אז מה יצא לנו מההתנתקות מעזה

טשאפק

New member
ברור לך ההבדל בין החריף

לבין התחיל? היו גם הברחות קודם, אבל לא בכזה היקף. בניגוד לדעתך שהבעייה היתה קיימת "באותה מידה". הרי היו ימים שהציר היה פרוץ לחלוטין, מבוקשים נכנסו ויצאו כרצונם. זה לא קרה כאשר שלטנו בציר: >>>ציר ההברחות צף ועלה לימים אחדים מעל פני הקרקע, הוריד בעשרות אחוזים את מחירי ה"מוצרים" המוברחים, וגם כאשר יש איזה פיקוח, החפירה מתחת הציר קלה שבעתיים: >>>כשעזבו כוחות צה"ל את הרצועה לא פגה לגמרי אימת "החישוף", אבל המתח ירד פלאים. אם בעבר חשד סביר לאיתור מנהרה הוביל לירי פגז אל המטרה, הרי עכשיו, כשהרשות הפלשתינית אחראית על צד אחד של הציר, יוביל החשד לכל היותר לכמה ימי חקירה ומעצר. הסיכון מצדיק את המחיר האדיר המובטח לאומני המנהרות.

trigotrigo

New member
מניין לך מהו ההיקף?

הרי בכל פעם שנחשפת מנהרה קמה צעקה "מדוע לא נחשפה קודם" או "מי יודע כמה עוד כאלה יש". כי באמת השליטה הנעשה מתחת לפני השטח של ציר פילדלפי, לא היה בשליטה מוחלטת של צה"ל לפני ההתנתקות, בטח שלא אחריה. אני אגב תומך בכניסה מחודשת לציר.

טשאפק

New member
ברור שהוא עלה

והובאו די והותר עדויות על כך. הציר אכן לא היה בשליטה מוחלטת לפני ההתנתקות אך כיום אין כלל שליטה עליו.

trigotrigo

New member
אילו עדויות?

הרי אם גם לפני וגם אחרי מתגלות מנהרות וידוע שתמיד יש עוד, איפה כתוב כמה יש עוד, אם לא גילו? לא ניתן להביא עדויות שלא תועדו.

טשאפק

New member
אתה יכול לשגע פיל

>>>כשעזבו כוחות צה"ל את הרצועה לא פגה לגמרי אימת "החישוף", אבל המתח ירד פלאים. אם בעבר חשד סביר לאיתור מנהרה הוביל לירי פגז אל המטרה, הרי עכשיו, כשהרשות הפלשתינית אחראית על צד אחד של הציר, יוביל החשד לכל היותר לכמה ימי חקירה ומעצר. הסיכון מצדיק את המחיר האדיר המובטח לאומני המנהרות אחרי הנסיגה הרבה יותר קל ובטוח להבריח נשק, לכן כמויות הנשק המוברחות גדלות. לא רק נשק עובר אלא גם אנשים. כבר בשבוע שלאחר הנסיגה נפרץ המעבר כליל ומבוקשים רבים, ידועים, נעו פנימה והחוצה. (ראה באחת ההודעות הקודמות).

טשאפק

New member
וזאת היתה הודעה אחרונה

בנושא. אם אתה חושב שבעית ההברחות קשה "באותה מידה" עכשיו ולפני הנסיגה, זכותך לחשוב כך.

רק שני דברים טובים יצאו ממנה:

1.שינוי הישנה והרעה נמחקה. 2.נתניהו כבר לא שר אוצר בישראל. כך שלמרות שאני הייתי נגד ההתנתקות וחשבתי שהיא צעד מוטעה שעושה ישראל, אם זה המחיר שהיה צריך לשלם בכדי ששני הדברים שציינתי ייקרו, אז זה היה שווה את זה.

למעלה