אז מה עשיתן בחופשת הלידה שלכן?

אז מה עשיתן בחופשת הלידה שלכן?

אני מתחילה עכשיו את חופשת הלידה השנייה שלי, ובניגוד לפעם קודמת אני הרבה יותר רגועה, וללא כל המתח שהיה אז.
אבל מה- מרגישה צורך לעשות עם אצמי משהו ולא "לבזבז" את הזמן הזה. הקטנציק עדיין ישן רוב היום, ואני קצת מתגעגעת להרגשה של אישה פרודוקטיבית :)
ספרו לי קצת מה עשיתן ואולי ממכן תבוא ההשראה :)

תרגלתי באוניברסיטה

כשהילדה הייתה בת שלושה שבועות התחיל סמסטר, ולא הייתה ברירה אלא לחזור ללמוד וללמד - כשהיא עליי במנשא
ודוגרי? זו הייתה חופשת לידה מופלאה ומדהימה והייתי לגמרי עושה את זה שוב.

d a p h n a

New member
בשבועות הראשונים ארזתי דירה למעבר

טרנס-אטלנטי.
אחרי זה עבדתי קצת על מאמר והכנתי את הקורס שלי. אני לא אגיד שהיה לי הספק מדהים, אבל משהו כן עשיתי.

אצלי

הלידה הראשונה - ילדתי יחד עם חברה טובה , אז בעיקר רבצנו/טיילנו/אכלנו ביחד , וכמובן אחזקת הבית .
אחרי 3 חודשים בערך עברנו דירה, אז גם ארזתי/פרקתי בית .
בלידה השנייה - עבדתי על העבודה הסמינריונית שלי , וכבר הייתי בשלב של לדאוג לילד הראשון לארוחות צהרים כביסות וניקיונות , אז היו טיולים עם חברות , אבל התדירות פחתה לפחות בחצי .
נראה מה יהיה בלידה השלישית

בפעם הראשונה

באמת כמו שתיארת הייתי במתח והיה לי קשה מדי כדי להנות מחופשת הלידה.
הפעם אני צריכה להקדיש זמן לכתיבת התזה שלי ולעוד כמה דברים שאני עוסקת בהם ולא נעלמו מהעולם גם לאחר הלידה..
עד עכשיו (כמעט שלושה שבועות מהלידה) בעיקר השתדלתי לנוח. בימים האחרונים מאז שנהייה נעים יותר אני מטיילת בחוץ עם העגלה פעם ביום וגם הולכת ברגל לאסוף את הבכור. ככה אני מקווה גם שאצליח לאט לאט להשיל את הק"ג המיותרים שנשארו מההריון...
היום החלטתי להתחיל להקדיש שעה-שעתיים ביום לתזה כדי לסיים איתה יותר מהר ושלא אצטרך לגרור אותה עוד שנה. בינתיים אני כאן במקום..... אבל התקדמתי ללשבת בחדר עבודה אני חושבת שגם זה משהו

havat

New member
ראיתי כבר כמעט 4 עונות של רוק 30

זו חופשת הלידה השנייה שלי, הילד בן שישה שבועות ובעיקר יונק או מוקפץ על כדור הפיזיו כדי שיירדם... ואחרי חמש דקות מתעורר שוב.
הפעילות היחידה שאני יכולה לעשות תוך כדי קפיצה היא צפייה בטלוויזיה, ומאחר שיש לי סטרימר מרתוני סדרות הם דבר נהדר.
בחל"ד הראשון, בהתחלה בעיקר בכיתי, נראה לי. אחר כך ראיתי המוןןן סדרות - איך פגשתי את אמא, אורות ליל שישי, וגם רוק 30 שהיא פשוט ענקית, עד כדי כך שלא אכפת לי לראות אותה שוב.
לפעמים אני שמה אותו במנשא, הוא נרדם שם, ואז אני מסדרת טיפה את הבית ואוכלת צהרים מעל הראש שלו... יותר פרודוקטיבית מזה אני לא יכולה להיות כרגע.
עקרונית תכננתי בחל"ד הזה להגיע להארה בנוגע לשינוי מקצועי שאני חייבת לעשות, אבל מתברר שלילות קטועים ותינוק שלא ישן הרבה במהלך היום הם לא מתכון טוב לסיעור מוחות. רק לבלבול מוחות...

mereng

New member
פרוייקטים בבית כמו התקנת מקלחון, ארון אמבטיה

המון המון המון טלוויזיה - ראיתי את כל העונות של הבית הלבן, הסופרנוס, סרוגים ועוד.
בישלתי, כולל פרוייקטים מעניינים ודברים שרציתי לנסות ואף פעם אין זמן.

בחל"ד הראשונה היה לי צורך עז לצאת מהבית ולבלות עם חברות שגם הן היו בחל"ד - הפעם דווקא נהנתי להסתגר בבית (יחסית), מקסימום שוטטתי בעצלתיים בין חנויות עיצוב הבית ומרכזי קניות אבל לא הרבה.

מבחינתי החל"ד השני היה מושלם ממש, בניגוד לחל"ד הראשון שהיה הרבה יותר לחוץ ופחות נינוח.

pinprick

New member
וואו,אני מרגישה עצלנית..עכשיו בחלד ראשון

כבר 3.5 חודשים (מאריכה לחצי שנה ואח"כ עוד כמה חודשים של משרה חלקית לפני חזרה למשרה מלאה..)

היו לי פרוייקטים קטנים- לחדש ריפוד לכסא, לסדר קבצים במחשב.
עשיתי אותם ואני מרגישה (יותר נכון- הרגשתי עד שקראתי פה תשובות) מאוד פרודוקטיבית...

