אז סיימתי סופסוף את small gods.

The Mad Hatter

New member
אז סיימתי סופסוף את small gods.

ושמחתי לגלות שכמו עוד הרבה מאד ספרים של מר פראצ'ט, גם אלים קטנים הוא מסוג הספרים שהסיום שלהם משאיר אותך עם הרגשה מוזרה ורצון להגיד "וואו" עם הקול וההבעה המתאימים. איזה ספר יפה..*_* התגעגעתי נורא לצורת הספרים של טרי ולדמויות שלו שלמרות שיש שהן בנויות קצת כמו קריקטורה והן מדברות כמו קומדיה בריטית הן עדיין אמינות מאד (וחמודות בצורה יוצאת דופן. במיוחד המרושעות יותר). אבל היה רק משהו שחשבתי עליו במהלך הקריאה וקצת הפריע לי-נראה שטרי מתמחה בדמויות חסרות ביטחון שבשלב מסוים עוברות תפנית ונהפכות לדמויות מנהיגות ומלאות כאריזמה. זה קרה למורט שהיה ג'ינג'י אומלל עם יותר מידי ברכיים ובסוף (ספוילר ל"תרועת מוות"!) נלחם במוות, משיג את הבחורה ונהפך לדוכס. גם סוזאן אולי אף-פעם לא היתה חסרת ביטחון, אבל היא די השתנתה בכל הקשור לזה. בגנב הזמן היא מתוארת כמה פעמים כאחת שאי אפשר שלא לשים לב אליה ושכל מה שמסביבה מתערפל לידה. ורק בסול מיוזיק היא היתה תלמידה חביבה (בערך..) שנעלמה בשיעורי ספרות. P: וגם וואזר בMR (ספוילר לMR!!) נהפכת מנערה חסרת ביטחון למין סוג של מנהיגה דתית-כמו בראת'ה ב"אלים קטנים". וכמובן-מאגרט, שמכל האנשים שעוברים מהפך, המהפך שלה הכי פחות נסבל. חבל לי עליה. אהבתי אותה מאד באחיות הגורל ואחר-כך היא די מעצבנת (למרות שחיבבתי אותה בL&L). אני לא יכולה לחשוב על דמויות משמעותיות שהתחילו כחסרות ביטחון ונשארו כאלה (אולי חוץ מאגנס ניט, אבל גם היא א) לא התחילה כדמות חסרת ביטחון לגמרי (אולי בגלל פרדיטה) ב) עברה שינוי מסוים בגישה שלה לעולם. או משהו). וזהו. לא יודעת למה הנוסחה הזו חוזרת כל הזמן.. יום נעים לכולם! :) (וכשיהיה לי זמן אני אעבור לג'ינגו. תאחלו לי בהצלחה! P: )

פנחסון

New member
אכן, אחד הספרים החזקים

מבחינת הסוף שלהם... הייתי אומר אפילו החזק ביותר. בקשר לנוסחה שציינת, זו נוסחה שאהובה גם ע"י הולייווד...

פנחסון

New member
המשך לספויילר

אני לא יודע אם זה ניתן להשוואה, כי מהרבה בחינות וואזר ממש לא הייתה הגיבורה שם אלא באה אפילו להדגיש איך לפעמים גיבור הסיפור הוא בעצם פרט שולי בעלילה...

ויימס

New member
מגיפת חוסר הביטחון...

ניתן גם לכלול את סתמרוח וקפטן ויימס. הממ, ודמות שעוברת תהליך הפוך: קוין.

The Mad Hatter

New member
פשש..../images/Emo45.gif

לא חשבתי על קוין. יכול להיות שזה קשור לעובדה שעברה יותר משנה מאז שקראתי את מעשי קסמים.. אבל סתמרוח וויימס לא היו חסרי ביטחון. שניהם היו ציניים מרושעים (בצורה חביבה!) מההתחלה. הדמות שלהם פשוט השתנתה טיפה (ה"טיפה" מכוון לסתמרוח) לאורך הסדרה. רוצה לפרט על קוין לאנשים מסכנים שלא זוכרים? :) (רק אם יש לך זמן וכוח, כמובן..*_*)

