אז מה לגבי ההריון עצמו?

תגידו, אתן לא לוקחות חומצה פולית?

אני לא רואה למה לא לקחת, במיוחד לאור העובדה שהיא מונעת ב-80% פגיעות עצביות בעובר (אם אני לא טועה, אין לי כוח לבדוק כרגע אבל אם תתעקשו אני אבדוק). אני לוקחת פרנטל שכולל חומצה פולית וברזל במשך זמן רב לפני ההריון. בפעם הקודמת זה היה ארבעה חודשים לפני, והפעם שנה לפני. אגב, יצא עכשיו מחקר שמראה שלקיחה של פרנטל המכיל ויטמין C חודשים מספר לפני הלידה מונעת באחוז גבוה בחילות בבמהלך ההריון. ואכן, אין לי בחילות. למה בעצם לא לקחת ויטמינים ומינרלים המיועדים לנשים הרות?

כרמית מ.

New member
אני לקחתי

אגב, דווקא קראתי על מחקר (לא את המחקר עצמו) שהראה שלקחת מולטי-ויטמין לפני ההריון מעלה את הסיכון למומים. לא ממש ברור לי, אבל לקחתי לתשומת לבי. חומצה פולית, וגם ברזל למי שחסר או גבולית, בהחלט מומלץ.

ayala26

New member
אני בכלל לא ידעתי שהדבר הזה קיים

רק כשהתחלתי לקרוא בקשר להריון וגם בתפוז התוודעתי למושג "חומצה פולית" אבל אז כבר הייתי בסוף שלישי. לפי מה שקראתי, אז זה כבר לא היה רלוונטי לגבי.. נקווה לטוב, בכל מקרה מעולם לא סבלתי במחסור בברזל וכשמיילדת המליצה על תוספת קלציום למשל הוספתי לתפריט היומי עוד כוס חלב וכוס יוגורט. יותר קל לי מאשר לבלוע כדורים כי אני אשכח. בכלל בימים אלו אם הראש שלי לא היה מחובר לי לכתפיים גם אותו הייתי שוכחת אפשהו.

כרמית מ.

New member
בהריון השני שלי

(להריון הראשון אני לא מתייחסת. פחות או יותר "לפי הספר", עם כמה "תוספות לתאומים"). עשיתי א"ס בשבוע 13 - להוכיח לבנזוגי הלחוץ שהפעם זה לא תאומים (אני ידעתי), אבל לא רציתי בשליש ראשון. אח"כ סקירה מורחבת מוקדמת (פרטית) וסקירה מאוחרת במכון מור (שזה חצי-פרטי), ובשבוע 39 (יום לפני הלידה), עוד בדיקה להערכת משקל וכמות מי שפיר - לבקשת המיילדת (בגלל החשד לסכרת שדובר עליו למעלה), הסכמתי למרות שנראה לי מיותר (אבל גם ידעתי שאני נחשבת ליולדת שלא כולם מסכימים על הבטיחות של לידת בית עבורה, ורציתי ללכת לקראת המיילדת ולעזור לה בכסת"ח, למקרה הצורך). עשיתי חלבון עוברי (אם תהיה עוד פעם, לא אעשה), והעמסת סוכר (טעות. לא אעשה שוב) ונדמה לי זהו בדיקות "גדולות". מעבר לכך - מעקב טיפת חלב שגרתי - בדיקות שתן, משקל ודם לפי הצורך. אה, וגם בדקתי נשאות לצהבת B, כדי לחסוך את חיסון הילוד. הלכתי לרופא בערך פעמיים, אבל מכיוון שחוץ מא"ס לא היה לו מה להציע לי כמעקב הריון, ויתרתי. משבוע 24 נדמה לי, המיילדת ביצעה מעקב שכלל האזנה בדופלר לדופק והערכת משקל חיצונית - בנוסף לשיחה ארוכה על כל נושאי ההריון והלידה. (היא לא מתחילה מעקב הריון לפני כן. אולי כי עוד אין מה לעקוב באופן חיצוני). ויטמינים - לקחתי. תה פטל וסרפד - שתיתי (לא לגמרי באדיקות). עשיתי הליכות ומשלב מסוים תרגלתי יוגה (לקח לי המון זמן למצוא קבוצה הריונית, יצא חלון זמן שכל הקבוצות באיזור לא היו בפעילות).

תודה לכולכן - אתן נותנות לי חומר

למחשבה והמון חומר להכניס לרשימת השאלות שלי למיילדת ביום שלישי הבא. כרגע יש לי תור לשבוע 7 מלא לבדיקת דופק וחיוניות (המיילדת הקודמת חשבה שרצוי לעשות זאת בגלל ההיסטוריה שלי עם מיעוט פרוגסטרון והעובדה שאני נוטלת אותו גם בהריון הזה), ועשו בדיקת דם לבטא+פרוגסטרון. נטלתי בנוסף גם ויטמין PRENATAL של GNC שעשה לי כל כך רע שהיום הקאתי את נשמתי (לא קרה לי מעולם בהריון). לא לוקחת יותר עד שאראה את המיילדות ביום שלישי.

שָׂרָה

New member
בהיריון הראשון הלכתי לפי כל הכללים

כל הבדיקות, סקירת מערכות, העמסת סוכר, וויטמינים פרנטל, ובדיקות דם, בדיקות לחץ דם, ובדיקות לחץ סתם. בהיריון השני המיילדת התעקשה לעשות הרבה צילומי אולטרה סאונד כי השיליה היתה נמוכה וקדמית. הבדיקות לא הוסיפו כלום הם רק נלחצו יותר ויותר ובקשו בדיקה נוספת ולא הניחו לי. לגבי הוויטמינים, לא יכלתי לקחת, כי כל נסיון לקחת גרם לי להקאות ללא שליטה. אז לקחתי אבקת וויטמינים שמערבבים בשתיה. בחרתי בטעם שוקולד ווניל. השתדלתי להקפיד על תזונה מלאה בעלים ירוקים, ותה מעלי פטל.

למעלה