אחנתון

Dia Leoghann

New member
לא לא לא לא

הם לא חייזרים וגם לא מפותחים אבולוציונית, ובטח לא ניאנדרטלים...
הם פשוט חולים במחלה שחלק מבני השושלת ה-18 של מצריים היו חולים בה. אינני זוכר את שם המחלה אך היא קיימת עד ימינו למרות שהיא נדירה מאוד. החולים במחלה זו סובלים מהתארכות של עצמות מסויימות במיוחד עצמות הגפיים, האצבעות ומצח הגולגולת. לא סתם אחנתון שינה את המערכת הדתית במצריים ואפילו הקים עיר בירה חדשה - אל-אמרנה. ישנם חוקרים המאמינים שהוא פשוט לא היה מקובל בקרב המלכים והאצולה בגלל מחלתו, ולכן הקים ממלכה חדשה לגמרי כשעלה לשלטון, ששרדה 16 שנה עד שמת. כל האומנות המגיעה מתקופתו מאופיינת בראשים ארוכים וגוף דק וארוך.... במצריים לא היה "סטייל" היה רק מה שהמלך או הכהנים רצו שיהיה. בקשר לכובע הארוך, זהו פשוט הכתר של מצריים העליונה (הדרומית), לעומת הכתר של מצריים התחתונה שהוא הכתר המפורסם, כמו זה של תותאנחאמון, עם הקוברה במצח.

כן כן כן כן

תראה לכמה תיאוריות נזקקת כדי לתרץ תופעה אחת:
"אופנה"...להאדרת האנשים "בהתאם לטעם של אותה תקופה"...
זן אנושי אחר
נישואי קרובים
פגם גנטי
כובע מיוחד שלוחץ את גולגולת התינוקות
מחלה שאת שמה אתה לא זוכר. עד כה ספרתי שש תיאוריות שונות. אז עשיתי חיפוש קל (elongated cranium) ומצאתי שגולגלות כאלה נתגלו גם במקומות רבים אחרים בעולם, בתקופות שונות. לא ייתכן שככככולם השתמשו באותו כובע-סד ידוע לשמצה כדי להאריך את גולגולת התינוקות, לא ייתכן שזו היתה אופנה גרידא, לא ייתכן שזו תוצאה של נישואי קרובים. זו לא המחלה שאתה מדבר עליה שגורמת להתארכות הגפיים והמצח, משום שהדמויות שנתגלו היו בפרופורציות הרגילות, (אם כבר אז קטנות מן המודל האנושי הנוכחי), ורק הראש מאורך. הדבר היחיד שנשמע לי הגיוני הוא שזה מודל אנושי אחר, ומוח יותר גדול אינו בהכרח פגם גנטי. ייתכן מאוד שהוא השלב הבא באבולוציה שלנו. זה מזכיר לי שהיתה תקופה שהרופאים היו מנתחים ומוציאים את בלוטת האיצטרובל (מרפס) בכל מקרה של כאב ראש. כיום ידוע שהבלוטה הזאת ממלאת תפקיד חשוב ושוב אין מוציאים אותה בסיטונות. היהירות. היהירות האנושית הזאת לחשוב שכל מה שאנחנו לא יודעים ולא מבינים הוא מחלה...

