אז עד כמה אתם יחודיים (לעצמכם)?

Master Boo

New member
אז עד כמה אתם יחודיים (לעצמכם)?

אתם מרגישים שאתם יחודיים? או שאתם פשוט אחד/ת מיני רבים?

מצד אחד

כל אחד רוצה לחשוב שהוא מיוחד מצד שני כולם מרגישים ככה!!זה אומר שאף אחד לא מיוחד כי כולם מיוחדים ../images/Emo6.gif משמע כולם צריכים להיות כמו כולם,וזו תהייה המיוחדות שלהם ועכשיו בדוגרי...מה זה משנה כמה אתה מיוחד או לא? תתחיל להנות מהחיים במקום להתעסק מי יותר מיוחד מימי... כל בן אדם הוא מיוחד לפי דעתי...זהו.

0Pandemonium0

New member
אני חושב שכל אחד מרגיש ייחודי ברמה מסוימת,

ואין אף-אחד שיגיד לך שהוא פשוט כמו כולם ו"אחד מיני רבים". ובכל-זאת, כולם הם אחד מיני רבים. מי שייחודי באמת אמור לדעת את זה, ולא להרגיש.

MetalSinagouge

New member
אני לא חושב שיש "אני" ואני לא חושב שיש יחוד.

לדעתי לחפש להיות מיוחד זה סימפטום של ילדותיות, שלא לומר אי צדק כלפי האנושות. אני חושב שהמרחק בין הרגשת יחוד למגלומניה ואליטיזם (אני) הוא מאוד קצר. כמו כן, בד"כ הרגשת יחוד היא אשלייה. לא צריך הרבה כדי להבין את זה, רק להכנס לYoutube ולראות שעל כל מה שחשבת- מישהו אחר בקצה השני חשב לפנייך ואף ביצע. רעיונות נולדים בגלל שהם מבוססים על רעיונות קודמים שמבוססים על רעיונות קודמים שמבוססים על הגותם של האנושות. אדם וחווה היו האנשים היחודיים האחרים בהיסטוריה של האנושות. ../images/Emo32.gif מישהו קרא את המאמרים על הפילוסופיה של המטריקס באתר הרשמי של הטרילוגיה?

MetalSinagouge

New member
אכן כן. האפקט הושג.

גם אלוהים וסנטה קלאוס כנראה לא קיימים :) פשוט פעם חשבתי שאני מיוחד (ז"א לא מפגר, מיוחד), והגעתי לכינוס שבו הרבה אנשים כמוני חשבו שהם מיוחדים. הסתכלתי על עצמי מבחוץ ומבפנים ואז על האחרים, והבנתי שכולנו תוצרים עצובים של פס יצור לקוי. כמו חיילי בדיל חסרי רגל. 'להיות עצמך' כבר מזמן הפך לקלישאה ולהיתר לנסות להיות אלטרנטיבי. אבל להיות עצמך זה לא אומר ללכת נגד הזרם. זה אומר לשחות עם הזרם מתי שנוח, ולשנות מסלול לנגד הזרם מתי שיותר נוח מלשחות עם הזרם. טוב הסתבכתי.

דווקא הבנתי אותך

להיות עצמך זה פשוט להרגיש בנוח עם עצמך ועם הסביבה ולא להרגיש כל הזמן שאתה צריך להיות מיוחד או משו...ככה לפחות זה מה שהבנתי מימך. חוץ מיזה..אז מה אם כולנו רגילים...לפחות אנחנו אנשים טובים!

MetalSinagouge

New member
נכון, מלבד הקטע האחרון.

זה קצת הזכיר לי את הבדיחה "אמא שלך כל כך..." שאומרת: אמא שלך כל כך שמנה שכשהיא מסתכלת במראה היא אומרת "העיקר הבריאות". אני לא בטוח שאני נחשב לאיש טוב על פי הסטנדרטים החברתיים שלנו כיום, אבל אני גם מעבר לטוב ורע. ככה בעצם אני אומר "אתה לא יכול לפטר אותי, אני מתפטר!".

Gilliana

New member
טוב - עכשיו אספקט תכליתי

בתכל'ס כמו שאומרים - כל אחד ואחד מאיתנו ייחודי מכיוון שלכל אחד מאיתנו גנטיקה ייחודית לו - אין שני בני אדם, או שני אורגניזמים חיים לצורך העניין, שהם זהים, אלא אם כן כמובן מדובר בשיבוט. אפילו לתאומים זהים אין את אותה הגנטיקה וטביעות האצבע שלהם למשל, שונות. משמע - כולנו ייחודיים.

