אחה"צ טובים לכולם

רינתי77

Active member
ערב טוב יחפה וכל החבר'ה!

סחטיין על הבילוי הספונטני! כן ירבו!!
ובאשר לשעטנז המילולי שתיארת בפוסט שלך, אני חושדת
שהמקור הוא בכתיבת מיסרונים( אסאמאסים..) ובכתיבה בפייסבוק,
שם הוא דרוש להם כנראה כדי לכתוב כמה שיותר מהר. הבעיה היא
שזה גולש לכתיבה בכלל ויש סיכוי שזה ישתרש וזאת בעיה.

אכן הקטע לקוח מתוך הפייסבוק

כתב אותו אחד בשם דקל בנו. סליחה שלא נתתי לו את הקרדיט על ההתחלה.
בכלל, לדעתי כל תרבות המסרונים היא לצנינים בעיניי. אני רואה את הצעירים מתעסקים עם המסרונים תוך כדי עיסוק באיזו שהיא מטלה וכך יוצא שגם המטלה שהתעסקו בה יצאה מחורבשה וגם הטקסט במסרונים יוצא עם עיוות השפה. תהרגי אותי, תגידו שאני לא מבינה את העולם הזה של הצעירים, אני פשוט לא מצליחה להבין את התועלת שיש בכל ההתכתבות הזאת. אם כבר, המסרון הזה נועד להעביר הודעה דחופה כאשר אין אפשרות לענות מיידית לטלפון. אבל לנהל שיחות??? מה נסגר איתם??

Aronsona

New member
אהלן יחפונת. ברכות על יום הכיף. אין ספק שזה

חופש אמיתי.
באשר לקיצורים או הסלנג. האמת שזה נראה לי קצת מאולץ, לפחות השימוש האינטנסיבי בזה. לפעמים בחיוך זה לא נורא. אני לא נתקל בזה לרוב לשימחתי.
לי יותר מפריע שהרבה מהצעירים היום, ומשום מה נדמה לי צעירות, אבל רק נדמה לי, במילים שמתחילות באות ה' עם חיריק, הופכים את החיריק לסגול למשל. צריך להגיד היפנמתי ואומרים הפנמתי. כאילו כל המילים המתחילות באות ה' הם כמו הבנתי.

אוי אתה מה זה צודק

יצא לי לשמוע תוכנית שלימה ברדיו על היעלמותה של החיריק מלשוננו. בחיי. אני שומעת השארתי את האוכל על האש במקום הישארתי. הפעלתי את המדיח במקום היפעלתי את המדיח וכן הלאה וכן הלאה... על הקטע של הטעות הנפוצה ביותר היום אצל צעירינו וצעירותינו אשר אומרים שנינו רוצות או שתינו רוצים, על זה אני כבר לא רוצה לדבר בכלל... הטעויות האלו כבר מושרשות וזה חבל

Aronsona

New member
וקצת בחיוך. התיקון האחרון שלי בנושא

היה לצעיר באיזה חברה שמצא למחוץ להודיע לסביבה: "הפלצתי" ועל זה אמרתי לו: אם אתה מרגיש צורך דחוף להודיע אז לפחות תגיד היפלצתי".

poseidon111

Active member
כנראה השירשור מאתמול עשה לך תיאבון. בעניין

שהזכרת אני עם ההוא לגמרי.
היזנו את השפה העברית.
למשל כל הפעלים בעתיד, גוף ראשון: אני ילך במקום אלך
אני יסע במקום אסע
אני יזי..ן במקום אז...ן.

נורא, פשוט, נורא.

אכן כן

זה באמת מה שנורא מבחינתי, כי אני יזיז ואני יילך ואני ייתן כבר השתרשו בפי כל וכבר לא ניתן לתקן כי בבית הספר כנראה שהמורים התייאשו ולא מתקנים או שהם בעצמם כבר מדברים ככה.
אצלנו בבית וגם אצל הבת שלי, בתחום הזה אנחנו ייקים להחריד. לא ממשיכים בשיחה עם הילד עד שהוא לא מתקן את שגיאת העברית שלו. אין מצב שעוברים בשתיקה על שגיאה. נכון, זה נשמע לא טוב, אבל זה רק לטובתם. אצלי הילדים כולם קיבלו בבגרות 9-10 בלשון. אנחנו פשוט לא יכולים אחרת, ובינתיים טפו טפו הקטנים מדברים עברית משובחת חוץ מהאמצעי שמתעקש לא להגיד את המילה כן עד תומה ועל זה אני עומדת לו על הראש. הוא לא מקבל את הקינוח עד שהוא לא אומר כן כמו שצריך בלי קיצורי דרך.
דרך אגב, יצא לי לראות לא מזמן איזה ראיון עם יאיר ניצני, ראיון מצחיק עד דמעות שבו הוא חיקה את הילדים איך שהם מדברים היום ונשבע שהם כבר לא מדברים עברית והוא לא מבין מה הם אומרים

