אחרי חודש עמוס טיולים - הנה זה בא

maybesure

New member
תודה יקירה../images/Emo140.gif

את הגעת באמצע
וזה רק קומץ קטן מהחוויה האמיתית

maybesure

New member
בין סופ"ש למשנהו

באמצ"ש טיילנו עם האורח באזור שלי יום אחד בזכרון יעקב

maybesure

New member
יום נוסף למי קדם באלונה

טיול הליכה במים בפירי מים עתיקים, 280 מ' של הליכה במים, לעיתים בעומק של 70 ס"מ.

מתכננת לקחת לשם את הנכדים בחופש הגדול

תמיד עמוס שם בפרט בחדשי הקיץ הגענו כמה פעמים וחזרנו על עקבותינו.......

maybesure

New member
אנחנו היינו 3 לבד עם מדריך

לאורך כל המסלול לא הצטרפו מטיילים, כשיצאנו מהפיר ראינו שמתגבשת קבוצה גדולה של תלמידים בטיול.

maybesure

New member
ועוד יום שהקדשנו למוזיאון ראלי בקיסריה

לצערי מזה שנתיים אסור לצלם בתוך המוזיאון האגף החדש המכיל בתוכו ציורים תנכיים. הציורים בני 200-300 שנה.

maybesure

New member
האגף הותיק במוזיאון ראלי

מכיל בעיקר ציורים לטינו אמיקאים ופסלים, חלקם אורגינלים של דאלי. מוזיאון חובה והכניסה אליו ללא תשלום.

maybesure

New member
פסיפס הציפורים, על הדרך

קטע מתוך פסיפס גדול שנמצא כמעט בשלמותו, הכניסה אליו חופשית.

מוזיאון ראלי 2 - זכרון לספרד

באפריל 2007 נחנך מוזיאון מפואר חדש - ראלי 2 הנקרא "זיכרון ספרד" ונמצא בסמיכות למוזיאון ראלי 1 הוותיק . בתוך המוזיאון על ארבעת קומותיו מוצגים; ציורים קלאסיים מקוריים מהמאות ה- 16 עד ה-18 העוסקים בנושאים מהתנ"ך, כל התמונות עברו שיחזור ע"י רסטורטורים מומחים מסיינה לפני תלייתם במוזיאון. החצר הגדולה בכניסה למוזיאון החדש בנויה בהשראת החצר המפורסמת בארמון אלהמברה הנמצא בגרנדה שבספרד. בכניסה מזרקות יפות והבולטת שבהם הינה מזרקת האריות שמפיהם זורמים מים כמו במזרקה המפורסמת בארמון אלהמברה. עוד ברחבה נצבים פסלי שיש של הבולטים מיהודי ספרד כשלמה אבן גבירול, יהודה הלוי, הרמב"ם וברוך שפינוזה. כמו כן מופיעים פסליהם של אנשים חשובים שמוצאם מהאנוסים כמו כריסטופר קולומבוס, נוסטרדמוס ומיגל דה סרוונטס. בנוסף הוקם אתר חדש ובו פסלי שיש של האנשים שתרמו להקמתה של מדינת ישראל כבנימין זאב הרצל, חיים ויצמן, ארתור ג'יימס בלפור, הארי טרומן ודוד בן-גוריון. מול הכניסה למוזיאון ניצבת אנדרטת שיש גדולה (אוביליסק) לזכר קהילות היהודים באיטליה ולזכר האיטלקים שהצילו יהודים במלחמת העולם השנייה. הכניסה ל2 המוזיאונים חינם!

maybesure

New member
לסיכום

האורח המדהים שלנו, שהיה כל כך נוח וכייפי, הספיק להגיע עם אחיו לעוד מקומות בירושלים, לים המלח, למצדה ולאילת, ואפילו לגבול עם טאבה, בנוסף הוא יצא לטיול עצמאי של יום אחד לפטרה, כך שבחודש אחד הספיק להיות בכל גבולות הארץ
ממה התרשם הכי הרבה? מהים! התפעל מאוד משקיפות המים, בארגנטינה האוקיינוס חום מסחף. ועוד התלהב מההסטוריה, מהעובדה שבכל מקום יש מה לראות אפילו קרוב מאוד לבית, שהכל מטופל ע"י הרשויות. ושאפשר לעבור את כל הארץ מצפון לדרום בכמה שעות
בארצו נדרשות טיסות פנים במהלך מספר ימים כדי לחצות אותה לאורך. יש מאות תמונות, והיה קשה לבחור מתוכן רק קומץ שינסה להמחיש את האינטנסיביות של הטיולים, ניסינו לטייל איתו בכל רגע פנוי שלנו. היה חודש מהסרטים!!!

kdr

New member
כל הכבוד

אני מכיר את טיולי הטירונות האלה, להספיק הכל. הייתה לנו תיירת מגרמניה, בקשתה האחרונה הייתה להיות כמה שיותר בים. תמונות מקסימות.

מייבשור את ../images/Emo47.gif קבלי ../images/Emo106.gif

אהבתי מאד את המסלולים שעשיתם, וכל הכבוד על התכנון ועל התמונות ! התמונה שצולמה בתוך הנקרות הפכה להיות שומר המסך שלי ,......
בערב אתייחס לכמה מקומות שציינת . תודה ששתפת

maybesure

New member
תודה רבה רבה

אין ספק שאת ההשראה שלי
תגידי.. במי קדם כבר היית? כי אם לא זה מקום מומלץ מאוד, במיוחד עם הנכדים. אמא שלי עשתה את המסלול בתוך המים בכבוד ובגבורה
אשמח אם תוסיפי מידע וידע משלך על המקומות.

maybesure

New member
תודה

דווקא לא היו טיולי טירונות, הלכנו בקצב סביר לגמרי, הלכנו עפ"י תכנית ולפעמים הספקנו אפילו עוד משהו על הדרך. גם אצלנו הוא רצה להיות בים, אבל השארנו את זה לימים הכי חמים ודאגנו שיהיה לו גם מזה, וזה בנוסף לים באילת ולים המלח שהוא היה עם אחיו. בין לבין גם השארנו לו זמן לקנות מזכרות למשפחה שנשארה שם, וקנינו להם גם ושלחנו איתו - כך שהקצב באמת איפשר הכל ובכייף, וקצת גם נשאר לפעם הבאה. הבטחנו לו שבפעם הבאה נעשה יותר את אזור הדרום.

kdr

New member
בשם שר התירות (יש כזה ?) קבלי חייכן ../images/Emo13.gif

למעלה