אז שלום לכולם........

אז שלום לכולם........

קראתי והתרשמתי שאתם קבוצה תומכת וחמה והחלטתי לנסות לפרוש את סיפורי בתקווה לקבל עזרה. אני בת 33 ושוקלת נכון להיום בבוקר 87 קילו על גובה של 1.60. נשמע המון נכון? נכון! בעבר שקלתי 102 קילו ובמהלך שנתיים ירדתי ל78 קילו לא ממש בדיאטה מאוזנת אלא פשוט הייתי עסוקה יותר בתקופות מסוימות ושיניתי הרגלי אכילה, אבל כמו שאתם רואים בחצי שנה האחרונה עליתי כבר 9 קילו ואני פוחדת שאני בדרך לעלות הכול בחזרה. אני יודעת שרבים פה מבינים את החשש הזה... הבעיה שלי היא בעיקר שעות הערב. כאשר אני מתיישבת מול הטלויזיה, מחשב או עם ספר - המוח שלי לא מפסיק לעשות רשימות מצאי של מה שיש במקרר, אחד מרגעי ההנאה שלי הכי גדולים זה להתיישב עם אוכל ולבלוס מול הטליזיה. זה מרגיע אותי ונותן לי סיפוק ריגשי. אני אומרת ריגשי כי זה לא קשור לרעב- אני בהחלט לא מרגישה רעב כשאני עושה את זה- זה כמו התמכרות - אחרת תוקף אותי אי שקט נוראי.... כל יום אני עולה בחרדה על המשקל ורואה איך הוא מראה יותר ויותר- ולא יודעת איך לעצור את זה.. אני פוחדת על הבריאות שלי, על הגוף שלי..אני דואגת כי אני דוחפת לתוכו כל כך הרבה זבל ..ממש אכילה כפייתית. שום דיאטנית לא עזרה לי..שום תפריטים לא החזיקו מעמד ובסוף תמיד נשברתי. רקע נוסף: אני חיה בהולנד..וכאן לא נהוג לרשום קלוריות על גבי המוצרים. לפחות לא בשפה שאני יכולה לקרוא... אני לא עובדת ולמעשה לא זזה מהבית כל היום, אני שונאת ספורט- כמו מכוני כושר וכאלה. אני מבקשת עזרה..באמת מכל הלב..אין לי למי לפנות כאן ואני עדיין רק בתחילת לימודי השפה, כך שגם אם אפנה למישהו, לא ממש אוכל לדבר איתו לעומק. האם תוכלו להיות כאן בשבילי, או שזה מוגזם מצידי לבקש? אני צריכה תמיכה יומיומית, עזרה ןעידוד והכי חשוב: הכוונה.. אני יודעת שמהשאני מבקשת זה משהו גדול ורציני..זה ממש לעזור לי לעשות שינוי משמעותי מאוד בחיי... התוכלו לעזור לי? תודה לכם.