אם זה לא היה עצוב, בחיי שזה היה מצחיק

Doctor Goblin

New member
ואצלי אין שגיאה נפוצה שמציקה יותר

מאשר אלו שטוענים כי "האיש הזה מושחט".

Doctor Goblin

New member
אוי, זה כל כך נפוץ

ועל כל ההטיות: "מדינה מושחטת", "שחיטות בצמרת", "תפסיק להשחיט אותו" וכו

מצב שגיאות הכתיב הנפוצות בכי רע. זו אינה היחידה, אבל משום מה לא עולות לי בראש יותר כרגע. מנגנון הדחקה בפעולה.

Doctor Goblin

New member
כל כך כיף לשמוע על החופש שלקחת לעצמך

יש לי הרגשה שטיול בספינה עשוי לעשות לך ממש טוב. תחשבי על זה!
והלואי שכל יום תהיה לך מנוחה ורגיעה כמו ביום הזה.

באשר לשפה הכתובה, נוז זה מתסכל גם אותי. אבל אני לא בטוח שיהיה לנו מה לומר בנושא בעוד עשור או שניים...

אוי פיספסתי אותך

איזה מותק אתה
איך אתה יודע שאני אוהבת נורא הפלגות?
אני מזל דגים וכל דבר הקשור לים עושה לי טוב

ממש תודה

lefler11

New member
תראי

אני "ביליתי" יותר מ- 3 שעות במשרד הרישוי - איזה כיף לי

טוב נו, בתכלס חיכיתי רק 40-45 דקות, כי לקחתי מספר הלכתי וחזרתי אחרי שעתיים וחצי... - היתה לי הרגשה שהתור לא יתקדם הרבה...

והכל בשביל שטויות בירוקרטיות - כי הרי ברור שהצדק היה איתי אבל המערכת חייבת לעשות את החיים קשים...

http://www.youtube.com/watch?v=-UE7tXDKIus&feature=relmfu

אבל מה לפחות עזרתי שם לכל כך הרבה אנשים - אז הקארמה היתה חייבת להחזיר לי ואיך שירד החושך קיבלתי הפתעה נהדרת
.

אז תודה למרפי ותודה לקארמה - עד עכשיו סידרתם לי יום ממש מעניין
.

אני מקווה שגם עליכם עבר \ עובר "יום מעניין" - וגם אם לא, אין מה לדאוג, תמיד יש מחר

http://www.youtube.com/watch?v=Ax6DR486LAc

lefler11

New member
ממש לא

דווקא היו מאוד נחמדים (חוץ מזמן ההמתנה...).
באופן כללי, אני בן אדם שיודע להסתדר דיי טוב עם בירוקרטיה - כנראה שיש לי "טאץ'" לפקידי מדינה

לגבי הערפדים (דרך אגב יכול להיות גם עטלפים, תמנונים ועוד כמה "יצורים"...
), זה לא בקטע של למצוץ דם

זה בקטע של חושך, משום מה איך שיורד החושך החיים (לפחות שלי) נראים הרבה יותר טוב.

ואם אפשר להוסיף גשם \ שלג לחושך זה פשוט יהיה מצוין

http://www.youtube.com/watch?v=vLqKSv1F42A&feature=fvwrel

אה אוקיי

בילוי נעים הלילה
וגשם תמיד טוב, אבל הרבה יותר כיף כשהוא בא בשעת חצות כשאני כבר במיטה, עדיין לא ישנה, עם סרט טוב וברקע הרעמים מתגלגלים והברקים מעירים את החדר לפעמים... זה הכי רומנטי שיש

למעלה