אחרי סקירה מוקדמת

orli12341

New member
אחרי סקירה מוקדמת

בוקר טוב לכולן,
אתמול עשיתי סקירה ראשונה, תודה לאל הכל בסדר, התבשרנו בבן.
עכשיו פנינו לבדיקת מי שפיר המלחיצה (בגלל גילי, 37 וחצי).

הייתי מוותרת עליה בכיף אבל אין ברירה....עם שני ילדיי הקודמים לא עשיתי כי הייתי מתחת לגיל 35, ובהריון הקודם לא יכולתי לעשות כי היו לי דימומים, שבסוף הובילו לסוף המר....

מה שנשאר לעשות זה להתפלל שהכל יעבור בשלום והבדיקה תהיה תקינה כמובן.
חג שמח ובשורות טובות לכולן

ספרקית

New member
אני שמחה לקרוא שהסקירה עברה בשלום

אני מקווה שאחרי הסקירה הלחץ נרגע מעט (עד מי השפיר...).
אני לגמרי מבינה את הקושי עם הבדיקה הזו. גם אותי דיקור מי השפיר מלחיץ מאוד.
שיעבור בקלות ובהצלחה

איזה יופי שהסקירה הייתה תקינה!

מאחלת שבדיקת מי השפיר תהיה תקינה ותעבור בקלות וללא סיבוכים.

orli12341

New member
תודה על החיזוקים!!

שכחתי להוסיף,
אתמול שחיכיתי בתור לסקירה, נכנסה משפחה זוג עם 3 ילדים לסקירה של האמא.
הם היו בתור אחרינו.חשבתי לעצמי איזה אופטימיות להגיע לסקירה עם 3 הילדים, אני לא הייתי לוקחת את הסיכון לבוא עם 3 הילדים, אם הסקירה לא תהיה תקינה?

אבל זה רק אני ואתן יכולות להבין ולחשוב ככה...
איזה עודף אופטימיות?....
הלוואי על כולנו...

גם בסקירה שלי היה זוג כזה!

ולא הצלחתי להבין איך מגיעים לסקירה עם שני קטנטנים, אפילו שזו הייתה סקירה מאוחרת שלהם.
כל העניין היה במרחק 3 מטר מהמקום בו ישבתי ובכיתי אחרי שגילו שהדופק הפסיק בהריון הקודם, כך שהניגוד בין האופטימיות שלה לבין האובדן והחרדות שלי צרם עוד יותר.

ספרקית

New member
אוי, איזה כיף זה להיות כל כך תמימים

אני יכולה רק לדמיין.

הזכיר לי שאמא שלי אמרה לי לפני כשבוע שהיא אף פעם לא היתה איתי בסקירה והיא היתה רוצה לבוא.
בדיחה טובה.
הסברתי לה שאין מצב.

מצטרפת לתיאורים שלכן על עירוב ילדים

כשהלכתי עם התינוק ברחוב נגשה לברך אותי מכרה בהריון מתקדם, ושתפה אותי בתכנון ללדת בבית, כשבני משפחתה (כולל ילדים) לצדה.
איכשהו מאוד מתחבר לי לתיאורים של orli12341 ו TheWindCriesMarry על עודף אופטימיות (ובכלל לא הייתי חושפת ילדים למראות, לצלילים ובעיקר לסיכונים הכרוכים בלידה, אבל היי - זאת אני).

ספרקית

New member
ללדת בנוכחות הילדים?

וואו, זו בהחלט שבירת שיא האופטימיות בעיניי

לידה זה רגע טבעי ויפהפה אבל אני לא מבינה למה לחשוף ילדים לכאב של האם ולשאר המראות בלידה.

שירהד1

Member
מנהל
מה, זה אמיתי, הקטע הזה?!- או שאת עובדת עלינו:)

אולי הם גם יצרו את הילד בנוכחות שאר בני המשפחה
. נו, באמת.
זה אפילו לא קשור לאופטימיות, אלא לחשיבה מה הולם ומה לא הולם, מה מתאים ומה לא מתאים. מהו רגע שרק האמא והאבא צריכים להיות נוכחים בו ללא הילדים בגלל אלף ואחת סיבות.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

מה זה?

