אז נרשמתי להרצאה במאורות :)

dorhaimovich

New member
אז נרשמתי להרצאה במאורות :)

ההרצאה היא על כיצד האנושות ובני האדם החיים בערים הגדולות יצליחו לשרוד את כל האסונות האפוקליפטיים המתוארים במדיה החדשנית כיום- זומבים, חייזרים, מפלצות, טרוריסטים עתידניים, רובוטים מתוכחמים,כוכבים נעלמים ופרדוקסים לא מובנים ("קץ הזמן", עונה 5 אם אני לא טועה...
) מנקודת המבט של הסוציולוג ובעזרת הספרים והסרטים החדשים במדיה- "מלחמת העולם זי", "28 ימים אחרי", "גודזילה", "סטארטרק:האויב בתוכנו", "כוכב הרובוטים", "המנון ללייבוביץ'", "אני אגדה", ועוד המון.
התפלאתי לגלות שלמרבית הכנסים לא אכפת מגיל. לא הייתי עדיין בהרצאה של בחור בן 15-16 (אבל זו אשמתי, אני כמעט ולא הולך להרצאות בכנסים) אבל שמחתי לגלות שיש אטרקציות ופינות לגיקים צעירים, באייקון, בביגור, בדרקוניקון, במאורות ובאחרים. חוצמזה, יש לי הזדמנות להוכיח את עצמי, אז מה זה משנה אם אני בגיל בר מצווה?

גרומיט

New member
האמת, דווקא כן אכפת מגיל

כלומר, בתור קהל מקבלים את כולם (מלבד אירועים בודדים שיש בהם הגבלות), אבל כשבוחרים מרצים מתחשבים גם בניסיון ובהשכלה, והם כמובן קשורים גם לגיל.

dorhaimovich

New member
לא ציינתי את הגיל שלי

ולפי דעתי נדמה לי שעשיתי רושם. נראה לכך שמשהו יתפקשש אם הם יגלו שאני בן 13?

גרומיט

New member
אני לא יודע עם מי דיברת בדיוק

או איך הגשת את ההרצאה. בכל מקרה חובה לציין בהגשה את כל הפרטים הרלוונטיים, כולל גיל וניסיון קודם. בדרך כלל זה נחוץ בכל מקרה, בין השאר לביוגרפיה שמתפרסמת יחד עם תקציר ההרצאה. (ולשם ההגינות גם אגיד שאני ערכתי את כל תוכניות "אייקון" ו"עולמות" בשנים האחרונות).

כריכרכה

New member
בקיצור, גרומיט מנסה לרמוז לך בעדינות

שאין שום סיכוי שההרצאה שלך תאושר.

גרומיט

New member
גרומיט לא מנסה לרמוז שום דבר

ההחלטה את מי לקבל להרצות ואת מי לא תלויה במארגני הכנס ובשיקולים שלהם, שאין לי מושג מה הם. אני רק יודע שחלק מהם זה ניסיון וידע. יש עוד שיקולים.

subatoi

New member
אתה מתכוון בכלליות לכנסים או למאורות ספציפית?

כי למיטב זכרוני, בשנים האחרונות לא היו שאלות על גיל בהגשת הצעות להרצאות בכנסים (למיטב זכרוני באייקון האחרון אפילו לא היתה רובריקת הניסיון הקבועה), וגם באתר מאורות השנה (שמסתבר שהוא באוויר) לא מצוינת במפורש בקשה לציין גיל או ניסיון.

גרומיט

New member
אין רובריקה כזאת בשום כנס

כי כאמור הגיל אינו השיקול הרלוונטי. מה שרלוונטי הוא עד כמה התקציר רציני, מעניין ורלוונטי לכנס, ומה יודעים על כישוריו וניסיונו של המרצה לפי הביוגרפיה ששלח וההיכרות הקודמת איתו או איתה.

subatoi

New member
נכחתי פעם בהרצאה של בן עשרה צעיר

(בערך 16, לדעתי) באייקון, שהיתה בסדר גמור. אבל אני מניח שהעובדה שהכירו אותו אישית כמתנדב סייעה לעניין, ובצדק.

kenny66

New member
תשובה רשמית

בתפקידי כאחד ממנהלי כנס "מאורות" - קראו את התשובות של גרומיט.

