אחרי קשר עם חסר ניסיון- מרגישה מנוצלת

אחרי קשר עם חסר ניסיון- מרגישה מנוצלת

שלום לחברי הפורום,
אקדים ואומר שזאת לא ממש בקשה לעצה אלא יותר שיתוף ורצון להיתמך.
באופן יחסי, אני מרגישה חסרת ניסיון. אני בשנות ה20 לחיי, אחרי שחייתי את 20 השנים הראשונות בחברה נפרדת ללא בנים. התנשקתי בחיי ארבע פעמים ומתוכן שלוש פעמים הגעתי לסיטואציה אינטימית. אני יפה, חכמה ומצחיקה. ובכל זאת... אינטימיות קשה לי, קשר עין מביך אותי, ואני תמיד מעדיפה להישאר באיזור הידידות.
לפני זמן מה הכרתי בחור חסר ניסיון, שמבוגר ממני בכמה וכמה שנים. כמובן שלא ידעתי את זה כשרק הכרתי אותו. בפגישה הראשונה התלהבתי מאוד מאותו הבחור, מהאופי הטוב והנעים שלו, הרגשתי שזה הנס שלי, מה שחיכיתי לו תמיד... הפגישה נמשכה אל תוך הלילה ואני הרגשתי (וידעתי) שגם הוא מתלהב ממני. בפגישה השניה, לאחר שגיליתי שהוא חסר ניסיון (וגם לפני כן) הייתי מבולבלת כיוון שהוא היה ממש בעניין, בעיקר פיזית, נגע המון, ואני, אף על פי ש"זרמתי", בתוכי הרגשתי שאני מסתכלת על מה שקורה מבחוץ. אבל המשכנו לדבר ולתקשר בצורה אינטנסיבית ולאחר הפגישה השלישית הבלבול נעלם, גם הרתיעה מהעובדה שהוא חסר ניסיון. אפשר לומר שלאחר אותה פגישה שלישית אני הרגשתי ש"זה זה", באופן ודאי ומוחלט. דווקא הוא התחיל פתאום לדבר על כך שיש לו ספקות. אבל אני אמרתי לו שזה בסדר גמור מבחינתי, ושלכל אחד יש ספקות, ופשוט נזרום ונראה לאן זה הולך וכו'...
באותו סוף שבוע, שבוע בדיוק לאחר הפעם הראשונה שנפגשנו, ישנו ביחד והגענו לסיטואציה אינטימית. היה נחמד... כמובן שהרגשתי שהוא חסר ניסיון, אבל בגלל שנמשכתי אליו על בסיס האופי שלו, נהנתי והתרגשתי. וגם הוא. קמנו בבוקר, ואני אומרת לו, חצי בצחוק, "אני מקווה שזה שהיינו במיטה לא אומר שאתה מתרחק ממני עכשיו כמו גברים אחרים... נכון?" והוא- "תראי, עדיין יש לי ספקות כמו קודם." גם לאחר ש"דיברנו" (יותר נכון, אני דיברתי) על העניין כמה פעמים הוא לא הבין מה הבעיה במה שאמר ובאופן כללי, הרגשתי ממנו ריחוק מסוים.
מאותו הערב, גם כשהתקשרתי, הרגשתי שאני מתאמצת שהשיחה תהיה זורמת ומהנה, והוא מרוחק. וכל שאני מתאמצת הוא מתרחק. חשוב לציין שאני מבחינתי חשפתי מולו לא מעט קלפים אישיים ורגישויות במהלך הקשר הקצר הזה.
לאחר שבוע וחצי כזה, עוד פגישה שהלכה עקום, ועוד שבוע של שיחות טלפון שמובילות לאותו מבוי סתום, בו אני מתאמצת ונותנת את כולי ומקבלת ממנו ריחוק, ולאחר הודעה אחת שפגעה בי במיוחד, החלטתי שאני חותכת. אבל גם אז חשבתי לעצמי- וואט דה פאק, איך בן אדם שלא היה בזוגיות רצינית ואינטימית כל חייו, יוותר על ההזדמנות הזאת, ובמיוחד- עלי??? ואיכשהו היה לי בראש שכשאני אודיע לו שאני לא רוצה להמשיך, הוא פתאום יתעשת ויגיד שהוא רוצה לנסות, להתאמץ, שאני שווה את זה.
אבל לא. בשיחה קצרה ועניינית זה נגמר ומאז, משני אנשים שחולקים אינטימיות, הבנה והמון התרגשות, אנחנו שני זרים. הוא התקדם הלאה במהירות שיא והמשיך לקשרים נוספים (ותודה לפייסבוק על המידע הזה) ואני כמו קיר סדוק שסיידו מעליו בחיפזון כדי להסתיר. מדי פעם אני נזכרת שפאקינג קרה לי הנס, ופאקינג זה הסתיים תוך פחות מחודש. עדיין יודעת שאני שווה ואהובה. אבל מרגישה מנוצלת.