MetalSinagouge

New member
וואלה?

כי אני חשבתי בדיוק להפך. כשהגעתי לאירוע המוזכר לעיל, לא חשבתי שזה לא סביר מבחינה הסתברותית או ביולוגית שכולנו נראים בדיוק אותו דבר. טוב שאמרת לי, אבל קצת מאוחר כי... בגרות שלמה בביולוגיה הלכה לי רק בגלל שחשבתי שכולנו זהים חיצונית ואולי פנימית. תודה לסטואי גריפין שלימד אותי להפגין סרקזם אמיתי. ועכשיו- כן, כולנו שונים ברמה הפיזית, אני התכוונתי לאחידות חברתית\נפשית. אבל גם ברמה הפיזית השוני שלנו הוא מבוטל ברמה הקוסמית. כולנו חוזרים לעפר בסופו של דבר, ואם לא, אז פשוט נהרוס את המערכת האקולוגית של דור אבק קטן בגלקסיה אחת מבין אינסוף.

Gilliana

New member
לא נכון - לא רק ברמה הפיזית

כפי שכתבתי לפנדומניום, הדנ"א אחראי לכל תכונותינו - הן הפיזיות והן הנפשיות (או רוחניות אם תרצה לקרוא לזה כך), לרבות תכונות האופי והאישיות הייחודית של כל אחד ואחד מאיתנו. אחידות חברתית זה כבר עניין אחר לגמרי משום שכאן נכנסות השפעות חיצוניות, ובהתאם לאישיות של כל אחד ואחד מאיתנו, גם נקבע עד כמה נהיה מושפעים מאותם גורמים חיצוניים.

MetalSinagouge

New member
כל התכונות הנפשיות? כ-ל?

נראה לי שזה נתון לוויכוח, אני שומע בפעם הראשונה הכרעה נחרצת כזאת לגבי האישיות והקשר שלה לתורשה.

Gilliana

New member
תמיד יש פעם ראשונה ../images/Emo13.gif

ובהחלט - האישיות נקבעת מלידה, עפ"י הדנ"א שלנו. כמובן שמאוחר יותר נכנסות השפעות חיצוניות שונות ומשונות, אולם זה כבר סיפור אחר. גם האופן בו נתמודד עם השפעות חיצוניות אלו, נקבע ע"י הדנ"א. אגב - איפה שמעת שאמרתי את המילה בתורשה? אמרתי שהדנ"א קובע, לא אמרתי בתורשה - יש הבדל גדול.

MetalSinagouge

New member
לא יודע, נשמע דטרמיניסטי מדי.

אני חושב שיש הרבה דברים ששמורים בDNA ושייכים לתודעה, כמו למשל ציפור שבונה את הקן שלה, אבל לדעתי גם אם אישיות נקבעת על פי DNA, הקביעה הזו מתערערת בצורה קשה כמעט עם הלידה, כל השלבים האלה שפרויד קבע וכו' וכו'. התכוונתי חומר תורשתי וכאלה, כי הרי תורשה זה די רנדומלי כל ה23 אם-23 אב ובלה בלה בלה.

Gilliana

New member
גם אם נניח שפרויד צדק

(וסתם הערה לא קשורה: לדעתי פרויד היה חולה נפש והתוצאה של מחלתו היתה התאוריות ההזויות שלו, אולם כאמור - לא רלננטי לדיון). מה הקשר בין השלבים לבין האישיות כפי שהיא נקבעה ע"י הגנטיקה? הרי אין שני בני-אדם שעוברים את אותם שלבים באותו אופן, אם בכלל. אתה יכול לראות כבר אצל תינוק שזה עתה נולד תוואי אישיות ייחודיים, והדבר נכון אגב גם לגבי בעלי חיים - אין שני גורים של כלב או חתול, שמתנהגים לגמרי באותה צורה. כבר מגיל 0 ניתן לראות הן אצל בני אדם והן אצל בעלי חיים, דפוסים אישיים והדפוסים הללו ממשיכים ומתקבעים ככל שבעל החיים או האדם, מתבגרים. אגב - דנ"א לא בהכרח קשור לתודעה.

Gilliana

New member
אוקיי, עדיין לא סותר

גם אם נקבל את התאוריה הזו - עדיין כל שלב ושלב בתודעה מושפע גם הוא מהגנטיקה הייחודית של כל אדם ואדם.

למעלה