אחת ולתמיד..!!

Yaara77

New member
המין הגנטי

נחשב ל"מין המקורי" - דהיינו מה שהטבע "התכוון" שיצא זכר - XY נקבה XX אחד לאלף הוא הרמאפרודיט - גנטית - XXY - בכלל לא נדיר כמו שחושבים. על פי התכנון - XY צריך להיוולד עם גוף זכר ומוח שמשדר "אני בן". ה- M2F אינם כולם מקשה אחת, אלא רמות שונות של "סטיה" מהמתוכנן. במקרה הפרטי שלי: זכיתי במוח שמשדר כל העת "אני בת", מממש מרגע ההלידה, אבל יודע להסתדר עם הצגה משכנעת "אני בן" להימנע מצרות, ולהבשיל את הבת לאט ובבטחה עד לעת הנכונה לצאת החוצה. זה אולי עניין של אופי - לא יודעת. לגבי הגוף - אני בהחלט INTERSEXED - ללא גרוגרת, מבנה טבעי די מעודן, ייצור מסויים, טבעי, של אסטרוגנים, וקולטנים בהתאם, ומעט יחסית מהטסטוסטרון שעבורי היה ממש רעל.... פגשתי M2F סופר גבריים, וגם סופר נשיים - כן - גם בגוף וגם במוח יש השפעות שונות. אבל ברור שבלי השונות במוח - יהיה סתם גבר נשי מעודן, לא M2F. כנראה שגם ב F2M יש מגוון ענק, לא כולם "ג'דאים" ולא כולם מוכרחים לצאת בהתרסה - הרוב יוצאים לאט ובזהירות. מה עדיף ? ממש לא יודעת. ימים יגידו. זהו בקיצור - העיקר שאת החידה הפרטית שלי פיענחתי וטיפחתי בהתאם ואני מאושרת, חוגגת (בשקט ...) חיבוקים יערה

זהו, שאת ממש לא זכר עם פגם מוחי

את מה שאת מרגישה שאת - אישה. ולהיות אישה זאת לא הגדרה מדעית אלא חברתית, אז שלא יבלבלו לך את המוח, תרתי-משמע.

אורי 0

New member
זו אולי הנקודה

וזו גם הנקודה בטענה שהומוסקסואליות היא גנטית. הרבה יותר קל להגיד, "נולדתי כך ואין לי בררה", מאשר להגיד "יש לי זכות לבחור". והרבה יותר מסובך להגיד "אני כזאת, אני לא יודע למה, אבל אני כזאת" מאשר "זה ענין פיזי, גנטי, במוח". אבל זה שזה קל יותר, לא עושה את זה נכון יותר.

אני אנסה להסביר

אני לא נלחמת בטחנות רוח. יש דברים ממשיים שמפריעים לי. גם אותי זה מקומם, כמו את אורי, שיערה מציגה את התיאוריות, שהיא מאמינה בהן, בפני אחרים, כאילו היו עובדות מוגמרות, וכאילו זאת הטרנסקסואליות כולה. מה אם המוח שלי או שלך או של יערה אינו תואם להגדרות של מוח "נשי"? מה יקרה כשבאמת יאמצו את הגישה של יערה לאיבחונים של טרנסקסואליות (במידה וזה יהיה אפשרי לבדוק גם אנשים חיים)? יערה מדברת על מבנה המוח שלה בביטחון כזה, שאני כבר דימיתי, שהיא אכן בדקה ונמצא שיש לה מוח נשי. מה אם לא כל הטרנסקסואליות הן חלק מ"תופעת הטבע" שיערה מכנה טרנסקסואליות? לכן, אני אומרת, שהמילה טרנסקסואליות מציינת הגדרה עצמית ולא אבחנה מדעית חיצונית. התופעה החברתית של טרנסקסואליות היא יותר מורכבת משאת או יערה הייתן רוצות שתהייה.

