אחרי ייעוץ אצל פרופ' רובין...

אופירA

New member
מנהל
אלומה, זה לא שלא מבינים את שאלתך

לא יודעים כאן את התשובה לשאלה שלך. שאלות על פרוצדורות אנו לא יודעים כאן. כל אחד יודע מה היתה הפרוצדורה שלו, ולא מה קורה בקופות אחרות או בסניפים אחרים של הכללית.

את צריכה לדעת שכמעט כולם נתקלו בחוסר המידע הזה, במידע סותר ובצורך לחלוב ולחפש בעצמך את המידע.
אם הנציגים של האינטרנט לא עזרו לך, ומנהל הסניף לא יודע לענות לך (שאלת את מנהל המשרד?), אז תבקשי את הטלפון של המחוז אליו את שייכת ותשאלי שם.

במקביל, תעשי מה שכולם עשו - תיפגשי עם מנתח (בבילינסון זה קידר), תתקשרי לכל המנתחים שהצעתי לך, ותשאלי את המזכירות שלהן איך זה עובד עם הכללית בניתוח ציבורי.
ואז תקבילי את הנתונים שאת מקבלת מהמזכירה של המנתח לנתונים שאת מצליחה להוציא מפקידים של הכללית.

במקביל, תתקשרי למוקד, לביטוח המשלים שיש לך, ותדרשי באסרטיביות לקבל מידע על הפרוצדורה ועל אפשרות בחירת הרופא בציבורי.

רובין לא יודע ולא רוצה לדעת. כבר הסכמנו מיהו. הבדיקות והאישורים שהוא דרש ממך דווקא כן עוזרים לך, כי הם יכוונו אותך מה עלול להידרש ממך אצל מנתחים אחרים שתפני אליהם לייעוץ. כמות הבדיקות גדולה מאוד לכל המנותחים, גם אלו שאין להם מחלות. לגבי המחלה הקשורה בקיבה אנו בהחלט לא מבינים כאן במחלות כאלה, מה עוד שאינך מפרטת איזו מחלה זו, ולכן צריך לסמוך על המנתח לגבי האישורים שהוא צריך על מחלה זו או אחרת.
מה שכן, לא חייבים לסמוך על מנתח אחד, אפשר לשאול כמה מנתחים ולגלות שיש כמה סוגי מדיניות רפואית ופרוצדורות. אבל בשביל זה את צריכה לברר ולדחוף. ואם זה מנחם אותך - אז כל מי שרצה ניתוח בריאטרי היה צריך לחלוב את המידע הזה ולא קיבל אותו בצורה חלקה.

אופירה, אין לי כוח

אני לא מבינה מכל הסלט הזה מה עליי לעשות. אני לא יודעת להיות אסרטיבית. אני מפורקת כבר, את יודעת למה. אני לא מצליחה לקרוא עכשיו בצורה קוהרנטית, אני עייפה, עייפה, עייפה. אני אנסה לקרוא יותר טוב מחר, אולי אבין משהו. וכן, דיברתי עם מנהל המשרד אצלנו, הוא בור ועם הארץ, אפילו לא ידע שיש כמה סוגים של ניתוחים לקיצור קיבה ואמר שבחיים לא שמע על שרוול. גם על טבעת כל מה שידע זה שצריך שטר עירבון או משהו כזה. אני לא בנויה לעבודות בילוש של עוזרת מחקר רפואי, פשוט אין לי כוחות להתמודד עם כל כך הרבה דיסאינפורמציה עכשיו. אני צריכה כנראה להירגע קודם (איך עושים את זה? זו כבר שאלה אחרת).
תודה לך ולכולם.

אופירA

New member
מנהל
רופאי משפחה לא מבינים כלום בניתוחי קיצור קיבה

ובוודאי לא בפרוצדורות של קופת החולים. זה לא תפקידם, והם לא מבינים בזה. הם לא למדו את הנושא ולא התנסו בו. רק שמעו הרצאה שתיים וזהו.
המידע אמור להתקבל במשרד של הסניף של הקופה. בהרבה מקרים הפקידים שם לא יודעים, אז צריך לדרוש מהם לברר, או לפנות למנהל המשרד ולדרוש ממנו את המידע, או שיברר אצל הממונים עליו. במקביל, יש לבקש מידע מהשירות הטלפוני של הביטוח המשלים, וכן מהמזכירה של המנתח, שכבר מכירה את הפרוצדורות עם הקופות השונות.