כך עובדת השיטה

מציעים כמה תאוריות אפשריות, כאשר מנסים להסתמך על המתרחש במציאות. אחר-כך, מנפים את התאוריות, לרוב עפ"י בדיקה פיזית (אם ניתן) או ע"י חשיבה לוגית. עד שנשארים עם מספר תאוריות מצומצם יותר שדורשות, לרוב, השנות המקרים ובדיקתם. בקשר למחלה - ישנה מחלה הגורמת להתארכות הראש בלבד, והיא נקראת הידרוצפלוס (צפלו -ראש, הידרו- מים/נוזל. נגרמת בעיקר בגלל הצטברות נוזל המוח Cerberal Spinal Fluid או בקיצור CSF אצל תינוקות, אל גם גורמים חבלתיים יכולים לגרום לכך). איני יודע אם זה מה שגרם לתצורה זו בגולגולת של אחנתון, אם אכן צורת הגולגולת הייתה כזו. אצל אחנתון ובנותיו (לפחות לפי הפסלים והציורים) היו גם פנים מאורכות, גוף בעל גזרה נשית, אצבעות ידיים ורגליים ארוכות ודקות - לכל שש בנותיו הייתה את אותה התופעה (דבר המצביע כן על מחלה גנטית כלשהי). מאמר בנושא ניתן למצוא כאן. בקשר לאבולוציה - את טועה. האבולוציה היא לא שינוי הדרגתי, אלא שינוי פתאומי בצאצא מסויים, מוטציה גנטית אם תרצי, המאפשר לפרט לשרוד טוב יותר. האבולוציה "מתקדמת" תוך כדי ניסוי וטעיה. לרוב הסלקציה היא טבעית. כך שלא ניתן לדעת האם אנחתון היה שלב אבולציוני מתקדם יותר - מאחר ונאלץ להמתין למצב לחזור על עצמו (במידה ואכן מדובר במוטציה גנטית).

Dia Leoghann

New member
תשמעי...

ראשית כל אני לא נזקקתי להרבה מדי תיאוריות... התיאוריה היחידה שהעלתי היא תיאורית המחלה, שדי רווחת בקרב החוקרים. אם זה מסקרן אותך את מוזמנת לבדוק את המאמר הבא , שטוען שיתכן והמחלה היא תפקוד יתר של בלוטת יותרת המוח (וגם פוסל אפשרויות של כמה מחלות אחרות שהעלו חוקרים). הכובע שאת קוראת לו כובע סד, כמו שאמרתי הוא איננו כובע סד כי אם כתר של הממלכה העליונה של מצריים הקדומה. אם את מכירה קצת הירוגליפים אז תבדקי את ההירוגליפים A43 ו-A44 בהם תראי את מלכי הדרום עם כובע שכזה, ואת S1 שהוא ההירוגליף של הכובע עצמו (בספר של גרדינר כמובן). כמובן שלא הכובע גרם להתארכות הראש.... את אומרת שהדמויות שהתגלו היו בפורפורציות רגילות, או קטנות מן המודל האנושי - אבל לאחנתון היו ללא ספק פרופורציות בכלל לא מאוזנות. הוא היה גבוה ודקיק, עם ידיים ארוכות ולסת תחתונה גדולה, ובטן משתפלת, ושדיים, ויש לו גם פסלים שהוא ערום ואין לו איבר מין... ההורים שלו כנראה כל-כך התביישו בו שהוא בכלל לא מופיע בתבליטים ופסלים מהתקופה שלפני מות אחיו הגדול! בעניין האופנה והאומנות של התקופה, אני חוזר על מה שאמרתי קודם: במצריים העתיקה האומנות הוכתבה ע"י המלך והכהנים. במצריים לא היו אומנים. היו בתי מלאכה בהם עבדו קבוצות אנשים שעל כל קבוצה היה פקח שדאג שהכל מתבצע בדיוק כרצונו של המלך (או האיש האחר שהזמין את העבודה). לכן לא פלא שכל אנשי החצר ומשפחתו של אחנתון נראים באומנות כמוהו. עובדה היא שבתקופה של אביו האומנות היתה שונה, ובתקופה של בנו היא חזרה לצורתה הקודמת. אני מצטער אם נשמעתי לך יהיר, אני רק מנסה לתרום מעט מידיעותי, ואני עושה את זה רק בנושאים שאני חושב שאני מבין בהם משהו.

