אחרי היעדרות קצרה, שבתי הפורומה

אורי 0

New member
קוואס

מייצרים בכפר חב"ד (אולי המניאק שריד על יערה מכיר). בשנים שגרתי ברחובות מצאתי בסופר רוסי בצומת ביל"ו. לתשומת לב דיירי האזור. אבל אתם בטח לא יודעים מה זה. מישהו פה קרא פעם שלום-עליכם או ספרות רוסית? רק חושף כמה אני עתיק (ממש דגם לאספנים, אחרי הורדת החלודה והחלפת מנוע). זה אמור להיות מן משקה קל שעושים בבית, ומישהו פעם אפילו הסביר לי איך. אבל בעיקרון זה מין תוסס טבעי כזה. כלום אלכוהול - ובאמת קצת דומה בטעם לג'ינג'ר אייל. לימונדה אני מכין בבית לפעמים.

אינצ

New member
לחם שחור ושמרים

קוואס עושים מלחם שחור ושמרים. מזכיר בירה שחורה. לא יודעת מי עושה את זה בבית (כלומר, זה אפשרי אבל די פרוייקט), בארץ אפשר למצוא בכל מכולת רוסית.

ליטל ו

New member
איזה מגניב, תודה! :)

אז התלהבתי ומצאתי מתכון :) ולא, אני לא הולכת להכין את זה בעתיד הנראה לעין, אבל... איזה מגניב
אוהב דברים חדשים :)

ליטל ו

New member
הממ...

כשהייתי קטנה אהבתי את שלום עליכם ביותר, אבל אני בקושי זוכרת משהו. וקוואס נשמע לי מוכר ממשחקי תפקידים (RD&D), דומני :)

יסמין 28

New member
קוואס זה לא טעים לי

טעמתי גם רגיל וגם עם דבש, זה עם הדבש היה די טעים האמת, יש את זה בסופר של רוסים פה באלנבי, אבל למרות שלא ראיתי שום אזכור לאלכוהול על האריזה, זה די סובב לי את הראש...

DarlingAdam

New member
ואני לתומי חשבתי..

שאשתי היא הבנאדם הכי מגעיל בעולם בקטע של יוגורט ;)

transman

New member
מה הכמויות?

פעם ניסיתי להמליח קולה, כדי ליצור את משקה הספורט האולטימטיבי (קפאין, סוכר, מלח וסיבה טובה לרוץ. לרופא השיניים). אז אמנם השתמשתי בכפית שלמה, שזה קצת הרבה לכוס אחת, אבל חוץ מזה שכל הגזים בעבעו לשלום מהקולה (מה שלא ממש מפריע), זה נהיה ממש מ-ג-ע-י-ל.

יסמין 28

New member
איכס פיכס

למה מלח זה טוב לספורט? הכמויות: חצי יוגורט חצי סודה וכפית מלח. אבל אפשר לשחק עם זה אם רוצים וזה יותר טעים לך ככה.

transman

New member
מלח וספורט

אני בכלל לא בטוח, אבל, בהזעה מאבדים מלחים (שכל משקאות הספורט ה"רשמיים" מנסים להחזיר) ויש הטוענים שמי שמתאמץ לאורך זמן (נגיד מרתון) ולא מחזיר מלח בכלל, יתכווץ עד אימה מאוחר יותר. אני מניח שהשני קשור לראשון, לא באמת יודע.

DarlingAdam

New member
מי ששותה הרבה,

ולא אוכל מלח מספיק, יכול לגרום לעצמו נזק פיזי ואפילו להגיע לבית חולים.

ליטל ו

New member
ניסיתי פעם

לערבב רוויון וג'ינג'ר אייל. טעם נרכש ;) אבל רוויון ומיץ עגבניות היה טעים :) צריך לעשות סקר פורום - מה הדברים המגעילים ביותר שניסיתם לשתות? ;)

יסמין 28

New member
גילוי של סוד משפחתי

משפחתה של מאיה, כידוע, מגיעה מחבל ארץ שונה לגמרי מזה שממנו הגיעה משפחתי שלי. או במילים אחרות, היא פולניה, אני ספרדיה. יש להם במשפחה מין משקה כזה שכל פעם שאמא שלה מגישה אותו בארוחת שבת כולם מתחילים להזיל ריר ומאיה צועקת כזה יש!!! המדובר יקיריי בבורשט עם שמנת ומלח. איך אמר ליטל? טעם נרכש? טוב אז בטעימות הראשונות לא כל כך הבנתי על מה המהומה (בניגוד לשותפה שלי לדירה שכשניסיתי להכין את זה בבית פשוט ירקה את זה לכיור) אבל עכשיו אני ממש מתה על זה, וכל פעם שמאיה ואני רוצות הלתפנק אנחנו קונות לנו בורשט ואשל ושמנת חמוצה ומערבבות לנו בנימרצות ושותות ונזכרות לנו בפולניה... הולך מצויין עם פירה ובצל מטוגן, אגב. שגם עליו אמא של מאיה שופכת כמויות נדיבות של שמנת חמוצה. בחיי שזה כיף לחיות עם מישהי ממזרח אירופה

למעלה