אחינו בגולה, ובקניון הקרוב למקוםו מגוריכם

צליליתה1

Well-known member
חוגגים היות בלאק פריידי
ואתמול את יום ההודו

בניו יורקר ידעו להביע יפה את הרגשות של מי שמארחים
שכחו לתת לי קרדיט, בדיוק מה שאמרתי בראש השנה

(תגידו, כבר היה לנו את דיון הפמפקין פאי בעד או נגד?
אני: נגד)


1637936463280.png
שכ
 

צליליתה1

Well-known member
חוגגים היות בלאק פריידי
ואתמול את יום ההודו

בניו יורקר ידעו להביע יפה את הרגשות של מי שמארחים
שכחו לתת לי קרדיט, בדיוק מה שאמרתי בראש השנה

(תגידו, כבר היה לנו את דיון הפמפקין פאי בעד או נגד?
אני: נגד)


צפה בקובץ המצורף 37933
שכ
טרם התאוששנו מ 2 אלה, והנה הערב פורץ לנו חנוכה.
ולמרות דעת הניו יורקר, הפעם אני אארח בשמחה

סופגניות או לביבות?
פושטיות עם/בלי ריבה או מפונפנות?
לביבות חמות מתוקות או מלוחות?
 

סופהו 1

Well-known member
טרם התאוששנו מ 2 אלה, והנה הערב פורץ לנו חנוכה.
ולמרות דעת הניו יורקר, הפעם אני אארח בשמחה

סופגניות או לביבות?
פושטיות עם/בלי ריבה או מפונפנות?
לביבות חמות מתוקות או מלוחות?
זה מצריך שרשור נפרד, עם מתכוני לביבות מלוחות, חמות וטעימות.
לא?

אסנת צורף.jpg
כל הזכויות לאסנת צורף.
 

אבח"י

Well-known member
אני לא חבר של דלעות. דלעת ממש אני לא סובל בגלל המתקתקות המגעילה שלה. כשהבת שלי מכינה קוסקוס וב"מרק" יש דלעת אני לא נוגע. כמו כן לאותה משפחה אני מצרף את הבטטה הנוראה אף היא בטעמה הבלתי נסבל. הורג אותי ה"בטטה-צ'יפס" איזה עלבון לפקעת ששמה תפוד.
 

סופהו 1

Well-known member
אני לא חבר של דלעות. דלעת ממש אני לא סובל בגלל המתקתקות המגעילה שלה. כשהבת שלי מכינה קוסקוס וב"מרק" יש דלעת אני לא נוגע. כמו כן לאותה משפחה אני מצרף את הבטטה הנוראה אף היא בטעמה הבלתי נסבל. הורג אותי ה"בטטה-צ'יפס" איזה עלבון לפקעת ששמה תפוד.
וואי, וואי, וואי.. את האנטי דלעת אני יכולה להבין, אבל עד כדי כך אתה אנטי בטטה?
אני אוהבת בטטות עוד מילדות, כשעדיין לא היו לאורך השנה ואפשר היה להשיג רק במשך תקופה קצרה.

כשמגיעים לצ'יפס, גם אני בעד צ'יפס תפוחי אדמה. מוותרת על צ'יפס בטטה גם בגלל המתקתקות של הבטטה, וגם משום שיש לי הרגשה שצ'יפס בטטה שמנוני יותר. אבל כמי שנמנעת מתפוחי אדמה ומעוד ירקות ממשפחת הסולניים, בטטה מהווה תחליף טוב, אז מסתפקת בצ'יפס בטטה. :confused:
היא טובה גם מבחינת האינדקס הגליקמי- פחות מדלעת ועוד פחות מתפוח אדמה.

נעשיתי רעבה..
 

אבח"י

Well-known member
וואי, וואי, וואי.. את האנטי דלעת אני יכולה להבין, אבל עד כדי כך אתה אנטי בטטה?
אני אוהבת בטטות עוד מילדות, כשעדיין לא היו לאורך השנה ואפשר היה להשיג רק במשך תקופה קצרה.

כשמגיעים לצ'יפס, גם אני בעד צ'יפס תפוחי אדמה. מוותרת על צ'יפס בטטה גם בגלל המתקתקות של הבטטה, וגם משום שיש לי הרגשה שצ'יפס בטטה שמנוני יותר. אבל כמי שנמנעת מתפוחי אדמה ומעוד ירקות ממשפחת הסולניים, בטטה מהווה תחליף טוב, אז מסתפקת בצ'יפס בטטה. :confused:
היא טובה גם מבחינת האינדקס הגליקמי- פחות מדלעת ועוד פחות מתפוח אדמה.