Bs Bane

New member
אם את עדיין יודעת שאת שווה ואהובה,

הכל צריך להיות בסדר.
ממבט מבחוץ, ועל פי המידע שהבאת, לא נראה פה ניצול. הוא אמר לך לפני על הסתייגותיו ואת זו שהובלת לזרימה בשביל לראות מה יהיה. היה, ולא הלך.
זה כמובן מאוד לא נעים שמישהו דוחה אותך ולא רוצה בך, במיוחד כשאת כן, ובמיוחד כשנתת מעצמך הרבה. ולהרגיש פגוע זה טבעי מאוד. אבל זה שהוא חסר נסיון לא אומר שהוא צריך להתפשר ולקחת את הדבר הראשון שמגיע אליו (לא אומר שאת לא שווה משהו, פשוט ככה עובדת תפישה וזה עניין של טעם). את דווקא צריכה להבין אותו יותר אם את באה מאותו מקום.

בסופו של יום זהו עוד נסיון עבורך, שזה דבר טוב. התקדמי ומצאי אנשים שידעו ביחד אתך שאת שווה ואהובה.

Starman3

New member
תגובה

קודם כל ממש מבאס שעד שנפתחת ונחשפת ככה אז הבנאדם פתאום הפנה לך כתף, וגם בלי סיבה ממש הגיונית..

אולי הוא פשוט נבהל מכל האינטמיות הזו? אם הבנאדם חסר ניסיון אז זה בטח הייתה לו חוויה מטלטלת

ניסים רבים עוד יקרו לך. ואני בטוח שיהיו טובים יותר ממנו.

זה קשר שנגמר, בטח למדת ממנו המון ופעם הבאה יהיה לך הרבה יותר טוב.
:))

Reyn

New member
הגישה שלך משונה מאוד.

"איך בן אדם שלא היה בזוגיות רצינית ואינטימית כל חייו, יוותר על ההזדמנות הזאת"
את מפגינה כאן המון התנשאות כלפי אדם רק כי הוא חסר נסיון... ועוד כשאת עצמך חסרת נסיון. גישה מוזרה ולא מכובדת. ולאחר מכן את עוד ממשיכה: "ובמיוחד- עלי???"
את מבינה כמה יהירה את נשמעת? את מחזיקה מעצמך כל כך הרבה, שאת לא מסוגלת לדמיין שמישהו ירצה לוותר עלייך?
&nbsp
אף אחד לא מחוייב להיות מעוניין בך. הבחור אפילו היה הוגן איתך ואמר לך מראש שיש לו ספקות לגבי הקשר. הרבה אנשים אחרים היו מטעים אותך שהם סופר-מעוניינים בזוגיות, רק כדי לשכב איתך ולזרוק אותך. הבחור שלך הפגין כנות יוצאת דופן. מה לעשות שהוא לא הרגיש שזה "זה"?
&nbsp
צורת החשיבה שלך ממש לא בריאה, וגם פשוט לא לעניין. ביטחון עצמי זה חשוב, אבל את מפגינה כאן ביטחון עצמי מופרז, יהירות ושחצנות. רדי מהעץ, תפנימי שלא כל אחד מעוניין בך (בוודאי שלא לקשר רציני), ותיכנסי מחדש לעולם ההכרויות בגישה צנועה יותר. אחרת צפויות לך עוד אכזבות...

