אז נראה שהגיע תורי להתייעץ

Hermineh

New member
יש לי עיצת קסם

תכנן את הביקור שלה: בדוק מתי הזמן הפנוי שלה, מה היא אוהבת לעשות.
שאל אותה אם בא לה לטייל.
ואז תתכנן טיולים של שניכם יחד. קח אותה למדבר (הגרמנים מתים על זה) קח אותה לצפון. תלמד על המקומות ותעשה שיעורי בית על ההסטוריה של המקום. איך זה מתקשר למצב הפוליטי הנוכחי. תעשה לה את זה מעניין.
תראה לה שאתה גבר חכם ורציני.
מעבר לטיולים אפשר גם למקומות המהממים בתל אביב, מסעדות, חופים. ואז אם יש מצב שדברים יקרו אז הם יקרו.

שלום

ברור שזה לא האידיאל. אם אתה מחבב אותה ונהנה מהקשר אתה, המשך ליהנות ממנו והתרכז בהווה. אולי תוכלו לשמור קשר מרחוק שיחזור ויתקרב בהמשך. היה טבעי ונחמד אליה ואל תעיק עליה ואז היא תרצה.

Cade Foster

New member
זה האידאל *בשבילי*

אני לא יודע מה האידאל בשבילה, זו בערך התשובה שאני מחפש.

AlabamaW0rley

New member
אני לא חושבת שכדאי שהיא תגור אצלך

בשביל שניכם זה בעייתי. היא תרגיש תלויה בך ואם משהו ישתבש, לא יהיה לכם מפלט אלגנטי אחד מהשניה.
לגבי איך והאם: תיפגש איתה כידיד ותראה לאן זה זורם.

הכי פשוט זה קודם כל

לשאול אותה אם יש לה תוכניות איפה להיות ומה לעשות כאן.
אולי בכלל יש לה תוכניות שלא מתמקדות בלעשות חיים איתך במשך כל הזמן שהיא כאן.

וחוץ מזה, לא ראית אותה מגיל 15. היום היא כבר אישה ואמא.
יכול להיות שבפועל זה יהיה שונה ממה שאתה מדמיין או רואה בפייסבוק, אז כדאי למתן את הציפיות, וכדאי גם לא למהר להציע לה להתארח אצלכם לפני שאתה נפגש איתה ומוצא שיש ביניכם כימיה.

Cade Foster

New member
זהו שנראה שהיא בונה עליי את כל הטיול

היא טוענת שהיא לא מכירה כאן אף אחד חוץ מאיתנו
אין לה מושג איפה היא רוצה לטייל, היא רק מציינת בכל פעם שהיא מאוד תשמח "לעשות איתנו משהו" (איתנו = איתי ועם אחותי). בינתיים כל דבר שאני מציע היא אומרת "כן" בהתלהבות.

אז אם היא מתלהבת מההצעות שלך,

אין לך בעיה עם הצד הזה (תוכן הביקור).

השאלה היא רק לגבי ההתארחות אצלכם?
דיברתם על זה?

Cade Foster

New member
לא דיברנו על זה

כי זה בדיוק השלב שבו אם היא תרגיש שאני לוחץ אז כל העסק נהרס.

אני עדיין בדעה שעדיף לא למהר

ולהזמין אותה אליך.

אבל אם החלטת שאתה כן רוצה, והעניין היחיד שמטריד אותך זה שהיא לא תרגיש שאתה לוחץ, תעלה את העניין באגביות בזמן שאתה מדבר על התוכניות לביקור: "דרך אגב, יש לך תוכניות ללינה?" אם היא תגיד שעדיין לא חשבה על זה או שהיא מתלבטת, תגיד ש"אנחנו נשמח אם תהיי אצלנו, אם נוח לך. אם את מעדיפה שלא, זה בסדר גמור. זאת רק אופציה אחת, ורק אם נוח לך :)" ולעבור לדבר על משהו אחר (שזה לא ישאר תלוי באויר ויווצר חוסר נעימות כי היא לא רוצה).
אם היא מדברת על תוכניות איתך ועם אחותך, עדיף אולי להדגיש בשלב הזה את ה"אנחנו", ולא "אני".

דרך אגב - אם היא מגיעה לארץ ביולי-אוגוסט, כדאי לחשוב על מזג האוויר והלחות המטורפת שתהיה ולא לתכנן לה כל מיני מרתונים אתגריים במקומות לוהטים.

