אחים

ליאת +

New member
נדמה לי שבדיני ירושות יש עם זה

בעיה. זוכרת משהו במעומעם שהחוק מבדיל בין ילד מאומץ לילד ביולוגי דווקא שם (אולי בירושה של הסבים לנכדים). בכל מקרה נראה לי שלמשפחות שלנו, עדיין, כדאי להיות מיודדות עם עורכת דין טובה ולעגן תמיד גם בחוזים ובצוואות את היחסים. למשל לא לחכות שהחוק יואיל לחלק את הירושה שלנו על פי דיני ירושות, אלא לכתוב צוואה בה מצינים במפורש את המוטבים. אותו הדבר כמובן עם קרנות פנסיה. אפשרות אחרת היא שלא יהיה יותר מידי כסף במשפחה (אני עובדת על זה במרץ
) וכך לא יהיה מה לרשת.

אחים

מתרוצצת לה במוחי, כבר כמה ימים, השאלה הבאה: פלונית ואלמונית, שתיהן אמהות של עמי ותמי. פלונית ילדה את עמי ואלמונית את תמי. האם עמי ותמי נחשבים אחים בפני החוק? ואם לא, האם 'אימוץ' (אוף, אני לא יכול לסבול את המילה אימוץ בהקשר הזה
) הופך אותם לאחים רישמיים? ולמה אני מוטרד? כי העובדה ששני אנשים רשומים כאחים מייצרת כל מיני קשרים בינהם גם כשהם בוגרים. עלו בדעתי שתי דוגמאות עקרונית (אבל יש עוד): האחת, כאשר ילד מתיייתם
- השירות למען הילד יבדוק בחיוב, קודם כל, אימוץ ע"י אחיהם של ההורים, יעני הדודותים של היתומים. והשניה, כאשר אדם נפטר ואין לו ילדים או הורים חיים - יורשים אותו אחיו, החוקיים. אז?

לא יודע...

אבל בואי נניח שפלונית ואלמונית נפטרו בשיבה טובה ולא 'אימצו' האחת את ילדיה הביולוגיים של זוגתה. עמי הולך לעולמו יום אחד, ואין לו בנזוג או ילדים. האם תמי תירש אותו אוטומטית, כמו במצב בו היו הוריהם זוג סטרייטים? האם תיאלץ תמי לצאת למאבק משפטי?

כנראה שלא

ולכן, אם פלונית לא 'אימצה' את עמי שהוא הביולוגי של אלמונית - הרי שעמי איננו אח של תמי בעיני החוק. הכל התעורר אצלי בעיקבות ספור אמיתי ששמעתי. פגשתי מישהי שאומצה בילדותה ע"י דודה ודודה (הדודה היא אחות אימה) לאחר שהוריה נהרגו בתאונת דרכים. ופתאום נבהלתי - שבמשפחות שלנו, אפילו לאחר 'אימוץ' - עלולה להתעורר בעיה לא פשוטה בכלל. (איפה עמיתותינו המלומדות כשצריך אותך)

raananh

New member
יש גם עוד יתרון להיות אח

יש גם עוד יתרון להיות אח... אתה זכאי להיות הבעל (תרתי משמע) של אישתו של האח שלך שמת או נעלם... או להתענג ולהתיר אותה מלהיות "עגונה". אז יש גם חסרונות להיות אח. אבל אני חושב שכל המיקרים האלו, כולל היתרונות שהבאת, והחסרונות שאני הבאתי, הם מאוד נדירים. אני לא חושב שיש הרבה משמעות חוקית בלהיות אח או אחות של מישהו.... נ.ב. אני מניח שאתה מדבר על המיקרה ששני הילדים הם משני אבות ביולוגיים שונים. אם זה אותו תורם זרע, אז הם אחים... ואפשר להוכיח את זה ע"י בדיקת DNA. רענן

raananh

New member
אגב, בארה"ב זה מוכר, ויש אפליה

ההוצאה על תרומת זרע יורדת מהמיסים (למעשה מההכנסה לפני מיסים) כהוצאה רפואית מוכרת אם א. לא קיבלת עליה החזר מהביטוח הרפואי ו-ב. העלות של זה היא יותר מ-2% מההכנסה ברוטו שלך. יכול להיות שאני טועה לגבי האחוז. גם טיפולי פוריות זה אותו דבר. למעשה את אפילו לא צריכה לדווח למס הכנסה ולריב איתם על זה. את יכולה פשוט להוציא את הכסף מחשבון ה-FLEXIBLE SPENDING שלך אם שמת בו כסף (הכנסה לפני מיסים) לפני הטיפול. את האישור לקבל את הכסף את מקבלת מפקידים של מחלקת משכורות שאותם לא מעניין בדיוק פרטים וכללים שונים של מס הכנסה. זה די מסובך להסביר את זה + זה דוגמא לברדק אמריקאי טיפוסי של מיסים. מערכת המיסוי בארה"ב היא מבורדקת לגמרי לדעתי. היוצא מין הכלל היחיד, והאפליה היחידה, עד כמה שאני יודע, זה פונדקאות: כל ההוצאות הניכבדות לא מוכרות לצורכי מס כי הכסף לא הלך לטיפול בך אישית. ההוצאות שולמו לפונדקאית + לטפל בה רפואית למרות שהבעיה הרפואית נמצאת אצלך. על זה הייתה פעם תביעה על אפליה כנגד מס ההכנסה האמריקאי, והפסידו בתביעה. אגב, אם את מאמצת, את זכאית למענק של $10,000 ממס ההכנסה - יורד נטו מהמיסים שלך. זה מאוד יפה מצידם. לא ברור לי אם זה כולל 2ND PARERNT ADOPTION. אני לא חושב שלא... רענן

raananh

New member
אתה יכול להבהיר בבקשה?