אוי סליחה

כרכתי יחד את טיעוני דיה לונגהורן וכוכב ה שחר ... אז קודם כל התנצלותי הכנה על חוסר ההתייחסות האישית. אתם יודעים. ככה זה במדיום המנוכר הזה... יש לו גם יתרונות כמובן... לפני שאחלץ לענות לכם, איש איש לטיעוניו (ושוב סליחה) מעניין אותי לדעת מדוע הנושא כה טעון מבחינתכם. מה הוא סותר מבחינתכם תיאולוגית. איזו אקולוגיה הוא מערער. (מתבשל אצלי מאמר על מהות התיאולוגיה שעוד יתפרסם, אבל בשורה התחתונה - תיאולוגיה, כמו אקולוגיה, היא מערכת סגורה של שלמות הטיעונים, כאשר הפרכת טיעון אחד יכולה לגרום למערכת כולה לקרוס. לכן השאלה היא בעצם - איזה רעיון אחר מתערער בניאופאגאניזם כתוצאה מן האפשרות התיאורטית שהיו תרבויות עם מודלים אנושיים שהיו _אולי_ מפותחים יותר?) משום שאני הייתי דווקא מצפה שהניאופאגאניזם יאמץ בשמחה את הרעיון הזה. השאלה כנה. שלכם, יפעת

Dia Leoghann

New member
אין לי ממש תשובה בשבילך....

קודם כל אינני מקבל שום טיעון על חייזרים שהגיעו לכדור הארץ והדריכו את האנשים. אני מעדיף להשאיר את הגאונות האנושות לנו, בני כדור הארץ ולא לנשל את אבותינו ואותנו מכשרונותינו. בקשר לתרבות יותר מתקדמת.... אני לפחות מעדיף לבדוק עובדות בצורה אקדמאית לפני שאני קופץ משמחה כי נדמה לי שתרבות קדומה זו או אחרת היתה מפותחת יותר מאיתנו. בתור דרואיד, אני כבר מכיר את המסורת הזו של להיות רומנטיים מדי, ואז לגלות שכבר 200 שנה אנחנו טועים..... אני חושב שזה יתרון שיש לנו הניאו-פגאניים - אנחנו בונים ומשנים את המסורת שלנו עם התגליות החדשות והמחקרים החדשים. גם הכתבים הכי קדושים אצלנו אינם מספיק קדושים כדי שלא נוכל למתוח עליהם ביקורת. בדרואידיות לפחות זה אחד הדברים החשובים ביותר. כך שאין לי בעיה עם אחנאתון היה באמת איש מאוד מתקדם אבולוציונית, אני רק מעדיף שיהיו כמה דוקטורים שיעמדו איתי מאחורי הטענה. שוב, זו דעתי הפרטית, יתכן ופגאנים אחרים יתנו לך תשובה אחרת.

דוקטורים

בנוגע למחקרים אקדמיים: אני אישית שמחה תמיד לדעת יותר, אולם שורת התארים אחרי שמו של אדם אינה מכשפת אותי. מה שאני אומרת, וכבר כתבתי זאת כאן פעם וסליחה על החזרה, הוא שבכל מחקר יש הטייה, שהיא מה האדם שביצע אותו רצה מראש להוכיח, או ששילמו לו להוכיח. ישנו עוד עניין והוא שבחוגי המדע רווחת תפיסה מדעית מקובלת, שמרנית מאוד, ואיש מחקר שייתקל בראיות אשר יסתרו הנחה זו ייזהר מאוד ולפעמים אף יעדיף להסתיר אותן או לחילופין למצוא להן הסבר שיסבר את האוזן, על מנת שלא לפגוע במוניטין שלו ובעתידו. נכתבו כמה ספרים בנוגע לתיאוריות חלופיות אשר ריכזו נתונים סותרים לכאורה, והמעמיק בהם (לטעמי) הוא Footprints of the Gods, Graham Hancock- חומר קריאה מעניין בפני עצמו, והמחבר נזהר מאוד מלמתוח קו תחתון ומשאיר את מלאכת הסקת המסקנות לקורא. מומלץ. קצת מייגע בהתחלה, אולם מפרק 4 ואילך העניינים מתחילים להתחבר. באשר לתשובתך, תודה רבה: השכלתי קצת בתיאולוגיה דרואידית. בכלל, הייתי שמחה לראות כאן מאמר שפורש את עיקרי התיאולוגיה הדרואידית. מהם הזרמים השונים (האם וויקה ודרואידיזם זה אותו דבר?) וכל מה שתרצה ותוכל להוסיף כדי להרחיב את היריעה.