נעשיתי רעבה..
יש לי לקסיקון ענק של אינדקסים גליקמיים של כל דבר. שכתב פרופ' ששכחתי את שמו בגלל שכרתו לו אצבע ברגל.
 

צליליתה1

Well-known member
וואי, וואי, וואי.. את האנטי דלעת אני יכולה להבין, אבל עד כדי כך אתה אנטי בטטה?
אני אוהבת בטטות עוד מילדות, כשעדיין לא היו לאורך השנה ואפשר היה להשיג רק במשך תקופה קצרה.

כשמגיעים לצ'יפס, גם אני בעד צ'יפס תפוחי אדמה. מוותרת על צ'יפס בטטה גם בגלל המתקתקות של הבטטה, וגם משום שיש לי הרגשה שצ'יפס בטטה שמנוני יותר. אבל כמי שנמנעת מתפוחי אדמה ומעוד ירקות ממשפחת הסולניים, בטטה מהווה תחליף טוב, אז מסתפקת בצ'יפס בטטה. :confused:
היא טובה גם מבחינת האינדקס הגליקמי- פחות מדלעת ועוד פחות מתפוח אדמה.

נעשיתי רעבה..
אני בעד צ׳יפס.נקודה.
 

סופהו 1

Well-known member
טוב שבאת. יש לי כמה שאלות-
הלכת לצוד דלעת?
לא נשארה לך מההלוואין?
האם הthankgiving נחוג אחרי ההלוואין כדי להשתמש בשאריות הדלעת לפאי?
היה דיון? לי נדמה שכן, או לא.. מי זוכר? אפשר מחדש, לא?

בעד או נגד? מה יש להיות בעד? מין ירק שהוא בעצם פרי, שלא ניחן בטעם מיוחד, או בטעם בכלל. והמרקם? עדיף לא להזכיר.
אצלי הדלעת חלק ממרקים שונים. מעולם לא הכנתי או טעמתי פשטידה/פאי מדלעת ולמען האמת, לא ממש מושך אותי לנסות.
לא נשמע מלהיב.
 

צליליתה1

Well-known member
טוב שבאת. יש לי כמה שאלות-
הלכת לצוד דלעת?
לא נשארה לך מההלוואין?
האם הthankgiving נחוג אחרי ההלוואין כדי להשתמש בשאריות הדלעת לפאי?
היה דיון? לי נדמה שכן, או לא.. מי זוכר? אפשר מחדש, לא?

בעד או נגד? מה יש להיות בעד? מין ירק שהוא בעצם פרי, שלא ניחן בטעם מיוחד, או בטעם בכלל. והמרקם? עדיף לא להזכיר.
אצלי הדלעת חלק ממרקים שונים. מעולם לא הכנתי או טעמתי פשטידה/פאי מדלעת ולמען האמת, לא ממש מושך אותי לנסות.
לא נשמע מלהיב.
דלעת יכולה להיות טעימה במצבים מסוימים.

במרק כתום, חביב הנוער, די הפסקתי להוסיף בטטה והולכת לתיבולים יותר פיקנטיים.
עם דלורית בכלל שוס
 

סופהו 1

Well-known member
דלעת יכולה להיות טעימה במצבים מסוימים.

במרק כתום, חביב הנוער, די הפסקתי להוסיף בטטה והולכת לתיבולים יותר פיקנטיים.
עם דלורית בכלל שוס
למרק כתום אני מכניסה דלעת/דלורית, בטטה וגזר.
לעיתים מזהיבה בצל, עליו את הנ"ל, לעיתים לא.
מל"פ וכמויות שונות של שום/זנגוויל (טוב שנזכרתי, צריך לחדש מלאי), תלוי בגיל הזללנים.
מעל, פטרוזיליה קצוצה דק/ קרוטונים/ גרעיני דלעת. גם זה תלוי בגיל הזללנים.
(פעם שאל אחד הקטנים איזה מרק יש עם הקרוטונים?)

