אז מי מנצח? כמובן גרמן. למה?

אז מי מנצח? כמובן גרמן. למה?

פגשתי אתמול ידידה ממרכז העיר והנושא גלש גם לבחירות לעיריה שאלתי אותה במי תבחר? והתשובה - כמובן בגרמן, היא נחמדה והיא עושה הרבה. שאלתי - מה היא עשתה? הידידה החלה לגמגם... "אני לא יודעת בדיוק... שמעתי שהיא עושה.... אבל כולם אומרים שהיא תנצח בקלות. מישהו בכלל שמע על המועמדים האחרים? הבן שלי פעיל שלה. מספר שהיא אשה מקסימה ועובדת קשה." שאלתי "הבן שלך מקבל ממנה שכר?" "לא אבל הוא מאמין שהיא תזכור אותו ויום אחד תסדר לו שם ג'וב" עכשיו אני יודע איך מצבת העובדים של העיריה צמחה בתקופתה של גרמן מ 1,000 ל 1,300. כנראה כל התוספת מקורבים, תומכים ומעריצים של הגברת. מי משלם זאת? אנחנו! זה מה שקורה בהרצליה. תעמולת הבחירות של גרמן עובדת מצויין כולם שומעים השכם והערב כי הגברת עשתה. מה עשתה? ממש לא מעניין יש לי רשימה גדולה של דברים שלא עשתה או גוררת כבר שנים אבל התושב הטרוד בעניני פרנסה לא חושב עליהם אצלנו נבחר גנרל מזדקן סבוך בקומבינות להעשרת ילדיו וחבריו להיות ראש ממשלה. את בנו רועה הכבשים הכניס לבית המחוקקים והשני מוכר איים יווניים אז למה לא מורה שכבר שנים מנסה ללמוד את התפקיד להיות ראש עיריה ועדיין, כנראה, עוד לא הבינה את מורכבות הג'וב מה שבטוח נבחר בה ונמשיך לקטר עליה איך זה שבעירנו לא מגיע מועמד בעל רמה ויכולת למשל ברמת השרון רץ יצחק קאול מי שמכירו יודע כי עמד בהצלחה בראש מסגרות כלכליות גדולות ומורכבות גם לנו מגיע מישהו ברמתו

eopeace

New member
סיפורים ומעשיות

אין מקורבים שמקבלים תפקידים בעירייה כתוצאה מהכירותם את יעל גרמן. להיפך, ישנם אנשים שהיו קרובים ליעל גרמן וממורמרים עליה כי לא היתה מוכנה לתת להם תפקידים כתוצאה מקרבתם אליה. ישנו תפקיד אחד בעירייה שנבחר ללא מכרז וזוהי עוזרתה האישית של ראש העירייה וזוהי משרת אמון. מעבר לכך, יעל גרמן ויתרה על משרת אמון שניה לה היא זכאית - הרי היא יכלה בקלות, וכחוק, להציב שם מקורב זה או אחר ואף אחד לא היה בא אליה בטענות. לכל תפקיד אחר בעירייה נבחרו אנשים בדרך של מכרזים פתוחים, שוויוניים וצודקים. כמובן, שבכל מכרז נבחר רק אדם אחד, אז לא קשה לאלו שלא נבחרו לרוץ ולהפיץ שמועות כאילו אותו אדם נבחר בשל קרבה דמיונית זו או אחרת. אם אותו בן של ידידה מצפה לעבודה כתוצאה מהתנדבות במטה, מצפה לו הפתעה - פעילותו במטה לא מבטיחה לו כל תפקיד. ולהיפך - אם במקרה יגש למכרז לתפקידים בעירייה, אם יעל גרמן מכירה אותו היא לא תשתתף במכרז. מספר העובדים בעירייה נקבע לפי צרכים מעשים של העיר - כמה מורים צריך, כמה מאבטחים, כמה פקידים וכמה פקחים - כל שיקול אחר אינו קיים. יעל גרמן עשתה בעיר הרבה - ואני מרגיש שהאצבעות שלי כותבות זאת כבר מעצמן - יום יום אני יושב ומפרט כאן דברים שונים שיעל גרמן עשתה בעיר ומשום מה אתה וכותבים אחרים כאן לחלוטין מתעלמים - אבל נעשה זאת שוב... החינוך בעיר קפץ מדרגה - אחוז הזכאות לבגרות עלה בצורה משמעותית וממשיך לעלות. תקציבי החינוך על בצורה מאסיבית. תשתיות פותחו וההשקעה בהן נעשתה בצורה אובייקטיבית ומקצועית. נבנה הספורטק, בקרוב יפתח מועדון הנוער, המאמצים להקמת הפארק משתלמים והקמתו תחל בקרוב, המנהל בעיר הפך להיות תקין ועל פי חוק והרצליה היא אחת מבין שלוש ערים בעלות תו תקן איכות שירות ISO 9000. בכל הודעה אתה כותב שהיא מורה שמנסה ללמוד את התפקיד - חבל שאתה לא מקשיב. ליעל גרמן MA במנהל ציבורי. את תפקידה החינוכי עשתה לא רק כמורה אלא כמנהלת בי"ס תהילה שהיה בי"ס למבוגרים שפעל בנווה עמל ועליו זכתה יעל גרמן בפרס החינוך. צודק אתה. לא כל מורה מתאים להיות ראש עיר. - אבל יעל גרמן הוכיחה שהיא יכולה להיות ראש עיר מצויינת בלי קשר לעברה החינוכי עליו אפשר רק להתגאות.