ועוד משהו אחד

אם לא עוזרים לך במרפאה שלך , שזה לא הגיוני, תפגשי עם הרופא שבחרת והוא יגיד לך את כל הבדיקות שצריך לעשות. אבל בלי אישור מהועדת הכללית לא תקבלי את הניתוח בחינם. ואת זה רק רק המרפאה שלך מגישה את הבקשה. וכל ההפניות לבדיקות גם הרופאה שלך עושה.
תתעקשי ותדרשי את מה שמגיע לך.
אולי גם כיגידו לך איזה בדיקות את צריכה לניתוח ותרשמי ותבואי לרופאה שלך עם הדרישות.
גם לרופא את צריכה הפנייה לבית חולים , טופס 17, אחרת יעלה לך כסף, והפנייה אליו. שכל זה הרופאה שלך עושה!!!

טלי שני

New member
תשובות לשאלותייך.......

בכללית מושלם יש רשימת רופאים המאושרים על ידם.
את יכולה לבחור רופאים מהרשימה לפנות אליהם ליעוץ ב 100 ש"ח.
בכל רבעון את יכולה לפנות ל 3 רופאים במחיר הזה.
יש הרבה רופאים מומלצים.... ותוכלי לבחור על פי תחושתך.
במסלול הציבורי את יכולה לבחור בית חולים של הכללית במרכז
כמו מאיר כ"ס בלינסון / השרון פ"ת. וכד'
לכל בית חולים יש את הרופאים הבריאטריים שלהם.
את לא יכולה לבחור רופא....... יש גם מתמחים שמנתחים בהשגחת רופא בכיר... זה לא תלוי ברצונך..
כללית דורשת השתתפות בהרצאה וזה במיחיר טופס 17 ושם תוכלי לדבר בקיצור עם רופא . ולהזמין תור לרופא
חשוב לדעת התורים הם ארוכים..... הן התור לרופא והן התור לניתוח.

אישור לניתוח מקבלים מהכללית בהתיעצות עם הרופא שפנית אליו
מאשרים לפי הכללים או bmi 40 ומעלה. או 35 bmi עם שתי מחלות נלוות.
מקווה שעניתי על שאלותיך

אני מודה לכולם, ומודה שאני מבולבלת עוד יותר

עכשיו. לא באשמתכם, כמובן. משהו אצלי כנראה (לא כנראה, בטוח) לא עובר מסך טוב. מצד אחד אני כן יכולה לבחור רופא, מצד שני לא יכולה לבחור? אני לא רוצה לשלם 100 ש"ח, למה שאני אשלם 100 ש"ח בשביל ייעוץ שמגיע לי בחינם? אז אני כן יכולה לבחור או לא יכולה לבחור? איזו הרצאה? אף אחד לא אמר לי כלום על הרצאה ולא ביקש ממני ללכת להרצאה. יש לי BMI גבוה, 44, אבל אני חולה בהרבה מחלות שכנראה ימנעו את הניתוח לפי דבריו של פרופ' רובין המשובח. בי"ח מאיר לא רלוונטי, רחוק לי. מבחינתי זה רק תל השומר, בלינסון או השרון, אבל אצל מי??? האם אני יכולה לבחור למי לקבוע ייעוץ או לא? על השאלה הפשוטה הזאת אני לא מצליחה לקבל תשובה כי התשובות פה סותרות.
אני לא יודעת להיות יותר ברורה, אלוהים עדי שניסיתי.
תודה, שוב, לכולם.

אופירA

New member
מנהל
הכוונה שיכולה לבחור רופא לייעוץ

אבל בציבורי אי אפשר לבחור את המנתח שינתח אותך בניתוח, בדרך כלל.

יש מנתחים או בתי חולים שדורשים לעבור הרצאה במקביל לייעוץ של המנתח, שבה מסבירים על הניתוח. דרישה זו היא הכרחית לאישור ניתוח.

יש לך BMI גבוה, ועל רובין אני לא רוצה לשמוע שום מילה יותר! הוא סתם טיפוס שנהנה לייאש אנשים עצובים.
תפסיקי לתת לו כוח. זה נראה כאילו את רוצה שלא יאשרו לך. אם את רוצה שלא יאשרו לך - אז אני מבטיחה לך שלא יאשרו לך...
עוד מילה על מה שהרובין אמר - ואני אצרח!!!
(ולא רק בגלל מה שהוא אמר לך. כבר שמעתי מכמה אנשים על הפנינים שהוא אמר להם בעבר. שערותי סומרות ממה ששמעתי, ויש לי אלרגיה חריפה לאיש הזה).