בתיאבון
 

אבח"י

Well-known member
למרק כתום אני מכניסה דלעת/דלורית, בטטה וגזר.
לעיתים מזהיבה בצל, עליו את הנ"ל, לעיתים לא.
מל"פ וכמויות שונות של שום/זנגוויל (טוב שנזכרתי, צריך לחדש מלאי), תלוי בגיל הזללנים.
מעל, פטרוזיליה קצוצה דק/ קרוטונים/ גרעיני דלעת. גם זה תלוי בגיל הזללנים.
(פעם שאל אחד הקטנים איזה מרק יש עם הקרוטונים?)

בתיאבון
מה זה מל"פ?
מרק כתום שאני מכין תדיר לבת זוגי, לא ממש אוכל ממנו: דלעת, דלורית, בטטה, גזר - כמוך בדיוק. לפעמים פטריות לפעמים לא, בצל לא מטוגן [הגברת מתיקות] שום, חובה, אבקת מרק עוף ופטריות/ מעט שמן או חמאה ושמנת לבישול, מלח + פלפל לבן [היא לא אוהבת פלפל שחור], כמובן מרסק. [אם לא סמיך מספיק, כפית קמח או קורנפלור].
 

דקל נור*

Well-known member
מה זה מל"פ?
מרק כתום שאני מכין תדיר לבת זוגי, לא ממש אוכל ממנו: דלעת, דלורית, בטטה, גזר - כמוך בדיוק. לפעמים פטריות לפעמים לא, בצל לא מטוגן [הגברת מתיקות] שום, חובה, אבקת מרק עוף ופטריות/ מעט שמן או חמאה ושמנת לבישול, מלח + פלפל לבן [היא לא אוהבת פלפל שחור], כמובן מרסק. [אם לא סמיך מספיק, כפית קמח או קורנפלור].
הוסף קצת עדשים כתומות
 

סופהו 1

Well-known member
מה זה מל"פ?
מרק כתום שאני מכין תדיר לבת זוגי, לא ממש אוכל ממנו: דלעת, דלורית, בטטה, גזר - כמוך בדיוק. לפעמים פטריות לפעמים לא, בצל לא מטוגן [הגברת מתיקות] שום, חובה, אבקת מרק עוף ופטריות/ מעט שמן או חמאה ושמנת לבישול, מלח + פלפל לבן [היא לא אוהבת פלפל שחור], כמובן מרסק. [אם לא סמיך מספיק, כפית קמח או קורנפלור].
מל"פ=מלח, פלפל.
רצוי לבן.
אפשר, כמובן, בלי בצל ואם כן, לא לטגן, רק להזהיב.
שנים לא משתמשת באבקות מרק.
לדאבוני, לא תמיד מצליחה לתבל כראוי, אבל הטועמים המוסמכים, הטועמים לפני הגשה, יודעים להגיד מה חסר ומוסיפים.
לא מוסיפה מוצרי חלב כי יש הנמנעים מטעמי בריאות.
כדי שיהיה סמיך מספיק (מה זה מספיק?) מבשלת, מרסקת ומוסיפה את נוזלי הבישול לפי הצורך.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למרק כתום אני מכניסה דלעת/דלורית, בטטה וגזר.
לעיתים מזהיבה בצל, עליו את הנ"ל, לעיתים לא.
מל"פ וכמויות שונות של שום/זנגוויל (טוב שנזכרתי, צריך לחדש מלאי), תלוי בגיל הזללנים.
מעל, פטרוזיליה קצוצה דק/ קרוטונים/ גרעיני דלעת. גם זה תלוי בגיל הזללנים.
(פעם שאל אחד הקטנים איזה מרק יש עם הקרוטונים?)

בתיאבון
חסר לך רק שום ומעט עדשים כתומות.

אני מוסיף גם קצת תפו"א בשביל המרקם אבל שלא כמו השום זה כבר לא חובה.
 

סופהו 1

Well-known member
חסר לך רק שום ומעט עדשים כתומות.

אני מוסיף גם קצת תפו"א בשביל המרקם אבל שלא כמו השום זה כבר לא חובה.
איך חסר שום אם ציינתי שאני מוסיפה שום?

במתכון הראשון למרק הכתום שהגיע אלי, היו רק כתומים: דלעת/דלורית, גזר, בטטה. כדי להסמיך, אני טוחנת הכל למעט בטטה אחת ואותה רק מועכת היטב.
עם השנים המגוון השתנה/התפתח.

תסכים אתי שמרק כתום "בערך", עם תפוח אדמה או קישוא, כבר לא יהיה באותו טעם כמו מרק כתום-כתום?
 
למעלה