בשאר הזמן אני משתדלת לתחזק בית סביר, ואנחנו מטיילים בחוץ, עושים פיקניקים של ירקות וציצי (לי ולו, בהתאמה) בגינה, נפגשים הרבה עם המשפחה, קוראים מאמריםן/עצות על הורות עד גיל שנתיים בערך (כי אחכ אחזור לעבודה ומי יודע ם יהיה לי זמן). בקיצור, אני על ענן ורוד של אמהוּת- ונהנית מכל רגע.(בטח מהצד יש שזה נשמע להם יותר "אי-מהות", אבל זה באמת ממלא אותי!)
אני מניחה שתורמת לזה העובדה שבנזוגי עובד במשמרות, אז יש ימים שהוא איתנו בבית וזה כיף

ישנה

מבחינתי הבוקר מוקדש לשינה עם הילדון (כשהוא ישן וזה לא מעט) כדי לצבור כוחות לאחה"צ AKA הכאוס- 3 ילדים ואמא אחת....
כשהם היו רק 2 אז בבקרים נפגשתי עם חברות הרבה מאוד לקפה/שיטוטי שופינג/סתם בבית של אחרת כל פעם לקשקושים
שום פרודוקטיביות- המח מסננת וממש לא היה בא לי להיות פרודוקטיבית

סנופה

New member
כשהם ישנים רוב היום זה הכי פרודקטיבי!

בחודשיים הראשונים של חופשת הלידה הייתי עסוקה בלעבור לארץ אחרת. אחרי חודשיים עברנו ואז הקמתי אתר לישראלים בחו״ל וברילוקיישן והוא העסיק אותי רוב חופשת הלידה. הרגשתי מאד פרודקטיבית עד שהיא התחילה לזחול
הו אז, תמו ימי הפרודקטיביות שלי

פלגיה

New member
מתי בדיוק יש את התקופה הזאת

של תינוק שישן כל היום?
מחקר עצמאי ולגמרי לא אובייקטיבי על שישה תינוקות גילה שהספרים משקרים. תינוקות שזה עתה נולדו צורכים הרבה פחות שעות שינה ממבוגר, והרבה פחות ברצף

d a p h n a

New member
הוא לא ישן ברצף, אבל הוא ישן רוב היום

למעשה, אני זוכרת שפיתחתי קישורים מאוד מרשימים של הקלדה על הלפטופ עם יד אחת בזמן שבזרוע השנייה ישן תינוק.

הוא אמנם מאוד מאוד מאוד חמוד עכשיו כשהוא מדדה לו ברחבי הבית ואומר "גע גע", משחק עם המטאטא, ועושה קפיצות בנג'י מהספה... אבל אני מודה שישנם רגעים שבהם אני מתגעגת להשתרעות מול הטלוויזיה עם תינוק שישן לי על הבטן.

פלגיה

New member
טוב, אולי זה ההבדל

מאחר ומעולם לא היה לי תינוק שישן לי על הבטן, השלב של משחק עם המטאטא וקפיצות בנג'י מהספה היה מאוד משחרר עבורי

אני בהדחקה של כל פטרן השינה בשנה ראשונה

כלומר אם אני חייבת, אני כנראה אצליח להיזכר שהיו תקופות של עד שעה וחצי ברצף במהלך היום, ולפעמים אפילו שלוש שעות רצופות בלילה (יש!), אבל כל השנה הזו היא סוג של זיכרון מעורפל מבחינתי.

d a p h n a

New member
טוב, כמו שאת יודעת, אצלנו השינה בשנה הראשונה

דווקא היתה זהב. זה רק בחודשים הראשונים של השנה השנייה שהתחילו הבעיות.

המחקר שלי (עם קבוצה מדגמית קטנה יותר)

גורס ש... תלוי בתינוק!

הגדולה לא ישנה בכלל, לא הבנתי מאיפה יש לה כוח, עד היום היא היפר בטירוף! אבל בזמנו זה היה קשה נורא, החודשים הראשונים, היא לא ישנה בכלל אלה על הידיים שלי כשאני עומדת מס׳ זעום של שעות ביממה.

הקטנה... לא שומעים אותה...

היא רוב הזמן מנמנמת (עכשיו פחות כי היא כבר בת כמעט 5 חודשים), נהנית מהחיים השלווים, פעם ב... מיללת קצת ואנחנו משחקות ועושות שיעורי ספורט ואחרי שעה היא שוב גמורה ורוצה לישון.

סנופה

New member
אני מודה

שיש לי נסיון רק עם אחת, והיא נולדה דב שינה ישנוני במיוחד. עד היום אנחנו צריכים להעיר אותה בבוקר לגן...
אני מאד מקווה שזה גנטי

אהמ....

ב-2 הילדים הראשונים הייתי מסכימה איתך... אמנם השנה מדי פעם ישנה איזה שנ"צ נחמד של שעתיים אבל תכלס- צודקת
השלישי- אחרי כל הצרות שעשה לנו- הילד הכי אוהב שינה שהכרתי מימי
נשבעת לך- מניחים במיטה ונרדם... ישן שנת בוקר של שעתיים, ער שעתיים, הולך לשנ"צ של שעתיים וחצי, עוד עוד 3 שעות והופס- שנת לילה (הוא קם איזה 3 פעמים ב-12 שעות לילה שלו אבל זה באמת באמת בקטנה)

kaparu

New member
עינב, ל סיכמנו שלא אומרים את זה בקול רם?!

נראה לי שלא חינכתי אותך מספיק טוב, כנראה צריך להיםגש שוב

למעלה