אז מי הטוען לכתר הבא בלייטווייט?

favor

New member
אז מי הטוען לכתר הבא בלייטווייט?

אחד הדברים המדהימים שנבנו ב-UFC ואם אתם שואלים אותי פרי גאונתו של מתאם הקרבות, היא מחלקת המשקל קל ב-UFC שנבנתה לאט לאט כמו מחלקה לפיתוח כשרונות והפכה עם הזמן לאחד הדברים האטרקטיבים ובית ייצור לקרבות מעולים ב-UFC. אחרי שנצפה בקרב החם בין פן לשרק הותיקים ב-UFC 84, שיוכיח מי הטוב ביותר.. אחד מין הלוחמים הבאים יהיה המעומד הבא אל התואר:
פרנקי אדגר
רוג'ר הוארטה
קני פלוריאן
ג'ו לוזון
נייט דיאז
טייסון גריפין מבחינת הלוחם זה יהיה שיא הקריירה, קרב אליפות נגד פן\שרק ואם לא דיי אפילו השתתפות בתור מאמן ל-TUF 8 (אחד האופציות הסבירות זה מישהו מכאן.. יש בעייתיות כמעט בכל השאר), פרק הבכורה אגב כבר נקבע ל-20 באוגוסט. בשנה הקרובה אנחנו הולכים לקבל כ"כ הרבה קרבות טובים וחמים וגם הרבה תשובות סופסוף על המחלקה המסקרנת הזאת. אז איזה קרבות הייתם רוצים לראות? והשאלה הנשאלת: מי יהיה הדבר הבא במחלקה שיתמודד על תואר האליפות ב-UFC?

JayneCobb

New member
הוארטה זה לא יהיה

אלא אם הוא יהיה מספר 2 בתור...כי הוא חוזר רק באוגוסט-ספטמבר...אולי בסוף השנה נראה קרב שלו על האליפות... ג'ו לואזון ונייט דיאז אפילו לא קרובים ללהיות מוכנים לטייטל שוט... פלוריאן יקבל טייטל שוט רק אם ינצח לפחות שני שמות גדולים במחלקה... לטעמי,האפשרות ההגיונית ביותר היא גריפין... לגבי מי הייתי רוצה - אין ספק בכלל,שלמרות הרקורד - קליי גווידה !!! תחשבו על קרב שלו מול שרק...זה יהיה מדהים...

מסכים.

גווידה נראה בעיני הפייטר הכי מוכן, בכל צורה אפשרית, לקרב על התואר, בין אם נגד פן או שרק, זה יהיה קרב מדהים בזכות קליי עצמו.

favor

New member
יש הבדל בין מוכנות למגיע

לא מגיע לו ואין מצב שהוא ידלג על כל השאר. ותסבירו לי בבקשה מה זה "מוכן" מי מעניק את התואר הזה? ממתי מעניקים טייטל שוט על "מוכן"? אם כל הכבוד לתואר שלו בסטרייקפורס, המצב שם שנות אור מה-UFC. בשביל למחוק את השנה האחרונה שלו הוא צריך רצף של 0-8 וגם אז לא בטוח. אולי ב-2011.

favor

New member
אז מה אם הוא ניצח את גווידה!

וברצינות. תראה, ע"פ התחזית הוארטה צפוי לחזור ב-UFC 86 (אמצע השנה), קרב על האליפות צפוי בסוף השנה, כבר חלפו להם חודשים רבים בלי לשים לב מאז הקרב האחרון שלו. מספיק שבקרב החזרה שלו הוא מקבל קרב גדול ואנחנו צפויים לקבל אותו לקרב האליפות. להוארטה יש את הרקורד הכי מרשים והוא גם הכי מוכר ופופולארי.. וכאן היתרון שלו לעומת האחרים. לטייסון גריפין יש את הדרך הכי ארוכה מכיוון שהוא הפסיד לאדגר. לפני ההצלחה שלו, הוא יצטרך נפילה של אדגר. הקרב הקרוב בין פלוריאן ולוזון יפיל אחד מהם.. שום תוצאה לא תהיה הפתעה. אסור לשכוח שאם שרק ינצח את פן גם פלוריאן יצא מהתמונה כי הם כבר נפגשו. ואת נייט דיאז אסור להספיד, הוא ניצח את ה-TUF 5, יש לו מאזן 0-3 ואם נראה ניצחון מרשים על פלגרינו הוא חזק במירוץ.. וזה מה שיפה במחלקה הזאת. בכל אופן מסעי התעמולות כבר החלו שבי ג'יי פן הכריז שהוא מאמן את חניכו, ג'ו לוזון, להילחם לקרב הצפוי ביניהם. עם כל הצער, גווידה אפילו לא בטופ 10 למשקל ב-UFC יש לו מאזן גרוע של 3 הפסדים ו-2 ניצחונות ואם הוא מפסיד לשיאבו בפייט נייט נראה לי שזה יהיה קרב הפרידה שלו. ב-UFC לא מחזיקים לוחמים עם מאזנים שליליים. מצד שני הוא שואו פייטר ומי יודע.. קרב או שניים גדולים ושכחנו מהכל. בינתיים הוא לא בתמונה בכלל. לדעתי, הוארטה יחזור ויתמודד בקרב על הטוען לכתר. היריב יהיה פרנקי אדגר.. הוא ינצח ויתמודד על התואר. לפחות זה הפנטזיה.. בכל אופן מה שלא יקרה יהיה תענוג.

