אחרי כמה זמן מקבלים כומתה?

שפירא

New member
אחרי כמה זמן מקבלים כומתה?

בצנחנים ואחרי כמה זמן מקבלים כנפי צניחה מישהו יכול לספר על טירונות צנחנים והאימון המתקדם?

fireman

New member
צנחנים

ובכן המסלול שעליך לעבור בכדי להיות צנחן הוא קודם כל טירונות 05, טירונות חי"ר שאורכה כ4 חודשים והיא נערכת בסנור, מקום לא סימפטי במיוחד בעיקר בגלל כל הישובים הערביים המקיפים את המקום, לא פעם ולא פעמיים שמעתי על חבריםש לי שבהסעה לסנור פתחו באש מחלונות האוטובוס על ערבים שירו לעברם אחרי סיום הטירונות מתבצע שלב האימון המתקדם שאורכו 10 שבועות בעיקרון המסלול זהה בצנחנים, חי"ר מ"כ,גולני וגבעתי עד לשלב סיום האימון המתקדם שבסופו אתה מוסמך כרובאי 07 בצנחנים והחי"ר מ"כ (שמשון חרוב דוכיפת) בסיום האימון המתקדם יוצאים לקורס צניחה שלאחריו מקבלים את כנפי הצניחה. לגבי עניין הכומתה אני לא בטוח אבל אם אינני טועה לאחר האימון המתקדם מקבלים את הכומתה. אם מעניין אותך לגבי חי"ר מ"כ לאחר הקורס צניחה ממשיכים בקורס לש"ב -לוחמה בשטח בנוי לוט"ר - לוחמה בטרור וקורס נגמשים והאמרים וכלל הטירונות עם הקורסים מגיעה לכשנה וחודשיים ("קצת" יותר מבצנחנים) בהצלחה

50

New member
אתה חיי בסרט אחי...

החירמכ לא עושים שום קורס צניחה. היחידים שעושים קורס צניחה והם לא סיירות וצופריסטים, זה הצנחנים והנחל המוצנח - בני משקים. שאתה מתאר את המסלול של החירמכ זה נשמע מינימום כמו מסלול מטכ"ל... זה נכון שעושים קצת לשב\לוטר אבל זה לא משהו רציני. לגבי האמרים - הרוב לא עושים.

fireman

New member
מילא אם היית יודע על מה אתה מדבר

אולי הייתי יושב בצד ושותק אבל שאתה בא לבנאדם שהיה בשמשון לא מעט זמן ולפניכן היה גם בחרוב וזורק מילים לאויר סתם ככה בלי שמץ של מושג לא מוסיף לך הרבה. כדאי לך שתתעדכן קצת, ותסתכל על קצת שמשונים, ככה בתחנה מרכזית וכאלה כי אני משער שרק שם ראית שמשונים, אני מבטיח לך שתראה כנפי צניחה חג שמח ושנה טובה

50

New member
שמשון וצניחה ?!

אולי פעם מזמן, ששמשון היתה עוד סיירת הם היו עושים קורס צניחה. אנשים משמשון עשו איתו קורס מכי"ם, היית מ"כ באותו בסיס ששמשון היו בו ויש לי לא מעט חברים משמה, ותאמין לי שהם _לא_ עושים קורס צניחה כחלק מהמסלול. אולי אתה בצבא הרבה יותר זמן ממני ובתקופתך הם היו עוד צונחים, אבל לפחות בשנתיים שאני בצבא הם בוודאות לא צונחים.

asael

New member
חרוב?

מה זה בדיוק חירמ"כ? וד"א , דיברתי פעם עם לוחם מחרוב ברכבת והוא אמר שהם לא עושים צניחה , אלא כצ´ופר בלבד. דוכיפת , היה לנו טבח בפנימיה שהיה לוחם דוכיפת , תפס שביזות ועזב. הבנתי ממנו שדוכיפת זה ממש לא מה שעושים מזה , אלא סתם עוד חרמ"ש שכזה. כמו שמאגוז עושים משהו מיוחד , זה סתם עוד יחידה קצת שונה. סטייל פלס"ר. מישהו יכול לומר לי אם חרוב זה אותו הסגנון , או שזה סטייל מטכ"ל , שלדג , מגלן וכיו"ב? ואיך אני מגיע למגלן בכלל? תודה רבה.

ysofer

New member
יש לי אהוב בסיירת חרוב...