ויימס

New member
את צודקת בקשר לויימס וסתמרוח,

אבל... אם תסתכלי על הסוף של אור מופלא, תראי שסתמרוח ממש הרבה יותר בטוח בעצמו ומלא תקווה מחודשת, איך שהוא מפקח על העניינים באוניברסיטה עם הספרן שמנסה להוציא לכולם כינים מהראש... איפ, מידע לא רלוונטי. ואילו ויימס שהפך (בשלבים) לדוכס מ... שיכור נחמד ששוכב בביוב (וממלמל כל מיני שטויות על כך ש'העיר הזו היא אישה')? בכל אופן, האם ציניות מרושעת לא יכולה להצביע על חוסר ביטחון? ובאשר לקוין: (ספויילר למעשי קסמים) אולי זה לא נחשב, כי יש לו ביטחון רק כשהוא בשליטתו של איפסלור. קוין הוא שליט אכזרי ומרושע (כמה מזוויע כשמדובר בילד בן 9), הורג אנשים ללא היסוס, וכל הג'אז הזה, ואחרי שאיפסלור מת, פתאום הוא מראה סימנים של חוסר ביטחון, הוא אומר שהוא לא יודע מה לעשות, וצריך שסתמרוח (!!!) יעזור לו.

פנחסון

New member
חחח, קראתי את זה כ- kevin

ולא הצלחתי להבין למי אתם מתכוונים :) איות באנגלית, אני מבקש! coin!

Athaclena

New member
אוי, תודה!

באמת לא היה לי מושג על מי הם דיברו... תתחדש על הניק החדש שלך. היה לך כ"כ רע עם פיני-פי? וקבלת חזרה את הספר שלך? ולמה לא שלחת לי בדואל את מה שאין לי? ועוד לא באת לבקר... נו, תזיז את עצמך!

פנחסון

New member
אני עוד מעט יוצא לחפש"ש

אז אני אפנה לך יום בלו"ז :) הפיני פי מימים עברו, בערך חמש שנים... אני כבר שנים מתנגד לשם פיני... הממ? מה בדוא"ל? איבדת אותי...

Athaclena

New member
כבר חפש"ש?

time flies when you're having fun... אני יודעת שאתה מתנגד אבל עובדה שבאת לפה עם הניק הזה. ותשלח לי ספרים! בדוא"ל! את MR וקטנים חופשיים! עכשיו! בבקשה!!! ואנחנו פה, רק תודיע טיפה מראש ותבוא אחרי 8 או ביום שישי...

ויימס

New member
../images/Emo79.gif יום שיחרורי קרב ובא ../images/Emo79.gif

ליבי מלא געגועים אל הבקו"ם אני בא וסלמאת לצעירים...

ויימס

New member
אבל אני לא משתחררת, שרתי לפנחס.

עם זאת, אני אכן נמצאית בתל השומר, ועוד בצומת אור יהודה.

פנחסון

New member
אני לא מתכוון לקפוץ ללואיס...

אבל אני בהחלט אבוא לבקר כשאני אהיה בתל השומר...

ויימס

New member
לפני שאתה קופץ, תודיע...

שיהיה לאנשים זמן לבנות ביצורים וכאלה...

ויימס

New member
חחח, שאני אגיב או שאתה תבין לבד..?

אני הייתי בטוחה שזה kevin, עד שגיליתי את האמת. ממש הרגשתי מרומה. ועכשיו באקט של התמרדות אני אמשיך לקרוא לו kevin ולא coin.

פנחסון

New member
זהו, מעכשיו קוראים לו קווין.

בכלל נראה לי שפראצ'ט ידע שקוראים לו קווין אבל החליט שאנשים לא יתלהבו מהשם אז הוא שינה לו אותו.

realyoni

New member
הספר האהוב עלי.. ../images/Emo13.gif

ואכן ההבחנה שלך נכונה , ויש לו עוד כמה וכמה דברים שהוא חוזר עליהם בספריו : כמו קיומם של כמה עלילות במקביל שבסוף מתאחדות , ככה של הזקנה והתבונה המגיעה עימה (גארני , ג'נג'ינס כהן ואפילו לו טזה (ככה כותבים בעברית) כפי שהוא מופיע בtheaf of time . ואפילו יש לו כמה וכמה בדיחות שחוזרות על עצמן בנוסחים שונים... וגם אט'ואין
קשה קשה מאד להשאר מקוריים. אבל מה אכפת לי אם אני אוהב את הספרים שלו.

למעלה