תל אביבי, כשאתה אומר "אחים אמיתיים", האם אתה מתכוון ל: 1. לשני הילדים יש אותו אב ביולוגי ואותו אם ביולוגית (בעיברית "של הרחוב" הם נקראים "אחים") 2. לשני הילדים יש רק הורה ביולוגי אחד(!) משותף (בעיברית "של הרחוב" הם נקראים "חצי אחים") 3. לשני הילדים יש לפחות הורה מישפטי אחד משותף (למשל, ילדים מאומצים, או ילד מאומץ ואחיו הביולוגי) 4. שני הילדים גודלו ע"י אותם הורים, אבל ההורים הם לא מהקטגוריה 1, 2 או 3 לעיל (למשל, זוג לסבי מצוי עם ילדים מתורמי זרע שונים) 5. שני ילדים שקוראים אחד לשני "אחי" אבל אין להם אפילו הורה אחד משותף מהסוג הביולוגי או המישפטי. ... או קומבינציה של כמה תשובות מהנ"ל... או משהו נוסף שלא חשבתי עליו או השמטתי בטעות או בכוונה. רענן

raananh

New member
אז אם אמא אחת

אז אם אמא אחת עם ילד לוקחת כשותפה אמא אחרת עם ילד, אז אתה רוצה ששני הילדים יהפכו אוטומטית לאחים עם כל הזכויות והחסרונות של זה? אגב, לגבי העולם הסטרייטי: אם אלמן עם ילדים מתחתן עם אלמנה עם ילדים, אז הילדים הם אחים? האם לגבר יש זכויות וחובות משפטיות כלפי ילדיו החורגים? ואם האלמנה נפטרת אחרי החתונה, האם הילדים "שייכים" לגבר עכשיו? ... או שצריכים לאמץ בכל המיקרים? אני חושב שצריכים לאמץ... או להתחתן לפני שהילדים נולדים. רענן

לא הבנתי אותך

כשאמא עם ילד לוקחת כשותפה (לוקחים שותפים? חשבתי שבוחרים או משהו כזה) אמא אחרת עם ילד - עדיין אין לילדים הורה משותף. כך גם כל שאר הדוגמאות שלך...

raananh

New member
אני גם מנסה להבין

תל אביבי, קודם כל סליחה על הביטוי "לוקחת שותפה"... כן, כפי הנראה "בוחרת שותפה" זה הרבה יותר טוב. אבל אם שני נשים, כל אחת עם ילדים קיימים משלה, בוחרות אחת את השנייה להיות שותפות, אז כל אשה הופכת להורה במידה מסוימת כלפי הילדים של האישה השנייה. נכון? האם הילדים עכשיו אחים? ואם הנשים נפרדות, האם הילדים לא אחים יותר? שאלתי לגבי הגבר האלמן עם ילדים שמתחתן ממש עם עלמנה עם ילדים משלה כדי להראות שלמרות שהכל נעשה באופן רישמי וחוקי, עד כמה שאני יודע, אין לגבר שום זכות או חובות כלפי הילדים של אישתו. הם ילדים חורגים שלו. הוא צריך לאמץ אותם כדי שהם יהפכו לילדים שלו... ועד שהילדים של האלמנה לא מאומצים ע"י הגבר, הם לדעתי לא אחים של הילדים של הגבר מכל הבחינות. ואם האלמנה נפטרת אחרי החתונה, הילדים שלה לא "שייכים" עכשיו לאבא החורג שלהם... הם כפי הנראה יעברו לקרובי משפחה מהצד של האמא... אלא אם אין להם התנגדות שאותו גבר יטפל בילדים... רענן

raananh

New member
נקווה שנצליח הפעם

תל אביבי, התחלנו עם השאלה שלך: "האם עמי ותמי נחשבים אחים בפני החוק?" אתה אמרת אח"כ "אחים זה אנשים שיש להם הורה משותף, אחד או יותר." עכשיו אתה אומר "כשאמא עם ילד לוקחת [בוחרת] אמא אחרת עם ילד - עדיין אין לילדים הורה משותף". אני אמרתי "אם שני נשים, כל אחת עם ילדים קיימים משלה, בוחרות אחת את השנייה להיות שותפות, אז כל אשה הופכת להורה במידה מסוימת כלפי הילדים של האישה השנייה." אז לדעתי יש לילדים הורה משותף כששני נשים גרות ביחד ומגדלות ביחד אחת את הילדים של השנייה. ובסה"כ אני אומר שלמרות כל זה, צריכים לאמץ את הילדים של השנייה כדי לעשות את קביל לפני החוק... כמו שגבר צריך לאמץ את הילדים החורגים שלו אפילו אם הוא מתחתן עם האמא שלהם... אחרת אין לו זכויות או חובות כלפי הילדים של אישתו... לפחות ככה זה בארה"ב... אני חושב שככה זה בישראל גם. רענן

זואיzoe

New member
נראה לי שהפתרון האולטימטיבי לכך

זה שפלונית ואלמונית יקחו תרומת זרע מאותו תורם אנונימי. אז הם אחים ביולוגיים.

למעלה