כדובר אתה ממש מצויין

קודם כל אני חייב לך קצת מחמאות. כתיבתך מלוטשת ויפה ואם הייתי מחפש דובר בטח הייתי בוחר בך. אני מקווה שאתה מאמין במה שאתה כותב ואולי גם ראש העיריה תראה זאת ותגמול לך בבונוס יפה לאחר הבחירות (ואולי איזשהו ג'וב בכיר). כבר אמרתי כי אני מאמין יותר לעובדות מאשר למילים. כבר תקופה ארוכה כשאני פוגש ציבור של תושבי הרצליה (בעיקר של המערב, אתה יודע העשירים המפונקים) אני שומע הרבה תלונות כלפי תיפקוד העיריה ומי שעומד בראשה. למרות שגם אני חושב שסיכוייה של גרמן להיבחר שוב גבוהים ובטח התלונות שלי לא ישפיעו הרבה על סיכויים אלו אני חושב שהתקופה שלפני הבחירות הוא מועד טוב להוציא קיטור ולסגור חשבונות. אם כתוצאה מתלונות אלו יחולו שינויים לטובה בעיריה אז זה יהיה גמול מתאים על כתיבתי כאן. זה מזכיר לי סיפור. מספרים כי סטאלין היה נוהג לבקר בקולחוזים השונים ולתת הרצאות על "הצלחות המהפכה". יום אחד לאחר שסיים להפליג בשבחי הצלחותיו בפני כאלף חקלאים בקולחוז מסויים ביקש מהקהל לשמוע אם יש שאלות. מישהו הרים ידו ואמר "אני יאשקה ורציתי לדעת אם הכל כל כך טוב אז למה כל כך חרה?". אחרי שנה שוב הגיע לשם סטאלין ולאחר הנאום ביקש תגובות. אף אחד לא הרים יד. לפתע נשמע מתוך הקהל קול "אם הכל כל כך טוב אז איפה יאשקה?" בעידן האינטרנט אנחנו יכולים לשאול שאלות מבלי לחשוש מה יהיה איתנו מחר. אז נמשיך לשאול. שכחתי לרשום את כתובת לוקאל - הנה http://www.local.co.il/politics.asp

eopeace

New member
תודה, אבל...

אני מודה לך על מחמאותיך, זה תמיד נחמד, אבל זה לא ממש מה שאני מחפש כאן... לאור הדברים שכתבת אני מרגיש צורך שתכיר אותי מעט טוב יותר... אני תושב הרצליה מהיום בו נולדתי לפני 26 שנים (מלבד 4 שנים בהן גרתי בארה"ב בשליחות הוריי בתקופת התיכון). מאז שנת 1992 אני פעיל פוליטי בצורה זו או אחרת וכך הייתי אף בבחירות ב 1998 בהן יעל גרמן נבחרה לראשות העיר. אני הייתי מבין הפעילים המרכזיים באותה מערכת בחירות ולמרות זאת, ולמרות היכרותי עם יעל גרמן במשך שנים רבות, לא חשבתי כי מגיע לי תפקיד כלשהו וידעתי כי אין סיכוי שאני אקבל ג'וב, גם אם הייתי רוצה, רק בגלל שאני מכיר את ראש העיר. להיפך, ידעתי שעובדה זו יכולה להיות רק לרעתי אם הייתי חפץ בג'וב. בבחירות הנוכחיות - כמו שנאמר כבר, אני פעיל גם כן, ואני אף מועמד למועצת העיר ברשימתה של יעל גרמן. אני מצפה, בזכות פעילותי בעיר ובכלל, להגיע אל מועצת העיר וכידוע, כחבר מועצת עיר, עבודה בעירייה (אם הייתי רוצה לחפוץ בכך), אינה חוקית. אך מעבר לזה, אני מכיר טוב את מטה הבחירות ואני יודע כי מגיעים אליו אנשים המעוניינים לראות את יעל גרמן נשארת בראשות העיר ולא אנשים שמחפשים ג'ובים בעירייה אחרי הבחירות. טענה זו שעלתה כאן היום מעוררת בי ובפעילים אחרים כעס רב שכן היא באה להכפיש לא את המועמדת בה הם תומכים אלא אותם. חבל שמתנדבים שמשקיעים מזמנם יקבלו התייחסות כזאת אשר אינה מבוססת.

