אז מה לכם עושה הקמפיין הזה?

ואולי זה התבכיינות כי...

האמת כבדה?
&nbsp
ואם לדייק - לא ראיתי חוסר בערכים בצפייה בפרסומת. ראיתי יותר במודגש (דרך העיניים שלי) את חוסר הלכידות המשפחתית.
חוסר ההתייחסות. וזה...איך לומר בעדינות? חסר הרבה מאוד בחברה שלנו. היום.
&nbsp
אתה מעוניין להציג למשתתפי הפורום, דוגמאות לערכים המועברים במשפחות חילוניות ביום שבת?
נתחיל בראש המשפחה - ב...אבא.
&nbsp

ebi83

New member
נתחיל בדבר מאוד פשוט..

הרבה מאוד משפחות חילוניות עורכות ביום שישי בערב ארוחה משפחתית גדולה, כמו הדתיים רק בלי קידוש.
&nbsp
הרבה מהן מנצלות את יום שבת החופשי לטיולים בחיק הטבע (מה שקצת פחות מסתדר לדתיים שבנינו).
&nbsp
ה"ערכיות" בשימת הדגש על עריכת קידוש בשישי בערב היא סמלית בכך שהיא יוצרת ערב משפחתי אחר, בשביל לייצר אותו לא חייבים קידוש.
&nbsp
ואגב, אני מכיר גישות של ציבורים דתיים מסוימים שפוגעות במשפחתיות- אז יהיה נכון מצידי לקחת אותם כדוגמא לערכי המשפחה המתפוררת אצל הדתיים??
&nbsp
היה נכון יותר לכוון למה לעשות ולא בשיטה של הנגדה, הנגדה פוגעת באנשים ומקטלגת אותם.... לקרב זה לא יקרב

דידי 9

New member
איך לא

מסתדר לי איתך, שאתה רואה את הקמפיין הזה ככה:)
לא יודעת למה!
כאילו אתה לא חושב שיש כאן קטע של גישה? של בחירה איך להסתכל על זה?
זה קמפיין בתכלס-חיובי. הוא לא שלילי...
הוא גורם לך לחשוב על דברים מבלי לכפות אותם בשום אופן, בלי לכפות דרך!
אתה יכול להמשיך לעשות כל מה שאתה רוצה בשבת-ועדיין לקחת מזה משהו.....
מה הקטע של לראות בדברים את הלא טוב שלהם?
לא מסתדר לי איתך:) כן מסתדר לי עם אנשים אחרים.....

ebi83

New member
אני לא חושב שהקמפיין הזה במהותו שלילי.. .

אני כן מבין מה מציק באיך שבחרו להציג אותו.
&nbsp
מאוד אהבתי את הפרסומות הכתובות שלו, אבל המשודרות שלו פוגעות ומרחקות.
&nbsp
ודידי, אני בוחן דברים בצורה ביקורתית לא רק בהקשר אישי- אני מאוד בעד החזרה של היהדות לעם, מאוד בעד קשר של העם ליהדות ממקום בלתי אמצעי, אבל בו זמנית יש דרך לעשות את הדברים ודרכים שיוצרות אנטגוניזם לא פועלות לכיוון הראוי בהקשר הזה

דידי 9

New member
חחח אוקיי

גםאתה גם הוא וגם אני- לא צריכים מילים ברורות להבין שלא הצד הזה מושלם
וגם לא הצד האחר, חילוני ודתי.
ואם שנינו ועוד כמה מליונים מודעים לזה, אז מגיעים לנקודת בחירה-
איך אני לוקח את זה לחיים שלי.
פה, הייתה אחלה נקודה לקחת. בגלל שאין כפיה-אז אתה בוחר מה לעשות עם זה.....
ואתה בוחר כן לצאת מהנקודה השלילית:) ולקחת ת'חיובי...
ככה אנירואה את זה. ו-יש לי תחושה שגם אתה כזה באופן כללי..

איזה ערך קבלנו...

ברשימה שהצגת למעלה?