אלוניס

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה! קודם כל מה שכתבת מאוד מאוד מוכר. יש הרבה דברים שקשים לנו כי אנחנו לא רגילים. הגוף הוא דבר מוזר בקטע הזה. בכל שלב של הסתגלות הוא מערים קשיים אבל ברגע שנגמרת הסתגלות הוא כבר עושה לנו לא נעים אם אנחנו חוזרים פתאום להרגלים הישנים. למשל, כיום אני מרגישה מצוין אחרי פעילות גופנית ואם יוצא שאני מזניחה אני בהחלט מרגישה בהבדל. אני מבינה שאת נורא לבד שם. למה את שם אם מותר לשאול? בכל מקרה הלבד הזה הוא לא גזר דין מוות. יש המון תיירים ישראלים, מהגרים ישראלים שם. אולי בשגרירות יש חוגים או מידע עליהם? או שתשימי שם מודעה ותצרי חוג כזה. בטוח יש עוד ישראלים גלמודים. והפתרון להצטרף אלינו גם מעולה. אני בטוחה שזה יעזור. ולעניין האכילה והספורט. יש תפריטים ויש תפריטים. הכללים החשובים הם לא לסבול כי לא מגיע לנו לסבול בחיים, לא לקצת זמן ולא להרבה זמן, וגם לגוון! מאוד קשה להחזיק מעמד עם תפריט מונוטוני. מייבש את הנשמה. שינויים שכן אפשריים: להשתדל לקנות כמה שפחות פיתויים הביתה. להעביר את עיקר האוכל לתחום הירקות הטריים/מבושלים. בעיקר לפני מנות עיקריות בארוחות המרכזיות. הספורט: אני גם כן לא מתחברת לכל עניין מכוני הכושר. נראה לי יותר מקום לברביות. מה שכן, אני חושבת שבמקום מישורי כמו הולנד יהיה לך מאוד קל לעשות הליכות. תתחילי בקלילות, רבע שעה פעמיים בשבוע ותגבירי בכל שבוע בעשר דקות לפי התחושה. לכי עם ווקמן והכיני לך קלטות שעושות חשק לזוז. וטוב שאת מתחילה לשים לב לתופעות. אני גיליתי שמקרר מלא מאוד מרגיע אותי. ואני דואגת שיהיה מלא בדברים שלא יהרסו לי אם תתרחש נפילה. כשמשעמם רצוי לצאת מהבית ולעשות משהו. אני מקווה שתמצאי חברה בקרוב. תלחצי על השם שלי ותקראי את התוכנית שלי בלינק השלישי - מקווה שזה יעזור לתת לך כיוון להמשך.

אלוניס, איפה ללחוץ כדי לקרוא את

התוכנית שלך בלינק השלישי? סליחה על הבורות אבל אני צריכה הדרכה על מה ללחוץ ואיפה... תודה

אלי ו.

New member
אם תלחצי על השם של אלוניס

(ליד שורת הכותרת של ההודעה שלה) תקבלי את הכרטיס האישי של אלוניס, למטה תראי את רשימת ההודעות האחרונות שלה. אם זה לא מצליח, את יכולה לעשות חיפוש מתקדם (בצד ימין למעלה) ולחפש את כל ההודעות של אלוניס בפורום.

עילית33

New member
שלום לאלוניס ולכולם

תודה שהגבתם אליי. לגבי השאלות ששאלת. אני נמצאת כאן עם בעלי שעובד כאן. מעבר לזה אכן אני לבד. ולא..אני לא הטיפוס שיפתח קבוצות הרזייה או ייזום דברים כאלה, אני אדם שקט וביישן יחסית ולא אוהבת להיות במרכז העניינים. אנחנו רחוקים מכל קהילה יהודית או ישראלית ודי מבודדים כך שאין פתרון לנושא הזה כרגע. לגבי ירקות- בניגוד לישראל- הירקות כאן יקרים מאוד וגם לא טעימים בכלל!!! אין לכם מושג כמה קל יחסית בישראל לעשות דיאטה מבחינה זו- פירות וירקות זולים וטעימים... בכל מקרה מה שאני מחפשת זו עזרה והצעות שונות. למשל - היום אכלתי מנת אורז וירקות קפואים שהפשרתי עם רוטב. אין לי מושג כמה קלוריות יש במנה כזו- ומה הלאה? איך לתכנן את המשך היום כשאני לא יודעת כמה כבר הכנסתי? מעבר לזה..מה עושים עם שעות הערב מול הטלויזיה? לפעמים בא לי לתפור את השפתיים כך שפשוט אי אפשר יהיה לאכןל עוד... למה אנשים אחרים לא תריכים לבלוס מול הטלויזיה ואני כן? אוף! לגבי ההליכה- אני מסכימה שאכן נכון לעשות זאת ועוד מעט אצא לטיול קטן כנראה. אני אעדכן מאוחר יותר- אם יש למישהו עצות ורעיונות...אנא חילקו עימי. ולא מצאתי את הלינק שדיברת עליו...איפה הוא?