talhorm

New member
המממ אני יודע שפרנקי אדגר לוחם די משעמם

אבל אי אפשר לשכוח שהוא מחזיק בניצחון מול טייסון גריפין... ומאז הוא לא הפסיד... אז לא יהיה כ"כ הגיוני להביא לטייסון גריפין טייטל שוט לדעתי אלא אם פרנקי אדגר יפסיד את הקרב הבא שלו, למרות זאת, את גריפין הייתי רוצה לראות מקבל את הטייטל שוט הבא בהנחה שרוג'ר הוארטה בדיוק ישוב מהפסקה ויצטרך להלחם עוד קרב אחד כדי להזכיר לקהל שהוא בחיים
קני פלוריאן זאת אופציה מאוד ריאלטית במיוחד עם פן ינצח את שרק, ופלוריאן ינצח את ג'ו לוזון, פלוריאן הפסיד לשרק, אבל במלחמה של 5 סיבובים, ומאז הוא רק ניצח וסיים את היריבים שלו. ג'ו לוזון גם אם ינצח את פלוריאן יהיה במרחק עוד ניצחון אחד על יריב גדול לדעתי... כנ"ל נייט דיאז המרשים, שיש לו קרב נגד פלגריניו אם אני זוכר נכון בUFN, הוא צריך לעבור את הקרב הזה, לנצח עוד קרב מול שם גדול ויש N1C. איזה דוויזה!~!