אורי צודק

את נשמעת פסקנית מדי. בימינו עוד מוקדם לדבר על תיאוריה מדעית מקובלת בנושא טרנסקסואליות, שמבוססת על הגנטיקה ו/או הפיזיולוגיה של המוח. לגבי מה שאמרת שאת INTERSEXED, לפי מה שאני זוכרת מההסברים של עדן, העניין הוא כזה: כרומוסום ה- Y הוא אצל זכרים מעין X ש"השתבש" (לפחות זאת המילה שטרנסקסואליות תעדפנה ;) ). הוא יכול להשתבש במידות שונות, ובהתאם לכך, יהיה הזכר בעל תכונות נקביות יותר או פחות. במקרה שלך, נראה שה- Y ישתבש פחות. יכול להיות, שפשוט התמזל מזלך, וזה לא קשור לסיבות שבעיתן את טרנסקסואלית. האם אין זכרים עם תכונות פיזיות נקביות, שמזדהים כגברים? ואולי גם להם יהיה מבנה מוח "נשי" כמו שלך? ואיך אפשר לדבר על נשיות שנקבעת ע"פ הגנים שלנו, כשכל המשמעות של המושג נשיות היא מה שכל תרבות והתרבות האנושית בכלל - כלומר החברה, לא הגנטיקה - מעניקה לו? כשאת מסבירה טרנסקסואליות, את פונה אל הגנטיקה ואל הפיזיולוגיה של המוח, כשההסברים של מדעים אלו כיום כלל לא ממצים. זאת במקום להסביר: "אני מרגישה שאני אישה ולכן אני אישה, וזהו, אני לא צריכה לדעת או להבין יותר מזה, וגם אתם לא". אני לא רוצה להעלות השערות בעצמי למה את עושה את זה. אני מעדיפה פשוט לשאול אותך. אני יודעת שאת מדענית, אבל האם זאת הסיבה היחידה?

Yaara77

New member
אדם באמונתו יחיה

אני גורסת להיצמד לנימוקים לוגיים אין לי עניין וכח לנימוקים תיאולוגיים או פתולוגיים. טוב לי, אני מאושרת, וכך גם אלפים כמותי מרחבי העולם. רוצים להמשיך להתפלסף - תיהנו. אני לא במשחק הזה. ניסיתי לתת שירות לקהילה ולהעמיד לרשותה את הכלים המשמשים אותי עייפתם אותי. תרצו - תקחו, לא תרצו - אל תקחו אך לטעמי מלאתי את חובתי עד תום. שחקו נא ביניכם מעתה, שאלו שאלות רטוריות התפלספו לכם עד עולם על חברה וקיפוח ושאר ירקות אני אנוח לי. הרי במשחק הגברי המקובל "למי יש ביצים יותר גדולות" אני כבר לא
ברוך השם חג שמח יערה

Yaara77

New member
כמובן שאורי צודק וגם את

אני אכן מדענית, ומתוכנתת להאמין בדברים הבנויים מחומר ומופעלים באנרגיה לכל תופעה פסיכולוגית יש, לתפיסתי, בסיס כימי על רקע ביאולוגי וכולם יחד מקורם חלקו גנטי חלקו סטוכסטי ו/או סביבתי זו מערכת הנחות היסוד המנגנון השלם, על פי מערכת זאת, המביא לתופעת הטרנססקסואליות עדיין לא מובן ועוד רחוק מלהיות "מוכח" אך לתיאוריית הביניים עליה דיברתי שני יתרונות עבורי: היא מעניקה לי תחושה של הבנת "מה קורה לי" היא מאפשרת לי לשלוט בתופעה ולנתב את חיי להשלמה מוצלחת של התהליך הקיצר - מאפשרת לי להסביר לסובבים אותי בקהילה המדעית-טכנולוגית בה אני חיה "מה נפל עלי" ולהתקבל בחום ובפירגון שלא ייאמנו. יתר על כן - היא מאפשרת לי בס"ה להיות מאושרת עד אין קץ !!! כל תיאוריה אחרת שתעשה אנשים מאושרים לגיטימית אף היא בעיני. ומי שרוצה לחלוק ולהתברבר - אם זה עושה אותו מאושר - כשר למהדרין חיבוקים יערה