עילית33

New member
רציתי רק להבהיר..

בעלי רזה מטבעו ולכן אינו מתעניין בתזונה נכונה או לא.. למזלי הוא מעניק לי הרבה חום ותמיכה- אבל ברור שאני היא זו שצריכה לעשות את ההחלטה הסופית. חשבתי שכבר עשיתי אותה- ושוב נשברתי זזה מייאש

שלגיה**

New member
שלום קונכייה סגולה

אלוניס נתנה לך כמה רעיונות מבריקים להתחלה חדשה. כתבת שהבעיה שלך בין היתר היא גם שהקלוריות לא מצוינות על מוצרי מזון-אני רואה בזה את הפן החיובי,לפעמים פירוט תזונתי רק מסבך לנו את הדיאטה,לא תמיד הוא מצוין נכון ולא תמיד אנחנו מדייקים בחישובים כשכתוב שמוצר מסויים הוא 143 קל´ ל-100 גר´ אז מה? נאכל יותר או פחות ? השכל הישר וההגיון הפנימי והנסיון שלנו אומר שמה שמתוק מאד הוא גם לרוב עם הרבה קלוריות (ממתקים) וכנ"ל גם עוגות ומאפים שונים...ועל הגבינה רשום 35 אחוזי שומן ...זה הרבה יותר משמין מאשר גבינה עם 9 אחוזי שומן.. את צריכה סדר ולארגן לך את היום. אין לי מושג מה את עושה שם בהולנד אבל כדי להכניס קצת אור משמעותי לחייך את צריכה לסדר אותם באופן שיקל עלייך לבצע תהליך של הרזיה. לא רק את שונאת ספורט הרבה שונאים SO WHAT? אבל זה מה שיגרום לך לרדת במשקל -אין קסמים ואם הייתי יכולה לקנות בסופרמרקט "שעת ריצה" מבחינת שריפת קלוריות אז בוודאי הייתי מתאכזבת כי כל העולם קנה אותה לפניי... תבחרי את הפעילות הגופנית שנראית לך כרגע הכי קלה...אפילו לצאת להסתובב סתם ברחובות בין חנויות במשך שעה וחצי...העיקר ללכת.. אולי קנייה של נעלי ספורט חדשות ודיסקמן יעשו לך את זה? מוסיקה שאת אוהבת בטוח יש ובטוח יכולה לעשות לך טוב ! אל תבני תפריט אם את לא אוהבת תפריטים פשוט אל תכניסי שטויות הביתה. את רוצה לנשנש ? תנשנשי מול הטלויזיה פופקורן או ירקות חתוכים יפה עם מטבל גבינה לבנה. תחזיקי בקבוק מים לידך כל הזמן ,לפעמים מחליפים תחושת צמא באכילה סתם. תבני לעצמך סדר יום של ארוחות ,באיזה שעה את אוכלת פחות או יותר ולאו דווקא מה. בין 8 ל-10 בבוקר ארוחת בוקר בין 12 ל- 2 בצהריים ארוחת צהריים בין 4 ל- 6 אחה"צ משהו לביניים ובין 7 ל- 9 בערב ארוחת ערב בלילה תסיימי את היום עם משהו קל (פרי ,מעדן חלב,שתייה חמה ועוגיה אחת) הכל צריך להיות מאוזן ללא לחץ את הרי רוצה לבנות את עצמך לאורך זמן ולא לרדת במשקל ואחרי חודשיים לעלות את הכל בחזרה עם ריבית. תנסי להעסיק את עצמך בקריאה של חומר בנושא תזונה כדי להגביר את המוטיבציה..ברשת יש המון חומר כזה וגם אנחנו בפורום מצרפים מדי פעם מאמרים בנושא. אז לשאלתך : אנחנו נוכל להיות כאן בשבילך אבל חשוב שגם את תהיי קודם בשביל עצמך ותדווחי לנו על עשייה כלשהי (אנחנו כאן בשמחות ובעצב וכשרע וכשטוב...). בהצלחה מכל הלב.

bell_bell

New member
שלום גם לך...

