אחד הדברים הכי יפים בקנדה. רציתי לשתף....

אחד הדברים הכי יפים בקנדה. רציתי לשתף....

כי זה סתם מחמם את הלב, וגם נותן נקודת מבט.

בעבודה אצלינו נהוג שכל תרבות מראה את הדברים היפים שלה.
לפני כמה חודשים היה ראש השנה הפרסי (נורוז) - הפרסים בעבודה התארגנו
והכינו שולחן עם דברי מתיקה וקישוטים. הם באו עם תלבושות מסורתיות ושלחו אימייל לכולם עם הסבר קצר על החג והזמינו את כולם לבוא ולטעום.

בסוף השבוע יחגגו ההודים את חג האורות (אני חושבת) (דיוואלי)
היום הם הציבו את הרף ממש גבוה , כשהצליחו להלביש את המנכ"ל ועוד כמה אנשים רוסים וסינים עם בגדים מסורתיים ועבדו על איזה סוג של ריקוד עם. זה היה מרשים כל כך.
חוץ מזה הם כמובן חילקו דברי מתיקה בתלבושות מסורתיות ססגוניות.
זה כמעט תחרות בין התרבויות - תחרות של יופי ואירוח.

גורם לי לחשוב על ישראל.
מדוע מעולם לא חגגו בעבודה חגים של דתות ותרבויות אחרות (לא יהודיות)
זה כל כך חשוב. זה מקרב, זה מלמד, זה פתיחות.
מי שעבד אולי בבתי חולים או בתי ספר נתקל בדתות אחרות, אבל כמי שעבדה בהייטק, לא זכור לי אף ערבי או נוצרי או משהו אחר.
היה אחד שהיה דרוזי אבל זהו.

אבירם76

New member
משרדים ממשלתיים בישראל מקדמים גישה פתוחה יותר לתרבויות אחרות

יצא לי ליטול חלק באירועים ופעילויות במשרדים ממשלתיים בישראל המקדמים את קבלת האחר, הווה אומר מאכלי עמים ועדות (כולל מוסלמים, דרוזים, צ'רקסים ונוצרים), ופעילויות - כגון ריקודים, תיפוף, וכו'. זה עדיין לא מספיק, אבל יש גישה של פתיחות דווקא במשרדים הממשלתיים. במקומות עבודה פרטיים זה לצערי פחות נפוץ (עד בכלל לא) מסיבות כאלו ואחרות.

מזל שיש לנו את חנוכה

בישראל, חנוכה הוא חג קטן.
פה, חנוכה נחשב כמעט החג הכי גדול ביהדות, כי הוא קרוב לקריסמס.
מתיחסים אליו כחג האורות- החנוכיה היא עץ האשוח היהודי.
אפילו בעבודה שמים חנוכיה (אלקטרונית) ומדליקים כל יום את הנר הנכון.
ממש נחמד.

להפך דווקא ככה מצמצמים תרבות לתלבושות מאכלים וחגים

למשל מי שידבר יותר ישיר בקול יותר חזק, הקנדים יחשבו שהוא אגרסיבי ולא יסכימו לתרבות כזאת. זוג שיתחתן בגיל 20 ויעשו 6 ילדים מניח שגם אותם פחות יקבלו.
יותר נוח לחשוב על דת ותרבות כX חגים עם אוכל ולבוש.

michaelbl

New member
הזה אני דווקא מסכים איתך

חושפים את הצדדים הצבעוניים והנחמדים של התרבויטת השונות ולא את הדברים נפחות נחמדים והאפלים

michaelbl

New member
לא אמרתי רע

אני אומר שיש בזה קצת צביעות זה כאילו פתוחים לתרבויות אחרות אבל רק כל עוד אותן תרבויות מציגות את הצד הססגוני והחביב שלהם

michaelbl

New member
ברור

עם כל חופש הפולחן כאן, בסופו של דבר קנדה היא מדינה נוצרית ויעידו על כך העובדה שהחגים הלאומיים הם נוצרים ובתי-הספר הקתולים במימון כל ההתייחסות לנושא הדתות האחרות היא משהו בסגנון של ישחקו הנעריםכל ההתייחסות לנושא הדתות האחרות היא משהו בסגנון של ישחקו הנערים לפנינו מבחינת הקנדים זה כאילו הביאו להם תרבויות אחרות להשתעשע איתן קצת

