אז...

EdisonGirl

New member
אז...

מה לדעתכם הביא לגל המחאות שפוקד אותנו לאחרונה? מה המקור לכל הסערה הזו? האם זה הקוטג'? הדלק? האופנועים? ואולי זה בכלל...?

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifאני חושבת שהכל ביחד

הרי זה נורא קשה גם לעבוד כל כך הרבה שעות בשביל שכר מינימום לשלם על דלק יקר שאיתו מגיעים לעבודה, לשלם חצי מהמשכורת על דירה שבקושי שווה משהו ולקנות אוכל שבזמן האחרון כל כך יקר ובעצם מזה אנחנו שורדים. אני חושבת שהכל ביחד דחף את כולם למחאה הזאת בטוענה שמה שקורה במדינה הזאת פשוט לא בסדר....

goldy

New member
../images/Emo269.gif מכירה את סיסמאת המעמד הבינוני?../images/Emo151.gif

"ככה זה אין מה לעשות" תקף לכל בעיה בכל מקרה בכל רגע. דוגמא נוספת: "זה בכלל לא קשור בין לעשות ומעשה, כי לעשות ומעשה זה לא בדיוק אותה מילה". שיכחדו כולם: נותנים לרגש הפחד לנהל אותם, ואם הם לא מפחדים הם לא יודעים מה לעשות. הם רוצים לשרוד ב-כ-ו-ו-נ-ה כי מקום העבודה אומר להם מה לעשות. הם רוצים שהכל יהיה יקר *בכוונה* כדי שלא יוכלו להפסיק לקבל הוראות (לקיים שיגרה בעבודה), כי הכמה שעות בין הקימה עד שמתחילים לעבוד מחרפנות אותם משיעמום.

noga ke

New member
ואולי זה בכלל בגלל המעסיקים הקמצנים

לפני שתקפצו עלי- אני גרה עם אמא, כן, בגילי, אמא בפנסיה, לא בת"א (למרות מה שכתוב בכרטיס, קצת פרטיות לא תזיק), אלא 20 דקות ברכבת. אין לי רישיון מטעמים אדיאולוגיים בעיקר וגם כי מאוד נוח לי שהוצאות התחבורה שלי מסתכמות ב550 ש"ח לחודש, עכשיו אחרי הרפורמה (המבורכת בעיני) בתחבורה. כנראה שאף אחד ממי שאומר לכולם לגור מחוץ לת"א, לא ניסה לחפש עבודה בת"א בלי רכב. מעסיקים פשוט לא רוצים לשלם נסיעות! ואני לא מבקשת יותר ממה שכתוב בחוק- 21 ש"ח ליום, שגם זה לעג לרש. השיא היה, מעסיקה אחת שאמרה לי במפורש "אני צריכה לבדוק עם הנהלת החשבונות שלנו" שזה אומר בעברית צחה- תשכחי מהמשרה, אנחנו לא הולכים לשלם לך נסיעות. התגובות הרגילות נעות בין- זה ישתלם לך? איך תגיעי? כאילו שאם זה לא היה משתלם לי הייתי טורחת לבזבז את הזמן של שני הצדדים. כבר שנה שאני לא מוצאת עבודה, רק בגלל זה. הלכתי ליועץ, שיפצתי את קורות החיים שלי מיליון פעם, אני מכירה בעל פה את כל הכללים. אז גם בשביל להגשים חלום וגם כדי שיהיה ממה לחיות פתחתי עסק מהבית, בתחום שלי. בהתחלה הלך טוב, עכשיו זאת עונת המלפפונים, אז אני מוצאת את עצמי בכל מיני פרוייקטים זמניים. אז כן, הבעיה מתחילה בעבודה, הדירה זה רק הסיפטום. אבל כמו תמיד, אצלנו מטפלים רק בסיפטומים.

noga ke

New member
ועכשיו אחרי בדיקה

מסתבר שכן שיניתי ולא זכרתי. הרבה זמן לא הסתכלתי בכרטיס שלי.

תכלס, hen1xc צודק

זה הפייסבוק
הוא הפך את הפצת המידע והחלפת הרעיונות לפשוטים הרבה יותר.

goldy

New member
יופי: אני לא היחיד שמנת משכלו מעל טמפ' החדר

goldy

New member
תארי לך מה יקרה כשגוגל-טראנסלייט יושלם

ו\או יוקמו לו מתחרים: אם זה לא יהיה בום התפתחותי אני לא יודע מה כן
.

פיש דוג

New member
פשוט מאוד המחירים בכל הגזרות עלו בצורה

מחרידה, והמשכורת נשארה אותה משכורת. אז בעצם מה קורה שהמשכורת שלנו קונה פחות, החזירים בכנסת טסים לחו"ל כאילו אין מחר.

goldy

New member
יש לזה יתרון אחד

עכשיו מצביעי על"ק חייבים 'לעשות עוד שעות' ו'למצוא עוד עבודה': כך בטוח יהיה מי שיגיד להם מה לעשות מחוץ לביתם, כי אין מצב שהם יסיימו לשלם. אילו היו מסיימים לשלם הפחד משיעמום היה הורג אותם.

למעלה