אחי ישוע

Aeshma Daeva

New member
לא ניסחתי נכון בשורה השלישית, תיקון:

כתבתי "אמרתי גם שהפרוטסטנטים מבחינה עקרונית היא אישה ככל הנשים"- ניסוח לא נכון, אמור להיות ככה: אמרתי גם שהפרוטסטנטים רואים במרים מבחינה עקרונית אישה ככל הנשים.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבקריאה שנייה אולי ההודעה שלי נשמעה

ביקורתית מדי, מצטערת
זה כנראה בא מכך שצרם לי כמה יש דעות מנוגדות אך זו עובדה קיימת ויש להכיר בה. בתכלס בעובדה שיש כמה דעות אנו מסכימים. חלק מהאורטודוקסים כוונתי להלך הרוח הקיים במציאות, הרחק ממה שיכול להיות כתוב ב"אני מאמין" הקלאסי של כל זרם וזרם. כוונתי ללא נכון אישה רגילה ולא קדושה- לגבי הבפטיסטים, ובסוף אפילו בהגדרה "היבשה" הכתובה שחור על גבי לבן בברית החדשה רואים שמרים קיבלה מעמד של המבורכת בנשים, קיבלה "בלעדיות" ומעמד על בין הנשים, קדושה ומבורכת שכולם יזכרו לאורך האנושות ויברכו.

Aeshma Daeva

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

אני התכוונתי לפרשנות הרשמית של הכנסיה האורתודוכסית, וכך מאמינים האורתודוכסים שאחי ישוע הם בניו של יוסף, זה מה שרובם אם לא כולם מאמין ומקבל. אכן בברית החדשה כתוב שמרים היא הברוכה בנשים ושכולם יזכרו אותה כמולידת המשיח אבל זה לא סותר את מה שאמרתי, שמרים ממהותה נחשבת אצל הפרוטסטנטים לאישה ככל הנשים. הפרוטסטנטים דוחים את הדוגמות של הקתולים והאורתודוכסים על מרים. למשל הפרוטסטנטים דוחים את קדושתה המיוחדת, הם לא מקבלים את הדוֹגמה הקתולית שמרים נולדה ללא זרע החטא הקדמון מבטן אימה, הם לא מקבלים את הטענה שהיא טהורה ומעולם לא קיימה יחסי מין ולא הביאה ילדים, הם לא מקבלים את בתוליה הנצחיים של מרים... לכן רוב הפרוטסטנטים מפרשים שאחי ישוע הם ילדים משותפים של מרים ויוסף. כלומר, היא אמנם בורכה כשהאל בחר בה ללדת את ישוע וקיבלה זיכרון לדורות הבאים אבל אין היא שונה מהותית משאר הנשים. הפרוטסטנטים פשוט לא מייחסים למרים דברים "מיסטיים" (אם אפשר לקרוא לזה ככה). אגב, שימי לב מה יחסו של ישוע למרים לאורך הברית החדשה- יחס מעט קריר, לא? הוא קורא לה "אישה" ולא "אמא". זאת גם אחת הסיבות למה הפרוטסטנטים מפחיתים ממעמדה של מרים ביחס לכנסיה האורתודוכסית והקתולית.

ד ר א ל

New member
לא רואה בכלל בעיה אם זה שיוסף ומרים

לאחר לידתו של ישוע (שכאמור נולד במודעות אלהית בגוף אדם), הביאו עוד ילדים. כלומר בעיני זה לא ממעיט מכך שהם היו נבחרי האל. כמו שציינתי בהודעה קודמת שאפשר ויהיו אנשים בעלי ממון ושגם יהיו מאד מתקדמים רוחית ואפילו קדושים (כלומר, המצב שהם עשירים הוא מצב נתון, ואין הרבה מה לשנות במצב זה, עשיר יש לו את ההתמודדות שלו, ולעני את ההתמודדות שלו, זה לא שהם שואפים לעושר, כי אז, קדושה רבה לא היתה בהם). ככה בעיני, אנשים שמקיימים יחסי מין בהחלט יכולים להיות נושקים לקדושה או קדושים בעצמם. אבל במצב זה, ברור שאין המין שולט בהם, אלא הם שולטין במין, ואצלם זה משהו עילאי מאד. כסף ומין, שני דברים אלו באמת הם מבחנים קשים, אבל אדם קדוש ששולט על עצמו שליטה מלאה, והוא אדם נשוי, יכול להגיע למין עם אשתו. רק שנדמה ליש אצלו זה יהיה ממניעים אחרים למדי, ואני רק מתאר לעצמי כי לדעת ממש אין לי שמץ של מושג.

lion 7

New member
ללא נושא

/tapuzforum/images/emo4.gifקשה לומר שיש אחדות או הסכמה בין הזרמים הפרוטסטנטים והאנבפטסטים לבין הזרמים הפרו קתולים אורטודקסים בענין קדושה האם של אלוהים ישוע , לזרמים הפרוטסטנטים יש גישה ברורה המתבססת על הפרשנות הפשוטה של הכתובים והבסיס לתיאולוגיה שלה מתבסס על פרשנות האינדיויאלי , מקריאת הפשט אפשר להבין שישוע היו לו אחים מצד מרים (הקדושה) זה בעצם הויכוח הטפל או הדבר שמכעיס את הבן ישוע שקנה את כנסיתו בדמו היקר , ובטח מרים עצמה מתבישת מהגישה זו , הפרשנות הותיקה של הזרמים הותיקים רואה במרים קדושה ובתולה ואף יש חג לבתולתה הנצחית , מצד שני הבסיס לטענות אלה בפרשנות הקתולית והאורטודוקסית המתבססת על התקליד שהוא חלק בלתי נפרד מהתיאולוגיה שלה , ובו מרים חיה במנזר עם אביה ואמה עד שפגשה את יוסף הקשיש לפי הגירסה האורטודוקסית . נ.ב אני כותב מהזכרון ומסיבות כלשהן אין לי גישה לספרים . כל טוב

ד ר א ל

New member
על פניו נראה מוזר שאישה שילדה תינוק

בתוליה (הפיזיים) עדיין עימה.

lion 7

New member
היא לא היתה בתולה

אבל היא היתה מוכנה להרות על פי ההלכה בתורה, רק ענין הניאוף הבסכמת שניהם היא הפשע עצמו

lion 7

New member
אופס. טעות נא למחוק את תגובתי כאן

/tapuzforum/images/emo2.gifבטעות חשבתי שאנחנו מדברים על בת שבע . סליחה ומאד מתנצל

למעלה