מאיר כן רלוונטי אם יש שם רופא טוב ותור מהיר יותר. אל תשללי.
לא תוכלי לקבל תשובה ברורה לשאלה שלך. תצטרכי לנסות לשאול שוב ושוב (בלי תסכולים וייאושים, עם עקביות ונחישות) - לא בפורום אלא במשרדים של בתי החולים, ובמקביל במרפאות של המנתחים, שאת הטלפונים שלהם תמצאי דרך האינטרנט, בחיפוש.
ואת צריכה לשאול שוב ושוב בביטוח המשלים ובמשרד הקופה. ואם מישהו לא יודע - תדרשי שיפנה אותך למישהו גבוה ממנו עד שתקבלי תשובה ממישהו שיודע.
אני מבינה שאין לך כוחות בשביל זה, אבל אין דרך אחרת. ולהיות מתוסכלת מכך שלא מצליח - לא יעזור לך. מה שכן יעזור לך זה לנסות שוב ושוב לחפש מי יודע את המידע הזה.

רשימה של הרופאים נתתי לך כבר. תתקשרי אליהם. תבררי את הטלפונים שלהם. זה הכי קל בעולם. כותבים את שם המנתח בגוגל. תתענייני אצל המזכירה, אם הגעת למרפאה הפרטית, איך אפשר להתנתח אצלו בציבורי, ואם היא לא יודעת, אז את מי אפשר לשאול.

אופירה'לה, תודה, ועוד שאלה ברשותך

האם כדאי להתקשר לתה"ש ולבקש מהם תור לייעוץ אצל רופא אחר? זה מקובל לעשות דבר כזה אחרי שכבר הייתי אצל ההוא שלא נזכיר יותר את שמו? או פשוט לנסות במרכזי השמנת יתר אחרים?

אופירA

New member
מנהל
כדאי מאוד

ולא מעניין אותך בכלל אם זה מקובל.
מקובל לדחוף ולנסות כל אפשרות.
רצוי שתבקשי ייעוץ לרופא ספציפי. תבדקי ברשת מי המנתחים שבתל השומר, תשווי עם הרשימה שלנו, ותבקשי אחד מהם. מה עם ספיבק? הוא טוב מאוד מאוד. תנסי לעשות איתו שידוך.

מתוקה שלי אופירה צודקת

לכל אחד היתה דרך אחרת במסע אל הניתוח.
אל תוותרי ותמשיכי .
תבקשי מהרופאה שלך הפנייה לרופא כירורג אצלכם והוא כבר ידע הכל מה צריך לעשות והכל יפנה אל הרופאה שלך.
תלכי אליו עם הפנייה עם כל הבדיקות שיש לך על הבעיות שלך וכל ההסטוריה הרפואית ואולי אם יש אז גם בדיקות דם.
הכי טוב והוא כבר אם יאשר יפנה במכתב לרופאה שלך מה צריך לעשות.
כרגע נפל לי האסימון שבנוסף למה שהרופאה שלי נתנה לי הפנתה אותי גם אליו והוא נתן בדיוק מה צריך לעשות. ואז חוזרים אליו עם מה שנתן והוא נותן את האוקיי הסופי אם כן או לא לניתוח!!!!
בהצלחה,
לכי לישון,
לילה טוב!!!

אלומת האור יקרה

את אחת מהסיבות שהצטרפתי לפורום הזה
אני רוצה להגיד לך שאין על פרופסור רובין
הוא מלך
הוא בן אדם
רופאת המשפחה שלי רצתה שאעשה אצל סובחי
לא הסכמתי
עברתי מרפאה
הלכתי בהתחלה לרובין פרטי
אבל הוא המנתח היחיד בארץ - בתחום זה שהסכמתי שיגע בגוף שלי

אני בת של רופא
אני מכירה את עולם הרפואה וכיום שלושה שבועות אחרי
אני שמחה ומודה שהוא היחיד שנוגע בי
ותופתעי לשמוע, הוא אדם טוב

אופירA

New member
מנהל
אני גם שמחה מאוד בשבילך

ומאמינה בהחלט שהוא ירגיש לך לנצח מלך.

אבל המלך הזה כנראה בוחר למי להיות נחמד ואנושי, ולמי להיות - לא נעים להגיד, אז אנסה בעדינות - מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לא נחמד ואנושי.
כנראה שיש לו תכונה של אמביוולנטיות קיצונית באישיות שלו.
יתכן שזו תכונה שמאפיינת אנשים עם נפש רחבה ויכולות מרובות.
אני לא אגיד מה נשים אמרו לי שהוא אמר להן, כי אני לא יכולה להעיד בשמן. לא הייתי שם ולא שמעתי. אבל אני מאוד מאמינה להן...

למעלה