חי"ר מ"כ
קדם כל ידידי אני צריך לברך אותך על כמויות המוטיבציה והרעל שאתה מפגין פה, אני מקווה שזה יימשך גם בזמן שירותך בצה"ל. כן יירבו אנשים כמוך עכשיו אני ארחיב על חי"ר מ"כ בחי"ר מ"כ נכללים 4 גדודים: שמשון, חרוב, דוכיפת ונחשון הוותיקות הן שלושת הראשונות כאשר נחשון הוא דבר חדש שנים בודדות מה שלא הופך את החטיבה או גדוד, לא יודע איך קוראים להם ליוקרתי לעומת שלושת הוותיקות כל הארבעה מתאמנים במתקן אדם או בשמו הצבאי בא"ח אדם עוברים טירונות 05 והשלמה ל07 עוברים קורס לוט"ר וקורס לש"ב (לוחמה בטרור ולוחמה בשטח בנויי) לאחר מכן עוברים החיילים קורס על נגמשים וחלקם קורס על האמרים ולאחר מכן נעשית חלוקה לכל מיני "מקצועות" חלק ממשיכים עם הגדוד כרגיל, חלק הולכים לקורס צלפים על בארט(0.5) נשק עצבני ביותר וחלק הולכים למסתערבים. כל הגדודים פועלים בשטחים בגזרות החמות ביותר היום וההבדלים ביניהן הוא "שטח השיפוט" אם ניתן לקרוא לזה כך ובמרכאות...אינני זוכר במדוייק אבל אני אסביר בצורה רנדומלית ודוגמתית למשל חרוב נמצאים ברמאללה שמשון בשכם ודוכיפת בחברון (שוב, זאת דוגמא, אינני זוכר במדוייק) האימונים הם אותם אימונים המסלול הוא אותו מסלול רק תחת שם אחר אלה צועקים שמשון אימפריה ואלה צועקים חרוב אימפריה כל המסלול כולו אורך שנה וחדשיים בדוק וחתום ואכן בדקתי את עניין הצניחות ואני שמח שאנשים העירו את תשומת ליבי לטעות ואני מודה להם על כך, קורס צניחה ניתן כצ´ופר (המוני) המון לוחמי חי"ר מ"כ מקבלים את הצ´ופר הזה בסה"כ, לוחמים מהשורה, עבודה בגזרה חמה מאוד כיום, יש את המסתערבים, יחידת הבארטים (צלפים) קרבי ביותר. מה גם שהתנאים בבא"ח אדם הם דיי טובים למרות שהמקום הוא חור. בהצלחה למעוניינים