שמע,

אם הייתי רוצה שישפטו ויעליבו אותי לא הייתי כותבת את ההודעה הזאת. מין הסתם כתבתי ממקום פגוע, לא אובייקטיבי, רחוק מאוד מיהירות או שחצנות. ואתה לא מכיר אותי, אז משפטים כמו "רדי מהעץ" הם חסרי טאקט.
לתוכן הדברים, בוודאי שלא כל אחד מעוניין בי, אבל הבחור הזה כן היה מעוניין בי, וגם חזר ואמר שחיכה כל כך הרבה זמן לבן אדם כמוני. כשאני אומרת "בן אדם כמוני", אני לא מתכוונת למושלמת ורחוק מכך, אך קרובה למה שהוא ציפה לו (לדבריו).
להודיע לי שיש ספקות, להתעלם מכך ולהכנס לסיטואציה אינטימית ביוזמה, וארבע שעות אחר כך להתייחס אלי בקרירות כשהוא יודע שיש לי רגשות ושאני חשפתי מעצמי המון- לא מרגיש לי כמו כנות יוצאת דופן. אני אמורה להיות אסירת תודה שזה לא היה דפוק-וזרוק קלאסי לפי הספר?
כן, לדעתי אני יפה חכמה ומצחיקה ואני לא מתנצלת (כמו שאומר בנעכס) אבל בלי שום קשר אלי, כל אדם, לא משנה גבר או אישה, לא משנה מה המראה שלו/ה, ראוי להזדמנות ולמאמץ מהצד השני. בסיטואציה הזאת, שבהתחלה הצד השני מפגין התלהבות כל-כך ואחרי קשר אינטימי הוא מפנה את הגב בלי ניסיון או מאמץ- מרירות ופגיעות מובנת, וזה לא קשור לביטחון עצמי מופרז, ובטח שלא לעצים.

Reyn

New member
בפורום ניתן להכיר אותך רק מהדברים שאת כותבת,

והדברים שכתבת יצרו רושם שחצני. אולי זה חסר-טאקט לכתוב לך לרדת מהעץ, אבל באותה מידה זה חסר-טאקט לכתוב בפורום חסרי נסיון "וואט דה פאק, איך בן אדם שלא היה בזוגיות ... יוותר על ההזדמנות הזאת" - אמירה שיש בה זלזול כלפי יושבי הפורום.
&nbsp
אם הרושם השחצני מההודעה היה שגוי, אני שמח. אני גם מבין את תחושת המרירות והפגיעות. ואף על פי כן, מהסיפור שסיפרת לא עולה רושם נצלני. נשמע שהבחור באמת ובתמים רצה לתת צ'אנס לקשר, אבל משהו לא התחבר לו. הוא שיתף אותך בספקות הללו, ולמרות זאת החלטתם באופן משותף (בלי שהוא הפעיל עלייך מכבש לחצים חד-צדדי) להמשיך לסקס. משהו המשיך להפריע לבחור, ובסוף זה התפרק.
&nbsp
אני מבין שהתרחקות לאחר סקס יוצרת רושם של ניצול, אבל בעולם החילוני זה לגיטימי ומקובל שבני זוג שוכבים יחד כחלק מהתהליך של בחינת ההתאמה בינהם, לפני שהקשר הופך לרציני. במקרה שלכם היתה גם בעיה שלא קשורה לסקס, אבל במקרה אחר יכולה להיות הכרות מושלמת שלא הופכת לזוגיות רק כי הצדדים לא מתאימים זה לזו במיטה. זה מבאס, זה לא הוגן, אבל זה קורה ואין מה לעשות בנידון. לכן אין סיבה להרגיש שסקס שמוביל לפרידה הוא בהכרח ניצול.
&nbsp
אגב, אחרי ששכבתם לילה אחד, הבחור היה יכול לנצל את המצב ולהמשיך לשכב איתך בלי לקדם את זה לזוגיות. אני לא אומר שאת צריכה להיות אסירת תודה שהוא לא התנהג כמו חרא, אני רק אומר שהיו לו דרכים נוספות לנצל אותך, ואם הוא לא עשה זאת, כנראה שלא היתה לו כוונה לנצל, אלא באמת משהו לא הרגיש לו נכון.
&nbsp
בנפרד מכל האמור, אם הבחור הפגין כלפייך קרירות וריחוק במקום לפתוח את הנושא ולומר את שעל דעתו, זה אמנם לא אומר שהוא ניצל אותך ביודעין, אבל הוא אכן נהג בחולשה ובחוסר-בגרות. בהקשר הזה מובן לגמרי שנעלבת ונפגעת.
מה שצריך לזכור בכל זאת: אין דרך נעימה לסיים קשר, ואולי היית נפגעת אפילו יותר אם הוא נפרד ממך מיוזמתו במקום להתרחק ולנהוג בקרירות עד שתחתכי את זה. אני בשום אופן לא מצדיק את ההתנהגות הילדותית והלא-מכובדת שלו, אבל אל תחשבי שבמצב אחר לא היית נפגעת

