טרם התאוששנו מ 2 אלה, והנה הערב פורץ לנו חנוכה.חוגגים היות בלאק פריידי
ואתמול את יום ההודו
בניו יורקר ידעו להביע יפה את הרגשות של מי שמארחים
שכחו לתת לי קרדיט, בדיוק מה שאמרתי בראש השנה
(תגידו, כבר היה לנו את דיון הפמפקין פאי בעד או נגד?
אני: נגד)
צפה בקובץ המצורף 37933
שכ
זה מצריך שרשור נפרד, עם מתכוני לביבות מלוחות, חמות וטעימות.
לא?
צפה בקובץ המצורף 38051
כל הזכויות לאסנת צורף.
וואי, וואי, וואי.. את האנטי דלעת אני יכולה להבין, אבל עד כדי כך אתה אנטי בטטה?אני לא חבר של דלעות. דלעת ממש אני לא סובל בגלל המתקתקות המגעילה שלה. כשהבת שלי מכינה קוסקוס וב"מרק" יש דלעת אני לא נוגע. כמו כן לאותה משפחה אני מצרף את הבטטה הנוראה אף היא בטעמה הבלתי נסבל. הורג אותי ה"בטטה-צ'יפס" איזה עלבון לפקעת ששמה תפוד.
יש לי לקסיקון ענק של אינדקסים גליקמיים של כל דבר. שכתב פרופ' ששכחתי את שמו בגלל שכרתו לו אצבע ברגל.וואי, וואי, וואי.. את האנטי דלעת אני יכולה להבין, אבל עד כדי כך אתה אנטי בטטה?
אני אוהבת בטטות עוד מילדות, כשעדיין לא היו לאורך השנה ואפשר היה להשיג רק במשך תקופה קצרה.
כשמגיעים לצ'יפס, גם אני בעד צ'יפס תפוחי אדמה. מוותרת על צ'יפס בטטה גם בגלל המתקתקות של הבטטה, וגם משום שיש לי הרגשה שצ'יפס בטטה שמנוני יותר. אבל כמי שנמנעת מתפוחי אדמה ומעוד ירקות ממשפחת הסולניים, בטטה מהווה תחליף טוב, אז מסתפקת בצ'יפס בטטה.
היא טובה גם מבחינת האינדקס הגליקמי- פחות מדלעת ועוד פחות מתפוח אדמה.
נעשיתי רעבה..
אוי.יש לי לקסיקון ענק של אינדקסים גליקמיים של כל דבר. שכתב פרופ' ששכחתי את שמו בגלל שכרתו לו אצבע ברגל.
אני מעבר לגבולי. כך שעבורי זה חיוני, ואני לאמסתכל בו בכלל - הפך לספר לשולחן קפה.אוי.
בשבילי האינדקס חדש ואני משתדלת לא לדרדר את המצב הטרום/גבולי.
אני בעד צ׳יפס.נקודה.וואי, וואי, וואי.. את האנטי דלעת אני יכולה להבין, אבל עד כדי כך אתה אנטי בטטה?
אני אוהבת בטטות עוד מילדות, כשעדיין לא היו לאורך השנה ואפשר היה להשיג רק במשך תקופה קצרה.
כשמגיעים לצ'יפס, גם אני בעד צ'יפס תפוחי אדמה. מוותרת על צ'יפס בטטה גם בגלל המתקתקות של הבטטה, וגם משום שיש לי הרגשה שצ'יפס בטטה שמנוני יותר. אבל כמי שנמנעת מתפוחי אדמה ומעוד ירקות ממשפחת הסולניים, בטטה מהווה תחליף טוב, אז מסתפקת בצ'יפס בטטה.
היא טובה גם מבחינת האינדקס הגליקמי- פחות מדלעת ועוד פחות מתפוח אדמה.
נעשיתי רעבה..
צ'יפס בטטה (בעיקר אם עשו את זה כראוי ע"י אויר חם) הוא טעים גם בלי קשר לאינדקס או לרמת האינפלציה.אז מסתפקת בצ'יפס בטטה.
היא טובה גם מבחינת האינדקס הגליקמי- פחות מדלעת ועוד פחות מתפוח אדמה.
