אז נרשמתי להרצאה במאורות :)

adiavn

New member
כנראה ששנינו חיים ביקומים חלופיים

כי יש לי הרבה מכרים שנמנעים מאייקון גם כיום כי הם חשים שזה "פסטיבל למתבגרים". וזו תחושה שמקבלים ברגע שנכנסים למתחם, אז אני לא חושב שכמה מרצים צעירים בכיתות ישנו את המצב הזה.
מי שזה מפריע לו, לא יגיע גם לאייקון כמו שהוא כיום. מי שזה לא מפריע לו, יחליט לאילו הרצאות ללכת על בסיס השיקולים שלו.

subatoi

New member
טיפ קטן למכרים שלך: שיכנסו להרצאות.

בתוך החדרים/כיתות/אולמות, הפסטיבל הוא לא של מתבגרים. שם יש בעיקר קהל בוגר יותר. המתבגרים שולטים בחוץ, זה נכון, אבל זה לא בהכרח רע. זה קורה בעיקר בגלל שה"בחוץ" הוא בחינם.
אם החשש שלהם זה מלהכנס להרצאה, לגלות שהיא מלאה בילדים/מתבגרים, אז זה ממש לא ככה. תלוי כמובן באיזו הרצאה מדובר, אבל ברובן הגדול ממש לא כזה. יש הרצאות איכותיות, יש קהל בוגר.

חבל שאנשים נמנעים מסיבות שאין להן ביסוס במציאות.

adiavn

New member
קראת בכלל את מה שכתבתי?

לא הבעתי ביקורת, ציינתי עובדות יבשות, וכתבתי במפורש "זו תחושה שמקבלים כשנכנסים למתחם". מה לא "מבוסס במציאות" בזה?

אז כן, כשנכנסים להרצאות המצב שונה, אבל בדיוק בגלל זה - אם יהיו כמה מרצים צעירים מתוך העשרות הרצאות בכנס, זה לא יעשה הבדל.

subatoi

New member
אני די בטוח שכן.

ציינת שיש אנשים שנמנעים בגלל התחושה שזה "פסטיבל למתבגרים".
אם הם נמנעים, אז הם חושבים שהפסטיבל הוא באמת כזה, מבפנים ומבחוץ. אז הטיפ שלי הוא שיכנסו להרצאות. זה הכל.

התחושה מבוססת במציאות שנמצאת ב"בחוץ", לא במציאות שנמצאת ב"בפנים".
בכלל לא נכנסתי לקטע של המרצים הצעירים.

adiavn

New member
אבל הנושא שלא נכנסת אליו

הוא נושא השרשור שעליו עניתי....

subatoi

New member
אמת ויציב. והחלטתי לנצל הזדמנות להעלות נושא

חשוב אחר שהזכרת בתגובה שלך, ולהתייחס אליו.

כמו שקורה לפעמים בפורומים

trilliane

Well-known member
מנהל
זה פסטיבל לכל הגילאים שרוצים ומתעניינים

וזה דווקא טוב שהוא פונה גם למתבגרים, בזכות הדורות הבאים יש המשכיות, הקהילה לא רק מתבגרת ומזדקנת אלא גם גדלה ונכנס דם חדש וצעיר.
אני יודעת שבארץ זה תמיד מפתיע שמדובר בצעירים כי לכנסים בחו"ל מגיעים בעיקר אנשים מבוגרים ומבוססים, כי הם כ"כ יקרים... ואם מגיעים הרבה צעירים, תלמידים, חיילים וסטודנטים לכנסים בארץ הרי זה בזכות נגישותם הרבה וזה יתרון ולא חיסרון.

אישית אני גם נהנית מהאווירה המשוחררת ששוררת בכנסים, היא מאפשרת לאנשים (כבר לא כ"כ צעירים
) כמוני להחצין את האינפנטיליות האינהרנטית שבהם...

ואם יש לך מכרים שחושבים שזה פסטיבל למתבגרים, שיציצו בתכנייה ויתרשמו. אגב, השנה במיוחד, בגלל פיצול הפסטיבל, רוב התכנים המדעיים היו בבית ציוני אמריקה ושם הייתה אווירה הרבה יותר בוגרת (כי לא ממש הייתה שם אווירת אייקון, ובקומה התחתונה התקיימו אירועים אחרים לא קשורים שפנו בעיקר לאוכלוסייה הבוגרת).

אתה יודע מה יהיה הכי מרפי עכשיו?

אם בגלל שהסבת את תשומת ליבם של אנשים לגיל שלך באמת לא יאשרו אותך (זה היה עולם נהדר אם בני 13 היו בסה"כ צריכים להוכיח שההרצאה שלהם מפסיק מעניינת ושיש להם מספיק ידע ונסיון בנושא שהם מעוניינים להעביר - אבל בפועל אני מניחה שבן 13 יצטרך להוכיח שהוא לפחות פי 2 יותר טוב ממרצה בגיל אחרי צבא ומעלה כדי שמישו ישקול לקבל אותו.)
בלי לנסות לבאס אותך או משו, דור. אני מעריצה ילדים קטנים, חכמים, נועזים וחנונים^^

dorhaimovich

New member
גם אני חשבתי ככה

אבל לא רשמתי את הגיל שלי, או לפחות רשמתי שאני בן 13. חוצמזה, זה לא חזר פעם אחת. אני לא אומר שאני בן 13 ששקול למרצה מעל לגיל צבא, חס וחסיסה. אבל אני כן חושב שמגיע לי צ'אנס. בעיניי, גיל זה הפרט הכי שולי

אה, ולמי שאמר לגבי מופרע שיכנס וישפיל אותי, אין צורך לדאוג. אני יכול להתמודד עם מופרעים. עברתי הרבה דיבורים מופרעים כלפי קהל.

אלודאה

New member
בגדול, מה שקני אמר למעלה.

ההחלטה לגבי ההרצאה תלויה בתוכן שלה, ברלוונטיות לכנס ובנסיון של המרצה. הגיל לא מהווה שיקול, וזה שחשפת כאן שאתה בן 13 לא קשור ליכולת שלך להעביר הרצאה.
ושוב, כמו שאמר קני למעלה, בכל מקרה ישיבת שיבוץ לא תהיה לפני נובמבר, ולא נדע לפני כן מי התקבל ומי לא.

כריכרכה

New member
בכל מקרה אם אתה מרצה ממש טוב

אז שום דבר לא ישנה. אבל בשביל לדעת אם אתה מרצה טוב אתה צריך להתנסות, למשל מול חברים ובני משפחה, אולי אח"כ להעלות הרצאה קצרה ליוטיוב ולהיות קשוב לביקורת.

אבל קח בחשבון שגם אנשים רהוטים ומוכשרים הם לא בהכרח מרצים טובים. היכולת לתפוס את תשומת הלב של קהל ולהחזיקה היא נדירה מאוד, ולא בכדי המעטים שמצליחים בד"כ עושים על זה הרבה כסף.

למעלה