אחותי ילדה בת ב-17 לחודש

efroch99

New member
במדינות מתפתחות

אני מבינה שהמים זכים, האויר צח והאוכל הוא מזין ואיכותי?

SaraGubits

New member
תלוי באיזה מדינות

באפריקה המוכת מלחמה, יש שם רעב ומגיפות. אבל בארצות שהמלחמות או התרבות המערבית לא הגיעה אליהן, נהנים ממים זכים, אוויר צח ואוכל איכותי. למשל שבט ההונזא שבטיבט, שבטים אנדיאנים שבאמאזונאס, מקומות מסויימים באפריקה (דיברתי אם אתיופים שגרו באזור שלא נפגע) ברוסיה יש מקומות לא אדיאלי אבל לא רע. יש שם הרבה אנשים בני תשעים ומעלה

Kalla

New member
זה הכל נשמע יפה

אך היה מעניין לקבל מספרים יבשים על שיעורי תמותת עוברים, תינוקות, נשים. לזרוק שמות זה לא מספיק, צריך גם נתונים מדויקים ואמינים. פרט לכך, חיית בעצמך במקומות האלה? ראית שאת מסוגלת לחיות כך, שזה מתאים לך?

Kalla

New member
ואגב, יש לך סטטיסטיקה

לגבי שיעור הנשים שמצליח להרות כיום לעומת תקופות שונות במקומות שונים? יש לך הוכחה מדעית (לא השערות) לסיבה שהיום למשים יותר קשה להרות במידה וזה המצב?

SaraGubits

New member
סיבות לאי פוריות

אי פוריות לגבי סטיסטיקות, המידע הזה לא נגיש בצורה רשמית. כאשר חיפשתי סטיסטיקה לגבי אפריקה למשל, יש שם תמותת תינוקות גבוהה אבל יש אזורים באפריקה ששם המלחמות והתרבות המערבית לא הגיעו לשם, לא הצלחתי למצוא סטיסטיקה משם. וגם לגבי השבט ההונזא האגדי, לא מצאתי סטיסטיקות. רק שהם חיים הרבה שנים מעל 100 שנה כאשר את מבקשת 'הוכחה' מדעית, הבעיה שהממסד המדעי קשור למוסד הרפואי ולהם אין עניין להביא סטיסטיקות אובייקטיביות, אלא רק להביא מה שנראה לטובתם. למשל, תמותת התינוקות בארה"ב ירדה במשך השנים. הרופאים זוקפים את זה לזכותם שזה בגלל הרפואה המילדותית המודרנית והשירותי לידה בבתי חולים. אם מסתכלים בסטיסטיקה לפני 40 שנה, מגלים ש98% ילדו בבתי חולים ועם רופאים, אבל בימינו כבר יותר יולדות בבית או בבית חולים עם מיילדות, והתמותה ירדה בגלל זה.

t32

New member
תגידי

גם באוניברסיטה היית מרשה לעצמך להביא עובדות כזו צורה? פשוט מגוחך. את אולי חושבת שמישהו כאן לא מכיר מנועי חיפוש? תפני בבקשה למאמרים ומחקרים ספציפיים ואם אפשר לא איזוטריים.

SaraGubits

New member
אם את רוצה להכיר אפריקאים

לכי לשכונה האתיופית ותשאלי אותם

t32

New member
הצחקת אותי

זו באמת הדרך לערוך מחקר- אלך לשכונה האתיופית ואשאל. נוותר מראש על הידיעה שמהגרים כמעט תמיד נוטים לזכור את ארץ מוצאם בצבעים ורודים. את פשוט לא מסוגלת להביא מחקרים ראויים שיתמכו בדעותייך. אל תפני אותי שוב לעמוד בגוגל- גם אני יודעת לעשות חיפוש...... ובוודאי שאל תתבססי על מקרה אחד(אחותך) או שניים(דיברת עם אתיופי) כבסיס.

Kalla

New member
לשאול אותם מה?

מה הסטטיסטיקה של אי הפוריות - והם גם בטח ידעו לענות תשובות מדויקות ו וכחות מדעית. או אולי מדוע בחרו לעזוב את אתיופיה, ששם היה להם כל כך טוב, ולבוא לארץ?

נברשת1

New member
עד כמה שידוע לי, מדובר בגברים דווקא

לפני כמה חודשים הופיע בעיתונים גל של מחקרים שהראו שפוריות הגבר המערבי ירדה בעשרות השנים האחרונות, פרט לגבר הפיני שפוריותו לא ירדה (המחקרים לא הצליחו להסביר למה הגבר הפיני שונה). אחד ההסברים המקובלים שהביאו הוא זיהום הסביבה בחומרים אסטרוגניים שפוגעים בפוריות הזכר. דווקא לגבי פוריות הנשים לא שמעתי שיש ירידה.

inbal76

New member
נו זה ברור!

כי הוא " הגבר הפיני "!

Kalla

New member
בשביל מישהי שאין לה ממש

הוכחות או מספרים את נחרצת מאוד בדעתך. מה שאת מביאה זו דעתך הפרטית, שהיא לגיטימית, אך זה כל מה שהיא.

Kalla

New member
אני לא נחרצת, אני לא יודעת.

יש לי דעה, אך אין לי ידע ודאי. יש הסברים שנשמעים לי הגיוניים ויש שלא, אך זה לא אומר שאני צודקת, בטח לא בודאות. זה גם לא אומר שאת צודקת, אך אם את מתעקשת שאת צודקת - נא תוכיחי.

t32

New member
וכמות ההורמונים

שניתנים לאותם חפצות באימהות מה עליה? כאן בישראל ידוע שעל כל בעיה ולו הקטנה ביותר מפנים לטיפול ו"תוקעים" טיפולים. התוצאה- שלישיות ותאומים בכמות עצומה יחסית למדינות אחרות. שוב- בישראל נושאי הלידה והילדים הם פרה קדושה.

SaraGubits

New member
הגיסה שלי לא הצליחה להרות

ניסתה 10 שנים ולא הלך לה, וניסתה טיפולים הורמונאלים. אני אמרתי לה שתפסיק אותם, שהם רק מזיקים, ולא שייך שפתאום יהיה עליה שלשיה. ואז הפנתי את תשומת ליבה שלפעמים החוסר יכולת להרות זה בגלל שימי הביוץ מאד מועטים כל חודש, והיא פשוט מפספסת אותם. ואפשר לגלות אותם אם שמים לב מתי יש רטיבות בנרתיק. ואז היא גלתה שיש לה את זה רק יום אחד בחודש. תיזמנה את היחסי מין ליום הזה, ואז עכשיו יש לה 3 ילדים. היא כבר בת מעל 40 ומאד שמחה שהצליחה לתפוס את הרכבת בזמן. אני מתנגדת לטיפולים ההורמונאלים שמתעלמים מהסיבה לחוסר יכולת להרות. הסיבות מגווונות מחשיפה לרעלים, ועד להרעלה כרונית מסתימות מתכתיות בשיניים, ועד צריכה מוגזמת של מוצרי סויה שזה מעקר (לא כדאי להשתמש בזה בתור אמצעי מניעה כי זה גם פוגע בחשק המיני, ומגביר סיכונים לסרטן כמו עם לקיחת כדורים למניעת היריון. אפילו שזה 'טבעי'

למעלה