוגל על המילה nlp ותוסיף לזה כמה מילות חיפוש בעברית, תמצא שניים שלושה אתרים נוספים המדברים על התחום. ובאנגלית תמצא מאות אלפי אתרים עם חומר מכאן ועד הודעה חדשה. בברכה מיקי רוח מדבר

בכיף

רק זכור, היות שהמפגש מתקיים בסלון של ידידה שלי (אמנם סלון גדול אך עדיין) מספר המקומות מוגבל.. כל הקודם זוכה
אני נשמע כמו מפעל הפייס חחחחחח מיקי רוח מדבר

../images/Emo13.gif אם אני מגיע,אני מודיע מראש !

אני אעשה לי איזה חיש גד ביתי,להגיע לא להגיע ,להגיע לא להגיע... אני מוצא שאם כולם היו עושים את ההגרלה הזו בכל תחומי החיים,היתה יותר עשייה בעולם,אתה מבין למה ? כי לפחות חצי,לפי הסטטיסטיקה,היו עושים משהו עם עצמם...
שלום לך,ותודה.

../images/Emo13.gif כמובן זה אם אתה עושה את ההנחה

שמעל חצי (הרוב) לא עושים כלום...
רוח

השאלה היא עד כמה אתה

מוכן לעשות בכדי ליצור זעזוע עולמי חיובי??? עד איפה אתה מוכן ללכת? עד כמה אתה מוכן להתחייב?? עבורך ועבור העולם.. רוח

אתה רוצה תשובה?

כתבתי לך אותה רטרואקטיבית בשרשור למטה,בשעה 11.13 מהיום בבוקר תחת הכותרת:"מה קרה לכם? השתגעתם?" אולי זה יענה לך במשהו..

אז אתה מוזמן לבוא לסדנה

שנקראת סדנת מהות - שזו סדנת הצלחה ומצוינות אישית דרך חזון של "בנית עולם אשר עובד לכל אחד מתוך אהבה, איכפתיות ושיתוף פעולה" מעניין אותך? אתה נרשם?

אופסי, לא הייתי ברור

סדנת מהות היא לא קשורה למה שקורה ביום חמישי הזה! סדנת מהות זה משהו אחר לגמרי, שקורה פעם בחודש. סדנה של מצוינות והצלחה אישית דרך תקשורת עם עצמך והסביבה סדנה של 5 ימים משהו אחר לגמרי רוח מדבר

רוח מדבר,שלום,מה שלומך !

תשמע,הקורסים האלה נשמעים
תוכל אולי לפרט אפילו בקצרה,אם השתתפת במפגש כזה,על מה זה בעצם מין ההיבט המעשי פרופר של המילה ? כוונתי לשאול: מה אתם עושים שם בדיוק ? דחיל ראבק,רוח מדברית !!! תראה איזה תקשורת יש כאן ! יש לך כאן המון אהבה,ידידות,התרגשות, אינטריגות,שנאה,חשש,בושה,בטחון,חיפוש,והיסוס. וחוץ מזה,אתה לוקח עלי אחריות ? בוא נדבר כי קוראים אותנו עוד אנשים,וזה יכול להתפתח לדבר מאד מעניין ! מסקרן אותי מדוע הזמנת אותי למפגש הזה ? האם זו הזמנה לכל אחד ? היא מתאימה לכולם ? או שאולי מדובר בללמוד עוד משהו,בבחינת לא יזיק אם תחשף לזה.....? זה עשה לך משהו ? אני מצטער שאני נשמע אחד ששואל המון שאלות,אתה לא חייב לענות על אף שאלה אבל אני רק חושב איתך יחד,אתה מבין ? בוא נדבר על זה,ונראה לאן נגיע..........דבר אחד אני מבטיח לך ! לא ישעמם לך....בוא
את הפורום במובן החיובי של המילה... לא ישעמם לך. מילה של דיסוננס.