dori78

New member
לכל מילה.

הכותרת של השרשור לא היתה צריכה להיות "פגועה מקשר עם חסר ניסיון" אלא פשוט "פגועה מקשר".
פות"ש מוזמנת להצטרף למועדון. החיים מסריחים לפעמים.

wolik

New member
מסכים

לפי הסיפור, הבחור התנהג בצורה הגונה בסטנדרטים המקובלים.
אם הוא היה נפרד ממך בעצמו ועוד מסביר את הסיבה, זה היה too good to be true.
בנוסף כמו ש-Reyn אמר, היה לו מגוון אפשרויות "לשחק" איתך ולנצל את הקשר והוא לא עשה את זה.

אם היא נעלבה מזה שהוא חסר ניסיון וזרק אותה

זו באמת שחצנות. אבל העובדה שהגיע איתה מאוד מהר לקשר פיזי + המהירות שבה יצר קשרים אחרי הקשר איתה לא כל כך מתאימים לחסרי ניסיון. משהו כאן fishy לגבי הבחור.

Reyn

New member
הפעם הראשונה בחיים שהגעתי למגע מיני

היתה בגיל 26, בדייט ראשון, שנועד באופן מוצהר להתנסות הדדית, כי נמאס לבחורה ולי להיות חסרי נסיון.
&nbsp
הפעם הראשונה ששכבתי היתה בדייט שני (עם בחורה אחרת), גם כן בתוך קשר שנועד מבחינתי להתנסות. בשני המקרים הייתי פתוח עם הבחורה לגבי מה שאני מחפש. ומייד אחרי שהקשר הזה הסתיים המשכתי לחפש קשרים אחרים.
&nbsp
אז נכון, יש סיכוי שמדובר כאן בבחור מנוסה שהטעה את פותחת הדיון במטרה לנצל אותה. אבל אין סיבה מיוחדת לחשוב שזה המצב. אין סתירה בין חוסר-נסיון ובין לשכב בשלב מוקדם של הקשר, או בין חוסר-נסיון למציאת קשרים נוספים.

Matzeket

New member
נוטה לחשוב שהשאלה "איך העזו להפרד ממני"

לרוב נוטה להכיל בתוכה את התשובה....

tzachy

New member
מסכים איתך

אם אני הייתי אחראי כאן (ואין כאן ביקורת על הניהול (כי זה לא רק בפורום הזה ולפעמים גם לא רק באתר הזה) אלא אולי על השיטה) כנראה שהייתי מבקש למנוע (ואולי אף יותר מזה, קרי מוחק/חוסם) הודעות לא סימפטיות - ויש לפעמים כאלה כאן (וכאמור לא רק כאן). אני מעריך ומקווה שיש עוד שחושבים כמוני. אני מתרשם שיש כאן בעיה באמפטיות, ברמה די בסיסית.

לעצם העניין: להשקפתי האישית מתירנות מינית זה דבר לא טוב באספקט חברתי רחב ובעצם כל דבר קיצוני, גם שמרנות קיצונית היא לא טובה. אני אישית יותר בעד הכיוון השמרני מאשר המתרני.