אורי 0

New member
לפי כמויות הטרנסיות שמשחקות

במשחק הזה, לא בדיוק צריך ביצים בשבילו (למרות שזה אחד הדברים שגורמים לי לפעמים לחשוב שאולי "טענת החברות הגברי" אינה מופרכת כ"כ). טרנסית ותיקה טענה פעם בפני שהדבר שגורם לטרנסיות להתנפל אחת על השניה (היא דיברה על דיירות תל ברוך) הוא "התנגשות הורמונים". אבל אם תביטי סביבך, נשים גנטיות גם כן לא חוסכות כיסוחים ומאבקים אחת מהשניה. אחוה נשית היא אולי לא משאלת לב בלבד, אבל לא חסרות גם מלחמות מהסוג המלוכלך.

תיאוריה שמאפשרת אושר? ../images/Emo6.gif

לזה את קוראת להיות מדענית?
אולי המדענית שבך רוצה "הוכחות", אבל מי שמספקת לה אותן - חבל"ז - דורותי בארץ הפלאות. אגב, את חושבת שאני מתברברת? ואם אני מתברברת וזה לא עושה אותי מאושרת, זה גם כשר למהדרין?

Yaara77

New member
LOL

מאיוש מתוקה אני קודם כל ולפני הכל אישה, והולכת בלא מורא לפי האינטואיציה שלי, ושלא יבלבלו אותי עם ההגיון. לכן גם התחלתי ליטול הורמונים בשלב מאד מוקדם, לפני שהטרחתי עצמי לעבור "איבחון" ע"י מומחים. שמעתי את כל המומחים, ניתחתי בזהירות, והמשכתי ללכת לפי האינטואיציה שלי. אגב, האינטואיציה מתבססת על אותו מאגר ידע כמו ההיגיון, רק בעיבוד אנלוגי ולא דיגיטלי, תוך היעזרות בתמונה השלימה. כן, מותר גם לאשה להיעזר בכל הכלים העומדים לרשותה - בין היתר - כלי המדע והטכנולוגיה, הגיון בריא, מאגר ידע לא מבוטל. אני פשוט עושה לי קוקטייל מכל מה שיש לי במזווה, וחוגגת. כאשר אני מנסה לסייע לאחרים, אני נעזרת בתקשורת המתבססת על הגיון ובסיס מדעי, מאחר שתקשורת אחרת, לעניות דעתי, לא ממש מועילה. לבסוף, הרי ממילא אינני קובעת לאף אחת/ד מה לעשות, מה כשר ומה לא. רק מביעה את דעתי, מתוך כוונה ותקווה שזה יקל במעט את המצוקה, יפיג את הכאב, ואולי יוביל למציאת פתרונות, לחיים יותר מאושרים. אין בכך כדי לבטל ולו במעט את זכותו המוחלטת של כל אחד ... לסבול - אם זה רצונו. חג שמיח חיבוקים יערה

../images/Emo23.gif שיהיה לך רק טוב

אני מבינה, שאת פשוט מנסה להעניק לאחרים את הכלים שעוזרים לך. נדמה לי רק שזה פחות משכנע אחרים מאשר אותך, במיוחד כשלא מכירים את הנושא משום מקור אחר. את גם, כפי שאני זוכרת, עברת CT מוח, השווית (או נתת למישהו שישווה) ומצאת שמבנה המוח שלך דומה לזה של נשים, ולא של גברים. דבר כזה וודאי נותן חיזוק והרגשה טובה ומגדיל את ההתבססות שלך על התיאוריה בדבר מבנה המוח. מבחינת טרנסיות אחרות, זה דווקא יכול להלחיץ או לאכזב. הרי נמצא שרק חלק מהטרנסקסואליות היה להן את אותו מבנה מוח "נשי" (אני מניחה שאצל הגברים שנבדקו לא נמצא מבנה מוח נשי), ומה לגבי היתר? הן פחות נשים ממך? אותי תיאוריה שמתבססת על נתונים פיזיים לחלוקה בין נשים וגברים (ולא משנה אם זה מבנה המוח או הגניטליה שקובעת) - מאכזבת. את אומרת: אין דבר בלתי הפיזי, כי גם מה שאנחנו קוראים "נפשי", יש לו ביטוי פיזי במוח. אבל את הרי יודעת כמה אנחנו רחוקים מלהתחיל להבין את נפש האדם במונחים של הייצוג הפיזי שלה במוח. לכן, אני מאוכזבת כאשר נעשה ניסיון לא בוגר לעשות זאת, במיוחד בנושא של מגדר. אנשים זקוקים לחופש לבחור לעצמם את המגדר שמתאים להם, לא שתבוא איזו בדיקה מדעית - בין אם זה אולטרסאונד לפני הלידה או CT מוח לאחריו - ותגיד להם.
חג שמח