Dia Leoghann

New member
דרואידיות

יש בעיה לפרוש את עיקרי התיאולוגיה הדרואידית מכיוון שלא על כולם הם מוסכמים, שלא לדבר על להחליט מה הוא דבר עיקרי ומה לא. חוץ מזה אני די עצלן בזמן האחרון......אז בעצם אולי זה רק בגלל זה. בכל אופן, במאמרים של הפורום שלי ושל אילן יש המון מאמרים על הדרואידיות ועל חגים פגאניים, ולפחות מאמרים שאני כתבתי את יכולה לקחת ולשים כאן במאמרים של הפורום הזה, או לשרשר אותם כהודעה. אני גם באמצע כתיבת שרשרת מאמרים על אומנות דתית קלטית, שיכולה להתאים גם כאן. בינתיים כתבתי רק מאמר אחד, ויש עוד כמה שצפויים להגיע.

האם שלילת טיעון ל"חייזרותו" או

"ההתפחות האבולוציונית" של אחנתון מבטלת את מעשיו כפי שנרשמו בדפי ההיסטוריה? לא. האם ביטול טיעונים שכאלו מסייע במיגור תאוריות מופרכות ללא ביסוס (וכן, אני מבדיל בין החוויה הדתית הסובייקטיבית המתבססת על מיתוסים שנועדו לפתוח דלתות בנפשו של אדם, לבין אמת מוחשית "רגילה")? כן. אחרת כל אחד יכול להשתמש בדמיונו הוא ולהפיץ תאוריות שונות ומשונות המחברות קצוות אשר לא מתאימים. לכן איני מקבל את הטענה של "התקדמות אבולוציונית". התקדמות אבולוציונית ניתן למדוד רק בפרקי זמן הכוללים מספר דורות, ולא רק דור אחד או שניים. מה שקרה כאן, בהתאם לכל הבנה אבולציונית, אינו אבולוציה. אני יותר ויותר תומך בעמדה כי מדובר במחלה ולא בשום דבר אחר.

כדי לבסס את טיעוניי

עלי לאסוף קצת נתונים וזה יקח טיפה זמן. ולאור היצרותו של הפתיל, אפרסם בשרשור חדש.

ינון תודה רבה !

והתמונות מרתקות.... מה זה הראש הזה באמת? האם ייתכן שלמצרים היה מוח קצת יותר מפותח ממה שאנחנו מכירים היום? אדרבא, אני אישית אשמח גם לראות עוד כמה תמונות.

ינון, הוספתי לגלריה של הפורום

יישר כוח על תרומתך, ואשמח להוסיף עוד תמונות רלוונטיות לנושאי הדיונים כאן. בברכה, יפעת

תמונות

יש לי מלא תמונות - אני לא יודע מה לשים.. בואי נעשה את זה יותר קל אני אגיד מה יש לי ואם מישהו צריך.. שיבקש אני לא רוצה להדחף עוד פעם ושאולי אנשים לא יאהבו את זה.. גם לא הכל קשור: Crop Circles איי הפסחא מאצ´ו פיצ´ו מצרים:פירמידות, ספינקס, עוד אחנתון, ועוד פיקטוגרפים מכל העולם (ציורי מערות) נאזקה -פרו מגני דוד מדתות שונות צלבי קרס מדתות שונות ועוד הרבה הרבה שפשוט לא קשורים לנושא של הפורום.. טוב תהנו!

masorti

New member
אני מוותר על צלבי הקרס...

למרות שיש צלב קרס "טוב" ו"רע" (ימני ושמאלי, או ההיפך), וזה בכלל סמל הודי עתיק.

למעלה