תשובות באוקינוס השאלות

שלומות בחזרה דיסוננס, בוא נראה איפה אנחנו עומדים: ""תשמע,הקורסים האלה נשמעים"" נפלא, אני שמח שזה מעניין ומסקרן אותך. ""תוכל אולי לפרט אפילו בקצרה,אם השתתפת במפגש כזה,על מה זה בעצם מין ההיבט המעשי פרופר של המילה ?"" לגבי סדנת מהות, אני עשיתי אותה בפברואר לפני שנתיים, נתנה לי כלים שונים להצלחה ומצוינות בחיים, הראתה לי איפה אני עומד ומה אני יכול לעשות עם עצמי ועוד כל מני דברים.. הכי טוב יהיה אם באמת זה מעניין אותך שאני אקשר אותך עם מישהו שיכול להסביר לך יותר לעומק על הסדנה הזו. לגבי המפגש של קבוצת תרגול NLP - הרעיון הוא קבוצה של אנשים שנפגשים אחת לחודש לתרגל את הכלים השונים שה NLP מציע. ""כוונתי לשאול: מה אתם עושים שם בדיוק ?"" מה עושים בדיוק במהות.. המממ.. יש הרצאות, יש משחקים, יש הפעלות, יש תרגילים, יש שיחות, יש צחוקים, יש בכי, יש ריקודים והרבה FUN. מה עושים בקבוצת התרגול.. ראה למעלה. ""דחיל ראבק,רוח מדברית !!!"" דחילתי
""תראה איזה תקשורת יש כאן ! יש לך כאן המון אהבה,ידידות,התרגשות, אינטריגות,שנאה,חשש,בושה,בטחון,חיפוש,והיסוס."" איפה יש אינטריגות ושנאה?? לא ראיתי ... ""וחוץ מזה,אתה לוקח עלי אחריות ?"" למה אתה מתכוון? ""בוא נדבר כי קוראים אותנו עוד אנשים,וזה יכול להתפתח לדבר מאד מעניין !"" אתה כותב כי קוראים עוד אנשים? או כי זה יכול להתפתח לדבר מאוד מעניין? ובעצם מעניין את מי? אותך או אחרים? ""מסקרן אותי מדוע הזמנת אותי למפגש הזה ? האם זו הזמנה לכל אחד ?"" גם מהות וגם המפגש מחר פתוחים לכל מי שרוצה לבוא. המפגש מחר (מפגש קבוצת התרגול) זה לא משהו שמשנה חיים, זה כמו שקבוצה של חברה שלמדו, נניח, אייקידו, נפגשים ע"מ להתאמן. לעומת זאת סדנת מהות, זה סיפור אחר לחלוטין. ""היא מתאימה לכולם?"" סדנת מהות באופן עקרוני מתאימה לכולם. כל אחד במקום שבו הוא נמצא, ילמד את מה שהוא מחפש ללמוד פלוס עוד קצת. מפגש קבוצת התרגול מתאימה לאנשים ששמעו על NLP ומעניין אותם ללמוד את זה קצת יותר לעומק. ""או שאולי מדובר בללמוד עוד משהו,בבחינת לא יזיק אם תחשף לזה.....?"" למה 'או'? למה לא 'ו'? בכלל, למה אתה מתכוון בשאלה הזו? ""זה עשה לך משהו ?"" אני יכול לומר שסדנת מהות הייתה אחת המתנות הכי יפות שנתתי לעצמי. ""אני מצטער שאני נשמע אחד ששואל המון שאלות,אתה לא חייב לענות על אף שאלה"" למה אתה מצטער? אם לא תשאל איך תדע?
""אבל אני רק חושב איתך יחד,אתה מבין ?"" קפיש ""בוא נדבר על זה,ונראה לאן נגיע..........דבר אחד אני מבטיח לך ! לא ישעמם לך....בוא את הפורום במובן החיובי של המילה... לא ישעמם לך."" למה אתה חושב שאני חושב שישעמם לי שאתה מבטיח כל כך הרבה?
רוח מדבר

רוח מדבר ,מה המצב ?