כתבו לך הרבה דברים חכמים ואני מסכימה עם כל מילה... גם אני מכירה את הבעייה של לאכול מול הטלוויזיה, וחוץ מהנושא של "נשנושים קלים" כמו פופקורן,ירקות וכו´, הייתי מציעה גם שתנסי להעסיק את עצמך בפעילות נוספת כשאת יושבת מול הטלויזיה - לרקום, לצייר,משהו שמעסיק את הידיים... אני לפעמים גם יושבת עם הלפ-טופ מול הטלוויזיה.. אין מה לעשות, זה מוקש ידוע שגורם לרבים לבעיות השמנה (לא לשוא הוטבע הביטוי potato couch ) והדבר הכי טוב הוא כמובן - להקטין את מספר שעות הצפייה... זה אולי קיצוני - אבל הכי קל ולא מעמיד את כוח הרצון במבחנים... וחוץ מזה - כמובן שאנחנו פה, ואת השפה שלנו את מבינה היטב...

אביטל +

New member
תשבצים ../images/Emo13.gif

הייתה תקופה שאני ישבתי עם חוברות תשבצים ליד הטלביזיה אני אוהבת הכי הרבה את הציורים של "שחור ופתור"

אביטל +

New member
ועוד משהו שאולי יעזור

אני נוהגת לצחצח שיניים ברגע שסיימתי עם המזון בערב. בשבילי זה קביעה של לא אוכלים יותר.

li12

New member
שלום קונכייה סגולה, ברוכה הבאה

קראתי את רשימותך, ואני ממש ממש, אבל מ מ ש מזדהה אתך! הצורך התמידי הזה להעסיק את הפה, הידיים והראש. אני העלתי כמות מרשימה של קילוגרמים בצורה כזאת- פשוט אכלתי ובישלתי ואכלתי ובישלתי....... עד שסוף סוף התפכחתי, והתחלתי בדיאטה. מצאתי לי דיאטה שמתאימה לי- אני עושה את הדיאטה בשיטה של ד"ר חרמון- סל מוצרים מסויים שמותר לאכול ללא הגבלה במשך היום, כך למעשה לאט לאט התרגלתי לאכול פחות ופחות. המלצתי לך היא למצוא את הדיאטה שמתאימה לך- לפי הקצב שלך(לא ממליצה להתחיל בצורה דראסטית), ואם זה לא מה שאת מחפשת אז.....יש אנשים שעוזר להם מאוד (בעיקר מבחינה פסיכולוגית) לדווח על כל מה שנכנס להם לפה- ז"א תעשי רשימה (בלי לרמות!!!) של מה שאת אוכלת ביום -זה יכניס אותך קצת לפיקוח עצמי, את הרשימה את מוזמנת לפרסם בפורום- כך גם תהיה לך תמיכה מהח´ברה אך גם יותר מודעית עצמית. בפורום מקביל כתבה מישהי "אני לא אוכלת עכשיו גלידה לא כי יש לי בעיה לאכול גלידה, אלא יש לי בעיה לכתוב לכם בסוף היום שאכלתי גלידה"- זו הוכחה חיה לכמה שהשיטה הזאת עוזרת... אז שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי, אשמח לשמוע ממך ולעודד לילה טוב
לי

היי לי...

