אז... רחב הזונה- היתה זונה או לא?

shushu10

New member
לכתה ד' הכי מתאים לענ"ד

זה להסביר שזונה היא אשה המספקת שירותים שונים, ביניהם מזון, מקום לינה וכו'. יש לה מעין פונדק/אכסניה המשמש גם למפגש בין אנשים ועוד מיני צרכי האדם. כך תחסכי לעצמך להציג "עובדות חיים" בטרם עת, לסתור את המורה, ויחד עם זאת, לא תחטאי לאמת.

מירי,

New member
למה? אם זה לא מדוייק- אז למה?

ילד בן 9 (ועל אחת כמה וכמה) ילד בן 10 בהחלט יכול "להתמודד" עם עובדות החיים, ואם המורה טעתה- אז צריך לתקן אותה! אם היתה טועה בפתרון משוואה- לא הייתי מתקנת? אבל, השאלה כאמור אם טעתה - או החסירה מידע, או שהיא צודקת.....

shushu10

New member
למורה יש ידע איך להעביר את השעור

בהתאם לגיל הלומד. גם אם נצא מהנחה שאכן רחב היא זונה במובן המקובל של המלה - האם ילד בן 9 באמת צריך לדעת מהי זונה? לו אני במקומך לא הייתי טורחת "לתקן" את דברי המורה, אבל זכותך כאם לעשות ככל העולה על רוחך.

masorti

New member
ילד חילוני בכתה ד' יודע מהי זונה.

הוא אולי לא מכיר את הפרטים הטכניים של יחסי המין, אבל מודע לפרינציפ.

פלגיה

New member
הוא יודע שזה קללה

הוא לא תמיד מבין את המושג, ובטח לא את המונח "מאדאם" שבו נקטת.

masorti

New member
את תמימה מאוד...

היום כל ילד רואה בטלויזיה את ה-כ-ו-ל, ואם החמיץ משהו הוא משלים מידע בגלישה באינטרנט. את באמת מאמינה שילד בגיל 9 לא יודע מה עושה זונה? את המושג "מאדאם" אפשר להסביר בלשון קלה.

מירי,

New member
הוא יודע כי אבא שלו סיפר לו....

אחד מהם (יש לי שניים השני צעיר בשנתיים) אמר לשני "בן זונה" ולכן קיבלו שניהם הסבר על מהות מה שאמרו... כך ששניהם יודעים מהי זונה (כן גם בן ה-7). מצד שני הילד סיפר כי כאשר הוזכרה המילה זונה בכיתה עבר גיחוך בין הילדים- כך שאני מבינה שהוא לא היחיד שיודע מהי זונה, ואם ילד בן 9 לא יודע, אז המורה היא בהחלט הדמות לספר לו ('יותר עדיף' מטלויזיה ואינטרנט). יותר מכך אם היא חושבת שלא זה הפרוש המתאים בסיטואציה, גם זאת עליה להסביר....

ע מ י ש

New member
אילו הייתי מורה לתנך

הייתי מדבר עם התלמידים על הבעייתיות שבמונח הזה ועל הפירושים השונים האפשריים. יש לא מעט מקומות שבהם יש אפשרויות פרשנות שונות ואין כל רע בהצגתן בפני הילדים. ילדים בכתה ד' יודעים טוב מאד מהי זונה ומוטב להתמודד עם העניין מאשר לצאת טמבלים.

למעלה