אז מה לגבי ההריון עצמו?

אז מה לגבי ההריון עצמו?

איך אתן עוברות אותו? אני מתכוונת, מה עם בדיקות וכו' - אילו בדיקות אתן עוברות? מאילו בדיקות נמנעות? מה מיותר בעיניכן (או לפי הסטטיסטיקות)? ומה כל הקטע של הויטמינים? זה כמו בהנקה, שנחמד לקחת אבל לא חובה כי בסה"כ זה לא ממש משפיע על הבייבי אלא יותר על האמא? לא לקחת? כן לקחת? ואצל מי עוברות מעקב הריון (אם בכלל)? אצל המיילדת שלכן, או שאצל רופא ורק בסוף ההריון עוברות למיילדת?
 

סטיוויה

New member
בהריון האחרון(שלישי)

עברתי US לבדוק שהשק עוברי בתוך הרחם(כי יש לי הסטוריה של חוץ) עברתי סקירה מוקדמת ומאוחרת עברתי US לקראת הסוף לוודא שהמצג הוא אכן ראש(למרות שידעתי) עברתי שתי ספירות דם ושתי בדיקות שתן נמנעתי מכ----ל השאר כולל העמסות סוכר וצרות אחרות כן לקחתי ויטמינים כי זה חשוב לדעתי כן הקפדתי על תזונה וחליטות סרפד ופטל קיבלתי טיפולים בדיקור סיני רוב המעקב נוהל על ידי. מידי פעם ניגשתי לבדוק לחץ דם ככה BTW וביקשתי הפנייה לבדיקות לבדי.
 
אצלי

עשיתי US לבדיקת דופק סביב שבוע 8. סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת. בדיקות דם אחת לטרימסטר. US בשבוע 33 לבדיקת מצג. אני לוקחת ויטמינים רק מחודש שמיני כיוון שאז ירד לי ההמוגלובין. עד לחודש שמיני לא לקחתי שום תוסף כי לא היה צורך. גם עכשיו אני לא לוקחת את התוסף כל יום אלא רק כשאני מרגישה שהתזונה שלי לא הייתה טובה
. מעקב עשיתי פעם בשישה שבועות אצל האחיות במרפאה- לחץ דם, חלבון בשתן ומשקל. מאז שאני נפגשת עם המיילדת לעיתים קרובות אני עושה את המעקב הזה אצלה.
 

swann

New member
די דומה להריון הראשון

בדיקת דופק (שדווקא לא היתה לי בהריון עם מאיה) שקיפות, PAPP-A ואז חלבון עוברי. סקירה בשבוע 19. לא עושה סוכר (אם אתחרט, אצטרך להגיע רבע שעה מוקדם יותר לפגישה הבאה כדי לשתות קינלי ובסוף הפגישה להדקר. לא נראה לי). אני לא בטוחה שיש עוד US לבדיקה מצג או הערכת משקל, אבל חוצמזה נראה לי שזהו זה. במעקב עם המיילדות בודקים לי לחץ דם, אני בודקת לעצמי משקל ושתן. אין לי מושג לגבי ספירות דם ומעקב המוגלובין (עוד משהו לשאול). ויטמינים - אם אני לא שוכחת אני לוקחת. בויטמינים שלי יש ברזל (לא המון) ואני לא לוקחת ברזל מעבר לזה.
 
מעקב

רופאת המשפחה שלנו נחמדה וסומכת עלינו, אז עשינו מעקב משולב של הרופאה והמילדת. נראה לי שבפעם הבאה לא נעבור דרך הרופאה, אלא בשביל הפניות לבדיקות דם.
 

mise

New member
אצלי -

בהריון הראשון נאלצתי לעבור בדיקת דם בסוף שביעי, כי המיילדת רצתה לדעת ערכים של ברזל. התנאי שלה ללידה היה שלא יהיה פחות מ - 10. אז עשיתי. והיה 11.7 (לא סתם, התאמצתי בשביל זה תזונתית במשך חודש שלם לפני הבדיקה) ואז היא רצתה שאעשה שוב בחודש שמיני, כי אמרה שזה החודש הקריטי שבו יורדות רמות הברזל. פווו. זה ריפה את ידי. אבל עשיתי. יצא 11.10. (ברצוני לציין שלהשקפת עולמי אין בעיה עם ירידת ברזל בהריון, זה דבר טבעי, ירידה נורמלית. אם הברזל בורח דרך השתן והזיעה, יש בעיה אחרת והיא לא חוסר ברזל, אלא דוקא חלבונים. כולם יודעים שמאגר הברזל הוא סגור בדם ואין סיבה ש'יברח' החוצה, אלא אם יש בעיה אחרת, גבוהה יותר). הייתי אצל המיילדת 4 פעמים במהלך ההריון למעקב (לא כולל פעם נוספת - הפעם הראשונה להכרות, אבל זה לא נחשב כמעקב) שבהן היא מדדה לי ל"ד ועשתה לי בדיקת שתן. לא עשיתי שום בדיקות נוספות, לא לקחתי ואני לא לוקחת שום תוספים למיניהם, נמנעת מצמחי מרפא או כל דבר שיש לו השפעה תרפויטית על הגוף (באופן כללי ולא רק בהריון, אבל יש יוצאים מן הכלל. אין לי בעיה, למשל, לשתות פעם ב.. תה קמומיל). בהריון הזה, תודה לאל, אין צורך אפילו בבדיקת הדם לבדיקת רמות ההמו'.
 