תודה שפרטת כל כך בתשובה שלך,זה מוכיח שאתה אדם רציני לדעתי ! כששאלתי אותך את כל השאלות,זה בא מתוך בורות,וחוסר ידע על מה שהצעת.. את האמת ?עד עכשיו לא ממש הבנתי מה נתן לך את: "הכלים להצלחה ומצוינות", כמו שכתבת.... הצלחת בחיים אחרי סדנת המהות ? אם כן,אני מאד שמח עבורך,כי אתה כותב מכל הלב,ונראה שמאד חשוב לך שגם אחרים כמוך,יקבלו "כלים למצוינות..." לי יש "בעיה",אתה מבין ? אני לא חושב שיש לי מקום לעוד "כלים"... אתה מבין אותי עכשיו ?... נראה לי שהסרט של החיים שלי,הכיל כל כך הרבה עד עכשיו,עד כדי כך שאני, מפקפק מעט ביכולתה של סדנה כזו,לתת לי "כלים" נוספים..... זו הסיבה ששאלתי אותך מה בדיוק אתם עושים שם במהות,אתה מבין ? לטעמי,אני מעט מחוספס מדי,מכדי להצטרף לסדנא,וגם לצאת משם עם "כלים".. דרך אגב,לך אחורה וקרא בפורום,ותראה שהיו כאן אינטריגות,וגם הרבה שנאה וחוזר חלילה אהבה,,,,,,,,יש כאן גם כאסח לפעמים...רק הבוקר דיברנו על זה עם מנהלת הפורום,על כעסים,ומריבות,ומה שביניהם.... תקרא,ותראה שזו אחלה סדנא,ואתה אפילו לא יוצא מהבית..... הזמנתי אותך להגיב לי,בכדי שעוד חברים שקוראים אותנו,יצטרפו אולי לשיחה שלנו,ויביעו דעה בנוגע למה שהצעת לי,ולהם,ובכלל,לפתח ולדסכס..... יש כאלו שלא אוהבים לעמוד תחת מטר של שאלות,ולא לכל אחד יש את מצב הרוח לכתוב כל כך הרבה,ולכן ציינתי שאני מקווה שאני לא מעמיס עליך..... אני בטוח עכשיו שלא משעמם לך,מכיון שאם היה לך משעמם איתי,לא היית כותב אלפי אותיות ככה סתם,ואני שמח. יש כאלה שחושבים שאני משוגע לגמרי,ולא היו מזמינים אותי לסדנא כזו. אני שמח שאתה מוכן לקחת עלי אחריות. הנסיון שלי הראה עד עכשיו,שבכל מקום שאליו הזמינו אותי,ויכולתי להביע דעה חופשית,אנשים לעיתים נצרבו קשות,ואלה שהזמינו אותי,חשבו שאולי עדיף היה לא להזמין אותי.....אני אוהב מאד להפריך מיתוסים,ואמונות,ושיטות שאמורות לרפא מחלות,או להביא אנשים למצב שהם ידעו "איפה הם עומדים", כמו שקרה לך,כמו שציינת....
לך בינתיים על הכל... לגבי ה NLP,העניין בבדיקה,ואם לא אגיע למפגש ביום חמישי,אגיע אולי לזה שאחריו,ואדווח לך אם אגיע לפני... מילה של דיסוננס.