&nbsp
הנגדה זה לא מסיבה אחת - כך מקיימים את השבת. בלקדש את היום. (דרך אגב אנו, היהודים מתפללים בשבת ואומרים:"מנוחה שלמה שאתה הוא רוצה בה..." לא אנחנו, אלא אתה (בורא עולם)).
אז לקחו קידוש כמשהו קל לביצוע...גם אם תשים מול זה ארוחה משפחתית חילונית, טיול בחיק הטבע, גלישה בים וכו', אתה תמיד תראה הנגדה. למה? כי אלו ענייני חומר (עולם הזה) וקידוש (רק הקידוש...אתה מבין על מה אנחנו מדברים פה?) זה עניין רוחני רחוק...מכל מה שפירטת.
&nbsp
ולא. אל תאמר לא מסתדר לדתיים. אלא לחילוני זה לא מסתדר עם...התורה. (כי מה לעשות שטיול בחיק הטבע לא מקדש את היום הזה).
&nbsp
כך שיש בפרסומת הזו יותר מן האמת מאשר "הנגדה" (שדרך עיניך זה מובלט יותר).
&nbsp
&nbsp

ebi83

New member
כשרואים רק צד אחד בעיניים ושום דבר מעבר

יוצאות תגובות כמו שלך..
&nbsp
מיסיונרית דתית= כפייה דתית למקרה ותהית, התגובה שלך מעגנת הכל סביב הדת והפן הנוקשה שבא במקום לנסות לקרב אנשים ממקום אחר.
&nbsp
אז שיהיה לך בהצלחה.

דידי 9

New member
אני נאלצת להסכים איתך.

לא חושבת שזו מסיונריות-כי הוא מביע את דעתו מהמקום שהוא נמצא בו.
אבל דפנטלי זו לא הדרך, וזו באמת תחושה של הכל או כלום.
בתוך כל זה-אתה עדיין צריך *לדעתי* לא לכלול הכל יחד וכל מקרה לגופו, כל נושא לגופו.
אבל גם אותי קוממה הדרך שלו:) היא לא הנכונה.

למה?

1. הצגתי את טענותיי עם הוכחות בצידן.
2. הנחנו על השולחן את שני הצדדים. אתה את שלך. ואני את שלי מול שלך.
3. איך הגענו למיסיונריות וכפייה? (אין אצלי שום צד כזה. נכון להבוקר).
4. בדיון הזה באתי להציג את התשובה שלי לשאלתה של פומה.
5. נוקשה זה לא - מסיבה אחת, כמו שכדי להגיע לתוצאה מסויימת במחשב עליך להקיש רצף מסויים של מקשים, כך גם בקיום המצוות ביהדות (במקרה המסויים שלנו - שבת). עליך "להקיש" על רצף מסויים של פעולות. מצטער אך, בלי קידוש (על יין או חלה), בלי המנעות ממלאכות מסויימות ביום זה, זה לא יעבוד לך.

6. ציפית ממני שאקרב אותך ליהדות?

dori78

New member
כי

האלטרנטיבה שמוצגת בפרסומת הזו לקידוש היא משפחה מפורדת, בה כל אחד יושב מבודד עם עצמו, ריבים בין הילדים וחוסר שליטה כללית.
מה הצופה אמור להבין מזה?
שילדים דתיים לא רבים? אולי הם לא רבים בשבת? שהשבת במתכונתה הדתית האורתודוקסית היא הפתרון החינוכי הבלעדי למשפחתיות?

סליחה, אבל הקמפיין לא עוסק (בעיניי לפחות) בהחזרה לדת ולמצוות, אלא כמו שכתב ebi83 - לערכים ולמסורת החוויתית, לאו דווקא לדרך האמונית.
משפחה יכולה לעשות קידוש גם אם לא כולם לובשים לבן, אפשר לשבת ביחד לארוחה משפחתית גם בלי לעשות קידוש.
יחסים תקינים בין הילדים הם לא בהכרח תולדה של קיום מצוות, אלא של תקשורת טובה ונכונה בין בני המשפחה.
בשביל זה לא צריך להיות דתיים וגם לא לעשות קידוש. את זה בהחלט אפשר לעשות גם בטיול משפחתי בחיק הטבע.

אבל אז...

זה כבר לא - שבת. או..."שישי ישראלי" כמו שקראו לזה.
לכן לא הציגו בנקודת המפנה את הטיול המשפחתי בטבע, אלא את הקידוש.