mise

New member
ועוד דבר -

אני צמחונית ולא טבעונית אמנם, אבל אוכלת לעתים רחוקות מוצרי חלב וביצים התחלתי לאכול בהריון הראשון וזה פשוט הלך ודעך..הסלידה גברה. בד"כ 80-90% מהבעיות של האדם ניתן לפתור ע"י תזונה נכונה. וכל היתר.. הומיאופתיה
(ומעל הכל - אהבה).
 
Why do you oppose the sugar test?

I see that some of you prefer not to have a sugar test. What is the reasoning behind that? Sorry for the interrogation
Just trying to collect as much info as possible.​
 

swann

New member
אני מרגישה שאין סיבה

בעיקר כי עשיתי בהריון הראשון והיה תקין, אני מרגישה טוב, ואני לא ענקית מדי (בהשוואה לאותו שלב בהריון הראשון). לא רואה סיבה להדקר.
 

כרמית מ.

New member
כי הוא לא עומד בשום מבחן של תקינות

רפואית. לצערי, קראתי את המאמרים המתאימים מאוחר מדי, אחרי שכבר עשיתי, בשבוע מתקדם, ובאופן לא מפתיע הוגדרתי כסכרתית גבולית. למזלי, הייתה לי מיילדת תומכת, שהאמינה לי - היא אגב, הציעה לי מראש לא לעשות, אבל עשיתי כי היו לי חששות ספציפיים אלי. חפשי ב"באופן" את הדף על סוכרת_הריונית (או וריאציה דומה), ושם את המאמרים של הנסי גואר שקישרתי. אפשרות נוספת - לחפש ישירות או בגוגל או ב-PARENTSPALCE את המושג GESTATIONAL DIABETICS, ולקרוא את המאמרים שלה. ד"ר מישל אודנט, גורו הלידות הטבעיות המפורסם, אגב, אמר בדיוק אותו דבר בהרצאה בכנס בשנה שעברה (חברה שלי היתה שם ושמעה אותו). [כבר המלצתי, לאלו שנמצאות בארץ, על ההרצאה של הנסי גואר, בסוף החודש בירושליים???] אי סבילות לגלוקוז היא פיזיולוגית בהריון, ועולה ככל שמתקדם ההריון. לכן, חשוב מאד שאשה בהריון תקפיד על דיאטה מעוטת פחמימות פשוטות (ועשירה בחלבונים, אבל זה מכיוון אחר), מבלי להפחית את סך הקלוריות - אבל הגדרת הסכרת אינה מועילה, ורק מזיקה (ואני מדגישה, שמדובר על "סכרת הריון". סכרת קדם הריונית היא מאד בעייתית בהריון, דורשת ליווי מקצועי צמוד, ומוגדרת, בצדק, הריון בסיכון גבוה). כמובן, שרוב האנשים, כולל רופאים, תוקפים אותי כשאני מציגה את הגישה הזו. זה נחשב "לא אחראי".
 

פלגיה

New member
את מדברת על ההעמסה של 50 גרם

או גם על ההעמסה המלאה של 100 גרם גלוקוז? אני לא עשיתי חלבון עוברי כי היא בדיקה סטטיסטית, ואז הרוםא שלי אמר שאני לא עקבית כי גם ההעמסה היא סטטיסטית
 

ayala26

New member
כמה שפחות - בשיטה ההולנדית

אולטרסאונד ראשון - שבוע 13 (נחשב ממממממש מאוחר בפורום אחר..) לפני זה בכלל לא ראיתי רופא\מיילדת. אולטרסאונד שני בשבוע 23 היה נחמד ומרגש וזהו, פגישה הבאה בלידה. בדיקת דם אחת, שום בדיקה גנטית, ויטמינים - ירקות, פירות ויוגורטים. מעקב אני עוברת במרכז הלידה, עם מיילדת שבודקת לי לחץ דם, גודל של הבטן ע"י מישוש ונותנת לי לשמוע במכשיר שלה את הלב של התינוק עד שהוא בועט לה במכשיר.. כרגע משבוע 32 כל 3 שבועות. קודם זה היה פעם ב-4 שבועות. רופא נשים לא פגשתי.
 
ולשאלתך לגבי בדיקולוגיה...

אני עושה US לדופק סביב שב' 9, שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת ומאוחרת, בדיקת דם ושתן כל טרימסטר ומשטח וגינלי לסטרפ B בחודש תשיעי. לא הערכת משקל בסונר, לא חלבון עוברי, לא העמסת סוכר, לא סיסי שיליה, לא מי שפיר. מעקב אצל רופא - אחת לטרימסטר לקבל הפניות לספירת דם וכו', השאר אצל המיילדת. זה היה מעקב ההריון שלי בהריון השני.
 
למעלה