שלומות וברכות דיסוננס

""תודה שפרטת כל כך בתשובה שלך,"" בבקשה ""זה מוכיח שאתה אדם רציני לדעתי !"" אני שמח שזו דעתך, אך אינני אדם רציני
חלילה. ""את האמת ?עד עכשיו לא ממש הבנתי מה נתן לך את: "הכלים להצלחה ומצוינות", כמו שכתבת...."" תאמר לי, כשאתה הולך לעשות נניח קורס גרפיקה, אתה לומד כלים איך לעבוד וליצור גרפיקה על מחשב.. נכון? כשאתה עושה קורס נהיגה, אתה מקבל "כלים" איך לנהוג על הכביש, כלים שהופכים עם הזמן למיומנות ואתה כבר לא מתייחס אליהם ככלי - כגון קואורדינציה בין העברת הילוכים, להסתכלות על הכביש, לחיצה על הגז, לחיצה על הקלאץ', לשליטה על ההגה. הקואורדינציה הזו והטכניקה שבה לימד אותך המורה היו כלים שהיום הן מיומנויות אצלך (במידה ואתה נוהג) - אותו כנ"ל בסדנת מהות. ",הצלחת בחיים אחרי סדנת המהות ? אם כן,אני מאד שמח עבורך,כי אתה כותב מכל הלב,ונראה שמאד חשוב לך שגם אחרים כמוך,יקבלו "כלים למצוינות...""" בהחלט, ונראה לי שגם אתה תפיק המון מסדנה זו. ""לי יש "בעיה",אתה מבין ? אני לא חושב שיש לי מקום לעוד "כלים"... אתה מבין אותי עכשיו ?... נראה לי שהסרט של החיים שלי,הכיל כל כך הרבה עד עכשיו,עד כדי כך שאני, מפקפק מעט ביכולתה של סדנה כזו,לתת לי "כלים" נוספים....."" א. האם אתה משתמש בכל הכלים שיש לך? ב. אם כן, איך הגעת לכאלה פיצוצים כאן בפורום? פיצוצים שכללו לדבריך "שנאה ואינטריגות" - אני מאמין שלא לשם כיוונת, אלא אם רצית ליצור שנאה ואינטריגות - מה שלא נראה לי כל כך. ג. האם קורה לך שאתה מכוון בחיים לתוצאה מסויימת אך לא מקבל אותה? ד. איך אתה יכול לפקפק במשהו שעוד לא התנסת בו? ה. במיוחד בשביל סקפטים (זה הכינוי לאנשים עם מיומנות הפקפוק
) יש תעודת אחריות שאומרת, אם לא הפקת כלום מהסדנה, אתה מקבל את הכסף שלך חזרה. (והם מחזירים בלי בעיות בכלל, בשיא הפשטות ובתלות בדבריך לחלוטין) אז גם אין לך הרבה מה להפסיד - מקסימום תרוויח משהו חדש. ""זו הסיבה ששאלתי אותך מה בדיוק אתם עושים שם במהות,אתה מבין ?"" אני מבין וזה לגיטימי. ""לטעמי,אני מעט מחוספס מדי,מכדי להצטרף לסדנא,וגם לצאת משם עם "כלים".."" האם אתה אומר לי שאתה "מחוספס" מדי מכדי ללמוד דברים חדשים, או מכדי להוציא למידות חדשות ותובנות עבור חייך מכל סיטואציה בחיים? (ד"א אם כן, זה לא נקרא חיספוס, זה נקרא קיבעון, וגם לי יש את זה לפעמים, להרבה אנשים יש - ואז לומדים בסדנאות וקורסים שונים איך לצאת מזה (זו הדרך הקלה ד"א, הדרך הקשה היא למידה דרך ניסיון מר.) ""דרך אגב,לך אחורה וקרא בפורום,ותראה שהיו כאן אינטריגות,וגם הרבה שנאה וחוזר חלילה אהבה,,,,,,,,יש כאן גם כאסח לפעמים...