בדיוק בגלל זה, כדי למנוע אכזבה ולראות/להראות רצינות (משני הצדדים) ובכלל לתהות על אופיו של בן/ת-הזוג ולהקטין הסיכוי להיפגע, לא צריך לדעתי למהר לקשר מיני. אני מיישם זאת הלכה למעשה, למרות גילי המופלג. אני אישית גם אעריך יותר בחורה ששומרת על בתוליה, גם אם זה פחות נפוץ בדור/זמן הזה.

dori78

New member
על ההערה שלך בנוגע למחיקת דעות לא "מחבקות".

אם לא אכפת לך, קבוצה שבה כולם מסכימים עם כולם היא לא קבוצה מעניינת וגם לא מפרה.
אחד היתרונות של הפלטפורמה הזו, בעיניי, הוא שהיא מקשרת בין אנשים עם מגוון דעות ואמונות שונות.
חלק ממה שכולנו אמורים ללמוד בשלבים המוקדמים של החיים, זה התמודדות עם דעות שונות משלנו.
אם תחסום את כל מי שלא מסתפק בלהגיב על כל דבר "אוייש, איזה מסכן, אני שולח לך חיבוקים" - יהיה פה מאוד משעמם.
ולטעמי גם לא נעים. זו דיקטטורה.
בשביל ליטוף על הראש יש לי את אמא ואת החברות שלי. כשאני באה לשאול שאלות בפורומים, אני מעוניינת לשמוע דעות שונות.
החיים הם סופרמרקט גדול, שמציע לך הרבה דעות של הרבה אנשים מסביב; מה אתה מכניס לעגלת חייך - זו כבר בחירה שלך.
גם זו מיומנות חשובה שאולי כדאי ללמוד אם עוד אין לך.

tzachy

New member
+מזל"ט.פעם ראשונה שאת מגיבה לי + יש סתירה פנימית בדבריך

מזל טוב על התגובה.
"קבוצה שבה כולם מסכימים עם כולם היא לא קבוצה מעניינת וגם לא מפרה" - זה נכון גם לגבי דעתי...
יש הבדל משמעותי בין להביע ביקורת בונה בדרך מכבדת/אמפטית
לבין להעביר ביקורת בצורה לא מכבדת/לא אמפטית.
אפשר לומר גם דברים של אי-הסכמה מבלי לכנות אחרים בשמות תואר וכד'.

זאת ועוד, אדם שנוהג בדרך הראשונה יוצר פחות אנטגוניזם אצל נשוא הביקורת ואולי בשל כך גם מצליח לשכנע אותו יותר.

אם תרצי שוב, תקראי לזה "נימוסים והליכות", "יחסי אנוש" (ברמה בסיסית לטעמי) וכד'. זה לטעמי בא (או לפחות צריך לבוא) הרבה לפני עניין הניסיון מיני (נושא הפורום).
אז לפני שאת שולחת אותי ללמוד... אולי כדאי לך גם ללמד אחרים (בהחלט לא הרוב) כאן קצת מזה.

dori78

New member
ולכן אני לא מציעה למחוק את ההודעות שלך, mind you.

אני לא חושבת שכתבתי פה בצורה לא מכבדת או לא בונה; אני בהחלט כותבת לעתים דברים, שלחלק מהאנשים לא קל לקרוא.
הפורום הזה הוא פורום ציבורי ומטבע הדברים מאגד תחת קורת גג אחת הרבה אנשים עם הרבה דעות.
אני רואה הבדל גדול בין "סוציומט מיזנטרופ, למה שמישהי תרצה לגעת בך עם הגישה הזאת" (מה שלא קרה פה מעולם)
ובין תגובות כמו של Reyn בשרשור הזה, למשל, שהן תגובות שמסתמכות באופן אובייקטיבי לחלוטין על מה שנכתב פלוס הבעת הדעה האישית של הכותב.
מותר לכל אחד מהגולשים לחשוב מה שמתחשק לו ואם הוא לא עושה את זה בצורה פוגענית מכוונת - גם לכתוב את זה פה.
אני מניחה שפה תגיד "כן, אבל מי מגדיר מה זה פוגעני?"
ואני אענה לך על פי הבנתי - אם אין שימוש במילות גנאי או תארים לא מחמיאים אלא רק התייחסות לעובדות - אני לא רואה בזה משהו פוגע.
בשביל זה יש מנהלת לפורום, שדואגת למחוק את מה שצריך כשצריך, תוך שמירה על זכות הביטוי הבסיסית לכולם.

