אחים

טרודי

New member
לא פותר כלום

ממה שאני יודעת לגבי חוק הירושה (וזה לא הרבה, אני לא משפטנית), זה הולך ככה: אם אדם נפטר ללא צוואה, רכושו מתחלק בין בן-זוגו וילדיו. אם אין בן-זוג או ילדים, היורשים הם הורי הנפטר. אם גם ההורים כבר נפטרו, היורשים הם ילדיהם. שימי לב שאין פה קשר ירושה ישיר בין הנפטר לאחיו. הקשר הוא באמצעות ההורים. היות ותורם-הזרע אינו הורה ואינו יכול לרשת את עמי, אז גם ילדיו (גם החוקיים וגם צאצאיו הביולוגיים מתרומת-זרע, כולל "תמי") לא יכולים לרשת את עמי אחריו. תיאורטית, אם בוצע "אימוץ" הדדי על ידי האמהות, תמי תוכל לרשת את עמי. אבל קראתי כאן פעם שנכד מאומץ לא יורש אוטומטית את סביו (אם ההורה המאמץ נפטר) כמו נכד ביולוגי, ולכן יתכן שמאומץ גם לא יורש את אחיו ב"תיווך" של ההורה המאמץ שכבר נפטר. בקיצור, גם לעשות אימוץ (האמהות) וגם לכתוב צוואה (הילדים, לאחר שבגרו).

זואיzoe

New member
כן, זה די מסכם את הדיון האמת

כי אז אני יכולה להוריש גם לדודה סווטלנה מצד האמא החורגת של גיסי את כל הוני - וזה יתפוס.

איבדתי אתכן

אם ערבה היא דודה של ס' וס' דודה של זואי - אז מה ערבה בשביל זואי?

לא כל כך הצלחתי להבין

מה גילית לפתע? אגב, אין דבר כזה "להיות רשומים כאחים" (כלומר, אין מרשם אחים), אלא רק להיות רשומים כילדים של מישהו..

גיליתי

שאם תמי תעבור לעולם שכולו טוב, עמי עלול להזקק לשירותיו של עו"ד שיוכיח שהוא אחיה כדי לבצע כל מיני פעולות משפטיות (כמו לאמץ את ילדיה שהתייתמו או לרשת אותה) ואם הבנתי אותך נכון, 'אימוץ' פותר את הבעיה? כלומר אם פלונית 'מאמצת' את תמי - עמי ותמי נעשים לאחים רישמית בשל העובדה ששניהם רשומים כבניה של פלונית? ואם כן, הנה יש לנו עוד סיבה 'לאמץ'.

פרח7

New member
ועוד משהו בענייני חוק ונקודות זיכוי מס

היום שאלתי את הרו"ח שלי אנחנו שתי אמהות בהורות משותפת גרות בנפרד ולכן חדהוריות מי מאיתנו מקבלת איזה נקודות זיכוי במס? אז היא בדקה, חזרה אלי עם תשובה, וכך אמרה את הנקודה של החדהוריות שתיכן מקבלות (כי שתיכן חדהוריות) כל אחת מקבלת נקודה אחת נוספת על ילד שילדה ולא מקבלת נקודה על הילד שלא ילדה לגבי הילד שלא ילדת את במעמד כמו אבא שלא מקבל נקודת זיכוי על הילד שלו. על כל ילד יכול להיות רק מישהו אחד שמקבל נקודת זיכוי. לא יכול להיות שיהיה ילד ששני ההורים יקבלו עליו נקודות זיכוי אבל עכשיו אני נזכרת שהיא אמרה משהו על זה שיש אבות שמקבלים איזשהו זיכוי בגלל הקטע של דמי מזונות אני לא זוכרת איך זה קשור אלינו אבל זה עלה בשיחה ולא התעכבתי על זה.

למעלה