אז מה זה בכלל NLP?

מה שציינת כיתרון בפורום, קוגניטיבי,

האנונימיות שציינת אותה כיתרון, היא היא המכשול הכי גדול להעצמה אישית. חשיפה מעצימה.אפשר לשחק בזה הרבה, אבל כשאתה חשוף... רק אז מגיעה ההתמודדות האמיתית. ה"בגדים" הם מסכה שאנחנו מאוד אוהבים להאמין לה... במקרה הזה, בפורום, האנונימיות היא הבגדים. עוד משהו, אתה מבקש מרוח שיסביר לך וישדל אותך ויראה לך כמה הסדנה שהוא מדבר עליה "שווה", או אמורה לתת לך משהו שלא חווית. אני רוצה להגיד לך שני דברים ברשותך: 1) מה דעתך ללכת לסדנא שתראה לך בצורה הכי חזקה שכל מה שאתה יודע זה נכון, הכי חזק הכי נפלא והכי נכון שיש. 2) אם הוא היה ממליץ לך על זיון מעולה, סליחה על הביטוי ובהנחה כמובן שאתה פנוי,רוצה ומבלי לפגוע בבת/בן הזוג שלך) גם היית מבקש הסברים או שהיית הולך להתנסות ולהסיק את המסקנות בעצמך... ? לא קרה לך שמישהו המליץ לך על סרט הכי טוב שהוא ראה, הלכת, והרבצת לעצמך אח"כ כי הקשבת לו/לה? לר קרה לך שמישהו אמר לך שמשהו הוא זוועה איומה, ובכל הזאת הלכת וראית שבשבילך זה מעולה? האם הכלא שאתה מדבר עליו, שהיית בו, הוא כלא פיסי,אמיתי, או אישי תחושתי שלך?

אביבה , תשובות לשאלות !

אני מכיר טוב את שני המקומות,את הפורומים,ואת החיים,ואני מחשיב עצמי כמחוספס בשתי הזירות.... אני טוען שיותר קל לתת ביטוי לרגשות,במקום שבו לא רואים אותך,(אני מדבר בגןף שלישי,אבל לא מתכוון אלייך,ויש לי בעייה לדבר על עצמי,כי אני לא מזדהה עם זה,זו דרך הסתכלות אובייקטיבית על הפורום),ומכיון שלא רואים אותך,אתה תמיד תרגיש חופשי יותר לאמר את דבריך,וככה המאזינים לך, יקבלו אוכל טוב יותר,קרי,את המציאות היותר מייצגת של הווית חייך.... תשובות ! 1.את צודקת ! תודה לך !!!!! אני לא זקוק לסדנאות,ע/מ לדעת שכל מה שאני יודע זה נכון.... 2.על זיון הייתי שואל,שאלות של גברים,לפני שהם טורחים לצאת מהבית, ואולי להתאכזב.....כבר התאכזבתי כמה פעמים....
3.ועכשיו אביבה,התשובה שלי היא היא " הסרט האמיתי "...... האם זה ייתכן שיקחו אדם,יכלאו אותו,(תקופה קצרה במקרה שלי...מספיק.) והמטרה היא בראש ובראשונה, ענ י ש ה ,והוא מצליח בזכות שלילת החופש,ובעזרת שלילת החופש,להיות אדם שקיבל יכולת אדירה להיות מאושר, לראות את היפה והטוב שבחיים,וע'י כך להגיע לרמות אושר וכיף,ממצבים די לא "מיוחדים" של החיים....? הרי אני נהנה באופן כל כך שונה ועצום יותר מהחיים,בזכות הכלא..... מציע את זה לכל אחד,ועד כמה שזה נשמע לא אמיתי.....אז אני מאד אמיתי ומאד רציני...... בוקר טוב.

דיסוננס !

אני אוהבת את האופן שבו אתה מתבטא !!! אני, באופן אישי, כל הזמן מרגישה שעוד לא חוויתי את הכל. ברגעים שאני מרגישה שהכל כבר ידוע אני מרגישה די משועממת ונבולה. הרבה פעמים אחרי זה אני מגלה שתמיד יש עוד משהו חדש ושונה בעוצמתו.

רוצה יותר !