רק הבוקר דיברנו על זה עם מנהלת הפורום,על כעסים,ומריבות,ומה שביניהם...."" ראיתי ""תקרא,ותראה שזו אחלה סדנא,ואתה אפילו לא יוצא מהבית....."" מה למדת מזה? איזה כלי לחיים הפקת מההתנהלות הזו שהייתה בפורום? ""הזמנתי אותך להגיב לי,בכדי שעוד חברים שקוראים אותנו,יצטרפו אולי לשיחה שלנו,ויביעו דעה בנוגע למה שהצעת לי,ולהם,ובכלל,לפתח ולדסכס....."" האם הגיבו? מה אתה למד מזה? האם יש הבדל בין התוצאה שאליך כיוונת לבין התוצאה שאליה הגעת? מה אתה למד מזה? ""יש כאלו שלא אוהבים לעמוד תחת מטר של שאלות,ולא לכל אחד יש את מצב הרוח לכתוב כל כך הרבה,ולכן ציינתי שאני מקווה שאני לא מעמיס עליך.....""
תודה על ההתחשבות
""אני בטוח עכשיו שלא משעמם לך,מכיון שאם היה לך משעמם איתי,לא היית כותב אלפי אותיות ככה סתם,ואני שמח.""
""יש כאלה שחושבים שאני משוגע לגמרי,ולא היו מזמינים אותי לסדנא כזו."" יש כאלה שחושבים שאני משוגע לגמרי, נו אז? זה עושה אותי משוגע לגמרי??
""אני שמח שאתה מוכן לקחת עלי אחריות."" עדיין לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"לקחת עליך אחריות" א. אני לא לוקח דברים שלא נותנים לי. ב. אני בטח לא יכול לקחת אחריות על אנשים אחרים, מי אני? אלוהים? ג. אני יכול לקחת אחריות רק עלי - או ליתר דיוק רק על ההתנהגויות והמחשבות וההרגשות שלי. ""הנסיון שלי הראה עד עכשיו,שבכל מקום שאליו הזמינו אותי,ויכולתי להביע דעה חופשית,אנשים לעיתים נצרבו קשות,ואלה שהזמינו אותי,חשבו שאולי עדיף היה לא להזמין אותי.....אני אוהב מאד להפריך מיתוסים,ואמונות,ושיטות שאמורות לרפא מחלות,או להביא אנשים למצב שהם ידעו "איפה הם עומדים","" נפלא, גם אני כזה... תזהר רק לא לפספס שיעור ולימוד כשאתה עסוק מאוד בלהפריך... לפעמים מרוב שאנו עסוקים במה לא בסדר ואיך זה לא עובד נכון, אנו מפספסים הרבה שיעורים בחיים. בסדנה הזו תהיה לך הזדמנות נפלאה לנסות להפריך, וגם ללמוד. אני מאמין שתהיה לך סדנה מדהימה, אפילו בסטנדרטים שלך - כל עוד תלך עד הסוף עם עצמך. ""לגבי ה NLP,העניין בבדיקה,ואם לא אגיע למפגש ביום חמישי,אגיע אולי לזה שאחריו,ואדווח לך אם אגיע לפני..."" בכבוד. ""מילה של דיסוננס."" זה קצת אוקסימורון לומר "מילה של דיסוננס" לא?
רוח מדבר

