אז מי מתרגל השנה?

אז מי מתרגל השנה?

אני כותבת את ההודעה ופתאום נזכרת שהשנה האקדמית בישראל עוד לא ממש מתחילה
אני מתרגלת שניים. אחד שתירגלתי בשנה שעברה, תכנות בפיית'ון לסטודנטים בתואר שני, ותכנות בפיית'ון לסטודנטים בתואר ראשון. הקורסים מאד דומים כך שאני לא צופה יותר מדי הכנה מצידי בעיקר בגלל שכבר ישבתי באחד מהם והכנתי את התירגולים בשנה שעברה. מה שכן, כמו בשנה שעברה, כריסמס יהיה עמוס בבדיקת מבחנים ועבודות... מה איתכם?

the new L

New member
אני הולך לתרגל

לראשונה בחיי שני קורסים שונים (אני אמור להתחיל את התואר השלישי בסמסטר הקרוב): מבנים אלגברים ומשוואות דיפרנציאליות רגילות. מבנים אלגברים הוא תחום ההתמחות שלי, כך שאני לא צופה שאצטרך להשקיע יותר מידי. לגבי משוואות דיפרנציאליות רגילות - זה נושא שאני לא ממש שולט בו ואני מתכנן ללמוד אותו ביסודיות לפני תחילת הסמסטר.

מעיןבר

New member
אם הכל יסתדר

כי אני בעיכוב הסטרי עם הגשת הצעת המחקר... אני אתרגל. מה? אני עוד לא יודעת, או תזונת האדם(שתרגלתי בשנה שעברה בגלל ההריון) או ביוכימיה שתרגלתי כל השנים.

מממאיה35

New member
אני מקווה לתרגל ../images/Emo13.gif

עוד לא חילקו אצלנו משרות, אבל אין סיבה שלא אמשיך לתרגל. פיזיקה לסטו' לתואר ראשון

מרחף1

New member
אני מסיים עוד חודש - חודש וחצי

ולכן לראשונה כבר שנתיים וחצי אני לא מתרגל כלום

d a p h n a

New member
אני מתרגלת

אבל אני עוד לא יודעת מה אני מתרגלת, כי האוניברסיטה שלי תקועה בעידן הנייר ורק בשנה שעברה התחילה מערך של הרשמה לקורסים באינטרנט אבל לא דאגו לסדר משהו להרשמה של freshmen (סטודנטים מתחילים), אז כל הרישום לקורסים דפוק והם לא יודעים איפה הם צריכים עוזרי הוראה. אני מקווה שהם יטרחו להודיע לי איפה הם צריכים אותי מתישהו לפני שהסמסטר יתחיל.

Unicorn98

New member
אני מתחיל לתרגל השנה ../images/Emo9.gif

מינוי שקיבלתי ממש לאחרונה. קורס גדול ועמוס ושנחשב די יוקרתי במגמה שלנו, ועם מרצה שאני אישית מעריץ (ונחשב בשדה). אני מרוצה, אבל זה ידרוש ממני הכנות ועבודה די מורכבת לקראת תחילת השנה, ומאמץ מורכב גם במהלכה. אבל זו נראית לי חוויה מעשירה ומעצימה מאוד, ועוד דרך להמשיך ללמוד מאותו מרצה וחוקר מרתק שמשפיע מאוד בתחומו.

Unicorn98

New member
מתישהו אמרתי אחרת? ../images/Emo12.gif../images/Emo13.gif

שנה ב' של המסטר... מתחילה עוד חודשיים.

NorthernStar

New member
אני מתרגלת

"מבוא למזרח התיכון בעת המודרנית" אצל מישהו שאני מאוד שמחה לעבוד אתו ומעוניינת שיהיה בקומיטי שלי. הוחמאתי מאוד שהמשרה הוצעה לי למרות שלא הגשתי מועמדות, וכבר קבעתי איתו פגישה כדי לשבת ולעבור על הקורס ומטלותיו.

נברא

New member
בנוגע לחתימה שלך...

