אחרי סקירה מוקדמת

האמת שגם אני חשבתי לוותר עליה

והרופא שלי גם אמר שאין טעם לעשות את הבדיקה כי כל הבדיקות היו תקינות לחלוטין, אבל אז הגיעו תוצאות הווריפיי וטרפו את הקלפים (וגם בין לבין, אחרי הייעוץ הגנטי שבו הבנתי שטריפל X זה לא בהכרח כ"כ נורא, שקלתי לוותר על מי שפיר, אבל לא יכולתי להתמודד עם אי ודאות).
מצד שני, אחרי שקראתי את הסיפור של תרנגולת14 (אם אני לא טועה בכינוי), שאצלה כל בדיקות הסקר היו מושלמות ובמי שפיר העובר אובחן עם תסמונת דאון, נראה לי שבהריון הבא לא אוותר על הבדיקה.

אבל את צודקת, כל בדיקה (ובדיקה שיש סיכון בצידה בכלל) צריך לעשות מתוך בחירה מודעת.

רונית 294

New member
ויש גם את הניפט...

שהיא בדיקה די טובה. אני לא רציתי לסכן את ההריון למרות שבאיזשהו שלב היה לי סיכוי של 1 ל 617. שזה לא סיכון הכי נמוך. הלכתי עם הניפט וזהו.

idit84

New member
שמחה לשמוע!

שמחה לשמוע על הסקירה המוצלחת. לגבי המי שפיר, אני מסכימה עם שירה. רק רציתי להוסיף שאנחנו החלטנו שאנו רוצים לעשות מי שפיר וחייבת לשתף שהבדיקה הייתה סבירה ולא כ"כ מלחיצה. זה דקה של דקירה לא נעימה בבטן כשלפניה ואחריה את רואה את העובר וזהו.

orli12341

New member
תודה על כל התגובות

אני באמת אשקול אם לעשות את הבדיקה או לא בכובד ראש..
יש לי בע"ה שבועיים לחשוב...

שבת שלום ומבורך לכולם

גלי

בשורות טובות!

לגבי מי השפיר אין לי עדיין נסיון או דעה נחרצת בנושא. אני מניחה שאני הייתי עושה אם התוצאות של השאר היו מחשידות למשהו, אבל לא אוטומטית, בעיקר כי אני חושבת שהמשפחה שלי (כלמר בעל וסבים) הם לא סביבה שתקבל ותאהב ללא תנאי ילד חולה חלילה. או כך זה נראה לי כרגע.

למעלה