אחרי השרשור המגוחך האחרון שהיה פה

אז מה שלי מצטייר עד עכשיו

זה שמדובר בעיקר בבעיה תרבותית -חברתית של החברה הישראלית. כי התיאורים המגעילים של אמירות של גברים בפורומים של הכירויות (אם הבנתי נכון?) לנשים משקפים בעיני תת תרבות פרימיטיבית ושאותי אישית מביישת- ממש כך. גם הנושא של השיפוט של נשים שבוחרות חיים ללא ילדים, זה בחירה לגיטימית וטבעית שתקרה מתישהו ככל שלנשים יותר מותר לבדוק מה הרצון האמיתי שלהם. השיפוט הזה והתגובות המזעזעות זה גם חלק שמאפיין את החברה והתרבות בישראל. אז כנראה שהחברה הזו בנוי בצורה מאוד פרימטיבית בסיס שלה -במחשבה העמוקה שלה יש לה ערכים שכבר לא מתאימים לעידן שבו אנו חיים היום-שמעודד חשיבה עצמאית וחופשית, לא?

הבעיה הזו קיימת בכל חברה לא מתקדמת,

לא רק הישראלית. כשיש, חס וחלילה, סיכוי לכך שנשים תתקדמנה, נגיד, לעמדות כח, כשיש סיכוי, למשל, שנשים תגענה למסקנה שהן יכולות לחיות מצויין בזכות עצמן, בלי להיות אשת איש במשך 50 שנה, בלי ללדת 3 ילדים, דווקא, אלא אולי לחיות לבד, אולי לנהל כמה מערכות יחסים בזו אחר זו, ללא נישואין (ראי ז'ורז' סאנד, הסופרת הצרפתיה בת המאה ה-19, שחיה חיים ארוכים ופורים, והיו לה כמה וכמה קשרי אהבה עם גברים, שרק את הראשון טרחה למסד), אולי ללדת ילדים ללא קשר זוגי, אולי לא ללדת בכלל, ועוד ועוד אפשרויות שחורגות מן המקובל - או אז, נכנסות ההפחדות לפעולה - אם לא תתחתני עד גיל X, איש לא ירצה בך. תישארי לבד כל החיים - כאן נכנסים, כמובן, המכשפה והחתולים, ללמדנו עד כמה נשים שהן לבד הן משוגעות. אם לא תנסי בכל הכח להיראות כבת 17 גם אם את בת 34 - תמותי רווקה זקנה ואף גבר לא יעיף לעברך מבט. השעון הביולוגי שלך מתקתק - את חייבת למצוא מישהו מהר וללדת אחרת... אם לא תלדי, לא תממשי את נשיותך. ועוד ועוד ועוד, הכל רק כדי להחזיר לתלם, להצעיד את כולן במסלול המוכר והטוב. (סתם משהו קטן להמחשה - אחד מספר על דייט שהיה לו עם בת 36, שאמרה לו שהיא לא מחפשת להתחתן ממש עכשיו ושללדת אפשר עד גיל 45. עד אותו רגע הוא חשב שהיא נהדרת, אבל אחרי שאמרה מה שאמרה - הוא חשב שהיא לא נורמלית, משהו איתה לא בסדר) נכון, יש שינויים פה ושם, בעיקר בגזרה התל-אביבית, אבל ממה שאני חווה, הלחץ החברתי עצום וקובע עבור המון נשים וגברים, והדרך לשינוי ארוכה.

כן

אבל הכוונה שלי הייתה שזה מאפיין של חברות פרימיטיביות שעוד לא בשלות לחופש מחשבתי וריגשי ועדיין צריכות את השליטה החזקה על הנשים שחיות בחברה הזו . וישראל אחת מהן.

karnity

New member
על הנקה וסולידריות נשית

אני לגמרי מבינה את התסכול שנובע, לדעתי, מהציפיה שנשים תעמודנה לצד חברותיהן תמיד, שתהיה בניהן סולידריות נוכח מצבן בעולם, שיתאחדו נשות העולם לשיפור מעמדן, שכולנו נהיה חזקות וטובות וכו' וכו'.. אבל צריך להבין, שיש נשים שלא.. יש נשים ש"יותר גרועות" מגברים, יש נשים שלא מבינות, לא מודעות, לא קשובות, לא סבלניות... נשים שמתנהלות בעולם של גברים ומנסות להצליח בו, להתקדם, להשתוות... לעיתים מאמצות לעצמן דפוסי התנהגות "גבריים". לדוגמה, קיימת בצבא תופעה של נשים לוחמות שמתנהגות כמו גברים לנשים אחרות... הן אימצו לעצמן את השפה של הגברים, שפת הגוף, הדימויים כדי להיות "חלק מהחבר'ה הלוחמים"... הן מביטות על חברותיהן "מגישות הקפה" בזלזול ובעליונות .. הן מתייחסות אליהן מעמדה גברית ולא מעמדה נשית ... הן אימצו לעצמן את המילטריזם הגברי... אני לא טוענת שכל הנשים ה"טורפות" הן כאלה בגלל גברים אבל יש לתת את הדעת גם על התופעה הזו - נשים בעולם של גברים... נשים "פמיניסטיות" לכאורה, שחושבות ששיויון עם גברים זה להתנהג כמותם ולא מבינות שהגבר אינו המודל שיש להתיישר לפיו... וכך גם לגבי הנקה, יש דיעות שונות לגבי הנקה על מכלול היבטיה... וכפי שכבר אמרו כאן, הישראלי המצוי דוחף את עצמו לכל מקום... "למה את מניקה?" "למה את לא מניקה?" "למה בפומבי?" "כמה זמן את מניקה?" וכן הלאה, בדיוק כפי שהחוצפה הישראלית ועזות המצח מאפשרות לכל אחד למשש את הבטן ההריונית של כל אשה... אז אני בעד שאנשים יפסיקו להתערב בעניינים לא להם וזה כולל הנקה. בנימה אישית, אני חייבת לומר שהנקה דוחה אותי מ-א-ד... אבל ציצי חשוף לא... והעובדה שהנקה דוחה אותי לא צריכה לחייב אף אשה אחרת להסתיר את זה.. הבעיה היא שלי ויש לי היכולת להסיט את המבט...

טל קר

New member
טורפניות וקטלניות?

עדת עורבים טורפת? זה פורום אינטרנטי, לא נאשיונל ג'אוגרפיק, בעדינות שם עם נסיונות הדה-לגיטימציה. נשים יכולות להיות חסרות סבלנות, חסרות סובלנות, להאשים נשים אחרות בהתחסדות כשהן לא תומכות בדעתן, לקרוא להן בשמות, לראות אי הסכמה כהתקפה, להכניס מילים לפה של אחרות ואז להתרעם או להעלב ממה שבעצם לא נאמר, כפי שגברים יכולים לעשות את כל הנ"ל. יש אנשים לא סימפטים ביקום, לא ראיתי איזו התפלגות יחודית סביב מין מנסיונות חיי, מלבד הענין שאני מעדיפה נשים לא סימפטיות על פני גברים לא סימפטים, גברים לא סימפטים גורמים לי לחשוש יותר לבטחוני האישי מסיבות אינדוקטיביות.

וזה בדיוק מה שעשית

במיוחד להכניס לאחרות מילים לפה ואחר כך להיות חסרת סובלנות למילים שהכנסת. גם ההחלטה שמישהי לא סימפטית על סמך מילים כתובות היא לדעתי כוללנית ,מכלילה ושיפוטית ללא בסיס. וזה לא קשור לסימפטיה ,מה ששאלתי.

למעלה