חבר מועצת העיר זה ג'וב עם שכר?

אבל בסופו של דבר אתם כולכם רואים בזה קריירה. למה לא ללכת ללמוד מקצוע ולעבוד במשהו קצת יותר ממשי מאשר עסקנות ציבורית? אתה רוצה ג'וב של לקום ב 9 בבוקר ולהגיע לישיבת מועצה ואחרי שעתיים של צעקות הולכים הביתה. איך אני למשל - נניח שיש לי קצת זמן - יכול להשתלב בפעילות ציבורית? עבדתי פעם במוסד ממלכתי (בעבודה מקצועית) והייתי פעיל שם במסגרת וועד העובדים. הבעיה איתי שאני מאוד ישר ומחפש את האינטרס הציבורי (ממש מגזע נדיר) ואני בטוח כי בעירית הרצליה (שידועה כמקום עם קומבינות ושלמונים ומקורבים ופוליטיקה מסועפת ועוד דברים דומים) עם אחד כמוני יהיו רק פיצוצים - כי בטח אריב עם כולם.

eopeace

New member
מועצת העיר

חברות במועצת העיר היא בהתנדבות בלבד - למעשה, על פי חוק, אסור לחבר מועצת עיר (מלבד ראש עיר וסגניה) לקבל שכר כלשהו מהעירייה בה הוא חבר.

אז בשביל מה אתה מתאמץ כל כך

כל היום שר שירי הלל לגברת אם אין מאחורי זה כסף ושכר. בטח יש לך כוונות נסתרות לקבל באחד הימים (לא רחוק מדי) תגמול עבור פועלך.

גרנות-דוגמה

הסבר לי איך ביריה גרנות מונתה לתפקיד נציבת תלונות הציבור-איזה קישורים יש לה לתפקיד, השכלה וכו'. לתשומת לבך היא לא מתפקדת כמו שצריך-"הנציבה לקבורת תלונות הציבור"-השם שנתן לה הציבור. היא קיבלה את התפקיד "במכרז פתוח"-בזכות קירבתה לגרמן, הרי היא הייתה מ"מ יו"ר ועדת החינוך העירונית לפני קבלת התפקיד, לפני שנה וחצי, מונתה ליועצת רה"ע לקידום מעמד האישה, למרות שיש מינהל נשים בראשות עו"ד סובראי?! אגב משרות אמון הן לא רק עוזרת אישית, אלא גם כל לשכת רה"ע (ראש לשכה, מזכירות) ויועצים (ויועצים יש לה בשפע-בהם היא משריעה 30 מיליון ש"ח בשנה). מקורביה אכן מקבלים ג'וב בעירייה...

עלית על נושא כאוב

ביריה ביריה בזמנו פניתי אל גב' גרנות בקשר לתלונה על מחדל של פקיד מסויים. היא העבירה את התלונה לתגובה של אותו פקיד ואחר חודש קיבלתי במכתב תשובת מריחה. לוקח עוד שבוע עד שמשיגים את הגברת בטלפון (מזכירתה דואגת שלא יטרידו אותה מדי) ובשיחה ניסיתי להסביר לה את הבעיה אבל מסתבר שאיננה רוצה לשמוע, לדעת או להבין (יש לי באיזשהו מקום תמונת שלושת הקופים- לא שומע, לא רואה ולא מבין - אביא לכם כשאמצא). כמו שאמרת - "נציבת קבורת תלונות הציבור". גרמן מתפארת בפירסום האחרון שלה - עם פנים לתושב. עם ביריה גרנות זה עם התחת לתושב. אני מבין שכל המכרזים לתפקידים בכירים בעירית הרצליה תפורים למקורבים. טוב לדעת לאן הולך הכסף שלנו... הגיע הזמן שגרמן תמנה עוזר לבדיקה רצינית ואמיתית של כל תלונה ותעיף את חבורת מלקקי התחת שמייחסים לכל פונה בבעיה כאל מטרד.