ללדת בנוכחות הילדים? יצא לי לראות סרטונים של לידת בית עם ילד בן שש או שבע נוכח, מזעזע לגמרי. אם איני טועה אז גם בימי קדם כשאמא היתה יולדת הילדים היו הולכים לשכנה, או לישון באסם או משהו כזה...
והיה גם סרטון מאוד ויראלי של ילדה בת שמונה שאמא שלה הראתה לה את סרט הלידה שלה, והיא בוכה ומבקשת מאמא סליחה שזה מזעזע לא פחות.

שירה, אצלי הכל אפשרי.

מסכימה עם כל מילה שלך, אפילו בגלל המראות הלא אסתטיים (גם בלידה תקינה ללא סיבוכים) אבל מובן שלא נשאתי את המניפסט באזניה.

את מגנט למקרים חריגים?

היא בטח תבנה בבית בריכה מתנפחת קטנה ותקיא לתוכה, ובעלה במשך 37 שעות לידה ירוץ עם דליי מים קרים וחמים. גם זה סיפור אמיתי :)

את יודעת שכן, מאמארוני :)

אבל על ההיא וההוא עם הבריכה המתנפחת ודליי הקיא והמים לא שמעתי. אין גבול למוזרות, הא?
ואיך היה בברצלונה?

שירהד1

Member
מנהל
שמחה לקרוא על הסקירה התקינה!-

לגבי בדיקת מי השפיר- כתבת שהיית מוורת עליה בכיף, אבל אין ברירה.
לא מסכימה עם האמירה הזו. יש ברירה. אין חובה לבצע את הבדיקה.
פה בארץ אני חושבת שמרבית הנשים החילוניות עושות את הבדיקה, ואני היוצאת דופן. עוד לא שמעתי על חברה אחת שלי או חברה של חברה שלא עשתה את הבדיקה- גם אם היו בנות 30.

זו החלטה שלך אם לעשות את הבדיקה, לפי אינדיקציות רפואיות, ותוך התייעצות עם הרופאים.
יכולה לספר לך שבהריון עם מעיין שלושה רופאים מומחים ומעולים (שתי רופאות ורופא, למעשה) המליצו באופן חד משמעי כולם פה אחד- שאם משהו בבדיקות מחשיד, או משהו אפילו הכי קטן לא מאה אחוז- אז לעשות מי שפיר, ואם הכל תקין- אז ההמלצה הגורפת שלהם היתה לא לעשות.
וכבר הייתי בת למעלה מ-40....(לא עשיתי גם בהריונות עם הגדולים, כי לא היתה אינדיקציה רפואית, ובהריון עם בני- שהיה כבר אחרי הפלה אחת, מתתי מפחד לאבד את ההריון, וכל הבדיקות היו נפלאות).

כמובן שהבחירה היתה שלי, ורק שלי בסופו של דבר- בכל ההריונות.
וכך גם אצלך- זו הבחירה שלך לעשות או לא לעשות. זו צריכה להיות בחירה מושכלת, ורציונאלית (עד כמה שאפשר), ומבוססת רפואית ושנסמכת על רופאים שאת סומכת עליהם.

הגישה, אגב, היא כבר מזמן לא קשורה בהכרח לגיל האישה, אלא לממצאים של הבדיקות האחרות שאנו מבצעות. אבל כמו בכל ענפי הרפואה, גם בעניין זה, אין תשובות חד משמעיות ויש הרבה גישות- יהיו רופאים שתמיד ימליצו על בדיקת מי שפיר, גם אם האישה בת 27, ויהיו רופאים שיהיו בגישה יותר שמרנית רפואית.

הבחירה היא בידייך. יש ברירה, ויש לך שליטה על החלטותייך. אם את מחליטה לבצע את הבדיקה, עשי זאת מתוך "יש ברירה" ולא מתוך "אין ברירה".

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

שירה, אני איתך

לא עשיתי את הבדיקה בהריונות שהתחילו לפני גיל 35 (שני הילדים הגדולים) ובטח ובטח שלא בהריון של הקטנטן, שמבחינתי היה והינו נס. לא ראיתי שום טעם לסכן בשבריר של סיכון את ההריון.

שירהד1

Member
מנהל
וואלה, לא זכרתי את זה...יש לי חברה,

שחשבה שאני משוגעת שאני לא עושה- אגב- בכל ההריונות התקינים שהגיעו לשלב שבו ניתן לעשות את הבדיקה.
שמחה לשמוע שאני בחברה טובה. אם משוגעת- אז לפחות עם חברה כמוך:)

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

למעלה