אחרי כל כך הרבה זמן ל לימוד יפנית

jonbaum

New member
לא רק מתוק

ובמירין (ואין מאכל יפני שאפשר להכין אותו בלעדיו) יש הרבה מאוד סוכר.
 

jonbaum

New member
יש לזה הרבה סיבות

התיבלון הסטנדרטי ביפן (סויה, מירין, סוכר) מאוד לא בריא לשיניים.
ובאמת ראיתי פעם תכנית בטלויזיה בה אמרו שביפן (במיוחד הצעירים) אוכלים מעט מאוד דברים קשים.
sembei נחשבים למאכלים של זקנים.
 

innocence

New member
בדיוק!

ואם דובקים במאפים לא אמורים להכיל חמאה במקור (כי היפנים נוטים להשתמש במרגרינה במקום:((), יש הפתעות נהדרות!
 

jonbaum

New member
יש מאפים מלוחים

אפילו בקומביני מוכרים כל מיני לחמניות כאלה שיש שינקן וגבינה בתוך הבצק
מאפים מבצק עלים, כמו בורקס, לא ראיתי, אבל זה עדיין לא אומר שאין.
הלחם הסטנדרטי ביפן, מה שנקרא shokupan הוא אכן מזעזע. צמר גפן. ונטול תזונה. כשהייתי בטוקיו לפני שבועיים אכלתי כל בוקר טוסט עשוי מפרוסה די עבה של הלחם הזה, ואחרי שעה שוב גוועתי ברעב.
אגב, הוא לא שונה מהלחם הסטנדרטי בבריטניה/אירלנד. המציאו דרך לקצר את תהליך האפייה וזאת התוצאה.
הנה הסיפור.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chorleywood_bread_process
 

jonbaum

New member
נ.ב.

התכוונתי להוסיף שיש לחם איכותי ביפן אבל הוא יקר יחסית.
הרשת Hokuo היא לא רעה, וכן גם Andersen
ויש גם מאפיות פרטיות שלא שייכות לרשתות.
 

mishel s

New member
לא יודע

לחמניה עם גבינה או שינקן בפנים לא נחשבת אצלי למאפה...
אז בטח שלא למאפה מלוח.
 

mishel s

New member
תראה

לפי ההגדרה, גם לחם זה מאפה אבל אם הלחם לא מתוק ואולי טיפה מלוח אני לא מחשיב אותו למאפה מלוח. זה לחם.
אז לחמניה עם מילוי של גבינה זה לחמניה עם מילוי גבינה, לא מאפה מלוח. מבחינתי.
בכל מקרה, זה העניין, הנקודות המשותפות בין המאפים (ולל לחם) היפניים למאפים בישראל לא רבות ולכן קשה להשוות. מה שאני מחשיב כמאפים מלוחים (בעיקר סוגי בורקסים וסמבוסקים ומקלות לחם וכו) לא ראיתי פה ואת הלחמים הרבים שיש פה לא ראיתי בישראל.

מבחינתי זאת לא בעיה ואין פה שום מחדל כמו שצויין למעלה. אין בארץ גם קרה-רייס ואוקונומיאקי ואין פה הרבה דברים שיש בארץ, כל מקום והמאכלים שלו, אין שום בעיה עם זה.
 

herouth

New member
הכוונה לא ללחמניה עם פרוסת גבינה, נראה לי.

הכוונה ללחמניה שהגבינה אפויה בתוכה. אין הרבה הבדל בין זה לבין בורקס...
 

jonbaum

New member
מעניין שבכל שנותי ביפן

ובביקורים שמאז, כשאני מוקף באלפי סוגים של אוכל מדהים, עוד לא קרה לי שהתגעגעתי לבורקס.
 

mishel s

New member
ועוד בהקשר - היום בקוריאה

ראיתי בסופר לחם שום!!!! היה כתוב עליו אפילו באנגלית GARLIC BAGUETTE! אז קניתי כמובן. ועכשיו כשאני אוכל את זה...
אמנם יש בו טיפה מטעם השום, אבל זה בגט מתוק! קצת מוזר לאכול לחם שום מתוק....
 

innocence

New member
דווקא נהוג מאוד להכין ככה

גם כשאמא שלי מכינה בבית לחם שום זה כמעט תמיד בבגט.
 

herouth

New member
בגט זה סבבה, אבל הוא לא מתוק.

הפואנטה של מישל זה שהלחם מתוק. מי אוכל שום עם סוכר?
 

mishel s

New member
לי זה קצת מוזר

שאומרים שביפן אין דברים מתוקים כי כמעט הכל פה מתוק.
גם קרה הוא טיפה מתוק... כמעט בהכל יש פה סוכר ועדיין אנשים טוענים שאין מתוק באוכל היפני ...
 

ortolan

New member
זה אכן מעניין

אני חושב שהעניין הוא לא בזה שאין סוכר (או מלח, או שומן, או כל דבר) באוכל, אלא שנדיר שיש ממנו כמויות קיצוניות. כשהייתי בחודש שעבר בניו יורק ובמקסיקו, שני דברים הפתיעו אותי - אחד היה כמות הטעמים והריחות שבבירור היו מחוץ לתחום הסביר - כמעט בכל ארוחה משהו היה מלוח באופן קיצוני, או חמוץ או מתוק מדי. במקסיקו קניתי בקבוק מהבירה שאני שותה שם בד"כ - Bohemia Obscura והייתי צריך לשכנע את עצמי שהיא תמיד הייתה כל כך מתוקה...
 
למעלה