eopeace

New member
ביריה גרנות

ביריה גרנות קיבלה את תפקידה לאחר שהתמודדה במכרז פתוח לתפקיד והיתה אחת מהמועמדים. ביריה גרנות קיבלה את תפקידה באותו מכרז כאשר בהחלטה לא השתתפתה ראש העירייה בשל היכרותה עם ביריה גרנות. מעבר לכך, ביריה גרנות היתה המועמדת המומלצת על מכון המחקר העצמאי שבחן את המועמדים. בנוגע ליועצת לקידום מעמד האישה - זהו תפקיד סטטוטורי - יש חובה חוקית שיהיה קיים בעירייה - כדי שלא תהא אפליה נגד נשים. העובדה כי קיים מנהל נשים בהרצליה בראשות עו"ד דנה סבוראי לא סותרת זאת ולכן חויבה יעל גרמן למנות מישהו מבין עובדי העירייה לתפקיד - המינוי לתפקיד לא מוסיף אדם נוסף בתפקיד נוסף - זהו מינוי עובד עירייה קיים. יעל גרמן היתה רשאית לבחור מקורבים ללשכתה - למעשה, מקורב אחד נוסף, אך לא עשתה זו ולא הכירה את עובדי לשכתה לפני שאלו קיבלו את תפקידם כמו כל עובד אחר בעירייה. אין ליעל גרמן יועצים ב 30 מיליון ש"ח בשנה.

רק ב 29.9 מליון?

הדרך בה נבחרה איננו ידוע לי ולא אכנס לכך. אבל כשהרבה טוענים כי מבצעת את תפקידה בצורה גרועה אין סיבה להמשיך להחזיק פונקציה זו שהיא לדעתי חשובה מאוד! אם ביריה רואה בתושב שבא להתלונן כמטרד שצריך לנופף, אם כל תלונה כנגד פקיד היא מתאמצת לחפות על הפקיד ולמרוח את הנושא אז איננה מתאימה לתפקידה וצריך להביא מישהו שנושא השירות והיושר הציבורי בעצמותיו. אם ראש העיריה אוהבת אותה במיוחד שתמציא עבורה פונקציה פיקטיבית ושתשב בבית. שמעתי כי חלק לא קטן מהפקידות המקצועית אינם מתאימים לתפקידם. זה מחדל של ראש העיריה. אבל קשה לבוא אליה בטענות. גם המורה שלי לתנ"ך לא היתה מביאה מוכשרים יותר. אנחנו משלמים את המחיר - הרבה ארנונה ומעט שירותים.

eopeace

New member
יועצים

ישנו יועץ אחד מקבל שכר בעירייה. הסכומים שהועלו כאן בפורום בימים האחרונים מופרכים.

יש לזה פתרון

את הנתונים הללו שמעתי בפעם הראשונה מפיה של גב אורית במפגש חוג בית. עד כמה שהבנתי היא חברת מועצה ויש לה מקורות לנתונים שלה. לכן הפתרון הוא שראש העיריה תוציא הודעה רשמית שלה שתפרט בדיוק מיהם היועצים והעלות של כל אחד - וכולם ביחד. ניתן גם לאורית רשפי להציג את הנתונים שלה ומקורות המידע. הציבור ישפוט. תעביר את ההצעה לבוסית ומקווה כי מחר נראה את הפירוט. לילה טוב. דרך אגב - כמה מקבלת ביריה?

eopeace

New member
אין חריגות שכר

אני לא יודע כמה ביריה גרנות מקבלת, אבל בעיריית הרצליה אין כל חריגות שכר מאז שיעל גרמן נכנסה לתפקידה למעשה, בתקופת אלי לנדאו היו הרבה חריגות שכר וזו היתה יעל גרמן שהפסיקה אותן וחייבה את בעלי התפקידים להחזיר שכר שניתן להם שלא כחוק רטרואקטיבית.