אין רובריקה לציון גיל בטופס הגשת הרצאה, אבל המרצה כן מתבקש לומר מה הניסיון שלו. בשיקולים לקבלת ההרצאות מתחשבים במידת הרלוונטיות של ההרצאה לנושא הכנס, בעניין שלדעתנו יהיה בה לקהל וברקע ובניסיון של המרצה. אנחנו מעודדים כל אדם להגיש לנו הצעות, אך אל תצפו לתשובות לפני ראשית נובמבר, העבודה על הכנס רק החלה.

אהוד מימון,
ע' מנהלת כנס מאורות.

dorhaimovich

New member
לא ציינתי את הגיל שלי

ולפי דעתי נדמה לי שעשיתי רושם. נראה לכך שמשהו יתפקשש אם הם יגלו שאני בן 13?

ניימן3

New member
לא יודע אם תתקבל או לא - אבל סחטיין

על השאפתנות! הלוואי שאני הייתי מנסה להתקבל להרצות בכנסים בגיל 13.. ממש מרשים :)

clouds11

New member
בהצלחה ? השאלה מי ילך לשמוע הרצאה של בן 13 ?

אם 5 אנשים ימצאו טעם להכנס ולשמוע ולהשקיע 40 שקל
הענין לא כדאי
עכשו תתארו לכם ש-3 בני 13 יחליטו להרצות...
כל האייקון יקבל משמעות של פסטיבל למתבגרים
דבר שירחיק הרבה אנשים מלטרוח ולבוא לאייקון.
אנחנו עושים הרבה דברים רק משום שאנחנו רגישים לכל מיני אפליות
למשל אנחנו רגישים לאפליות כלפי אנשים שחורים ואז אנחנו נכנעים ביתר קלות
לאיש מכירות שהוא שחור
בדיוק אותו דבר קורה עם נערים וצעירים שאותם אנחנו מחויבים לעודד
לדעתי הגיל של המרצים הוא בעל משמעות ויש לאסור הרצאות של מתבגרים .

מיכאל ג

New member
ב- TED היו כמה הרצאות של צעירים בגיל כזה

בעיקר גאונים עם מנת משכל גבוהה במיוחד.
צריך לשקול כל מקרה לגופו. אין צורך להחיל איסור כולל, פשוט לבדוק את ההרצאה מראש, ואם אכן ההרצאה לא עומדת בדרישות אז לא יאשרו אותה וזהו.

clouds11

New member
"נחמד" אבל שיטחי

לפעמים יש בקהל אנשים לא נורמטיבים
אז תתאר לך שמופרע נכנס להרצאה של בן 13 ומשפיל אותו וגורם לו לבכות
זו טראומה לכל החיים ומי ישא באחריות ?
אין מקום להשוות ל-TED משום שב-TED המוצר מצולם ואתה יודע בדיוק
מה אתה עושה

clouds11

New member
תיקון..ב-TED ההרצאה בפני קהל וגם מצולמת

שכחתי לגמרי שההרצאה ניתנת בפני קהל...
כך שיש מקום להשוואה עם TED
אבל ב-TED הם בטח יודעים בדיוק מה יקבלו והסנון מאוד קפדני.
ולגבי הפרעות מהקהל אפשר לפתור את הדבר
על ידי ליווי של מבוגר שיגן על המרצה הצעיר..
אז יתכן שיש כאן אפשרות אבל זה מצריך הרבה מאמץ מהמארגנים
ובאייקון הבא יש לצפות ל-5 מרצים בני 13 מלווים על ידי ההורים
אשר מתרוצצים בכל האולם ומצלמים את הגאון העילוי הצעיר
כמה שנים לפני שהוא אמור לקבל את הנובל....

הייזל

New member
הגיל של המרצה פחות משנה לי

בהצלחה, דור. כל הכבוד על הניסיון.

subatoi

New member
אני מבין את דבריך, אבל תאר לעצמך שנכנסת

להרצאה באייקון של איזה פרופ', שממש לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו? או דוקטורנטית שאין לה מושג על מה היא מדברת? או מישהו שאין לו תואר נוצץ כזה או אחר ומדבר על כלום ושומדבר?

אפשר ליפול על מרצים טובים, אפשר ליפול על מרצים גרועים. עד שלא נכנסים ורואים מה זה, אי אפשר באמת לדעת. יש גם מרצים מבוגרים ומוצלחים שמרצים בפני חמישה אנשים. זה טבעו של כנס שיש בו המוני אירועים במקביל.
אני לא אומר שהסוגיה פשוטה, אבל.

למעלה