כל התנסות חדשה היא חוויתית,בתנאי שהיא מוסיפה לך משהו,ופונקציונאלית עבורך,אחרת מה שווה חוויה חדשה? רוצה דוגמא ? אני חבר שלך,ואנחנו נמצאים בדירה של אחד מאיתנו,צופים בטלויזיה,או אולי קוראים עיתון,ואז אני אומר לך:"רוצה יותר,בואי נרד,ונעלה,סתם ככה לכיף" אפשרות ראשונה: "בוא נרד,סבבה,נרד ונעלה,ונראה אולי את השכנה בדרך"... אפשרות שניה: "לא ,עזוב,אני עייפה עכשיו,טוב לי כאן,תמיד אני יכולה לרדת למטה...." אפשרות שלישית: "מה קורה לך היום ? בחיים לא ביקשת לרדת למטה סתם ככה פתאום,מה זה יתן לנו אם נרד למטה,מחר בבוקר נהיה למטה,אם נרצה ואם לא....לכל דבר יש את הזמן שלו,מילא,אם היית מבקש שאולי נרוץ בכדי לעשות ספורט,או לעכל את האוכל..." והאפשרויות ממשיכות עד לאינסופ כמעט.......אם לא מצמצמים.... בוקר טוב.

דיסוננס,

בעיני, התנסות יכולה להיות חוויתית גם אם אין בה ערך מוסף פונקציונלי מלבד עצם החוויה. יותר מזה - ההתנסות היא חוויתית בעיני,גם אם התוצאה שלה בסוף שלילית. למשל - בעיני זה כייף להתאהב גם אם ברור לך מראש שהתוצאה תהיה שיברון לב.

את סותרת את עצמך,לא ?

כי את בוחרת להתאהב,מרצון,למרות שאת יודעת את הסוף....זה מרצון !!! זה מספיק שאת רוצה להתאהב בכדי שיהיה לזה ערך מוסף פונקציונאלי,מבינה? וחוץ מזה כל התנסות היא סוג של חוויה,ושוב,רק אם תבחרי להתנסות,כמו שתבחרי להתאהב..... מסתדר ?

דיסוננס,

כן. אתה כנראה צודק. אני כנראה באמת בוחרת בחוויה למרות התוצאה כי יש לה ערך מוסף פונקציונלי עבורי. בהחלט חומר למחשבה.

את חשה תחושה נעימה של העצמה ?

נכנס אויר לריאות ? מרגישה סיפוק ? כשאני פותר לעצמי תעלומה שקשורה אלי,תחושת העצמה ממלאה אותי,וזה מרגש.. ואז אני הולך למקרר,ואוכל עוד משהו טוב.... אני חש העצמה עכשיו,למרות שבטח לא חשבת שזה יקרה לי...
לך...