אני שמחה שאת מבינה אותי.. והנה זה קרה לי היום שוב. כל היום הייתי בסדר גמור- אכלתי רק צלחת אורז וירקות מבושלים. לא הייתי רעבה ליותר ( בכלל, מטבעי אני לא רעבה הרבה פעמים ביום- רק לפני מחזור)ואז בא הערב- והתחושה הזו של "חייבת"!!! חייבת ללעוס, להעסיק את הפה- הייתי מודעת כל רגע למה שקורה איתי- ובכל זאת לא הצלחתי לעצור! כאילו הפה שלי חייב להיות מלא באוכל- קיבעון אוראלי מלא! משגע אותי- אני ממש אומללה מהתחושה הזו שאין לי שליטה על המעשים לשי- שאני לא מסוגלת להפסיק לדחוף אוכל לפה- כל מתמכר בטח מכיר ויודע איך זה מרגיש.. זה נורא- כל ערב זה סיוט מחדש- תחושת ההתפרקות הזו יש בה איזה עונג מסוים- .. תעזרי לי בבקשה!!!! אני לא מכירה את הדיאטה שאת מדברת עליה...אולי את יכולה להמליץ לי על משהו? או לתת לי טריקים איך להיגמל מ"יניקת הערב "שלי.. או כל דבר- כל תפריט , אני מוכנ ה לנסות הכול. הערב התחיל אצלי בממתק אחד ואח"כ עוד אחד ועוד אחד- אח"כ לחם וממרחים ומה לא..בא לי להקיא מכל הטקס הזה כל ערב.... מה לא בסדר אצלי?

אביטל +

New member
קונכייה

את במצב שבו היו רבים מאיתנו מספר פעמים את יודעת שמה שאת עושה לא בריא לך, שצריך להפסיק אבל את ממשיכה לעשות זאת בעל כורחך, כאילו את לא יכולה לשלוט בעצמך האמת היא שהיחידה שיכולה להפסיק את זה היא את אף אחד אחר לא יחזיק לך את הידיים וישמור עלייך במשך כל דקה בערב את צריכה למצוא משהו שיעסיק אותך וייתן לך סיפוק נפשי סיפרת על התפרקות מסויימת וזה אכן נכון רק שאת ההתפרקות הזאת צריכים ללמוד לקבל ממקורות אחרים כמו פעילות גופנית למשל. ומה סיפרת לגבי האוכל במהלך היום - רק צלחת אורז וירקות מבושלים לדעתי זה לאו דווקא צעד נבון צריך לאכול כמו שצריך, לא להגיע לערב עם בטן ריקה. זה מהווה רק עוד תירוץ לזלילה בלתי נשלטת "לא אכלתי כמעט כלום כל היום"

היי אביטל....

אז זהו- היום יום חדש. בוקר יפה בחוץ ואני מחליטה שוב- שהיום אני רוצה להתחיל ולמצוא את מקורות הסיפוק בחיי מתוך עצמי- לא מהאוכל..כפי שכתבת. אני רוצה להשתחרר מההתמכרות הזו, ולהתמודד עם הריקנות ואי השקט שעולים בי בכל דרך שתהיה לי מועילה- ובולמוסי אכילה אינם מועילים לי.. יש לך אולי טיפים- ככה ממש להיום?? האם את או כל אחד אחר יכולים להפנות אותי לתפריטים כלשהם? ולו רק כדי שיהיה לחי משהו להישען עליו בתור התחלה? איזה עמוד שידרה תזונתי כזה ראשוני...? אני מאוד אודה על כך.. ושוב תודה לכולם על היחס..