Cade Foster

New member
הזהרתי אותה מהלחות

היא אוהבת את הקיץ. את הבומבה שלה היא עוד תקבל

תודה רבה, אחלה רעיון, אני אשתמש בזה

כמהאפשר

New member
שמע

אתם בני 23, נכון
אבל אני, בגיל 32- מעדיפה ישירות.
אולי זה נראה שככה יש לך יותר מרחב למשחק ולכוון את הדברים כפי שאתה רוצה שהם יקרו, אבל אתה נשמע מספיק בוגר ובעל בטחון עצמי כדי להתמודד עם הדברים כפי שהם ומשם להשפיע עליהם.

אז כאשר אני במצב דומה אני מעדיפה לשאול, בצורה מאוד ישירה-
מה אתה רוצה? יש לך מישהו(במידה ואכפת לי)?
למה אתה מצפה?
אתה פנוי, אתה יכול לבוא ושיקרה ביננו משהו? וכו' וכו'.
כי אני לא אוהבת ללכת מסביב, אני לא אוהבת משחקים, לא רמזים ולא קקה.

Cade Foster

New member
גם אני לא אוהב משחקים

אבל זאת סיטואציה מוזרה קצת ואני יכול להבין למה היא לא מתנהגת כמו שאת היית מתנהגת.

כמהאפשר

New member
LOL

יקירי, מעטים(ומעטות) מתנהגים כמו שאני מתנהגת:)
בטח ובטח נשים, וגברים- בשביל גברים, להחשף רגשית זה מושג נדיר
וכנות או ישירות לרוב גובלת בבוטות.

לא רבים יכולים(יותר נכון רוצים:)) פשוט.. לומר את האמת. כמו שהיא. אמיתית:)
אני לא מדברת עליה, אגב. דיברתי עליך.
אני לא חושבת שהנושא זו היא- הנושא הוא אתה. האם אתה יכול לשאול אותה בצורה ישירה, לדבר איתה בצורה כנה. בוודאי כאשר אתם כבר מכירים, יש הרבה פחות מחסומים.
רק אל תשכח שיש לכם שתי משפחות שמכירות. אם אתה מלכלך כאן, אתה עדיין צריך לישון במיטה הזאת.
אתה מלכלך גם את הקשר בין המשפחות. האם מבחינת ההורים שלך זה בסדר?

Cade Foster

New member
אני לא חושב שאני צריך לשאול אותם

אבל אני די בטוח שהם יהיו בסדר עם זה (לא שתהיה להם ברירה).
אם היא תגרום לי להרגיש בנוח איתה (היא בכיוון הנכון) כשהיא תהיה כאן אני אהיה ישיר. אני תמיד מעדיף ככה.

כמהאפשר

New member
לכן כתבתי שאלו שיקולים מאוד אישיים ואופי אישי

של כל אדם.
אתה רואה, אז אתה יודע מה אתה רוצה ואיך אתה רוצה את זה.

נניח אצלי- הייתי חושבת על ההשלכות המשפחתיות, אבל זה לא היה מונע ממני ללכת על מה שאני רוצה. במקרה כזה.
לגבי ישירות- כמו שכתבתי, אני ישירה מההתחלה.
כל דבר אחר, בעיניי אלו רמזים, משחקים וסתם דרך עקיפה.

אני מבינה את ההתלהבות

אישית ממליצה לך לתכנן משהו במשותף איתה עם "פתחי יציאה".
יכול להיות שכל מה שבנית בראש יהיה בדיוק ואף יותר מהמציאות-
ויתכן מאוד שהיא תתגלה כהפוכה ממה שדימיינת..
קשה לדעת מצ'ט בפייסבוק האם באמת יהיה לך כיף לבלות איתה שבועיים (!!!)

עדכן אותה בתוכנית המסגרת, בתאריכי הטיולים שאתה חושב עליהם, אבל תשאיר ימים להסתובבות שלה לבד ויציאות עם אחותך וחברות שלה.
תצהיר מראש שמכיוון ששניכם לא ביליתם זמן יחד אתם צריכים להיות כנים אחד עם השניה- אם זה לא מתאים/אינטנסיבי/רוצים זמן לבד פשוט אומרים!

למעלה