זה שיש אנשים שנפגעים מעצם העובדה שלא מסכימים איתם באופן אוטומטי ולא מלטפים להם את הראש - זה עניין אחר.
לאנשים כאלה כדאי לדעתי ללמוד לחסום את מי שמציק להם בעין, או לכתוב במקום בו רק אנשים מלטפים יכולים להגיב.

Reyn

New member
מת עלייך. [היי, שהחבר'ה יראו שאני מסוגל גם להיות נחמד ;)]

dori78

New member
נראה לי שלהיות נחמד דווקא אליי לא ישיג את המטרה

tzachy

New member
דרך ארץ קדמה לתורה

ראשית לא טענתי שאת כותבת בצורה לא מכבדת, כיוונתי לכותבים אחרים, אבל במחשבה שניה.. כשאת כותבת לי "לכן אני לא מציעה למחוק את ההודעות שלך", זה כבר הופך את הדיון מבחינתי ללא ממש רציני או עיניני, אבל לאור התייחסותך (וגם התעלמותך מתגובות שלי בעבר), האמת זה לא ממש מפתיע אותי.

שנית, לכתוב על מישהו/י "יהיר/ה" או "מתנשא/ת" זה לא אובייקטיבי, זו דעה סובייקטיבית ולטעמי לא מכבדת וכנ"ל אלו תיאורים לא מחמיאים. אגב, הרבה פעמים נוכחתי בחיי היום שכמישהו/י מכנה מישהו/י אחר "מתנשא" (וכד') זה לא בהכרח בגלל שהראשון "מתנשא", אלא בגלל שהשני חש רגשי נחיתות כלפי הראשון. באופן כללי, "הפוסל במומו פוסל", הרבה פעמים נכון.

dori78

New member
ואיך זה קשור אלי?

שאני אבין, נעלבת שלא הגבתי עד כה לפוסטים שלך?
בניגוד למה חושבים חלק מהמכרים שלי, לא על כל דבר יש לי מה להגיד ואם אין לי מה להגיד אני לא מגיבה.
יותר מזה - לפעמים אני מסתפקת בלסמן
למישהו שכבר כתב את מה שרציתי להגיד.
אז דבר ראשון - רד מהעץ, זה שלא הגבתי לך עד כה לא מעיד על יחס כזה או אחר אליך.
אני כן יכולה להגיד, אם כבר פתחת את הנושא, שחלק גדול מההודעות שלך נראות לי כאילו נכתבו ע"י רובוט שמצטט מידע ולא ע"י אדם.
יש אנשים שמתקשרים כך עם העולם וזה בסדר. כמו בדברים אחרים - גם באופן התקשורת אני בוחרת מול מי נוח לי להתנהל ומול מי פחות.
לטעמי אין טעם לדון בדברים עם רובוט ולכן אין טעם שאפתח איתך דיונים חסרי תוחלת.

שנית - כתבת שההתייחסות שלי ל"דעות שונות" כוללת גם את הדעה שלך, לכן כתבתי שאני לא מציעה למחוק את ההודעות שלך.
כלומר: בניגוד להצעה שלך, למחוק הודעות שהן לא לרוחך - אני בעד לתת זכות דיבור גם למי שחושב אחרת ממני.

שלישית - כשמישהי נכנסת וכותבת דברים מכלילים על חסרי ניסיון בפורום של חסרי ניסיון - זה אך צפוי שזה יפריע
לפחות לחלק מהגולשים ושיהיה לפחות חלק מאלה שזה מפריע להם שגם יגיבו לה בעניין.
להגיד "איך ייתכן שחסר ניסיון מוותר עלי" זו אמירה מתנשאת באופן אובייקטיבי לחלוטין,
כאילו שחסרי ניסיון אמורים לקחת את כל מי שמוכן להתפשר על להיות עם חסר ניסיון.

למעלה