דלעת יכולה להיות טעימה במצבים מסוימים.טוב שבאת. יש לי כמה שאלות-
הלכת לצוד דלעת?
לא נשארה לך מההלוואין?
האם הthankgiving נחוג אחרי ההלוואין כדי להשתמש בשאריות הדלעת לפאי?
היה דיון? לי נדמה שכן, או לא.. מי זוכר? אפשר מחדש, לא?
בעד או נגד? מה יש להיות בעד? מין ירק שהוא בעצם פרי, שלא ניחן בטעם מיוחד, או בטעם בכלל. והמרקם? עדיף לא להזכיר.
אצלי הדלעת חלק ממרקים שונים. מעולם לא הכנתי או טעמתי פשטידה/פאי מדלעת ולמען האמת, לא ממש מושך אותי לנסות.
לא נשמע מלהיב.
למרק כתום אני מכניסה דלעת/דלורית, בטטה וגזר.דלעת יכולה להיות טעימה במצבים מסוימים.
במרק כתום, חביב הנוער, די הפסקתי להוסיף בטטה והולכת לתיבולים יותר פיקנטיים.
עם דלורית בכלל שוס
מה זה מל"פ?למרק כתום אני מכניסה דלעת/דלורית, בטטה וגזר.
לעיתים מזהיבה בצל, עליו את הנ"ל, לעיתים לא.
מל"פ וכמויות שונות של שום/זנגוויל (טוב שנזכרתי, צריך לחדש מלאי), תלוי בגיל הזללנים.
מעל, פטרוזיליה קצוצה דק/ קרוטונים/ גרעיני דלעת. גם זה תלוי בגיל הזללנים.
(פעם שאל אחד הקטנים איזה מרק יש עם הקרוטונים?)
בתיאבון
הוסף קצת עדשים כתומותמה זה מל"פ?
מרק כתום שאני מכין תדיר לבת זוגי, לא ממש אוכל ממנו: דלעת, דלורית, בטטה, גזר - כמוך בדיוק. לפעמים פטריות לפעמים לא, בצל לא מטוגן [הגברת מתיקות] שום, חובה, אבקת מרק עוף ופטריות/ מעט שמן או חמאה ושמנת לבישול, מלח + פלפל לבן [היא לא אוהבת פלפל שחור], כמובן מרסק. [אם לא סמיך מספיק, כפית קמח או קורנפלור].
לא אצלנו. עדשים רק במרק עדשים היא אוהבת. אני אוהב מגדרה, אני אוהב בשר מבושל עם עדשים..אבל לא במרק כתום.הוסף קצת עדשים כתומות
מל"פ=מלח, פלפל.מה זה מל"פ?
מרק כתום שאני מכין תדיר לבת זוגי, לא ממש אוכל ממנו: דלעת, דלורית, בטטה, גזר - כמוך בדיוק. לפעמים פטריות לפעמים לא, בצל לא מטוגן [הגברת מתיקות] שום, חובה, אבקת מרק עוף ופטריות/ מעט שמן או חמאה ושמנת לבישול, מלח + פלפל לבן [היא לא אוהבת פלפל שחור], כמובן מרסק. [אם לא סמיך מספיק, כפית קמח או קורנפלור].
חסר לך רק שום ומעט עדשים כתומות.למרק כתום אני מכניסה דלעת/דלורית, בטטה וגזר.
לעיתים מזהיבה בצל, עליו את הנ"ל, לעיתים לא.
מל"פ וכמויות שונות של שום/זנגוויל (טוב שנזכרתי, צריך לחדש מלאי), תלוי בגיל הזללנים.
מעל, פטרוזיליה קצוצה דק/ קרוטונים/ גרעיני דלעת. גם זה תלוי בגיל הזללנים.
(פעם שאל אחד הקטנים איזה מרק יש עם הקרוטונים?)
בתיאבון
איך חסר שום אם ציינתי שאני מוסיפה שום?חסר לך רק שום ומעט עדשים כתומות.
אני מוסיף גם קצת תפו"א בשביל המרקם אבל שלא כמו השום זה כבר לא חובה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.