"סליחה, אבל הקמפיין לא עוסק (בעיניי לפחות) בהחזרה לדת ולמצוות" - הנה המטרה לא רק של הקמפיין אלא של כל העמותה הזו: [URL]https://www.facebook.com/shishiisraeli/info?tab=page_info[/URL]

dori78

New member
נו, אז צדקתי

"בעמותה מאמינים שאם פעם בשבוע, כל משפחה ישראלית תשב ביחד ותחזק את הקשר
הפנימי שבה באווירה של כבוד הדדי, זה יכול לעשות שינוי אדיר בחברה הישראלית כולה."

כל ההתייחסות מגיעה מנק' מבט שונה לגמרי משלך.
לכן אני חושבת (ו-ebi83 מסכים) שהקמפיין הטלויזיוני קצת מפספס את המטרה, בדיכוטומיה שהוא יוצר בין משפחתיות לבין חילוניות.

לא בדיוק.

היה שם משפט אחד קודם לציטוט שלך:
"אנו רואים בקידוש מסורת ישראלית מובהקת."

ebi83

New member
דורי די כתבה הרבה ממה שרציתי להגיב

הנקודה היא לא מה ההוויה הדתית של שבת, הבחירה בקידוש היא דווקא מהפן המשפחתי.
&nbsp
בגלל זה לדעתי יש פה פרויקט שמטרתו יותר "חילון" של הקידוש ולא הדתה של השבת החילונית.
&nbsp
ואני מספיק קרוב ליהדות, אין לי צורך להתקרב אליה כרגע (וברשותך, זה לא המקום להתהדר בנוצות הללו מבחינתי
)

צלשלספק

New member
אתה מודע לכך שיש משפחות שהאבא הוא לא ראש המשפחה...

רק צריך להוריד את המ' מהמילה "משפחה" והנה לך תפקידו של האבא

אמנם לא בבית ספרי, אבל רק ציינתי עובדה

צלשלספק

New member
אני מסכים שיש שם הקצנה, חסרים בתים שיש בהם אחלה ארוחה

משפחתית ואין קידוש וכיפות וכו'? הייתי בבית כזה לא מעט זמן לאחר גיל ה-20, ולפעמים אחד מאיתנו, מבני המשפחה, היה יוזם קידוש בשביל הכיף.

(אני מציין את נושא הקידוש, כי אם הם עם כיפות בפרסומת מן הסתם עשו קידוש)

ואניגדלתי וחונכתי בבית שכמעט כל שישי היה בו קידוש... וגם היה סבבה לגמרי (כיום האיסלם הקיצוני חוגג שם אבל תחשבו כאילו לא כתבתי את זה
)

ולא הפריע לי שלא היה קידוש בשישי, אבל מכאן ועד לאכול קורנפלקס בשישי בערב או לבד בדד (אמנם כן עשיתי את זה, אבל רק אחרי הגט... חחח אבל לא כילד) - בקיצור אכן מוגזם ומופרז ואני לא טוען שיש אין ילדים כאלו או משפחות כאלו (אבל זו הפואנטה - ככה זה פרסומת, מ ק צ י נ י ם את הקיים ואפילו מעלים שאלות ותהיות) - הרי לא יראו ארוחה בלי קידוש ויגידו מצא את ההבדלים וארוחה עם קידוש... הפרסומת לא תקפוץ לעין, כמו זו.

נ.ב.
ממליץ לדתיים ביננו לנסות מוצרים ללא גלוטן, לא חראם על 10 דקות מייגעות של ברכת המזון

צלשלספק

New member
יצא לי לקרוא ולהקריא אותה, כמה וכמה וכמה פעמים...

מייגע
בקיצור... לא תודה :)

קידוש ונרות שבת - זה כן... בהחלט.

מזכיר לי סיפור מהעבר על חבר דתי שהיה לי בעבודה בסלקום בשנת תרפפ"ו, כשהייתי הולכים לארוחות הצהריים, ולעיתים היינו ממש קצרים בזמן, הוא היה עושה חישובים והתלבטויות אם לאכול פיתות או שלא, רק בגלל הברכה הזו...

צלשלספק

New member
אם יש ישיבה, נראה לך שאני אבריז?

נראה לי אני ואתה לא מדברים על אותן ישיבות...

למעלה