לפלסטין יש היסטוריה? (את יודעת... כזו שלא נכתבה בדיעבד אלא דיברי... מציאות...)

tenshem

New member
לא מתרגלת אבל כן מלמדת קורס

הקורס הוא בתחום של הדוקטורט שלי. השנה הוא יהיה קורס של 4 שעות ואני מקווה שאצלח אותו כמו שצריך. זה דיי הרבה עבודה, אבל אני מקווה שיהיה לי יותר קל משנה שעברה, כי צברתי קצת ניסיון... אני מקווה שההחלטה לא ללמד בכלל בסמסטר השני, כדי לסיים כמה שיותר את הדוקטורט, תתגלה כהחלטה נכונה...

גם אני מלמדת

השנה מעבירים אותי מסטטוס של סגל זוטר למורה מן החוץ. פחות כסף, תנאים פחות טובים ופחות קורס אחד ללמד
אולי אלמד ארכיאולוגיה במסגרת נוספת בתוך האוניברסיטה, אבל את זה אני אדע רק שבועיים לפני הסימסטר. בכל מקרה, אלמד קורסים שבניתי כבר כך שלא תהיה לי הרבה עבודה.

tenshem

New member
שאלה

מדוע העבירו אותך לסטטוס של מורה מן החוץ? האם את עדיין דוקטורנטית באוניברסיטה? ועוד שאלה, במה התנאים פחות טובים כמורה מן החוץ? הרי אחרי שביתת הסגל הזוטר, מורים מן החוץ אמורים לקבל משכורת של 6 חודשים (אם הם מלמדים סמסטר אחד) או של שנה (אם הם מלמדים בשני הסמסטרים), כמו סגל זוטר.

../images/Emo4.gif

כן, אני עדיין דוקטורנטית. יש מגמה של העברת ההוראה מידי סגל זוטר למורים מן החוץ. יש באב"ג מחלקות בהן הדוקטורנטים מלמדים רק כמורים מן החוץ. זה זול יותר לאונ'. למרות השביתה, התנאים למורים מן החוץ עדיין שונים מאלו של סגל זוטר ועלות העסקתם נמוכה יותר. המשכורת נמוכה יותר, אבל הפגיעה האמיתית היא בתנאים הנלווים. המגמה הזו פוגענית והיא חלק מפגיעה מתמשכת בהוראה באוניברסיטה וחלק מהתנאים הלא טובים לתלמידי מחקר. עד כאן יעל מהועד. כיעל הדוקטורנטית, פשוט אין לי ברירה

גמני לא מתרגלת, אבל מלמדת!

בינתיים -יודעת על קורס אחד... לא כל-כך אוהבת אותו, כי הוא דורש מהתלמידים כישוריםש אם אין להם אותם מראש, זה דורש ממני עבודה קשה מאוד מאוד. זה קורס שהעברתי כבר כמה פעמים, אבל - כל פעם במסגרת אחרת, בחוג אחר, והפעם - במגרת שעוד לא הייתי בה. מקווה שאתארגן עליו... (שוב לחפש מאמרים רלוונטיים, ושוב לקרוא אותם, ושוב לנתח וכו'). נראה מה יהיה הלאה..

מתרגלת

אבל חלקית. רק חלק מהקורס, כך שיש לי עוד זמן להספיק לקרוא את כל מה שאני אמורה לדעת בע"פ ואין לי שום מושג בו כרגע

Hivv

New member
מלמד

אני מלמד, גם השנה, חלק מהקורסים שלימדתי בשנה שעברה(קורס חובה וקורס בחירה) וקורס שעוד לא לימדתי במסגרת האוניברסיטה אלא במסגרת האוניברסיטה הפתוחה (קורס בחירה).

the new L

New member
*מנחה, לא מלמד

חשוב לציין שבפתוחה מנחים, ולא מלמדים, אם כי למרבה הצער מנחים רבים חורגים מהעיקרון הזה, שעליו מבוסס עצם קיומה של הפתוחה.

למעלה