Brockster

New member
טוב, זה הזמן להתוודות

דיוויזיית המשקל של ה-LW היא האהובה עלי ב-UFC, ובכלל ב-MMA. כן, אני חובב LHW בדיוק כמו כולנו והלוחם האהוב עלי (מאשידה) גם הוא בדיוויזיית המשקל הזו, אבל למרות שקשה לשים את האצבע על העניין, יש משהו בדיוויזיית המשקל הקל שפשוט עושה לי את זה כמו שאף דיוויזיית משקל אחרת לא מסוגלת לעשות. באם זה הקצב המטורף, הרמה הכ"כ גבוהה של כמעט כל הלוחמים כולם או פשוט כ"כ הרבה לוחמים שאני אוהב במשקל הזה, אם הייתה לי האפשרות לראות רק קטוגריית משקל אחת, ה-LW היא ללא ספק הדיוויזיה שלי! אז עולה השאלה מי הולך להלחם ב-BJ אחרי המפגש עם שרק? בואו ננסה לעשות קצת סדר בבלאגן:
פרנקי אדגר-נראה ככל הנראה כאחד התמודדים המובילים מבחינת ה-UFC, עם רקורד מושלם, ונצחון על אחד מלוחמי ה-LW הטובים ביותר ב-UFC, טייסון גריפין. אני בהחלט רואה מצב שבו ג'ו סילבה בוחר באדגר להיות המתמודד הבא על התואר מול BJ, למרות שאני אישית ממש לא מת על הסגנון שלו, וחושב שהוא לא רק משעמם למדי, אלא גם הולך להיות מוכנע בקלות יתר ע"י BJ.
רוג'ר הוארטה-אחד הלוחמים האהובים עלי. לא משנה עד כמה שגם אני האמנתי שה-UFC בונים אותו בתור הפוסטר-צ'יילד שלהם ומאכילים אותו לוחמים לא רציניים, אחרי הנצחון המטורף על גווידה, גם אני נרשמתי למועדון המעריצים של הוארטה. האם הוא מוכן לקרב על התואר? אני חושב שגם אם התשובה הייתה "אולי כן" אחרי הנצחון על גווידה, בעקבות החופשה שהוא לקח הוא פשוט חייב לנצח עוד שם של מתמודד בטופ 10, אם לא טופ 5 בשביל לקבל את הטייטל שוט. אני חושב שקרב מול המפסיד של לאוזון-פלוריאן יהיה הקרב האופטימלי בשבילו.
קני פלוריאן-מה עוד יש לומר על קנפלו? BJJ ברמה גבוהה, MT ברמה זהה, המון נחישות והמון לב, בהחלט קשה שלא לאהוב את קנפלו. למרות שאני מצדד בלאוזון בקרב שלהם בעוד שבועיים, אני חושב שעם נצחון על לאוזון (ובעיקר עם נצחון החלטי, הכנעה או TKO) אין כמעט ספק שהוא יהיה הנאמבר וואן קונטנדר. אכן נכון שקרב חוזר שלו מול שרק לא יהיה קל למכירה, אבל מכיוון שאני לא נותן לשרק סיכוי בכלל מול BJ, אני בכלל לא חושב על תסריט שכזה. אם יש מגיע בספורט הזה, אז אחרי נצחון על לאוזון, לקנפלו מגיע הטייטל שוט, יותר מלאדגר.
ג'ו לאוזון-שאני אעיז לומר שהוא הלייטוייט האהוב עלי, אולי שני רק ל-BJ? האבקות ו-BJJ ברמה כ"כ גבוהה, סטנדאפ לא רע בכלל, ויותר מהכל, הוא מתאמן קבוע בהוואי עם BJ ועם יוריאה פייבר! קשה להמר נגד הבחור הזה, למרות שעד היום אני לא מבין איך הוא הצליח להפסיד ללוחם כ"כ חד-גוני כמו גמבוריאן. עם נצחון על שם גדול כמו קנפלו, אני חושב שזה שם את לאוזון בטופ 5-6 של הדיוויזיה, אבל הוא עדיין לא מוכן לטייטל שוט. הוא חייב עוד נצחון או שתיים לפני שיוכל לחשוב על טייטל שוט, אבל שוב- אני משוכנע שביום מן הימים הקרב עם BJ יצא לפועל ויהיה פשוט מרהיב. נקווה רק ש-BJ ישאר בדיוויזיה מספיק זמן ולא ירוץ אחרי GSP.
נייט דיאז- אוקי, אז כבר הבנו שאני חובב גדול של SW ו-BJJ, אז ברור שאני מאוד מאוד אוהב את נייט. אמנם עדיין אין לו יכולת סטנדאפ שמתקרבת לאחיו הגדול, אבל את המנטליות הקשוחה, האומץ והטכניקה על הקרקע בהחלט יש לו, ואני מצפה לו נצחון (אמנם קשה) על פלגרינו, שגם הוא לוחם שאני מאוד מחבב. כמו לאוזון, נייט רחוק מלהיות מוכן לטייטל שוט, אבל אם ימשיך באותה דרך, אני מצפה לו עתיד וורוד בדיוויזיה. מצד שני, האם בקרב מול BJ יש לו סיכוי? קשה לי מאוד להאמין. בלי להתחשב בעובדה שה-BJJ של BJ ברמה או שתיים מעל זו של נייט, בעמידה BJ פשוט ישמיד אותו.
טייסון גריפין- כן, לוחם מוכשר בטירוף, שכמעט כל קרב שלו הופך להיות קרב הערב, אבל פשוט לא כוס התה שלי. אני חושב שהוא השתפר פלאים בסטנדאפ מאז המעבר למחנה של קוטור, אבל בעיני הוא עדיין לא הרבה מעבר למתאבק עם המון נחישות שפשוט לא מצליח לסיים יותר מדי קרבות. האם יש לו מה לחפש מול BJ? אני לא חושב שהוא בטופ של הרשימה, בעיקר לא אחרי ההפסד לאדגר. הוא חייב עוד מספק נצחונות על כמה חבר'ה מהטופ 5 לפני שהוא יכול לחשוב על טייטל שוט. זהו, זו דעתי בנוגע לקטגוריית המשקל הכי מעניינת ומלהיבה ב-UFC

favor

New member
../images/Emo45.gifנהנתי לקרוא

יא אללה ראול, לא ידעתי שגם אתה אוהב את מצ'ידה! בסך הכל מסכים עם הדעות, אבל לא הייתי מספיד את שרק כ"כ מהר.