אני לא רואה בזה צביעות

אנשים נוסעים לארצות רחוקות כדי לראות טקסים מסורתיים, תלבושות וחיים אחרים.
אין פה שום דבר יהיר.
זה פשוט פתיחות ועידוד לשתף בדברים היפים, כדי שכולם יכירו, ילמדו ויקבלו.
ואכן מה שקורה, שכל מסורת מנסה להראות את הדברים היפים שלה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בנוסף לכך שהשפות הרשמיות היא אנגלית וצרפתית

ולדוברי שפות אחרות שגדלים בקנדה מחנכים אותם שמותר לדבר בשפה זאת רק בתוך הקהילה, שחס וחלילה לא יהיו שלטים ברחוב ומסמכי מדינה בסינית או פרסית.

קשקשן, היית פעם בקנדה?

אני הולך בטורונטו כל יום ושומע בליל של שפות מאנגלית וצרפתית דרך סינית וקוריאנית ועד לרוסית, פרסית, ערבית וגם עברית. שלטי רחוב בפרסית? לאורך רחוב יאנג באזור שבו אוכלוסיה פרסית גדולה יש מלא. לפעמים גם בלי שלט באנגלית. בדנפורת׳ יש שלטים ביוונית ובמקומות שונים יש שלטי רחוב בסינית.

ועוד לא דיברנו על זה שבטריטוריות גם שפות ילידיות נחשבות לשפות רשמיות.

לא לשמוע שפות אלא לקבל מעמד רשמי

ברחוב יאנג שילוט הרחובות ובכבישים בפרסית? אני מסופק,
אם ארצה לקבל שירות בבית חולים או בבית ספר בטגאלוג אוכל לעשות זאת בטורנטו?
המטרה שעוד דור או 2 תהפוך קנדה למדינה דוברת אנגלית, ואם באמת אכפת לך תוכל לקבל שירות בשפה אינואיטית, וכל הפרסית טגאלוג וסינית יעלמו.

JimmyGee

New member
לאן הלכתה? לא לשמוע שפות אלא לקבל מעמד רשמי?

יש בעולם 6,500 שפות. אתה רוצה שקנדה תכיר בכולן כשפות רישמיות? או אפילו רק ב-100 מהן כשפות רישמיות?
בכול מדינה בעולם יש שפה רישמית או מקסימום מיספר מצומצם של שפות רישמיות שבה המדינה מתנהלת. איך אפשר להתנהל במקום שכול אחד מדבר שפה אחרת ולא מבינים אחד את השני? איפוא אנחנו? במיגדל בּבּל?
השפה הרישמית לא ניראת לך? אל תעבור לאותה מדינה.

בהחלט יש סיכוי שתוכל לקבל שירות בטאגלוג בבי"ח בטורונטו

אם לא מאיש צוות רפואי, אז ממתורגמן שהם קשורים אליו. בחלק גדול מבתי החולים בטורונטו מועסקים מתורגמנים לשפות העיקריות בקהילה אותה הם משרתים.

JimmyGee

New member
מה הקשר למה שאמרתי?

מתורגמן בבית חולים או בית מישפט למשל זה משהו שקיים ברוב המקומות בעולם. זה ביגלל שאין ברירה. אם רופא לא יכול לתקשר אם מטופל, (במיקרה חרום) זה עינין של חיים ומוות. אם בית מישפט לא יכול לתקשר אם נאשם, לא יכול להתבצע מישפט צדק.
אבל אין קשר בין זה לשפה רישמית. שפה רישמית זה אומר שאני יכול לקבל שירותים מכול מישרדי הממשלה, אוניברסיטאות ציבוריות וכו... באותה שפה. זה ניראה לך הגיוני לידרוש דבר כזה עבור כול שפה שאיזה מהגר הביא איתו.

קודם כל, לדבר בשפה שכל הסובבים מבינים זה נימוס אלמנטרי

ובעבודה מקפידים שבמידה ויש מישהו בסביבה שלא מבין את השפה
מיד עוברים לאנגלית.
דבר שני, להזכירך שהרוסים שהגיעו לישראל בהמוניהם, ניסו להוסיף את הרוסית כשפה רשמית.
(הנה לך צביעות, להגיע למדינה.....אף אחד לא הכריח אותך להגיע, ולנסות לשנות אותה לאיפה שעזבת.)
אני לא בעד שלטים בשפות נוספות (ללא אנגלית בכלל), אבל יש כאלה ודי הרבה לצערי.

למעלה