רוח מדבר !

את כותב כמו קלדנית בבית המשפט,סחתיין עליך,כל הכבוד,העיקר שזה מאהבה. דבר אחד אני יכול להגיד לך בוודאות ! אתה תתיש אותי לפני שאני אתיש אותך....
אני גם חושב שתוך כדי נסיון לתקוף עמדה מסויימת,מפספסים משהו חשוב,שקשור ממש לאותה עמדה,זה נכון,ואני מסכים איתך. עכשיו יש לי בקשה קטנה,כי נראה לי שכמעט הבנת אותי,ולא ממש... נסה,אם זה אפשרי כמובן-,לתאר לי סיטואציה,שיכולה לתרום לי משהו,מין ההיבט של התפתחות אישית,בטחון,וכו...-סיטואציה מהסדנה-שיכולה ללמד אותי,או להעשיר אותי במשהו חדש, ש ה ח י י ם עדיין לא לימדו אותי. אני חש כמו נהג משאית מעל 15 טון,שאתה מזמין אותו לנסיעה מקצועית בחיפושית,סתם דוגמא שעלתה לי,ואל תצטט אותי ממש אם זו לא היתה ממש ההשוואה,אבל תנסה לפרט לי מעט יותר,על איזושהיא סיטואציה מהסדנא שעשויה להעשיר אותי במשהו ? ולמה ? כי בחיים אנו למדים בעיקר מהתנסות,וממש מפרקטיקה,ואת זה יש לי הרבה.. לי נראה,ותקן אותי אם אני טועה,שבסדנא הזו,מציבים סיטואציות,ועושים פרזנטציות,שבאות להחליף מצבים מהחיים,נכון ? אני אלמד משהו מהסדנא,זה בטוח,אבל אתה יודע מה אני אלמד בערך ? איך להגיע למקום,איך קוראים למנחה הסדנא,ולמשתתפים,מה צבע הקירות בסדנא ואיזה קפה שותה כל אחד מהמשתתפים..... אני הייתי רוצה לדעת על סדנא,חוץ מסדנת החיים,שיכולה לתת לי כלים שישפרו את רמת החיים שלי,או שיעשו אותי מאושר וכו.... ולא חסר לי אושר חלילה,נהפוכו,זו היתה סתם דוגמה. בכל מה שקשור אלי,כל מה שאני חפץ לעשות,אני עושה,ומה שאני רציתי להשיג השגתי,ולאושר שלי הגעתי,לדעתי....אני סבור כי אדם מאושר אני ! אגב,אני לא חושב שיש קשר בין חספוס לקיבעון,כשאמרתי מחוספס,התכוונתי למנוסה בהמון מצבים בחיים,מהנמוך ועד לגבוה..... ואני הפנתי את תשומת הלב שלך לאינטריגות ומריבות,כי שאלת אותי "איפה ראית דבר כזה כאן "?....אז אני מבין שראית שאכן יש,רק שלא שמת לב לכך.. ועכשיו לפורום ! אין דבר יותר יפה מלהחליף דעות כאן,ובפורומים אחרים,כל אחד בתחומו... דרך הפורום הזה אתה למד על צורות חשיבה שונות ומגוונות,והיתרונות של הפורום עבור כל משתמש,הם בכך שרוב הכותבים הם חסויים,מה שמשמש כקטליזטור לכך שאנשים יהיו פתוחים יותר,ובכך אתה כמשתתף,תקבל מידע אמיתי וכנה, וגם תעביר מידע כזה הלאה,לאחרים.... יש יותר אוטנטיות בפורום,מאשר בחיים,עד כמה שזה נשמע מגוחך.... כאן בפורום אנשים נותנים דרור לרגשות שלהם,אם שליליים,ואם חיוביים, ודווקא בסדנא,קשה יותר להיות חופשי ופתוח.... היית מאמין שאני אדם ביישן,שמסמיק כמו עגבנייה בשלה,על כל שטות ?
ודווקא בגלל שאין לך אפשרות לקחת עלי אחריות,לא הייתי מציע לך לצרף אותי לסדנא הזו..... ערב טוב לך. תודה.

