אחד הדברים הכי יפים בקנדה. רציתי לשתף....

העניין שהם נחמדים במיוחד למדינה ולממשל

הממשל הקנדי בוודאי לא רוצה בדרישות לשינוי הממסד ואוטונומיה מצד הסיקים, הסורים, הסרילנקים והסינים.
הוא גם לא רוצה שידרשו לבטל את חופשת חג המולד, לשנות את הדגל, את כיוון הנהיגה, ואת שיטת הבחירות.
לכן, מאוד קל להגיד שתרבות זה רק אוכל ובגדים הכל סבבה.

CANADA101010

New member
קבלת האחר גזענות ואנטישמיות

אז מה היה לנו כאן?
הזוי ש"חזר הביתה" לאחר הגירה בלתי מוצלחת ומזהיר אותנו
שידרשו לבטל את חופשת חג המולד, לשנות את הדגל, את כיוון הנהיגה
ומהגר מישראל שחי כאן שרואה תרבויות המחלקות ממתקים ומציגה תלבושות כצביעות.
השרשור החל ב
כי זה סתם מחמם את הלב, וגם נותן נקודת מבט ולי לפחות זה אכן חימם את הלב
זה הזכיר לי את זה:
נתניהו על התקשורת: "הם רואים פקקים, אני רואה מחלפים"
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4944517,00.html
יש לי הרגשה שקבלת האחר והשונה כאן הוא "קצת" שונה מאשר בארץ הקודש.
שם בגלל מציאות שונה הדברים שונים. אבל אני חי כאן.
אתמול מהגר מאפגניסטן שפגשתי סיפר לי איך לאחר הנחיתה כאן אסף את המשפחה והסביר להם לאמץ את התרבות כאן ולכבד כל אדם ואמונתו.
אני לא מבין או רואה צדדים אפלים של תרבויות אחרות כאן.
מעניין איך היו מקבלים כאן באם בפורום הודי או אירני היו כותבים על צד אפל של יהודים לאחר שהכינו שולחן עם דברי מתיקה וקישוטים. הם באו עם תלבושות מסורתיות ושלחו אימייל לכולם עם הסבר קצר על החג והזמינו את כולם לבוא ולטעום.

בנתיים, ממה שאני רואה, הקנדים הצליחו איפה

שהרבה מדינות אחרות נכשלו.
הם כנראה עושים משהו נכון.

CANADA101010

New member
כאשר מפלגים ומשסים מסיגים תוצאה הפוכה

בהחלט במבחן התוצאה
קנדה הפכה רשמית לחברה רב תרבותית בשנת 1971 כאשר הממשלה החלה להכיר בערכם ובכבודם של הקנדים מכל הגזעים
והקבוצות האתניות, מכל השפות וכל הדתות.
יתר על כן, אני חושב שחשוב לציין ששום תרבות אינה קבועה. למעשה ישנם מעט מאוד דברים בחיים שנשארים קבועים. כל תרבות מתפתחת כל העת כמו בני אדם. אין "חוקים" נוקשים לתרבויות ולפרקטיקות ישנות, ולכן בקנדה לא תומכים
בפרקטיקות הנוגדות את זכויות האדם הבסיסיות שלנו.
למשל חוק השידורים משנת 1991 קובע כי מערכת השידור הקנדית צריכה לשקף את מגוון התרבויות במדינה
התנאים שנקבע בתיקון זה היה כמות התוכן האתני הדרוש כדי לקבל את רישיון השידור האתני. על פי המעשה, 60% מהתכנות בערוץ, בין אם ברדיו או בטלוויזיה, צריכים להיחשב אתניים על מנת שתאושר לרישיון במסגרת מדיניות זו.
כאשר מנהיג אומר על מפגיני עליונות לבנה - יש אנשים טובים בשני הצדדים
וכאשר מפלגים ומשסים מסיגים תוצאה הפוכה.

"דיכוי" - הלכת רחוק. זו לא המילה המתאימה.

איפה בדיוק הבעיה ש"תרבות מצטמצמת לאוכל ובגדים" ??
תוסיף "שפה" גם.
מה עוד היית רוצה?

צודקת, עידוד לביטוי תרבותי מצומצם וביטול האפשרויות האחרות

הייתי רוצה שמדינות הגירה יסכימו לקבל עוד מימדים תרבותיים חוץ מאוכל ובגדים.
הוספת שפות רשמיות שינוי ימי החופשה, הפיכת קנדה ממדינה עם עדיפות לנוצרים למדינה בלי עדיפות לשום דת, קבלת תרבויות פחות ישירות מקנדה (יפן) ויותר ישירות (יוון).
(למשל איסור על פיטורים של מי שהתנהג בחוצפה, או מי שמטעמי נימוס לא הסביר את הבעייה)

CANADA101010

New member
אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ

האחרון שאמור להטיף זה אתה
"על אף שחוק הלאום הוא בעיקר הצהרתי, אין בנוסח החוק שום אזכור לערך השוויון ואף מילה על חשיבות השמירה על הדמוקרטיה בישראל. למעשה, החוק מתעלם לחלוטין מהכרזת מגילת העצמאות שקבעה מתן שוויון זכויות לכל אזרחי המדינה; אפילו צמד המילים "יהודית ודמוקרטית" לא מוזכרת.
חוק הלאום חייב להיות כזה שנתגאה בו, ולכן הוא חייב לכלול שוויון לכולם. חובה לחשב מסלול מחדש ולנסח חוק יסוד לאום שכולנו נרגיש חלק ממנו. כזה שיכבד את כל תושבי המדינה, כולל המיעוטים."
חוק היסוד קובע כי מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי, שבה זכותו הטבעית להגדרה עצמית, זכות שבמדינת ישראל היא ייחודית לעם היהודי. החוק מעגן בחוק יסוד את מעמדם של סמל מדינת ישראל, דגל ישראל והתקווה כהמנון המדינה, לוח השנה העברי, חגי ישראל ומועדיו והשפה העברית כשפת המדינה. כמו כן קובע החוק שהמדינה תעודד התיישבות יהודית, שירושלים השלמה והמאוחדת היא בירת ישראל, וכי הערבית לא תיחשב שפה רשמית אלא שפה בעלת מעמד מיוחד.
תתרום קשקשנות ודברי הבל בבית שלך
אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה.

SupermanZW

Well-known member
ז"א לשיטתך לא לעשות כלום מעצים תרבויות?

כי אתה טוען שהחשיפה המכוונת לתרבויות זרות מצמצמת אותן. אתה הבנת מה שכתבת?

למעלה