../images/Emo13.gif

ידידי ""החיים האמיתיים שלי,מתנהלים בפורום,וגם מחוץ לפורום,ואתה פספסת את הפואנטה !!! כי מה שאמרתי,בנוגע לשאלתך,מה למדתי מכאן,וכו...זה דבר פשוט: אני חוזר: הפורום מהווה מקום לא מחייב,ודי אנונימי,וככזה,הוא מאפשר לחברים בפורום לתת ביטוי יותר אוטנטי לתחושות ולרגשות שלהם,אתה מבין כעת את היתרון של הפוום על החיים ?"" ""אני חי את רוב חיי מחוץ לפורום,ואין אני משתף כמעט אף אחד בדבר הנוכחות שלי בפורום,ממש כשם שאין אני משתף כמעט אף אחד מה אכלתי לארוחת בוקר ! ומדוע אני מציין זאת ? אני נמצא כאן באותה הטבעיות שבה אני נושם,וכמו שאני אוכל בשביל לחיות. הפורום שונה מהחיים הלא וירטואליים,בכך שהוא מאפשר לגולשים לתת ביטוי שאולי במקום אחר,גלוי כמו בסדנא,לא היו נותנים לעצמם צ'אנס להתבטא.."" לפי מה שאתה אומר לפורום יש יתרון על החיים בזה שהוא מאפשר לך לתת ביטוי יותר אוטנטי לתחושות ולרגשות שלך, כלומר הוא מאפשר לך ביטוי עצמי מלא, מה שבחיים (או בסדנה) הביטוי העצמי שלך לא בא לידי ביטוי באופן כזה חופשי כמו בפורום? (אתה זה שאמר שהוא ביישן ומסמיק מכל שטות להזכירך) לדידי באם הביטוי העצמי שלי בחיים הוא מצומצם אזי גם איכות החיים שלי מצומצמת עימו - מה לעשות שאיכות החיים תלויה גם ברמת ביטוי העצמי שמתאפשרת לאדם. במהות יש לאדם הזדמנות ליצור לעצמו פריצת דרך ולהרים את הביטוי העצמי שלו לרמות שאולי הוא אף פעם לא חשב שהוא יכול... אבל זה גם תלוי בו, הסדנה היא מקום מאפשר. מקום מעצים. לחלוטין. זה כמו ללמוד נהיגה בשלב הראשון בחניה רחבה, כך שאם אתה עושה טעות גדולה, שבכביש יכולה לעלות לך בחייך, אז כאן יש לך מרחב בטוח... (וזו רק דוגמה אחת על האופן שהסדנה מעצימה) ""וזה מה שמיוחד כאן,יש כאן אולי איזושהיא הצצה לעולמם של אחרים,דרך הצצה לעולם הפנימי של כל משתתף ומשתתף....""
אז אתה פה בשביל לחיות את חייהם של אחרים? ""אני רואה שאתה עדיין לא הבנת אותי,אז אקשה מעט....או אתנסח ברור יותר.. אתה טוען "שההתנסות בסדנא היא התנסות חוויתית",ז'א שישנה האפשרות שניקח ממנה חוויות שעדיין לא חווינו במציאות החיים....."" לא, ממש ממש לא. נהפוך הוא כשאתה נוהג על משאית 15 טון, אתה לא נתקל בסיבובים? אתה לא נתקל בכתמי שמן בכביש? אתה כן.. ואולי אתה גם לומד איך להתמודד עימם. אך בקורס נהיגה מתקדמת אתה לומד קצת מעבר למה שאתה יודע, אתה לומד דרכים נוספות איך להתמודד עם אותם הסיבובים בחיים וכתמי השמן בכביש. דרכים שיכולות להביא אותך אולי לתוצאות הרבה יותר גבוהות - כמו איך לא להסמיק מכל שטות, לדוגמה. ""נתת דוגמא עם משאית מעל 15 טון,במשטח חלקלק,עם כל מיני אלמנטים וכו... את זה אני מקבל באהבה,שכנעת אותי....שהרי החוויה של לימוד הנהיגה במשאית היא לא חוויה ארוכה ,מסובכת ומתמשכת,ואפשר להוסיף וללמד אודות נהיגה על משאית,גם בסדנא מיוחדת....אני מקבל את זה ! ""אבל,כשמדובר על סדנא שאמורה להוסיף לכמות ההתנסויות שלי,עוד התנסויות שעדיין לא חוויתי בחיים-את זה כבר קשה לי לקבל !!!!!!!!!!!!!!!!!!"" אז לאור מה שכתבתי קודם, כל זה לא רלוונטי
"יהיו שם ריקודים,ושמחה,ובכי,וכל מיני חוויות מענינות,.....את זה אמרת וזה עשוי להיות נחמד,אני לא פוסל,ממש לא פוסל !" אז לך! ""אבל אני עדיין דבק בעמדתי,שבאשר אלי,-חוויות שאני אצור לעצמי בסדנא,וגם חוויות שייצרו לי חבריי לסדנא,-לא עשויים להיות כאלה שיחדשו לי משהו מההיבט של למידה נוספת על מצבים ואנשים......"" אני מסכים עימך, בתור שף - אתה אחראי לחלוטין על מה שתלמד מהסדנה, על מה שתוציא
או שלא. ""חרשתי ספרים,יצאתי עם הרבה נשים עד לנישואי,היו לי מריבות בתוך המשפחה מחוץ למשפחה,עם חברים,עם חברות,בכיתי הרבה,צחקתי הרבה,נתתי מכות,וספגתי מכות,השתוללתי,נחתי מהכל,חזרתי להשתולל,ושוב נחתי,צפיתי בסרטים,בסדרות דוקומנטריות,בסדרות תעודה,בתכניות אירוח,חרשתי עיתונים,ים של רדיו, המון רעש של התרחשויות מסביבי,של אנשים,ילדים,חיות,היו לי אהבות,היו לי פרדות,ישבתי בכלא,השתחררתי וגיליתי טעמו של חופש,היה לי המון חופש, ואז נמאס לי מהחופש,וחיפשתי לעשות משהו עם עצמי,והיום אני שוב בחופש... ופיספסתי עוד הרבה דברים,נשבע לך......"" נפלא, נהדר, מגניב ""ואתה טוען שיש חוויות שאני אחווה בסדנא,ושיכולות לחדש לי ?"" או שכן או שלא, מה שבטוח אולי וגם זה בספק. ""בוא תן עוד טיפה גז,נסה להסביר לי מה פספסתי,ויש סיכוי שניפגש..."" מה פיספסת??? איך אני יכול לדעת מה פספסת, אני אני ואתה אתה. ובתור אחד שעבר כל כך הרבה, מה מונע ממך להתנסות במשהו נוסף? האם אתה לא מסכים עימי שיש סיכוי כלשהו שזה יתן לך משהו נוסף בחיים? אפילו הקלוש ביותר, עדיין יש סיכוי, מסכים? והיה והלכת והסיכוי התממש ולמדת משהו משמעותי ביותר לחיים שלך, האם זה היה שווה ללכת בשביל זה? רוח.