שיר ישן ויפה אז זה בטח היתה סיירת היום אין לי מושג מזה

asael

New member
יש לי הודעה למטה בשם שלדג. תגובות?

אתה צודק. פעם היו הרבה סיירות איכותיות ולא רק חרוב. היתה רימון בשבעים לדוגמא שעשתה מרדפים וחיסולים ברצועה , אם אני לא טועה. היום הרמה ירדה - כמו אגוז החדשה , פעם היא היתה יותר מבצעית ואיכותית. אבל מישהו יכול להגיב לי על השאלה הזאת ועל השאלה למטה שעוסקת בשלדג ואיך אני מגיע לשם בדיוק? חוץ מזה , הכנתי כרגע רשימה של יחידות שאני מכיר וחושב על אפשרות קלושה שלי לשרת שם , בתנאי ששייטת לא. הרשימה ודירוג העדיפות - 1.הקומנדו הימי. 2.סיירת מטה-כללי. 2.שלדג. 2.מגלן. 3.דובדבן. 3.שמשון. 3.חרוב. היו עוד כגון יחס"פ , 669 , יעל וזהו בעצם , אבל לא בשבילי. אני רוצה יותר מובחר. מישהו יכול לענות לי על כל השאלות ולהוסיף יחידה או שתיים אם הוא יודע על משהו בסגנון?

fireman

New member
חי"ר מ"כ

קדם כל ידידי אני צריך לברך אותך על כמויות המוטיבציה והרעל שאתה מפגין פה, אני מקווה שזה יימשך גם בזמן שירותך בצה"ל. כן יירבו אנשים כמוך עכשיו אני ארחיב על חי"ר מ"כ בחי"ר מ"כ נכללים 4 גדודים: שמשון, חרוב, דוכיפת ונחשון הוותיקות הן שלושת הראשונות כאשר נחשון הוא דבר חדש שנים בודדות מה שלא הופך את החטיבה או גדוד, לא יודע איך קוראים להם ליוקרתי לעומת שלושת הוותיקות כל הארבעה מתאמנים במתקן אדם או בשמו הצבאי בא"ח אדם עוברים טירונות 05 והשלמה ל07 עוברים קורס לוט"ר וקורס לש"ב (לוחמה בטרור ולוחמה בשטח בנויי) לאחר מכן עוברים החיילים קורס על נגמשים וחלקם קורס על האמרים ולאחר מכן נעשית חלוקה לכל מיני "מקצועות" חלק ממשיכים עם הגדוד כרגיל, חלק הולכים לקורס צלפים על בארט(0.5) נשק עצבני ביותר וחלק הולכים למסתערבים. כל הגדודים פועלים בשטחים בגזרות החמות ביותר היום וההבדלים ביניהן הוא "שטח השיפוט" אם ניתן לקרוא לזה כך ובמרכאות...אינני זוכר במדוייק אבל אני אסביר בצורה רנדומלית ודוגמתית למשל חרוב נמצאים ברמאללה שמשון בשכם ודוכיפת בחברון (שוב, זאת דוגמא, אינני זוכר במדוייק) האימונים הם אותם אימונים המסלול הוא אותו מסלול רק תחת שם אחר אלה צועקים שמשון אימפריה ואלה צועקים חרוב אימפריה כל המסלול כולו אורך שנה וחדשיים בדוק וחתום ואכן בדקתי את עניין הצניחות ואני שמח שאנשים העירו את תשומת ליבי לטעות ואני מודה להם על כך, קורס צניחה ניתן כצ´ופר (המוני) המון לוחמי חי"ר מ"כ מקבלים את הצ´ופר הזה בסה"כ, לוחמים מהשורה, עבודה בגזרה חמה מאוד כיום, יש את המסתערבים, יחידת הבארטים (צלפים) קרבי ביותר. מה גם שהתנאים בבא"ח אדם הם דיי טובים למרות שהמקום הוא חור. בהצלחה למעוניינים

למעלה