אביטל +

New member
קונכיה

מה שכתבת להתחיל ולמצוא את מקורות הסיפוק בחיי מתוך עצמי- לא מהאוכל הוא כל כך נכון, ובהרבה מקרים הוא שורש הבעייה. שאין בחיינו משהו שנותן לנו סיפוק אישי. גם אם יש משפחה וילדים, לפעמים מרגישים שאנחנו כבני אדם נדחקים לשוליים. ולדעתי זה בא לידי ביטוי בריקנות ובאי שקט שאת מרגישה. תתחילי מדברים שאת אוהבת לעשות. לבד. לצייר ? לקרוא ? לכתוב ? לפתור בעיות הגיון - תשבצים, פאזלים ? תחביב שהיה לך פעם והזנחת בגלל שהחיים נעשו עסוקים מדי. כל דבר שמעביר לך את הזמן. משהו שאת מתחילה לעשות. מרימה את הראש ומגלה שעברו כמה שעות. תפריטים ? זה לא הקטע שלי אישית. אם תשתמשי במנוע חיפוש (חיפוש מתקדם) ותחפשי את המילה תפריט תוכלי להגיע לתפריט של חברים פה. אני זוכרת את התפריט של אלוניס לטובה. טיפ - תרשמי כל מה שאת אוכלת לפני שאת אוכלת אותו בתוספת השעה. הכל הכל הכל גם מסטיק זה יגרום לך לחשוב יותר על מה שנכנס לפה תזונה - אם את לא יודעת להרכיב לעצמך, את צריכה עזרה. אם אין לך אפשרות לפנות לייעוץ מקצועי, נסי ספרים. יש לא מעט אתרי אינטרנט העוסקים בנושא של תזונה בריאה אני מצרפת לך לינק לאתר עם המון מאמרים אבל הדבר שאני הכי רוצה להגיד לך, זה שאת היחידה שיכולה לעזור לעצמך אל תצפי שמישהו יבוא ויחזיק לך את היד.

אביטל...

תודה לך על הקישור- קראתיו בעניין רב! הדפסתי לי גם כמה דברים שדיברו אליי יותר...אני באמת מודה לך.

li12

New member
האמת שאין לי טריקים

את מודעת לזה שיש לך צורך בסיפוק אורלי (אני מדברת על פסיכולוגיה ובלד לא על מין
!!!), מודעות זו יכולה לעזור לך להתגבר על הבעיה- אבל הגורם המקשר הוא את ואת בלבד! חוצמיזה שאת יכולה ללעוס מסטיק מופחת קלוריות. בשל העובדה שהנישנושים שלך הם כתוצאה משעמום, אני ממליצה לך להעסיק את עצמך בפעילויות שגורמות לך הנאה- בדיוק כפי שחברות הפורום לפני כתבו לך. אין לי בעיה לספר לך על הדיאטה שלי, אך לדעתי היא לא תעזור לך, מפני שהדבר היחיד שאפשר לנשנש בה בלי הפסקה הוא סלט ירקות טרי! בכל אופן אני פה, ואשמח להיות לצידך כשתזדקקי לי בהצלחה לי

ניניה

New member
היי קונכיה

אני מבינה מצויין את הבעיה שלך לגבי רישום תזונתי ובכלל אחוזי שומן! בעבר גרתי באיטליה ושם כל הגבינות מתחילות מ- 5% שנחשב לייט. את שונאת ספורט וגם אני שונאת אבל אין לך ברירה! אם את לא רוצה ללכת בפארק אז תקני לך קלטות כושר ותעשי יום יום בבית (יש לך זמן אני מבינה) ואולי בהמשך כשתכנסי לזה יהיה קל יותר להרשם לחדר כושר (גם אני לא מסוגלת עדיין). אפילו תקני לך מסלול כמו שיש לי בבית וזה לא כל כך יקר ושווה כל פרוטה כי אז הוא עומד לך בסלון ומסתכל עליך בתוכחה עד שאת נכנעת ועולה עליו. אני מוכנה לתמוך בך כמה ומתי שתצטרכי - רק תגידי. בהצלחה בכל מקרה ניניה (בקרוב אני אהיה במצבך אז בכלל...)

היי ניניה

הרעיון של קלטות הוא באמת טוב. בינתיים אני מנסה פשוט לחדש איזו תחושה של שליטה במצב..זה הכי בסיסי לי והכי קריטי כרגע. יש לי ניסיון מר עם אופניים,סטפר,מסלולים..הכול היה ליבבית ושימש משחק לחתולים... בכל מקרה- תודה

למעלה