אחח... שמחתם הטהורה של בני אדם

lithium1914

New member
כבר עברנו על זה...

זאת מדיניות מוצהרת של ישראל להרוס בתי משפחות של מחבלים מתאבדים. אפשר להתווכח על ההצדקה. אבל מה שבטוח זה שזה מוסר כפול, ענישה קולקטיווית של חפים מפשע, הרתעה בלתי-אפקטיבית ובסופו-של-דבר, גם פשע מלחמה.

KatyRose

New member
אז זה קולקטיבי

ואסור לנו בכל תוקף לעשות את זה... אבל למשל, מה דוד שלי ז"ל עשה לפלשתינים ? מה אלפים אחרים שנהרגו בפיגועים עשו לפלשתינים? הם לא "מענישים" קולקטיבית? אז להם מותר, אבל אנחנו צריכים להושיט להם את הלחי השנייה וללטף אותם בחביבות על הראש?

lithium1914

New member
שני הצדדים רוצחים חפים מפשע בכמויות

פשע של אחד לא מצדיק פשע של השני, ופשע של אחד לא מצדיק הענשה של אחר. מה שבמיוחד מגוחך הוא השימוש שלך בביטויים כמו "להושיט את הלחי השנייה" ו"ללטף אותם בחביבות על הראש". ישראל מגיבה בשלוש עיניים תחת עין בממוצע, ומחזיקה אוכלוסיה של 3 מיליון איש בבתי-כלא, בלי שום זכויות פוליטיות או חברתיות ועם תנאים תברואתיים של המקומות העניים ביותר בעולם השלישי. טיפול מסור ביותר.

KatyRose

New member
אם אכן המצב היה כמו שאתה מתאר-

תאמין לי שלא היו פיגועים על ימין ועל שמאל

lithium1914

New member
על מה את מדברת?

יש לך פוקנציות מלבד זריקת משפטים חסרי-ביסוס וחסרי-הסבר לאוויר?

KatyRose

New member
ולך? תגיד לי, ולך?

היית פעם בצה"ל? אתה בכלל יודע איך הדברים מתרחשים שם? או שרק לפי אל ג'זירה והטלוויזיה האנטישמית אתה קולט את המידע שלך?

lithium1914

New member
לא. ואת היית בצה"ל?

גם לא ראיתי בחיים אל-ג'זירה. כשאני מתווכח עם יובל, או מישהו אחר שבכל-זאת יכול לבנות טיעון רציונלי עם מינימום דמגוגיה, אני משתמש בנתונים של צה"ל, ולא של אף גורם "אנטישמי". הטיעון של "אתה לא היית שם אז אין לך זכות דיבור" הוא מפגר, ושומט את הקרקע מתחת לכל דיון ענייני על כל דבר. זה תופס גם במקרים של "לא ראית איך ליאור הסתכל על הבלונדה הכוסית אז אין לך זכות דיבור", וזה גם תופס גם ב"לא יצאת מהקו הירוק בחיים שלך אז אין לך זכות דיבור על הפלשתינים או על הכיבוש", או "לא היית בגטו ורשה אז אתה לא יכול לשפוט את אנילביץ'". להגיד דברים כאלה, זה מעיד גם על בורות וגם על חוסר-אונים (דברים שהולכים ביחד בד"כ). כשאני מתווכח איתך, וכתגובה את עונה "אם אכן המצב היה כמו שאתה מתאר תאמין לי שלא היו פיגועים על ימין ועל שמאל", בלי להתייחס לשום דבר ספציפי שאמרתי, בלי לתת שום אחיזה עובדתית במציאות, בלי לבנות שום טיעון, אני נוטה להתעצבן וגם לרדת לפסים אישיים, כמו אחרי שאת אומרת דבר מקביל ל"לא היית בצה"ל אז אתה לא יודע מה הולך שם או מה הם עושים אז תסתום את הפה".

KatyRose

New member
פשוט נמאס כבר לטחון את אותו הדבר

שוב ושוב... ואגב, כתבת באיזו הודעה שאין לי כוח לחפש אותה עכשיו שמי שהתחיל במלחמת השחרור היו הערבים מסביב. טעות, דווקא ערבי א"י וכל אותם "פלשתינים" הם אלה שהתחילו בדקתי את זה היום

KatyRose

New member
כמו שאמר פעם איינשטיין...

יש רק שני דברים ינסופיים בעולם הזה: "היקום והטמטום האנושי. ואני עדיין לא סגור לגבי הראשון"

lithium1914

New member
רוצה עוד ציטוט של איינשטיין?

"He who joyfully marches to music rank and file, has already earned my contempt. He has been given a large brain by mistake, since for him the spinal cord would surely suffice. This disgrace to civilization should be done away with at once. Heroism at command, how violently I hate all this, how despicable and ignoble war is; I would rather be torn to shreds than be a part of so base an action. It is my conviction that killing under the cloak of war is nothing but an act of murder."

lithium1914

New member
זאת היתה שאלה רטורית.

היית צריכה לקרוא את הציטוט, להבין מה הוא אומר, ולשתוק -- במקום להשפיל את עצמך עם תגובה מפגרת ופאתטית.

KatyRose

New member
לא פתחתי בכלל את ההודעה שלך

למדתי כבר לא לקחת את הדברים שאתה אומר ברצינות... ו"לשתוק" אתה יודע למי אתה יכול להגיד...

למעלה