Brockster

New member
תשמע

אני לא מספיד את שרק באותה מידה שבה אני מספיד למשל את טיטו בקרב מול מאצ'ידה, שם אין לי ולו הספק הקל ביותר שזה הולך להיות חד צדדי לחלוטין. אני כן חושב ש-BJ עם מספיק כושר וסטמינה יכול להשתעשע עם שרק כהנאתו. הרי מה באמת היתרון העצום של שרק ע"פ על שאר הלוחמים ב-LW? הכח שלו. מה שכן, BJ הרי ירד ל-155 מ-170 ונלחם אפילו ב-HW בזמנו (מול אותו מאצ'ידה מיודענו), והוא ממש לא נראה היה חלש מול היוז, שהוא במובן מסויים גרסא גדולה וחזקה יותר של שרק (שוב, כשזה נוגע לכח ולהאבקות, לא כלוחם בכללי), אז אני לא רואה שום אופן שבו שרק יצליח לשכב בגארד של BJ במשך 5 סיבובים בלי להיות מוכנע, ממש לא רואה את זה קורה. בנוגע למאצ'ידה, הוא משלב 2 אמנויות לחימה שאני מתאמן בהם והוא מאוד מאוד שונה מכל שאר הלוחמים, לא רק ב-LHW אלא ב-UFC וב-MMA בכלל, ואני מאוד נהנה לראות אותו בזירה, גם זורק מאוואשיגרי בעמידה וגם משחיל טריינגל'ס על הקרקע

favor

New member
מה אתה חושב..

מאצ'ידה יהיה אלוף השנה? (תחילת שנה הבאה) יש לי תחושה גדולה מאוד שכן. מה הסיכוי שלו אתה אומר?

AmericanDragon

New member
שיינצח קודם כל שמות גדולים יותר

שה-UFC יעמידו בפניו ורק אז יהיה אפשר לחשוב על טייטלשוט. זה כמו הרצף של הוארטה על די הרבה לוחמים עד שהגיע מישהו משמעותי שגם אותו הוא ניצח. לא שאלת אותי אבל תרשה לי לענות, ממה שראיתי עד עכשיו ממאצ'ידה הוא כן שולט בקרבות וניצח בכולם, דאמיט הוא בלתי מנוצח אבל חסרה לו הסיומת (שמע אם זו הדרך שלו להיות בלתי מנוצח- סבבה לו), אבל אני עדיין לא רואה אותו מנצח את גריפין או ראמפייג', שהם לדעתי 2 השמות המובילים ב-UFC ב-LHW (בסדר, גם לידל) בלי היכולת להכניע או לתת איזה ימנית עם נוק אאוט.

favor

New member
גם

או דוקא לנצח שמות לא מוכרים זה לא הכי קל. תסתכל על לוחמים כמו אנדרסון סילבה.. למי ההפסדים שלו? ריו צ'ונאן, דאיג'ו טאקסה.. לא שמות גדולים אבל בכל זאת הפסיד. אבל בלי קשר, מה שאתה אומר לא נכון וחזרתי על זה בעבר. למצ'ידה יש W גם על ריץ' פרנקלין (השמדה), סטפן בונאר (TKO) ובי ג'יי פן (עדיין), איך אפשר להגיד שהוא לא ניצח שמות גדולים? טיטו אורטיז הבא בתור. מספיק שם גדול בשבילך? כי אני חושב שאפילו סוקודג'ו איום יותר גדול ממנו. אחרי שואנדרליי סילבה ינצח את ז'ארדין לא יהיה עוד מעומד ראוי ממנו. מה שאני הכי אוהב במצ'ידה חוץ מהיכולת והסגנון היחודי, זה היכולת לנצח את היריבים בכ"כ קלות. לגביי הסיומת, אוקיי.. אני מסכים ואני ממש מצפה שנראה אותו חד יותר.. אבל מבחינתי לנצח בהחלטה שווה יותר מלהפסיד בקרב מלהיב. הרצף של הוארטה? לבנאדם יש מאזן מדהים גם אם הוא ניצח דחלילים, 1-1-20. ודוקא לא: קוטאני, בלאקבורן, ווימן, גרסיה וגווידה. אגב, גם ההפסד היחיד היה בגלל שהוארטה שבר את הלסת בקרב. אני חושב שהוא לא מספיק מוערך בגלל התדמית הפוסטר בוי שנדבקה לו. ל-UFC הוא הגיע בזכות ולא בחסד. בכל אופן, הזמן יאמר את שלו.. אבל בכושר של מצ'ידה הוא נראה בלתי ניתן לעצירה.