Yaara77

New member
ממש לא

לא CT ולא בטיח. המאמר עליו אני מתבססת עסק בניתוחים פתולוגיים וזה לשמחתי לא קרה לי ... מבנה המוח שנמצא בכל הנשים הטרנססקסואליות ש"נבדקו" היה זהה לזה של נשים גנטיות. זהו כנראה תנאי הכרחי, אך לא תנאי מספיק. התנאי הנוסף הוא כנראה האומץ ללכת עם התחושות האומרות לנו "אני אשה", והתבונה לעשות זאת נכון, בשלבים מסודרים, בחיוך, בכח בלתי נלאה, וברכות ופשרנות של אשה נבונה, בלי להרוס לעצמנו את כל החיים. חמודה שלי - לנסות לבעוט בנתונים מחקריים משום שיש בהם עלבון מדומה - ממש לא לעניין. כך לא תקבלי את עצמך, גם לא הסובבים אותך. רוצה להיות מורדת מבודדת ? זו זכותך אבל אני לא ממליצה על הדרך הזאת. אני מפרשת את הנתונים המחקריים כפי שמקובל בתורה הדרוויניסטית: הטבע מגוון את יצירתו כל העת, בכל כיוון אפשרי, הן משום שהוא איננו מדוייק, והן, כאילו, על מנת ליצור סוגים חדשים שיהיו אולי מוצלחים יותר מהקיימים. בעבר הטרנססקסואליות פשוט נדחקו לשוליים, נמנע מהן להתפרנס ו/או להתרבות, ומספר אלו יצאו מהארון נשאר מצומצם מאד מאד. כיום זה משתנה במהירות ומספר אלו שיוצאות לאור הולך וגדל בהתמדה. אנו לא שרוטות. אנו יצירת פאר של הטבע, כנראה משוכללת יותר, בעלת כפל יכולות - גבריות ונשיות - ועמידות מופלאה בסערות החיים. ועל מנת לא להכאיב לציבור - הבה נצטנע ונאמר שאנו פשוט "כמו כולם". קפיש ? חג שמח וחיבוקים מכל הלב והמוח הלא שרוט יערה

../images/Emo4.gif

אני מוצאת שאני מתקשה לנהל איתך את הדיון הזה. את מסבירה טרנסקסואליות במונחים של תופעת טבע במקום תופעה חברתית, ולא נראה שאת ממש מבינה את המשמעות של ההבדל הזה. לא נראה, שאת מבינה את ההשלכות החברתיות של להצמיד את הטרנסקסואליות לעולם הטבע. זה לא עניין של לבעוט בנתונים מחקריים בגלל עלבון מדומה. העניין הוא שטרנסקסואליות שייכת לעולם החברתי. מחקר מדעי שמנסה למצוא הסבר פיזיולוגי לתופעה לא יכול להגיד בכל מקרה מי טרנסקסואלית ומי לא. הוא רק יכול להוות אחת מני סבות רבות והסברים רבים - חברתיים, נפשיים, גנטיים ופיזיולוגיים. לכן, את יכולה להגיד שנמצא אצל חלק מהטרנסקסואליות הסבר פיזיולוגי, אבל לא להגיד, שטרנסקסואליות במהותה היא תופעה שהבסיס לה הוא פיזיולוגי. אם את עושה את זה, את כופרת בעיקר. אני מורדת מבודדת? בינתיים אני קוראת רק אותך מסבירה טרנסקסואליות בצורה הזאת.