וקצת על משחקי מחשב

באתר LOCAL מוצג סקר בחירות בהשתתפות הנכנסים לדף. עד אתמול הובילה אורית רישפי עם כ 42% וגרמן עם כ 35%. אבל אתמול כנראה גילו אנשי גרמן את הדף ובילו את הלילה ב"משחקי מחשב" - הצבעה מאסיבית עבור המועמדת שלהם. כתוצאה חל "שיפור" בסיכויי המועמדת שלהם ל 61% (ועוד היד נטויה) ואורית נדחקה ל 27% (עכשיו). זה מראה כי פעיליה הנמרצים אינם נחים רגע. חבל שבעיריה איננו מוצאים עובדים כאלו נמרצים. סיפר לי חבר כי בנו גינה ציבורית ליד ביתו ובמשך שבועיים הסתובבו שם הרבה פועלים (כמובן ערבים) וקבלן אחד (כמובן יהודי) שהופיע מדי פעם. אף פקיד עירוני (יהודי) לא בא להשגיח ועד היום בעיריה לא יודעים מה בדיוק נעשה שם בגינה.

בוקר טוב אליהו...

יש שיגידו כי אכן אוביקטיבי. רק עכשיו התעוררת? אבל אנחנו יודעים למה - כל הלילה הצבעת גרמן.גרמן. גרמן... כמה פעמים צריך לדפוק את זה כדי לעבור מ 35% ל 62%?

EmperorMollari

New member
בדיחה

יש שיגידו? מי שיגיד ש-42% לרשפי זה אובייקטיבי פתי או סתם טיפש. בכל אופן, אני הצבעתי פעם אחת בלבד בסקר שבאתר. אינני רואה בו כל חשיבות ממשית ותאמין לי שבמטה גרמן עסוקים בעבודה חשובה ואינטנסיבית על מנת להעביר לכלל הציבור את פרטי עשייתה יוצאת הדופן של ראש העיר בתחומים השונים ולא במשחקים ילדותיים של סקרים ממוחשבים. אמור לי, מר תומך רשפי: מדוע אני רואה את שלטיה המלכלכים של אורית רשפי מודבקים בכל ארון סעף או ארון חשמל? למה אורית רשפי מלכלכת את העיר שהיא טוענת שהיא רוצה בטובתה? מאיפה הכסף לכ"כ הרבה שלטים מלכלכים? הגיע הזמן שרשפי הואחרים יציגו מהות ולא סיסמאות ושלטי חוצות מלכלכים שעולים הון תועפות וחושפים את קשריה הענפים לבעלי ממון.

תומך רשפי?../images/Emo9.gif

עוד לא הבנת מי זה מה. אם היית קורא את ההודעות (טוב בטח אחרי לילה של הקשות אינך מרוכז) היית מבין שאינני תומך של אף אחד. אינני שייך למחנה, לא מקבל על זה שכר וגם לא הבטיחו לי שום ג'וב. מעולם לא ענינו אותי בחירות לעיריה ואינני זוכר אם הצבעתי בפעם הקודמת ולמי. אבל הפעם אני אישית נכוותי מיחס של התעמרות של הפקידות העירונית, בתמימותי הרבה פניתי אליהם וקיוויתי כי ייעשה צדק וקיבלתי יחס של זילזול, התעלמות וחיפוי על הפקיד שאחראי על הבלגן (כולם, כולל גרמן). עד היום, לאחר חודשים רבים, לא תיקנו את טעותם. סביר להניח כי גרמן תזכה לסיבוב נוסף, בגלל שרוב הציבור איננו ממש מכיר אותה, אבל כדאי שתדע כי יש הרבה שלא מרוצים ואם תמשיך ביחס הזילזול לתושבים אין לי ספק כי בקדנציה הבא כבר יופיעו בזירה מועמדים ממש רציניים. אנחנו אזרחים שאיכפת להם נמצא כאלו ונביאם. אז מה אם רישפי מלכלכת קצת ואם הייבלום מוכן לבזבז קצת מהחסכונות היפים שצבר במשך השנים. כנראה זה חשוב לו לסיים את הקריירה שלו כסגן ראש עיר ואולי כראש עיר. זו כבר בעיה שלו. מאיפה לגרמן יש כסף לשלטים - מהמשכורת העירונית? למה אתה עובד אצלה חינם? לשם שמים או שהובטח לך שתצטרף מחר לאוסף הגדול שלה של יועצים? הייבלום מפזר את הכסף שלו. גרמן מפזרת את הכסף שלי!

למעלה