אחנתון

אחנתון

חברי פורום יקרים! למראה ההודעות האחרונות בעניין אחנתון ויציאת מצרים נמלאתי בושה גדולה - לא ידעתי דבר מהנ"ל, (והאמת גם לא הצלחתי כל כך לעקוב..) אני מחזיק מאחנתון אחד מ"הטובים".. פולחן השמש שהוא הנהיג, היה כל כך מהפכני (או שלא אם כל מה שאתם טוענים נכון) כל כך יפה , כל כך אמיתי.. אני מצרף פה תמונות שונות שלו, של אישתו נפרטיטי, וילדיו. שמתם לב שלכולם ראשים ממש ממש לא רגילים??? מה זה אומר?? טוב הגיע הזמן לפוצץ את הפורום עם תמונות.. : )

swirrrly

New member
מה?? ../images/Emo118.gif

אל תגידו לי שככה באמת נראה הראש שלהם?? הם בטח סתם הגזימו בפיסול, לא?

סביר מאוד להניח שכן

האמנות גם היא תלויה באופנה (לא תמיד) ולצייר אנשים או לפסלם בצורה כזו או אחרת שגרמה להאדרתם (בהתאם לטעם באותה התקופה) הוא מנהג נפוץ. מצד שני, גם לצייר אותם באופן גרוטסקי (ע"ע קריקטורות).

אין לדעת

אבל היות ואני זוכרת שראיתי צילום של גולגולת כזו (אנסה לאתר עבורך) ייתכן שהיה מודל אנושי עם ראש יותר מפותח. אבדוק.

swirrrly

New member
אז ירדנו בסולם האבולוציה ../images/Emo118.gif

מאז או משהו?
האנשים האלה נכחדו? די זה נשמע לא הגיוני..

swirrrly

New member
אה אני יודעת! ../images/Emo118.gif

הם היו חייזרים! מה שמסביר הרבה תופעות ארכיאולוגיות במצריים...

זה באמת כך...!

כמו שיודע כל אחד מחובבי הסדרה "סטאר גייט" במוצ"ש בערוץ 1... (הפסיקו לשדר אותה לזמן מה).

ראש מחודד

הוא סימן להתקדמות אבולוציוני? האבולוציה עובדת הפוך - מה שלא מתאים, סיכויי השרדותו מעטים ביותר. א) בעבר היו קיימים יותר ממין אחד של אדם. רק אנחנו ההומו ספיינס ספיינס (לא, זו לא טעות, זה באמת פעמיים) נשארנו. נכון, תקופת ההכחדות של המין "היריב", ההומו ספיינס ניאנדרנתליס היא קודמת לתקופת מצרים, כך שכנראה לא מדובר בזן אחר של אדם. ב) ידוע כי בקרב בני המלוכה והאצולה המצרים היו נהוגים נישואים תוך משפחתיים, גם בין אח לאחות. ייתכן וזהו סך הכל "פגם" גנטי. ג) במעומעם אני זוכר כי קראתי במקום כלשהו, שלתנוקות המלכותיים היו נוהגים לשים כובע מיוחד אשר עיוות את צורת גולגלתם. דבר זה בהחלט אפשרי, מאחר והגולגולת אינה גרומה לחלוטין ועדיין פתוחה אצל התינוקות. מנהגים כגון אלו, של שינוי תצורת הגוף, עדיין קיימים ברחבי העולם - למשל מנהג הארכת הצואר בשבטים אפריקאיים שונים, הקטנת כפות הרגלים אצל הסינים וכו´.

המצרים העתיקים

היו תרבות מפותחת, לא איזה שבט אפריקאי נידח. היו להם ערים, כתב, בקיאות מופלגת בגרמי השמיים, אמנות, ספריות, מדע רפואה מתקדם ומבנים מורכבים להפליא מבחינה הנדסית. קשה לי להאמין שנזקקו לאמצעים פרימיטיביים כמו כובע להידוק הגולגולת. ובכל מקרה, יש להבדיל בין מצרים בשיאה (לפני 10,000 שנה) ומצרים המאוחרת. הראש אינו מחודד אלא מוארך יותר, בדיוק בסגנון הראש שמדענים צופים שיהיה למודל הבא, אחרי ההומו סאפיינס סאפיינס. לפי צפי זה, הפעילות המוחית האנושית תלך ותגבר ונפח המוח ישתנה על מנת להכיל יותר פעילות. ממש כשם שנפח המוח האנושי כיום גדול מזה של האדם הניאדרטלי.

למעלה