רוח, כדי שלא נהפוך את הפורום

לבמת פרסום לסדנה זו,מעבר למה שכבר אמרנו אני מבקשת להעביר את ההתיחסות לסדנאות בכלל. בעקרון המטרה שלי אינה לדון בשום דבר שכבר קיים...כולל הסדנאות. תרופות להמונים מסוכנות...במיוחד אם הן מציגות את עצמן כפתרון האולטימטיבי להרבה דברים, או "ארגז כלים". עם הארגז הזה הגענו לעולם, רק אנחנו לא ממש רואים אותו. אפשר לדון במה מונע מאיתנו להשתמש בכלים, בלי הפנייה למקום ספציפי. אם ההתיחסות היא ספציפית לא אוכל להרשות זאת כאן. נאמר כאן כבר די והותר מלל... לא הולך, לא הולך...זה משהו שגם כדאי ללמוד בסדנא... ממילא זה מה שקורה. זהו.

מיקי,אני מבין

אז בסדנא לא יהיו חווויות חדשות,אבל יהיו אותם החוויות,רק עם "מפתחות" אחרים,עם "כלי עבודה" שונים,שאולי יקלו עלי את החיים..... עכשיו אני מבין אותך סופסופ ! אז בוא נראה עכשיו,אני הולך אתך יד ביד:איזה כלים חסרים לי בחיים ? איזה כלים אתה קיבלת שם ? אתה סיפרת שזה גרם לך לדעת איפה אתה עומד...... אם הייתי זקוק לכלי שיעזור לי לדעת איפה אני עומד,כנראה שהייתי מצטרף.. שים לב,אני ממש לא פוסל את הסדנא הזו על הסף,אלא חושב אתך יחד. לדעתי,אני יודע היטב היכן אני עומד,וטוב לי איפה שאני נמצא,וגם מהיכן שאני נמצא אני כל הזמן מביט לי סביב,סקרן,ומתעניין גם בהווית חיים שונה משלי,חייהם של אחרים,למשל הפורום הזה,החברים שלי,הידידים שלי,המכרים שלי,שאני כל הזמן חווה איתם חוויות. אז אני אחווה סיטואציות שאני מכיר ואקבל שיטות שונות ממה שאני מכיר לשימוש "טוב",יותר באותן הסיטואציות ! זה מה שאתה אומר.... אז אני אפתיע אותך ! כשהייתי זקוק לסדנאות.........בתקופה ההיא.....ב י ק ר ת י ש ם ... אתה משער שאם היו חסרות לי פרספקטיבות,לא הייתי אץ רץ,לקבוע אתך, ולשריין לי מקום בסדנא ? לדעתי אנחנו נמשיך לשוחח,הרבה מעבר לסיום הסדנא בפועל....ואז אולי נלמד יחד יותר....
מה אתה חושב,זה ייתכן ? בית הספר הכי טוב הוא החיים עצמם,ואני יודע שאתה טטען,ובצדק שגם הסדנא היא חלק מהחיים,אבל כנראה שלדעתי החלק הזה לא רלוונטי לי.... מה,לא קרה לך שהציעו לך להצטרף ולחוות משהו חדש,ואתה סרבת ? ענה לי,נמשיך לשוחח,ויש סיכוי שאגיע לסדנא,הכל עדיין פתוח... מילה של דיסוננס.

עזוב ידידי ../images/Emo13.gif

ענתה לך אביבה תשובה לעניין מעבר לזה, זה טחינת מים.. אם זה מעניין אותך באמת, שלח לי מסר, אם לא וזה רק לעניין הדיון בפורום, אז לבקשתה של אביבה, נפסיק. שיהיה לך אחלה יום רוח.

בסדר מיקי !

אם לא היינו נאלצים לעצור כאן,לך תדע לאן היינו מגיעים....
מיקי !
לך על כל הכיף שהיה לשוחח איתך. בוקר טוב,והרבה הצלחה,אם לא נפגש.

למעלה