אורי 0

New member
מטריד אותי

שאת עצמך דבקה בתאוריה מדעית מפני שהיא נוחה לך: "אך לתיאוריית הביניים עליה דיברתי שני יתרונות עבורי: היא מעניקה לי תחושה של הבנת "מה קורה לי" היא מאפשרת לי לשלוט בתופעה ולנתב את חיי להשלמה מוצלחת של התהליך הקיצר - מאפשרת לי להסביר לסובבים אותי בקהילה המדעית-טכנולוגית בה אני חיה "מה נפל עלי" ולהתקבל בחום ובפירגון שלא ייאמנו. יתר על כן - היא מאפשרת לי בס"ה להיות מאושרת עד אין קץ !!!" אבל למאיה את מציעה "לא לבעוט בנתונים מחקריים מפני שיש בהם עלבון מדומה". מטריד אותי יותר שאת מציגה את התאוריה הזאת לאחרים כדבר שהוכח, ללא ערעור. מי כמוך יודע שאין דבר כזה תאוריה מוכחת ללא ערעור. בעצם מה שאת אומרת הוא: אני חיה בקהילה מסוימת שבה אנשים מקבלים דברים בצורה מסוימת - אם יש להם סימוכין במחקר במדעי הטבע. שלושת המאמרים האלה מאפשרים לי להגיד: "הנה יש פה מחקר ומאמר, שלפיהם יש לי צ'יפ במוח שקובע שאני אשה, יש לכם מה להגיד נגד זה". כיוון ש"להגיד נגד זה" זה לקרוא כמה מאות עמודים שאין להם זמן בשבילם, אין להם ואז הם חייבים לקבל אותך כטרנסקסואלית. זה גם מתאים לדרך החשיבה שלך, יופי. למאיוש זה כנראה לא מתאים, לי זה לא ממש מתאים, כי הענינים נראים לי קצת יותר מורכבים. זהו.

DarlingAdam

New member
אחת ולתמיד?

ביקשת פה פעם ולא הסבירו לך? ביקשת הרבה פעמים ולא ענו? כמה מוזר. טרנסג'נדר הוא מונח גדול שמכסה את כל מי שהמין ו/או המגדר שלו הם לא מאה אחוז זכר או נקבה, או מאה אחוז גבר או אישה. זה כולל אנשים שעושים ניתוחים וגם אנשים שלא, זה כולל אנשים שמתלבשים בבגדים שהחברה טוענת שייכים למגדר אחר, זה כולל בעצם [בואו ניכנס לרמה פילוסופית משהו] כמעט את כולם בצורה זו או אחרת - אבל כמעט כולם מפחדים מזה, אז לפה בעצם מגיעים ומגיעות אלה שלא ממש מפחדים מהמילה.[/סוף הרמה הפילוסופית]

תודה רבה על התשובה..!!

ולא, זה פעם ראשונה שאני בא לפורום הזה... אבל הייתי בחדר בבלוג TV של ענת הטרנסקסואלית, ושאלתי אותה את השאלה, והיא אמרה שהיא לא רוצה להסביר..!! ויש לי שאלה נוספת (מקווה שאפשר לשאול?) למה רוב הטרנסג'נדרים (לפחות ממה שמפורסם) זה אישה בגוף של גבר ולא להפך?

DarlingAdam

New member
"לפחות ממה שמפורסם"

זו בדיוק הבעיה. כרגע יש אכן פחות FTM (מה שאתה קורא "גבר בגוף של אישה" וזה לא נכון לגמרי), אבל יש הרבה יותר ממה שנדמה לך וממה "שמפורסם". והסיבה העיקרית לדעתי שיש פחות, זה שהנושא אכן לא מוכר והרבה גברים (עם גוף של נקבה) לא מבינים מה הם מרגישים, וקשה להם להגדיר את עצמם. הם חושבים שהם היחידים בעולם. אתה מנומס וחביב, לפחות בינתיים ;) , ומותר לך לשאול מה שבא לך. :)

כן בינתיים אני מנומס וחביב

עד שאני אמצא כמה בחורות בתולות שאני אהיה צמא בשביל לשתות דם... תודה על התשובות.. ערפד מערות..

למעלה