ידידי הקוגניטיבי

""אתה כותב כמו קלדנית בבית המשפט,סחתיין עליך,כל הכבוד,העיקר שזה מאהבה."" תודה על המחמאה, אם זה לא היה מאהבה ואיכפתיות, לא הייתי משקיע אפילו שניה מיותרת על זה, שכן הרבה זמן בזמן האחרון אין לי
""דבר אחד אני יכול להגיד לך בוודאות ! אתה תתיש אותי לפני שאני אתיש אותך...."" חלילה שנתיש אחד את השני, נהפוך הוא, אולי נעצים אחד את השני??? מה דעתך? ""נסה,אם זה אפשרי כמובן-,לתאר לי סיטואציה,שיכולה לתרום לי משהו,מין ההיבט של התפתחות אישית,בטחון,וכו...-סיטואציה מהסדנה-שיכולה ללמד אותי,או להעשיר אותי במשהו חדש, ש ה ח י י ם עדיין לא לימדו אותי."" האם למדת את כל מה שיש ללמוד בחיים??? אם תשובתך היא כן, הרי שיש לך בזה הרגע שיעור נוסף! האם אתה יודע מהו? אם תשובתך היא לא, הרי שיש לך מה עוד ללמוד - ובסדנה יש לך הזדמנות נפלאה. ""אני חש כמו נהג משאית מעל 15 טון,שאתה מזמין אותו לנסיעה מקצועית בחיפושית,סתם דוגמא שעלתה לי,ואל תצטט אותי ממש אם זו לא היתה ממש ההשוואה,אבל תנסה לפרט לי מעט יותר,על איזושהיא סיטואציה מהסדנא שעשויה להעשיר אותי במשהו ?"" זה מעט קשה ללמד אותך משהו על למידה התנסותית, דרך המדיום של הפורום, אבל אם תרצה לכשניפגש אראה לך דרך למידה התנסותית איך אתה יכול ללמוד משהו, דרך התנסות שאינה פרזנטציה. לגבי הדוגמה שנתת, הייתי אומר שאתה כמו נהג משאית מעל 15 טון עם נסיון בכביש של מאות ואלפי שעות, ואני מזמין אותך לקורס נהיגה מתקדמת על משאית מעל 15 טון ברחבה בטוחה, ששם תלמד איך לחמוק מכתם שמן ענקי באמצע הכביש מבלי להתהפך, איך לעשות סיבוב 180 מעלות מנסיעה ברוורס לנסיעה קדימה, איך לקחת סיבוב חד במהירות גבוהה כאשר אתה עמוס לעייפה ונראה כאילו המשאית עוד מעט תתהפך, איך לעשות היגוי הפוך, איך להחליף הילוכים בטקטיקות סיבוב שונות, איך לקחת סיבוב בקו מדוייק ועוד כל מני טריקים שהחיים לא תמיד מלמדים אותנו - ואם אנו לומדים אותם מהחיים זה בדרך כלל בדרך הקשה ואז לא תמיד יוצאים מהסיבוב שלמים! ""ולמה ? כי בחיים אנו למדים בעיקר מהתנסות,וממש מפרקטיקה,ואת זה יש לי הרבה.. לי נראה,ותקן אותי אם אני טועה,שבסדנא הזו,מציבים סיטואציות,ועושים פרזנטציות,שבאות להחליף מצבים מהחיים,נכון ?"" שלילי. בלי פרזנטציות של סיטואציות. יש ממש התנסויות. הלמידה בסדנה היא למידה חוויתית! כמו שאתה לומד לנהוג - אתה לא לומד דרך פרזנטציות אלא ממש ידיים על ההגה. ""אני אלמד משהו מהסדנא,זה בטוח,אבל אתה יודע מה אני אלמד בערך ? איך להגיע למקום,איך קוראים למנחה הסדנא,ולמשתתפים,מה צבע הקירות בסדנא ואיזה קפה שותה כל אחד מהמשתתפים....."" בתור שף אני בטוח שאתה יודע איך להוציא מסיטואציות למידות הרבה יותר עמוקות מ"איזה קפה שותה כל אחד מהמשתתפים...", נכון? ""אני הייתי רוצה לדעת על סדנא,חוץ מסדנת החיים,שיכולה לתת לי כלים שישפרו את רמת החיים שלי,או שיעשו אותי מאושר וכו...."" נו???????? על מה אני מדבר כל הזמן!!!! ""ולא חסר לי אושר חלילה,נהפוכו,זו היתה סתם דוגמה. בכל מה שקשור אלי,כל מה שאני חפץ לעשות,אני עושה,ומה שאני רציתי להשיג השגתי,ולאושר שלי הגעתי,לדעתי....אני סבור כי אדם מאושר אני !"" נפלא
""אגב,אני לא חושב שיש קשר בין חספוס לקיבעון,כשאמרתי מחוספס,התכוונתי למנוסה בהמון מצבים בחיים,מהנמוך ועד לגבוה....."" נהדר ""כאן בפורום אנשים נותנים דרור לרגשות שלהם,אם שליליים,ואם חיוביים, ודווקא בסדנא,קשה יותר להיות חופשי ופתוח...."" מה לעשות שהחיים שלך מתנהלים לא בפורום, אלא בחיים האמיתיים מחוץ לפורום.. אלא אם אני טועה
""היית מאמין שאני אדם ביישן,שמסמיק כמו עגבנייה בשלה,על כל שטות ?"" אם אתה אומר אז אני מאמין לך.. האם היית רוצה שבחיים מחוץ לפורום לא תסמיק על כל שטות כמו עגבנייה בשלה? לא להיות ביישן? היית רוצה? לך למהות. ""ודווקא בגלל שאין לך אפשרות לקחת עלי אחריות,לא הייתי מציע לך לצרף אותי לסדנא הזו....."" עוד לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לקחת עליך אחריות", אתה יכול להסביר לי ? שיהיה לך בוקר של כיף (אם אתה קורא את זה על הבוקר
) רוח

מיקי !