AmericanDragon

New member
../images/Emo45.gif

מצפה שיישחזר כאלה הופעות באוקטגון שיהיה רק בהצלחה לבחור

jackinthebox1

New member
ממש לא בטוח שהוא לוקח את אורטיז

קרב מאוד שקול. המינו הגדול של מצ'ידה כמו שאמרו פו הוא הסיומת החלשה ואני דווקא רואה סרט שאורטיז מוריד אותו לפני סוף הקרב.

jackinthebox1

New member
ובנוגע לנצחונות שלו על השמות הגדולים

אסור לשכוח שיש לו יתרו של 15 ק"ג על פן וכמעט 10 ק"ג על אייס (בזמן הקרב שלהם) וזה משמעותי מאוד. סטפן בונר לא מתקרב לרמה שלהם ואני לא חושב שאפשר להחשיב אותו בתור שם גדול.

favor

New member
לא נכון בכלל

ולפני הטענות. למה אתה מנסה לתרץ את הנצחונות של מצ'ידה ולהמעיט בערכו? תן לו כבוד.. הוא ניצח יריבים לא קלים. באותה תקופה ריץ' פרנקלין היה לוחם לייט הביווייט. ובלי קשר, כיום הוא חותך משקל כמו לוחמים רבים לפני הקרב שלו וביום הקרב מעלה בחזרה, כך או כך שלא היה לו שום חיסרון לפני הקרב, ההיפך: פרנקלין היה לוחם בלתי מנוצח שהכריע כל קרב ומצ'ידה בסך הכל ערך את הקרב השלישי שלו ב-MMA. להגיד מה שאמרת על סטפן בונאר זאת טעות. הוא לוחם נהדר שחשוב ל-UFC ואני מקווה שהוא יחלים מהפציעה ויפגין את היכולות שלו.. מדובר בשם שהיה אמור לפרוץ אלמלא ההרחקה שלו בגין השתמשות בסטרואידים ועכשיו הקרע ברצועה. בקלות היה יכול להיות המנצח של TUF הראשון ולהיות האיש שנמצא במקום בו פורסט גריפין נמצא. שמע, לגביי פן שלא יהיה לך ספק שהוא העלה במשקל. אבל מה זה משנה.. נגיד ונוריד אותו מהרשימה זה עוזר לך?

jackinthebox1

New member
מקבל את ההערה לגבי פרנקלין אבל...

היה בינהם 4 וחצי ק"ג וזה באמת לא הכי משמעותי. מה שכן, לא תשכנע אותי שאפשר להחשיב את בונר לשם גדול. נכון, הוא לוחם טוב, אבל הרקורד שלו לא ממש מרשים. הוא ניצח בקושי (אני חושב שבספליט, אבל יכול להיות שאני טועה) את ג'ארדין, הפסיד לפורסט פעמיים (מה גם גם שלפורסט, למרות כל הבאז מסביבו בעקבות הנצחון על שוגון, יש עוד הרבה מה להוכיח) והפסיד לאוונס במבחנים האמיתיים שלו. שאר הנצחונות שלו היו מול יריבים שרחוקים מהטופ בערך כמו שאייס רחוק מטייטל שוט...

favor

New member
חבל

שאתה מתעקש על הטעות. מבחינת משקל לריץ' פרנקלין לא היה שום חסרון (ההסבר שלי מקודם לא היה ברור?). אולי אפילו שקל יותר מאשר מצ'ידה. ומאיפה לך המשקל המדויק של 4 וחצי? מקור. אוקיי לא שכנעתי אז לא שכנעתי, רק משהו קטן בילבל אותי: "בקושי ניצח את ז'ארדין". ז'ארדין כיום הוא המעומד המוביל לקרב על התואר.. אז זה נחשב לכשלון או מה? בכל אופן היחיד עד עכשיו שהכריע קרב של בונאר זה מצ'ידה, כל ההפסדים האחרים שלו הסתיימו בהחלטה. הוא טיפוס קשוח מאוד. אם אתה מסתכל על המאזן שלו ורואה 4 הפסדים ורק אז נותן ציון ללוחם אז חבל.. במקום זאת תנסה לתפוס את הקרבות ולהכיר את הטיפוס.

jackinthebox1

New member
ומשהו קטן לגבי מצ'ידה

אני ממש לא מנסה להמעיט מערכו, הוא אחד הלוחמים היותר אהובים ומוערכים עלי כיום ב- LHW ובכלל , אני פשוט לא חושב שהוא מוכן ויכול להיות אלוף במשקל הכי תחרותי היום ב- UFC. חשבתי את אותו הדבר לגבי באבאלו, שהיה לוחם אדיר והאהוב עלי ביותר במשך תקופה ארוכה, אבל מה לעשות שלא היה לו מה שצריך כדי להיות הטופ שבטופ באותה התקופה. הכל כמובן עניין של טיימינג.

למעלה