../images/Emo13.gif
ידידי ""החיים האמיתיים שלי,מתנהלים בפורום,וגם מחוץ לפורום,ואתה פספסת את הפואנטה !!! כי מה שאמרתי,בנוגע לשאלתך,מה למדתי מכאן,וכו...זה דבר פשוט: אני חוזר: הפורום מהווה מקום לא מחייב,ודי אנונימי,וככזה,הוא מאפשר לחברים בפורום לתת ביטוי יותר אוטנטי לתחושות ולרגשות שלהם,אתה מבין כעת את היתרון של הפוום על החיים ?"" ""אני חי את רוב חיי מחוץ לפורום,ואין אני משתף כמעט אף אחד בדבר הנוכחות שלי בפורום,ממש כשם שאין אני משתף כמעט אף אחד מה אכלתי לארוחת בוקר ! ומדוע אני מציין זאת ? אני נמצא כאן באותה הטבעיות שבה אני נושם,וכמו שאני אוכל בשביל לחיות. הפורום שונה מהחיים הלא וירטואליים,בכך שהוא מאפשר לגולשים לתת ביטוי שאולי במקום אחר,גלוי כמו בסדנא,לא היו נותנים לעצמם צ'אנס להתבטא.."" לפי מה שאתה אומר לפורום יש יתרון על החיים בזה שהוא מאפשר לך לתת ביטוי יותר אוטנטי לתחושות ולרגשות שלך, כלומר הוא מאפשר לך ביטוי עצמי מלא, מה שבחיים (או בסדנה) הביטוי העצמי שלך לא בא לידי ביטוי באופן כזה חופשי כמו בפורום? (אתה זה שאמר שהוא ביישן ומסמיק מכל שטות להזכירך) לדידי באם הביטוי העצמי שלי בחיים הוא מצומצם אזי גם איכות החיים שלי מצומצמת עימו - מה לעשות שאיכות החיים תלויה גם ברמת ביטוי העצמי שמתאפשרת לאדם. במהות יש לאדם הזדמנות ליצור לעצמו פריצת דרך ולהרים את הביטוי העצמי שלו לרמות שאולי הוא אף פעם לא חשב שהוא יכול... אבל זה גם תלוי בו, הסדנה היא מקום מאפשר. מקום מעצים. לחלוטין. זה כמו ללמוד נהיגה בשלב הראשון בחניה רחבה, כך שאם אתה עושה טעות גדולה, שבכביש יכולה לעלות לך בחייך, אז כאן יש לך מרחב בטוח... (וזו רק דוגמה אחת על האופן שהסדנה מעצימה) ""וזה מה שמיוחד כאן,יש כאן אולי איזושהיא הצצה לעולמם של אחרים,דרך הצצה לעולם הפנימי של כל משתתף ומשתתף....""
אז אתה פה בשביל לחיות את חייהם של אחרים? ""אני רואה שאתה עדיין לא הבנת אותי,אז אקשה מעט....או אתנסח ברור יותר.. אתה טוען "שההתנסות בסדנא היא התנסות חוויתית",ז'א שישנה האפשרות שניקח ממנה חוויות שעדיין לא חווינו במציאות החיים....."" לא, ממש ממש לא. נהפוך הוא כשאתה נוהג על משאית 15 טון, אתה לא נתקל בסיבובים? אתה לא נתקל בכתמי שמן בכביש? אתה כן.. ואולי אתה גם לומד איך להתמודד עימם. אך בקורס נהיגה מתקדמת אתה לומד קצת מעבר למה שאתה יודע, אתה לומד דרכים נוספות איך להתמודד עם אותם הסיבובים בחיים וכתמי השמן בכביש. דרכים שיכולות להביא אותך אולי לתוצאות הרבה יותר גבוהות - כמו איך לא להסמיק מכל שטות, לדוגמה. ""נתת דוגמא עם משאית מעל 15 טון,במשטח חלקלק,עם כל מיני אלמנטים וכו... את זה אני מקבל באהבה,שכנעת אותי....שהרי החוויה של לימוד הנהיגה במשאית היא לא חוויה ארוכה ,מסובכת ומתמשכת,ואפשר להוסיף וללמד אודות נהיגה על משאית,גם בסדנא מיוחדת....אני מקבל את זה ! ""אבל,כשמדובר על סדנא שאמורה להוסיף לכמות ההתנסויות שלי,עוד התנסויות שעדיין לא חוויתי בחיים-את זה כבר קשה לי לקבל !!!!!!!!!!!!!!!!!!"" אז לאור מה שכתבתי קודם, כל זה לא רלוונטי
"יהיו שם ריקודים,ושמחה,ובכי,וכל מיני חוויות מענינות,.....את זה אמרת וזה עשוי להיות נחמד,אני לא פוסל,ממש לא פוסל !" אז לך! ""אבל אני עדיין דבק בעמדתי,שבאשר אלי,-חוויות שאני אצור לעצמי בסדנא,וגם חוויות שייצרו לי חבריי לסדנא,-לא עשויים להיות כאלה שיחדשו לי משהו מההיבט של למידה נוספת על מצבים ואנשים......"" אני מסכים עימך, בתור שף - אתה אחראי לחלוטין על מה שתלמד מהסדנה, על מה שתוציא
או שלא. ""חרשתי ספרים,יצאתי עם הרבה נשים עד לנישואי,היו לי מריבות בתוך המשפחה מחוץ למשפחה,עם חברים,עם חברות,בכיתי הרבה,צחקתי הרבה,נתתי מכות,וספגתי מכות,השתוללתי,נחתי מהכל,חזרתי להשתולל,ושוב נחתי,צפיתי בסרטים,בסדרות דוקומנטריות,בסדרות תעודה,בתכניות אירוח,חרשתי עיתונים,ים של רדיו, המון רעש של התרחשויות מסביבי,של אנשים,ילדים,חיות,היו לי אהבות,היו לי פרדות,ישבתי בכלא,השתחררתי וגיליתי טעמו של חופש,היה לי המון חופש, ואז נמאס לי מהחופש,וחיפשתי לעשות משהו עם עצמי,והיום אני שוב בחופש... ופיספסתי עוד הרבה דברים,נשבע לך......"" נפלא, נהדר, מגניב ""ואתה טוען שיש חוויות שאני אחווה בסדנא,ושיכולות לחדש לי ?"" או שכן או שלא, מה שבטוח אולי וגם זה בספק. ""בוא תן עוד טיפה גז,נסה להסביר לי מה פספסתי,ויש סיכוי שניפגש..."" מה פיספסת??? איך אני יכול לדעת מה פספסת, אני אני ואתה אתה. ובתור אחד שעבר כל כך הרבה, מה מונע ממך להתנסות במשהו נוסף? האם אתה לא מסכים עימי שיש סיכוי כלשהו שזה יתן לך משהו נוסף בחיים? אפילו הקלוש ביותר, עדיין יש סיכוי, מסכים? והיה והלכת והסיכוי התממש ולמדת משהו משמעותי ביותר לחיים שלך, האם זה היה שווה ללכת בשביל זה? רוח.