החיים האמיתיים שלי,מתנהלים בפורום,וגם מחוץ לפורום,ואתה פספסת את הפואנטה !!! כי מה שאמרתי,בנוגע לשאלתך,מה למדתי מכאן,וכו...זה דבר פשוט: אני חוזר: הפורום מהווה מקום לא מחייב,ודי אנונימי,וככזה,הוא מאפשר לחברים בפורום לתת ביטוי יותר אוטנטי לתחושות ולרגשות שלהם,אתה מבין כעת את היתרון של הפוום על החיים ? אני חי את רוב חיי מחוץ לפורום,ואין אני משתף כמעט אף אחד בדבר הנוכחות שלי בפורום,ממש כשם שאין אני משתף כמעט אף אחד מה אכלתי לארוחת בוקר ! ומדוע אני מציין זאת ? אני נמצא כאן באותה הטבעיות שבה אני נושם,וכמו שאני אוכל בשביל לחיות. הפורום שונה מהחיים הלא וירטואליים,בכך שהוא מאפשר לגולשים לתת ביטוי שאולי במקום אחר,גלוי כמו בסדנא,לא היו נותנים לעצמם צ'אנס להתבטא.. וזה מה שמיוחד כאן,יש כאן אולי איזושהיא הצצה לעולמם של אחרים,דרך הצצה לעולם הפנימי של כל משתתף ומשתתף.... אני רואה שאתה עדיין לא הבנת אותי,אז אקשה מעט....או אתנסח ברור יותר.. אתה טוען "שההתנסות בסדנא היא התנסות חוויתית",ז'א שישנה האפשרות שניקח ממנה חוויות שעדיין לא חווינו במציאות החיים..... נתת דוגמא עם משאית מעל 15 טון,במשטח חלקלק,עם כל מיני אלמנטים וכו... את זה אני מקבל באהבה,שכנעת אותי....שהרי החוויה של לימוד הנהיגה במשאית היא לא חוויה ארוכה ,מסובכת ומתמשכת,ואפשר להוסיף וללמד אודות נהיגה על משאית,גם בסדנא מיוחדת....אני מקבל את זה ! אבל,כשמדובר על סדנא שאמורה להוסיף לכמות ההתנסויות שלי,עוד התנסויות שעדיין לא חוויתי בחיים-את זה כבר קשה לי לקבל !!!!!!!!!!!!!!!!!! יהיו שם ריקודים,ושמחה,ובכי,וכל מיני חוויות מענינות,.....את זה אמרת וזה עשוי להיות נחמד,אני לא פוסל,ממש לא פוסל ! אבל אני עדיין דבק בעמדתי,שבאשר אלי,-חוויות שאני אצור לעצמי בסדנא,וגם חוויות שייצרו לי חבריי לסדנא,-לא עשויים להיות כאלה שיחדשו לי משהו מההיבט של למידה נוספת על מצבים ואנשים...... חרשתי ספרים,יצאתי עם הרבה נשים עד לנישואי,היו לי מריבות בתוך המשפחה מחוץ למשפחה,עם חברים,עם חברות,בכיתי הרבה,צחקתי הרבה,נתתי מכות,וספגתי מכות,השתוללתי,נחתי מהכל,חזרתי להשתולל,ושוב נחתי,צפיתי בסרטים,בסדרות דוקומנטריות,בסדרות תעודה,בתכניות אירוח,חרשתי עיתונים,ים של רדיו, המון רעש של התרחשויות מסביבי,של אנשים,ילדים,חיות,היו לי אהבות,היו לי פרדות,ישבתי בכלא,השתחררתי וגיליתי טעמו של חופש,היה לי המון חופש, ואז נמאס לי מהחופש,וחיפשתי לעשות משהו עם עצמי,והיום אני שוב בחופש... ופיספסתי עוד הרבה דברים,נשבע לך...... ואתה טוען שיש חוויות שאני אחווה בסדנא,ושיכולות לחדש לי ? בוא תן עוד טיפה גז,נסה להסביר לי מה פספסתי,ויש סיכוי שניפגש... מילה של דיסוננס ! לילה טוב.

למעלה